Google-sitelinks bewerken

Hoewel het belangrijk is om in de topresultaten van zoekmachines te verschijnen, is het veel belangrijker om er intrigerend uit te zien. Gelukkig helpt Google ons via websitelinks, dat wil zeggen die links die in de SERP’s direct onder onze domeinnaam worden gevonden. Is het nog steeds mogelijk om Google sitelinks te   bewerken   ?

Vandaag bekijken we samen hoe we onze site aantrekkelijker kunnen maken voor mensen die op Google zoeken. Als eerste eindigen is eigenlijk niet genoeg. Een aanzienlijk percentage van de gebruikers is er zelfs in geslaagd om de site te bereiken via de links die Google belangrijk vindt om het zoeken van gebruikers te vergemakkelijken.

Inhoudsindex

  • Wat zijn sitelinks
  • Sitelinks krijgen
  • De oude versie van Google Search Console
  • Sitelinks in de nieuwe versie van Google Search Console
  • Sitelinks toevoegen en verwijderen
  • conclusies

Wat zijn sitelinks

Het eerste dat we ons zeker moeten afvragen is   wat sitelinks zijn   en waarom ze zo belangrijk zijn voor onze site. Kortom, sitelinks zijn niets meer dan de links die Google via kunstmatige intelligentie extrapoleert van onze site en die het in SERP’s direct onder het domein plaatst.

Deze links verschijnen niet altijd, ze verschijnen meestal wanneer we rechtstreeks op Google zoeken naar een merk- of bedrijfsnaam. Dit zijn bijvoorbeeld de websitelinks die verschijnen als we de Repubblica-website op Google doorzoeken.

Ik weet zeker dat je na deze foto zeker beter begreep waar we het over hebben. Hier zijn sitelinks, zoals u kunt zien, erg handig voor de gebruiker. Op deze manier heb ik bijvoorbeeld door simpelweg te zoeken op het woord “Republiek”, een soort snelkoppeling waarmee ik met één klik de categorie “Politiek” kan bereiken.

Naast deze belangrijke functie zijn sitelinks, laten we eerlijk zijn, ook een goed figuur. Google is echter niet altijd in staat om volledig te begrijpen welke links voor ons echt relevant zijn en we zouden ze graag in die positie willen hebben.

Sitelinks krijgen

Hoe zeg je? heb je geprobeerd naar je merk te zoeken, maar de sitelinks werden niet weergegeven? Maak je niet druk. In feite heeft niet iedereen het geluk sitelinks te   hebben   . Sterker nog, meer dan geluk zou ik zeggen vaardigheid!

Het is inderdaad waar dat Google onafhankelijk beslist welke sites dit keurmerk van zichtbaarheid toekennen, maar er zijn duidelijk veel factoren die van invloed zijn op de keuze.

Zeker een van de belangrijkste factoren wordt vertegenwoordigd door de   positie van de website   en de autoriteit ervan. Inhoud, zoals we al zouden moeten weten, is altijd het brood en boter van zoekmachines geweest. Door kwalitatieve content   voor onze website te creëren,   kunnen we ons beter positioneren, maar hebben we ook meer autoriteit over de problemen waarmee we te maken hebben.

Om sitelinks te hebben, moet je dus geduld hebben, voor je site zorgen en proberen de SERP’s consistent te schalen, zodat deze zowel voor Google als voor de eindgebruiker aantrekkelijk is.

Sitelinks in oude versie van Google Search Console

Google Search Console   is een zeer handige tool, waarmee je zaken aan Google kunt melden en vooral nuttige informatie kunt verzamelen over hoe je website door zoekmachines wordt bekeken.

Dit instrument heeft onlangs een zeer belangrijke restyling ondergaan. Helaas zijn enkele functies verwijderd. Een van de verwijderde functies is dat we Google kunnen vertellen welke links we het nuttigst vinden voor eindgebruikers.

Voor de goede orde, hier zijn stappen om sitelinks uit de oude versie van Search Console te verwijderen.

  • Log in bij Google Search Console
  • Klik op het menu  Zoekweergave  en vervolgens op het item  Sitelinks
  • Vanaf hier hadden we de mogelijkheid om de door Google gekozen sitelinks te verwijderen

Sitelinks in de nieuwe versie van Google Search Console

Maar hoe zit het met de nieuwe versie van Search Console? Helaas heeft Google besloten niet meer naar webmasters te luisteren en de voorkeur te geven aan kunstmatige intelligentie. Het zal dus een algoritme zijn om voor ons de sitelinks te kiezen die moeten worden weergegeven.
Om het aan de kaak te stellen is het Google zelf, via deze opmerking:

“We tonen alleen websitelinks in de resultaten als we denken dat ze nuttig zijn voor de gebruiker. Als de structuur van uw site onze algoritmen niet toestaat geldige sitelinks te detecteren, of als we van mening zijn dat de sitelinks van uw site niet relevant zijn voor de zoekopdracht van de gebruiker, worden ze niet weergegeven.

Sitelinks zijn momenteel geautomatiseerd. We werken onvermoeibaar aan het verbeteren van de sitelink-algoritmen en in de toekomst kunnen suggesties van webmasters worden geïntegreerd. U kunt echter best practices volgen om de kwaliteit van uw sitelinks te verbeteren. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u voor interne links op uw site ankertekst en alternatieve tekst gebruikt die informatief, beknopt en niet-herhalend zijn. “

Sitelinks toevoegen en verwijderen

Dus hoe kunnen we links toevoegen aan of   verwijderen uit de sitelink   ?

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de best practices die Google voorstelt. Hoewel het waar is dat Big G onze sitelinks kan beheren, is het waar dat semantiek zoekmachines kan helpen.

Ik stel zelfs voor dat je altijd   ankertekst   en   alt-tekst   in je links gebruikt, vooral in het hoofdmenu. Dat laatste is trouwens goed dat het een goede semantiek heeft. Om deze reden is het een goede gewoonte om de tag “NAV” te gebruiken om een ​​navigatiemenu aan te geven. Met behulp van deze eenvoudige trucs zal Google in de meeste gevallen geen probleem hebben met het extraheren van links waarvan wij denken dat ze interessant zijn voor onze eindgebruikers.

conclusies

Zoals we hebben gezien, vertegenwoordigen sitelinks een andere pijl op onze boog, waar we het beste van zullen moeten proberen te maken. De uitstraling die onze website heeft in zoekmachines is maar zo goed als de positie die hij weet te bemachtigen in de SERP’s.

Dit is een zeer belangrijk aspect dat niet mag worden onderschat. Een goed gestructureerde en gemakkelijk te navigeren website is gebruiksvriendelijk en helpt Google om nuttige informatie beter te begrijpen. Als u andere manieren weet om Google-sitelinks te bewerken, aarzel dan niet om mij te schrijven en ik zal ze graag aan deze lijst toevoegen.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *