Facebook: hoe u automatische herkenning op uw foto’s uitschakelt

Met het sociale netwerk van Facebook kunnen gebruikers een specifieke functie op hun apparaten activeren waarmee ze mensen op foto’s kunnen identificeren, ik heb het over gezichtsherkenning. Heb je hier ooit van gehoord? Het Facebook-platform gebruikt gezichtsherkenning om foto’s en video’s te analyseren waar je bent getagd en daarbuiten. Deze functie is eigenlijk bedoeld om je foto’s, video’s en profielfoto’s te laten zien die je waarschijnlijk aanwezig bent en je tegelijkertijd te helpen je vrienden automatisch te taggen in de foto’s.

Als u echter liever uw identiteit wilt beschermen en gezichtsherkenning op Facebook wilt uitschakelen, raad ik u aan de volgende paragrafen aandachtig te lezen en vervolgens de eenvoudige stappen die ik u ga laten zien in praktijk te brengen. Met een simpele schakelaar in de instellingen van het bekende sociale netwerk van Mark Zuckerberg kun je kiezen wanneer je je gezichtsherkenning wilt in- of uitschakelen in het foto- en video-account dat op het sociale platform is geplaatst.

In dit artikel leg ik je stap voor stap uit hoe je dit doet, je zult zien dat het een heel eenvoudige procedure is die een paar minuten duurt. Lees nu de volgende paar regels, houd het apparaat waar u aan wilt werken in de hand en breng de tips in praktijk die ik ga illustreren. Ik moet je alleen maar veel leesplezier wensen.

Índice de conteúdo
O que é o reconhecimento facial do Facebook e para que serve
O que acontece se você desligar o reconhecimento facial no Facebook
Como desativar o reconhecimento automático em fotos do Facebook do Android
Como desativar o reconhecimento automático nas fotos do Facebook no iPhone / iPad iOS
Como desativar o reconhecimento automático reconhecimento em fotos do Facebook do PC / Mac
Conclusões
O que é o reconhecimento facial do Facebook e para que ele serve
Como antecipei algumas linhas acima, o reconhecimento facial no Facebook é uma função que, por meio de fotos e vídeos publicados nos quais você foi marcado, permite que o Facebook para criar um número exclusivo para você chamado de “modelo”.

Se você optar por ativar o reconhecimento facial, o aplicativo será capaz de criar seu “modelo” e usá-lo para compará-lo com outras fotos, vídeos e em outras circunstâncias onde a câmera é usada (como vídeo ao vivo) para reconhecer seu rosto aparece nesses conteúdos de mídia.

O reconhecimento facial está disponível apenas para pessoas com mais de 18 anos (menores de 18, na verdade, não verão a configuração) e há algum tempo substituiu a configuração que originalmente permitia que você decidisse se as outras pessoas poderiam ver as sugestões de tags para você.

Essa configuração era chamada de “Quem pode ver as sugestões de tags quando as fotos que parecem com você são enviadas? “. Você lembra dela? Agora, esse recurso não está mais disponível.

In plaats daarvan gebruikt Facebook gezichtsherkenning om foto’s en video’s te vinden waar u aanwezig bent, zodat u gemakkelijk inhoud kunt controleren of delen. Deze functie herkent momenteel geen vreemden, dus maak je geen zorgen als je per ongeluk vereeuwigd wordt in een foto, de Facebook-app zal je naam niet voorstellen en je wordt niet getagd.

Gezichtsherkenning wordt geactiveerd wanneer je onder je Facebook-vrienden de gebruiker hebt die de foto of video in kwestie heeft geüpload waar je gezicht verschijnt. Houd er ook rekening mee dat als je de foto’s en video’s wilt bekijken die ze voor je hebben getagd voordat deze inhoud op je tijdlijn wordt geplaatst, je tijdlijntracking kunt inschakelen.

Een ander belangrijk aspect van gezichtsherkenning is dat het u en andere gebruikers kan beschermen tegen mogelijke identiteitsdiefstal en misbruik. Facebook identificeert dankzij deze functie of je aanwezig bent op de profielfoto van iemand anders en stuurt een melding. Op die manier kun je, als je merkt dat iemand zich voordoet als jou, je identiteit stelen.

Wat er gebeurt als je gezichtsherkenning op Facebook uitschakelt
Nou, na kort te hebben uitgelegd waar gezichtsherkenning over gaat, denk ik dat het tijd is om naar de kern van onze tutorial te gaan: hoe je automatische herkenning op Facebook-foto’s uitschakelt. Maar eerst wil ik kort uitleggen wat er gebeurt als je ervoor kiest om deze functie uit te schakelen.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je aangeeft dat je de functie wilt blokkeren waar we het over hebben in dit artikel (het is zeker niet aan mij om in te gaan op de verdiensten van je beslissingen), maar het is goed dat je weet wat dit inhoudt:

Facebook zal je niet meer kunnen herkennen
Je verwijdert je parametrische gezichtsherkenningssjabloon (ik heb je eerder over de “sjabloon” verteld, weet je nog?)
Facebook zal gezichtsherkenning niet gebruiken voor mensen die klaar zijn om je in foto’s te taggen
Mensen zullen je in hun foto’s kunnen taggen, maar Facebook stelt geen tags voor
Als je overtuigd bent van je beslissing, lees dan de volgende paragrafen aandachtig en breng mijn advies in praktijk om te slagen in de intentie die je jezelf hebt gesteld en die ik je hier heb gebracht.

Automatische herkenning op Facebook-foto’s op Android uitschakelen
Als je hebt besloten om gezichtsherkenning van Facebook uit te schakelen op foto’s die op het populaire sociale netwerk zijn geplaatst, houd je Android-apparaat dan bij de hand. Schrijf de snelle en gemakkelijke stappen op die ik met je ga doorlopen en onderneem actie! Dit is wat u moet doen:

Open de Facebook-app
Tik op de drie lijnen in de rechterbovenhoek
Klik op het item Gezichtsherkenning
In het vak Wilt u dat Facebook u herkent in foto’s en video’s? Selecteer het item Bewerken
Druk nu op de optie Nee om de functie uit te schakelen
Hoe u automatische herkenning op Facebook-foto’s van iPhone / iPad iOS uitschakelt
Als u de actieve gezichtsherkenning op Facebook wilt blokkeren vanaf uw iPhone- of iPad-apparaat met iOS-besturingssysteem, dus om te voorkomen dat het sociale platform uw gezicht herkent in foto’s en video’s, volgt u deze eenvoudige stappen.

Open de Facebook-app
Tik op de drie lijnen in de rechterbenedenhoek
Klik op Instellingen en privacy
Tik op Instellingen
Selecteer Gezichtsherkenning
Klik op het gedeelte Wil je dat Facebook je herkent in je foto’s en video’s?
Kies de optie Niet
goed! U hebt de gezichtsherkenningsfunctie uitgeschakeld
Hoe u automatische herkenning op Facebook-foto’s van pc / Mac
uitschakelt Om de gezichtsherkenningsfunctie uit te schakelen op foto’s die op Facebook zijn geplaatst met behulp van een pc of Mac, zijn de stappen die u moet volgen echt heel eenvoudig en duurt het iets meer dan een minuut.

Dit is wat u moet doen om de functie rechtstreeks vanaf de officiële sociale-mediawebsite met behulp van een computer uit te schakelen:

Open de browser die u gewoonlijk gebruikt om op internet te surfen
Maak verbinding met de officiële Facebook-website
Klik op de kleine pijl in de rechterbovenhoek
Selecteer Instellingen en privacy
Klik vervolgens op Instellingen Klik
in de linkerkolom op Gezichtsherkenning
Ga naar Wil je dat Facebook je herkent op foto’s en video’s?
Klik op Bewerken
Selecteer Geen
conclusies
Zoals je misschien hebt begrepen na het lezen van dit artikel, is het uitschakelen van de gezichtsherkenningsfunctie op je Facebook-foto’s echt zo eenvoudig! Je hebt geen computergoeroe nodig om de functie uit te schakelen die is gemaakt door het bekende sociale netwerk waarmee je gezichten in foto’s en video’s kunt identificeren.

Ik hoop dat je mijn advies opvolgt en meteen de verschillende stappen in praktijk brengt die ik je heb laten zien voor Android, iOS en computerapparaten. Als iets wat je leest je niet duidelijk is en je hebt behoefte aan verduidelijking, neem dan gerust contact met me op. Ik zal je graag helpen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *