|

Faxen instellen (AudioCodes MP1XX-serie) in Zoom

Het doel van dit artikel is om informatie te geven over de parameters die nodig zijn voor het instellen van faxondersteuning op een AudioCodes MP1XX-serie ATA (bijvoorbeeld MP124 en MP112).

Opmerking: U kunt FaxSIPit ook gebruiken als alternatieve faxoplossing voor Zoom Phone.

Dit artikel behandelt:

 • Er zijn verschillende beperkingen verbonden aan het gebruik van Voice over Internet Protocol (VOIP) voor faxen

 • Hier zijn de stappen die u moet nemen om faxen in te stellen op de gateway uit de MP1XX-serie van AudioCodes

Vereisten voor het instellen van faxondersteuning voor een gateway uit de AudioCodes MP1XX-serie

Opmerking: er wordt in dit artikel niet gesproken over het instellen of inrichten van de MP1XX-serie ATA’s. Het doel van dit artikel is om aan te nemen dat analoge poorten zijn geconfigureerd en dat oproepen zijn geconfigureerd gaan van en naar analoge poorten. Een faxpoort kan dat zijn toegewezen met fax parameters als deze al is geconfigureerd met analoge parameters. Meer informatie over de MP1XX-gateways vindt u op de AudioCodes-website.

Beperking aantal faxen via Voice Internet Protocol (VOIP)

Er zijn bepaalde beperkingen als het gaat om faxen als het gaat om faxen via VoIP-services. De hierboven genoemde beperkingen zijn gebaseerd op technologie en gelden voor alle bedrijfstakken. Om faxen via internet te verzenden, gebruiken Zoom en verschillende VoIP-bedrijven de G.711-standaard als communicatieprotocol. Het lijdt geen twijfel dat de ISO-norm betrouwbaar is, maar hij is nog onderhevig aan interpretatie door verschillende aanbieders en kan niet end-to-end worden gehandhaafd.

Zoom biedt een fax over VoIP-service door het gebruik van een analoge terminaladapter (ATA) om een ​​traditioneel faxapparaat op internet aan te sluiten via het gebruik van een analoge terminaladapter. Wat betreft incidenteel faxen vinden veel van onze zakelijke klanten dat deze best-effort faxdiensten meer dan voldoende zijn om aan hun behoeften te voldoen en kosteneffectief genoeg zijn om regelmatig te worden gebruikt. Om er zeker van te zijn dat u de faxoptie kiest die het beste bij uw bedrijf past, raden we u aan uw faxvereisten te beoordelen.

Het Zoom-team doet er alles aan om ervoor te zorgen dat onze services voldoen aan uw zakelijke behoeften en van de hoogste kwaliteit zijn. Voor consistente en betrouwbare prestaties raden we u aan om zowel een analoge lijn met een traditioneel faxapparaat als een analoge lijn te onderhouden als uw bedrijf sterk afhankelijk is van het regelmatig faxen van grote documenten met meerdere pagina’s.

Faxen instellen op een gateway uit de AudioCodes MP1XX-serie

 1. U moet zich hiervoor aanmelden bij de MP1XX ATA-webinterface.

 2. Gaan naar Configuratie > VoIP > Media > Instellingen fax/modem/CID en volg de instructies.

 3. De volgende velden moeten worden gewijzigd in Alleen evenementen:

  • Faxtransportmodus

  • V.21 Modemtransporttype

  • V.22 Modemtransporttype

  • V.23 Modemtransporttype

  • V.32 Modemtransporttype

  • V.34 Modemtransporttype

 4. Het is belangrijk om te bevestigen dat het Fax/Modem Bypass Coder Type is ingesteld op G711Ulaw of G711Alaw, afhankelijk van uw regio.

 5. Klik op de knop Verzenden om de parameters van het apparaat van kracht te laten worden.

 6. U kunt instellingen blijvend maken door op de knop Branden te klikken.

Alle inhoud en afbeeldingen gaan naar https://support.zoom.us

Similar Posts