FileZilla werkt niet met Aruba: 4 stappen om op te lossen

Er zijn verschillende   FTP-clients  op de markt. Een van de meest geliefde, gebruikte en erkende is zonder twijfel   de FileZilla-client  . FileZilla is een programma, oorspronkelijk alleen gemaakt voor Windows en uitgebracht door versie 3.0 ook in de MAC-omgeving, geboren uit de briljante geesten van sommige studenten.

Het project, ontwikkeld door het bedrijf  SourceForge  , werd uitgebracht onder een OpenSource- licentie   en werd in november 2003 het SourceForge-project van de maand. In feite, zoals Wikipedia ook meldt, waren er toen al verschillende gratis tools die erg op FileZilla leken om   verbinden via FTP  en hiervoor kozen de ontwikkelaars voor dit type licentie. Ongetwijfeld een goede keuze, die deze FTP-client al snel tot onmetelijke populariteit leidde.

Helaas is niet alles wat blinkt goud. Het is niet de schuld van FileZilla, let wel, maar het is niet ongewoon dat je problemen ondervindt bij het verbinden met je hosting. Dus vandaag bekijken we wat we moeten doen als   FileZilla niet werkt met Aruba

Er zijn maar weinig programma’s die kunnen worden gedefinieerd als opmerkelijke concurrenten van FileZilla. Zeker onder de meest gebruikte vinden we   WinSCP   en   Total Commander  , om er maar een paar te noemen. Hoewel ik deze programma’s afzonderlijk heb geprobeerd, kan ik garanderen dat FileZilla altijd de gemakkelijkste is om te gebruiken.

De   eenvoudige en intuïtieve website manager , de handige     file wachtrij , de mogelijkheid van het hebben van meerdere afzonderlijke tabbladen: eigenlijk zijn er vele pijlen die in deze toepassing.

Inhoudsindex

  • IP-filter verwijderen
  • Encryptie type
  • Correcte inloggegevens
  • Verlopen hosting
  • conclusies

IP-filter verwijderen

Als je geen verbinding kunt maken met de productieserver, ligt het antwoord waarschijnlijk in   de IP-filters van Aruba   . Ja, je hebt gelijk, Aruba staat om veiligheidsredenen geen automatische FTP-verbinding toe. Om dit te doen, moet u eerst uw IP, of IP-bereik, invoeren in een   speciale witte lijst die wordt verstrekt door de   provider Arezzo   .

Helaas kan het filter niet langer dan 24 uur aanstaan, dus je zult dagelijks terug moeten komen. Een beetje ongemakkelijk, maar er zijn geen andere oplossingen.

Gelukkig is het op de witte lijst zetten van het IP-adres heel eenvoudig. Ga eerst naar het Aruba-adminpaneel via   de speciale link.

Zoek nadat u bent ingelogd naar de pagina “FTP-toegangsbeheer”. Op deze pagina vind je het huidige IP-adres waarmee je verbinding maakt met het admin panel.

Om FTP-toegang voor het huidige IP-adres in te schakelen, moet u op IP toevoegen klikken     . Op dit punt verschijnt het adres in de lijst onder aan de pagina.

Nadat u het IP-adres of, indien u dat wenst, meerdere IP-adressen heeft toegevoegd, hoeft u alleen nog maar op te slaan. Vergeet   niet op de knop “opslaan” te klikken   , anders worden uw wijzigingen niet doorgevoerd!

Het lijkt voor de hand liggend voor u, maar ik herhaal dat concept omdat de gebruikerservaring van deze pagina veel te wensen overlaat (het is een zeer verouderde pagina) en ik ook vaak in de val ben gelopen.
Door op de knop “Opslaan” te klikken, worden de adressen toegevoegd en worden ze geautoriseerd voor FTP-toegang.

Bent u op zoek naar hosting? bekijk mijn gids

Maak je geen zorgen als je nog steeds geen verbinding kunt maken via FTP. Houd er rekening mee dat aruba-lijsten niet in realtime worden bijgewerkt. Ik raad je aan om een ​​paar minuten te wachten en het opnieuw te proberen.

Het filter is van toepassing op inloggen, dit betekent dat het ingevoerde IP-adres actief is voor alle domeinen die aan dat specifieke account zijn gekoppeld. Daarom hoeft u de invoer niet voor elk van hen te herhalen.

In plaats daarvan ontstaat het probleem als u een modem hebt die altijd een dynamisch IP-adres voor browsen toewijst. In dit geval moet u de procedure elke keer dat u op internet gaat herhalen. Als je meer informatie nodig hebt over de procedure voor het invoeren van het IP-adres op de witte lijst van Aruba, raad ik je aan de   officiële gids   van dezelfde provider te raadplegen.

