Hoe de domeinautoriteit van een website te kennen?

Wanneer we denken aan een website om Link Building-campagnes uit te voeren     of gewoon om de waarde ervan vanuit SEO-oogpunt te evalueren, moeten we op verschillende parameters letten.

Vandaag gaan we de zogenaamde DA analyseren: laten we samen kijken wat het is, waarom het zo belangrijk is bij zoekmachineoptimalisatie,   hoe de Domain Authority van een website te kennen   en vooral hoe te   proberen deze te vergroten   .

Heb je al eerder van Domain Authority gehoord? Weet dat dit een zeer belangrijke parameter is voor de indexering van uw site in zoekmachines, dus het is belangrijk om te proberen deze waarde zoveel mogelijk altijd zeer hoog te houden.

Inhoudsindex

  • Wat is domeinautoriteit?
  • Hoe de domeinautoriteit van een website te berekenen
  • Parameters gekoppeld aan domeinautoriteit
  • Verschil tussen domeinautoriteit en paginaautoriteit
  • Hoe u de domeinautoriteit van een website kunt vergroten
  • conclusies

Wat is domeinautoriteit?

De domeinautoriteit van een website, ook wel   innovatief leiderschap genoemd   , beschrijft het belang ervan op basis van een   specifiek onderwerp   of interessegebied. Het werkt   rechtstreeks in op de ranking   die wordt verkregen in zoekmachines.

Om uw site goed te indexeren, volstaat het niet alleen om uitstekend werk te leveren op de site, het is ook noodzakelijk dat Google u identificeert als een geautoriseerde site en deze factor wordt daarvoor gebruikt. De gecombineerde actie van inhoud behandeld met professionaliteit en een uitstekende Domain Authority-score zal ongetwijfeld een ideaal resultaat op   Google SERP’s bepalen.

Domeinautoriteit wordt berekend volgens 4 fundamentele criteria:

  • Het   prestige van de site  , evenals de auteurs die het schrijven
  • De   kwaliteit van de informatie  op de website
  • De   inhoud van de artikelen  op de website
  • De   wedstrijd  over een specifiek onderwerp

met deze gegevens in de hand kunnen zoekmachines een score toekennen aan onze site en op basis daarvan beslissen waar ze onze resultaten binnen de SERP’s plaatsen.

Het hebben van een solide reputatie in de webwereld is erg belangrijk. Het web staat vol met inhoud en gebruikers zoeken naar betrouwbare bronnen. Google weet dit en probeert aan de behoeften van de eindgebruiker te voldoen, hiervoor is het vereist om een ​​bepaalde rangschikking van sites op te stellen die als geloofwaardig en betrouwbaar worden beschouwd.

Nog maar een paar jaar geleden was het mogelijk om de Page Rank    van een website te meten   ; een feit dat erg lijkt op domeinautoriteit, gebaseerd op een schaal van 1 tot 10.

Hoe de domeinautoriteit van een website te berekenen

Nu we weten wat Domain Authority is, gaan we samen kijken hoe we dit nauwkeurig kunnen berekenen. De meest betrouwbare tool is die van   MOZ   . Het meten van domeinautoriteit via deze tool is eigenlijk vrij eenvoudig.

Plak de URL in het item en klik op de search -knop   . Binnen enkele ogenblikken heb je de resultaten en weet je, in een score van 1 tot 100, de waarde van je Domain Authority.

Helaas kunt u met deze tool, in zijn gratis versie, slechts 3 controles per dag uitvoeren, dus gebruik het spaarzaam.

De tweede tool voor het berekenen van domeinautoriteit wordt geleverd door   Small Seo Tools   . Deze tool is, in tegenstelling tot de eerste, volledig gratis en stelt je in staat om talloze tests uit te voeren.

De bediening is ook heel eenvoudig, voeg gewoon de url van interesse in het item in en klik op “Autoriteit verifiëren”.

Deze tool is erg interessant omdat je een lijst met URL’s kunt invoeren en   ze tegelijkertijd kunt vergelijken. U kunt dan de resultaten van uw concurrenten zien en eindelijk begrijpen waarom zij u vervangen in SERP’s.

Parameters gekoppeld aan domeinautoriteit

Domeinautoriteit is niet de enige belangrijke factor voor SEO. Hoewel het inderdaad een van de meest interessante benchmarks vertegenwoordigt, is het niet de enige parameter om te overwegen als het gaat om SEO.

Andere indexeringsfactoren zijn bijvoorbeeld Page Authority, sociale media-score,   backlink-kwantiteit   en -kwaliteit,   domeinleeftijd   en, hoewel niet langer ondersteund, Google Page Rank .

Wanneer we onze site beter in de zoekmachines proberen te positioneren, moeten we daarom rekening houden met een groot aantal factoren en deze één voor één beter analyseren.

Verschil tussen domeinautoriteit en paginaautoriteit

Terwijl je het bovenstaande hoofdstuk leest, heb je je misschien afgevraagd   wat het verschil is tussen Domain Authority en Page Authority.

Domeinautoriteit is de algemene score van uw domein en kan voorspellen hoe het zal scoren in zoekmachines. Hoe hoger de domeinautoriteit, hoe groter   het potentieel van elke    afzonderlijke pagina .

Page Authority daarentegen verwijst naar een enkele pagina op uw site en is voornamelijk gebaseerd op de inhoud ervan. Hoe hoger de autoriteit van de pagina, hoe groter de kans   dat een bepaalde pagina   op uw site de topposities in zoekmachines bereikt.

Hoe u de domeinautoriteit van een website kunt vergroten

Maar hoe vergroot je de domeinautoriteit van een website? Zijn er trucjes of is het gewoon een toevalstreffer? De waarheid is dat de Domain Authority helemaal in jouw handen ligt. Om ervoor te zorgen dat het groeit, hoeft u alleen maar   hoogwaardige inhoud te maken   die uw gebruikers   echt interessant   genoeg vinden om hen aan te moedigen spontaan uw sites en blogs te delen en ernaar te linken.

In feite is een van de belangrijkste parameters bij het berekenen van Domain Authority de kwaliteit en   spontaniteit van de backlinks die   uw inhoud ontvangt.

Google verwelkomt ook inhoud die links ontvangt van overheidswebsites of kranten. Links van sites met onderwerpen die verband houden met de uwe zijn uiteraard welkom.

Maar wees gewaarschuwd, ik zeg u niet dat u inkomende links of spam op de juiste manier moet kopen en uw site-url ontbreekt!

Het verhogen van de domeinautoriteit is een klus die veel geduld vereist, onderneem   er geen frauduleuze acties   voor, Google zal het opmerken en uw site alleen bestraffen en, geloof me, in deze gevallen is het echt moeilijk om terug te gaan naar af.

Als u meer informatie wilt over   het vergroten van de domeinautoriteit   , raadpleeg dan mijn speciale gids.

conclusies

Aan het einde van dit artikel zal de betekenis van Domain Authority u zeker duidelijker worden, u zult het belang ervan hebben begrepen en enkele handige methoden om het snel en veilig te vergroten.

Kortom, maak daarom nieuwe kwaliteitsinhoud en het   zal Google zelf zijn die u zal belonen   . Het web is de meest   meritocratische die   er is, en als u uw gebruikers eenvoudige oplossingen voor problemen biedt, zult u al snel meetbare voordelen hebben.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *