|

Gebruik van gedeelde lijngroepen (client of app) in Zoom

Als u een Zoom-telefoonnummer of -extensie (gedeelde lijn) wilt delen met meerdere telefoongebruikers of “common area-telefoons”, dan kunt u een gedeelde lijngroep maken.

In dit artikel zullen we dat doen gebruiken de volgende voorwaarden:

 • Het is de Zoom Phone-beheerder die leden toevoegt aan de gedeelde lijngroep. Het is mogelijk dat een lid tot slechts één gedeelde lijngroep tegelijk behoort.

 • De gedeelde lijn is een direct telefoonnummer dat is toegewezen aan een groep gebruikers die allemaal hetzelfde directe telefoonnummer delen.

Om je gedeelde lijngroep te gebruiken in de Zoom desktop client of mobiele app, volg je de stappen hierin artikel als u lid bent van een gedeelde lijngroep.

Dit artikel behandelt:

 • Hoe u de naam van uw gedeelde lijngroep kunt bekijken

 • Een gedeelde lijn selecteren en bellen

 • De status van een gedeelde lijn bekijken

 • Hoe u een oproep kunt ontvangen

 • Een gesprek doorverbinden

 • Hoe u de oproepgeschiedenis kunt bekijken

 • Oproepopnamen bekijken

 • Hoe de voicemail-inbox te bekijken

Vereisten voor het gebruik van gedeelde lijngroepen

 • Zoom-desktopclient

 • Zoom mobiele app

 • Hoe u de naam van uw gedeelde lijngroep kunt bekijken

  U kunt de naam van uw gedeelde lijngroep bekijken door deze stappen te volgen:

  1. Open de Zoom-desktop- of mobiele client en onderteken naar binnen jouw rekening.

  2. U kunt op het telefoonpictogram tikken of klikken.

  3. Het tabblad Lijnen is toegankelijk door erop te klikken of erop te tikken.
   Onder GEDEELDE GROEP ziet u een lijst met de gedeelde lijngroepen jij hebt gecreëerd.

  Via het webportaal kunt u ook de naam zien van de gedeelde lijngroep waarvan u deel uitmaakt.

  Een gedeelde lijn selecteren en bellen

  Als u wilt bellen vanaf een gedeelde lijn naar een privélijn, kunt u die gedeelde lijn selecteren voordat u belt.

  1. Open de Zoom-desktop- of mobiele client en onderteken naar binnen jouw rekening.

  2. De telefoon verschijnt wanneer u erop klikt of tikt.

  3. Onder het toetsenblok vindt u een Beller-ID-menu dat toegankelijk is door te klikken of tikken. Lijnen die worden gedeeld, zijn als zodanig gelabeld (gedeeld) en hebben een naam boven het nummer van de gedeelde lijngroep.

   Opmerking: U kunt een van de beller-ID-nummers selecteren die u wilt gebruiken bij uitgaande oproepen.
  4. De gedeelde groepslijn kan worden gebruikt om te bellen.

  De status van een gedeelde lijn bekijken

  Met het gebruik van een gedeelde lijn kunnen alle leden zien wanneer een ander lid aan de telefoon is.

  1. Open de Zoom-desktop- of mobiele client en onderteken naar binnen jouw rekening.

  2. U kunt op het telefoonpictogram tikken of klikken.

  3. Het tabblad Lijnen is toegankelijk door erop te klikken of erop te tikken.
   In het gedeelte SHARED GROUP van de applicatie vindt u een lijst met alle leden van uw gedeelde lijngroep. U kunt ook de naam van het lid en het nummer van de beller van de andere partij zien.

   Opmerking: U kunt het directe nummer dat wordt gebruikt door uw gedeelde lijngroep niet zien als deze meerdere directe nummers bevat.

  Hoe u een oproep kunt ontvangen

  Opmerking: Om oproepmeldingen voor gedeelde lijngroepen te ontvangen, moet u de optie inschakelen in uw Zoom Phone-instellingen (te vinden in de desktopclient, mobiele app of webportal).

  De oproepmelding toont de naam van de gedeelde lijngroep als iemand een gedeelde lijn belt, die hieronder wordt weergegeven Voor.

  Een gesprek doorverbinden

  Er is de mogelijkheid om een ​​gesprek door te verbinden naar een ander lid van de gedeelde lijngroep, een andere telefoongebruiker of een externe nummer na het beantwoorden van een oproep op een gedeelde lijngroep.

  Hoe u de oproepgeschiedenis kunt bekijken

  Elk lid van de gedeelde lijn heeft toegang tot de geschiedenis van alle oproepen op die lijn. Bij het verwijderen van een vermelding in een oproepgeschiedenis voor een gedeelde lijn, wordt deze alleen verwijderd voor het lid dat de heeft verwijderd binnenkomst, en wordt voor geen enkel ander lid verwijderd.

  De naam van uw gedeelde lijngroep verschijnt naast de vermeldingen in de oproepgeschiedenis, zodat u uw vermeldingen in de oproepgeschiedenis gemakkelijk kunt identificeren.

  Opmerking: Op internet portal of op de bureautelefoon, zult u een dergelijk label niet zien wanneer u een gesprek bekijkt geschiedenis.

  Oproepopnamen bekijken

  Wanneer een lid een gesprek opneemt dat een gedeelde lijn gebruikte, kan de opname alleen worden afgespeeld of beheerd door het lid dat voerde de opname uit. Leden die geen toegang hebben tot een opname, kunnen alleen de vermelding in de gespreksgeschiedenis bekijken die aan de opname is gekoppeld. Informeer uw Zoom Phone-beheerder als u wilt dat uw opname wordt gedeeld met andere leden van uw Zoom Phone-groep.

  Telkens wanneer u een gesprek opneemt, wordt de opname gelabeld met de naam van de gedeelde lijngroep, waardoor het vinden van opnamen veel eenvoudiger wordt.

  Opmerking: Wanneer u de oproepgeschiedenis bekijkt, kunt u dit label niet zien omdat het niet wordt weergegeven.

  Hoe de voicemail-inbox te bekijken

  Het is standaard zo ingesteld dat alle leden van de groep voicemailberichten kunnen afspelen of beheren die op gedeelde lijnen zijn achtergelaten. Als u voicemails beheert voor een groep gedeelde telefoonlijnen, moet u rekening houden met het volgende:

  • Leden worden automatisch op de hoogte gebracht van het verwijderen van een voicemailbericht indien zij dit niet wensen te ontvangen.

  • Er is geen verschil tussen een lid dat een niet-afgespeeld voicemailbericht afspeelt en alle andere leden die het bericht als afgespeeld zien.

  • Om het u gemakkelijker te maken voicemails te identificeren, zijn alle voicemails gelabeld met de naam van uw gedeelde lijngroep.

  Opmerking: De Zoom Phone-beheerder kan uw toegang tot de voicemail-inbox van de gedeelde lijngroep op elk moment intrekken, terwijl u nog steeds blijven als een lid van de groep. Neem contact op met uw Zoom Phone-beheerder als u de voicemails voor de gedeelde lijngroep niet kunt bekijken.

  Alle inhoud en afbeeldingen gaan naar https://support.zoom.us

  Similar Posts