Encryptie type

Een andere veel voorkomende fout die ik persoonlijk ben tegengekomen met Aruba-hosting, is de moeilijkheid om verbinding te maken via FTP met behulp van expliciete codering via TLS. In theorie zou je deze instelling nooit moeten veranderen; in werkelijkheid ben je echter vaak gedwongen om dit te doen om verbinding te maken met bepaalde servers die een driftbui hebben. Helaas overkwam mij dit niet alleen op Aruba.

Gelukkig is het wijzigen van de coderingsmethode heel eenvoudig. Open Filezilla en ga naar de sitemanager door naar het menu Bestand-> sitemanager te gaan of door op het eerste pictogram in de linkerbovenhoek in de vorm van server te klikken. Nu vindt u alle verbindingen die in uw filezilla zijn opgeslagen. Klik op degene waarin u geïnteresseerd bent.

Op het tabblad enkele verbinding vindt u het vervolgkeuzemenu met het label “codering”. Wijzig van “Gebruik expliciete FTP via TLS indien beschikbaar” in “Gebruik alleen gewone (onbeveiligde) FTP”. Probeer nu verbinding te maken.

Deze optie is niet mijn favoriet, maar het heeft mijn kastanjes vaak uit het vuur gehaald.

Correcte inloggegevens

Het lijkt misschien vreemd voor u, maar het kan zijn dat u geen verbinding kunt maken met FTP, simpelweg omdat u de verkeerde gebruikersnaam of het verkeerde wachtwoord invoert. In dit geval moet u letten op de Filezilla-logboeken, de logs die bij wijze van spreken bovenaan verschijnen. In dit geval rapporteert het logboek een 503-fout met betrekking tot de ongeldige aanmelding.

Zorg ervoor dat je het juiste wachtwoord hebt ingevoerd en als je het niet meer weet, maak het dan opnieuw aan vanuit het aruba-adminpaneel via de juiste sectie voor de FTP-gebruikers van je hosting.

Ik zal je een tip geven: in de basishostingplannen van Aruba is de host over het algemeen ftp.name.extension, de gebruikersnaam is @ aruba.it en het wachtwoord is het wachtwoord dat je hebt gekozen tijdens de registratie. Met deze indicaties moet u direct kunnen begrijpen of er iets mis is met de toegangsgegevens die u heeft ingevoerd.

Verlopen hosting

Het lijkt voor de hand liggend, maar als je hostingplan niet op tijd wordt verlengd, kun je geen FTP-verbinding meer tot stand   brengen   . Het lijkt voor de hand liggend, maar ik verzeker u dat het mij in de loop der jaren meerdere keren is overkomen dat ik te maken heb met klanten die op den duur vergeten zijn hun accommodatiepakket te verlengen. Onthoud altijd dat u uw diensten moet   vernieuwen   , het is erg belangrijk als u uw gegevens niet voor altijd wilt verliezen. Je kunt niet alleen je bestanden kwijtraken maar ook je domein en dat is nog belangrijker!

Ja, het verliezen van uw domein is misschien erger dan het verliezen van uw gegevens. Ik ben niet gek en ik zal je nu vertellen waarom. Stel je voor dat je een website zoals de mijne hebt, met voor- en achternaam binnen het domein. Helaas zijn er bedrijven die gespecialiseerd zijn in het kopen van domeinen die net zijn verlopen en het plaatsen van agressieve advertenties of, in sommige gevallen, echte e-commerce.

Ik denk niet dat je wilt dat iemand, misschien halverwege de wereld, een frauduleuze e-commerce creëert met een domein dat jouw of de naam van je bedrijf draagt!

Zet dus een herinnering, maar voorkom altijd dat het domein verloopt. Als je je hosting niet kunt verlengen, houd dan in ieder geval het domein actief. Dit kost een paar euro per jaar, maar je kunt er in de toekomst weer een hostingplan aan koppelen.

conclusies

Zoals we hebben gezien, kunnen er verschillende soorten problemen optreden wanneer we proberen een verbinding met onze server tot stand te brengen via FTP. Dit kan op elke hosting gebeuren, in het bijzonder op Aruba zijn er een paar trucjes om te doen, zoals wat we hebben gezien in IP-filters.

Als je al mijn aanbevelingen hebt geprobeerd, maar nog steeds problemen hebt om verbinding te maken via FTP, raad ik je aan om je hostingprovider om hulp te vragen.

Tickets, service via chat en telefoon: er zijn verschillende manieren waarop aanbieders hulp kunnen vragen. Aruba gebruikt meestal tickets. Open er een en binnen de kortste keren heb je een antwoord. Soms kunnen er problemen zijn met de server die buiten ons bereik liggen.

Als je andere methoden kent om FTP-problemen op Aruba-hosting op te lossen, laat dan gerust een reactie achter: ik lees het graag!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *