Hoe de backlinks van een website te kennen?

Inkomende links naar een website zijn een van de belangrijkste factoren vanuit een SEO-perspectief. Het zou goed zijn om de inkomende links van een concurrent te kennen door ze te analyseren en te proberen te begrijpen waarom deze laatste beter scoort op Google dan wij.

De gids van vandaag vertelt erover, vandaag zullen we samen zien   hoe we de backlinks van een website kunnen kennen   . In het bijzonder zullen we enkele eenvoudige en intuïtieve tools bekijken om meer te weten te komen   over de technieken voor het bouwen van links   die door onze concurrenten worden gebruikt om hun domeinautoriteit te   vergroten   .

Het hebben van inkomende links is echt heel belangrijk. Deze links moeten van kwaliteit zijn zodat Google ze positief kan beoordelen. Het is zelfs beter om te proberen backlinks te krijgen van geautoriseerde sites, die over hetzelfde onderwerp kunnen gaan als wij.

Hoe groter de domeinautoriteit van de site die aan de onze is gekoppeld, hoe groter het positieve effect ervan op de domeinautoriteit. Nadat u de nodige aannames heeft gedaan, bent u klaar om de backlinks die een website ontvangt te visualiseren.

Inhoudsindex

  • Hoe backlinks te krijgen
  • Ontdek de backlinks van een website
    • Siteverkenner openen
    • SEMrush
    • Ahrefs
  • conclusies

Hoe backlinks te krijgen

Hoe belangrijk backlinks ook zijn, u mag op geen enkele manier hun stroom naar uw site beïnvloeden. Betalen voor backlinks    is een zeer contraproductieve praktijk die ik afraad.

Probeer in plaats daarvan hoogwaardige   inhoud  te   maken  , niet-gepubliceerd en goed gearticuleerd. Het voldeed aan de echte behoeften van mensen en je zult zien dat de eindgebruiker je zal belonen met interne links. Als je echter websites maakt, maak dan niet de fout om koste wat kost te proberen een link in de aftiteling te krijgen. Als u echt een link moet invoegen in de voettekst van de sites die u maakt,   voeg deze dan in als nofollow   .

Nu denk je misschien dat het   krijgen van backlinks   helemaal niet gemakkelijk is, maar dat is het echt niet. Je moet gewoon creatief zijn. Als uw bedrijf bijvoorbeeld een innovatief idee heeft of een belangrijk evenement organiseert, kunt u   een persbericht schrijven   en dit naar lokale kranten sturen.

Waarschijnlijk zal niet iedereen je persbericht publiceren, maar als alles goed gaat, zal iemand het publiceren en heb je een goede link ontvangen van een bij de rechtbank geregistreerde krant.

Deze sites, evenals die van instellingen en in het algemeen met de .gov- extensie   , worden door Google als zeer betrouwbaar beschouwd, dus het is belangrijk om een ​​van deze links te kunnen verkrijgen.

Dit was slechts een voorbeeld, ik weet zeker dat als je erover nadenkt, je snel een manier zult vinden om ten minste één backlink te hebben.
Maar wees voorzichtig, als u denkt dat u alleen de link van uw site op Facebook hoeft te plaatsen om een ​​link te ontvangen, dan heeft u het mis.

Alle social media links hebben het nofollow attribuut en zijn daarom niet bruikbaar voor indexering. Daarmee zeg ik natuurlijk niet dat je een sociale strategie niet in de praktijk hoeft te brengen, integendeel.

Tegenwoordig is het bijna ondenkbaar om niet minstens één Facebook-pagina voor je bedrijf te hebben. Als je niet weet hoe je het moet maken, volg dan de   officiële Facebook-gids 

Ontdek de backlinks van een website

Nu we de zaak grondig hebben bekeken en vooral hebben gezien hoe we goede inkomende links kunnen krijgen, gaan we verder met de tweede stap: het analyseren van de sites van onze concurrenten.

Deze stap is erg belangrijk omdat we, door de strategieën van anderen te kennen, ons op de best mogelijke manier kunnen verdedigen en waarschijnlijk een aantal nuttige ideeën kunnen krijgen om te volgen.

Siteverkenner openen

Een van de meest betrouwbare tools voor backlink-analyse is   Open Site Explorer   , ontwikkeld door Moz.com.
Eerder hebben we het al gehad over deze tool.

Het instrument, in feite, is niet beperkt tot het onderzoeken van de backlinks van een site, het kan in feite aan   de Autoriteit te voldoen   ‘s  -domein  naar een bepaald domein.

Om een ​​site te crawlen, hoeven we alleen maar de url   in te   voeren in de zoekopdracht. In een flits zijn we ons bewust van het aantal links naar die specifieke pagina ( Total Links   ), het aantal domeinen dat naar die pagina linkt   (   Domains Root   ) en ten slotte de List  Links  of   entry   of backlinks die de pagina ontvangt.

De tool is volledig gratis en stelt je in staat eindeloos te zoeken.

SEMrush

De tweede tool die ik zou willen aanbevelen is   SEMrush   . SEMrush is ongetwijfeld een van de beste SEO-tools die er zijn.

De tool is betaald, maar geloof me, het is goed besteed geld. De tool maakt een echt diepgaande analyse van uw concurrenten en uw website mogelijk. U kunt elke ontvangen link tot in detail kennen, tot aan de   ankertekst   met die specifieke link.

Het is een zeer betrouwbare tool die wordt gebruikt door SEO-experts en daarom rijk aan functies. Als je ze allemaal wilt weten,  verwijs ik je  naar de pagina gewijd aan   SEMrush-functies   of lees   mijn gids gewijd aan SEMrush   .

Ahrefs

Ahrefs    biedt een service die erg lijkt op Open Site Explorer. Open gewoon de betreffende website,   voer de URL in   van de pagina die u wilt gebruiken en u vindt in een handomdraai een heleboel gegevens en informatie over die specifieke pagina.

U weet het aantal backlinks en domeinen dat aan die pagina is gekoppeld. Ahrefs wordt, in tegenstelling tot Open Site Explorer, betaald, maar biedt een proefperiode van twee weken – gewoon registreren.

conclusies

Nu je drie verschillende methoden kent om de backlinks van een site te kennen, gebruik ze dan goed. Analyseer uw concurrenten grondig, kies de beste strategieën om uw merk zichtbaarheid te geven zonder bestraft te worden door Google.

SEO is een voortdurende strijd en je moet er altijd klaar voor zijn om het onder ogen te zien. Als u andere methoden kent om     de backlinks van een site te ontdekken , aarzel dan niet om mij te schrijven en ik zal ze graag aan deze handleiding toevoegen.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *