Facebook: hoe profielback-up te downloaden

Als je hebt besloten om je Facebook-account te verwijderen, maar tegelijkertijd niet alle inhoud en informatie wilt verliezen die je met andere gebruikers op het populaire sociale platform hebt gedeeld, kun je maar één ding doen: download je gegevens. Ik weet het, dit concept kan ontmoedigend zijn en je bent niet de enige die niet weet waar te beginnen, maar geloof me, het is een minder moeilijke operatie dan je zou denken.

Het komt voor dat iedereen zich een tijdje wil loskoppelen van sociale media, een kleurrijke en constant evoluerende wereld die echter vaak een zwart gat wordt dat klaar is om al onze vrije tijd (en niet alleen) op te zuigen. Als je hebt besloten je Facebook-account te verwijderen zonder gegevens te verliezen die in de loop der jaren zijn gepubliceerd, ben je hier aan het juiste adres. In dit stapsgewijze artikel laat ik je zien hoe je je Facebook-profielback-up kunt downloaden. In het verleden heb ik je laten zien hoe het moet op Instagram, vandaag gaan we via Facebook.

Lees de volgende paragrafen aandachtig door om snel en gemakkelijk een back-up te maken en een kopie van uw gegevens te krijgen op het populaire sociale netwerk Zuckerberg. Voel je vrij en neem een ​​paar minuten de tijd om dit artikel te lezen, je zult zien dat het een operatie is die geen tussenkomst van een computerspecialist of een technicus vereist. Vertrouw op mijn advies en voltooi de procedure.

Nou laten we gaan! Ik wil je alleen maar veel leesplezier en succes wensen.

Inhoudsopgave
Waarom een Facebook-profiel back-uppen Hoe Facebook-profielback-up
van Android
te downloaden
Hoe Facebook-profielback-up van iPhone / iPad iOS te downloaden Hoe Facebook-profielback-up van pc / Mac te downloaden
Conclusies
Waarom een ​​Facebook-profielback-up maken
Als u hebt besloten om het profiel dat u gemaakt op Facebook, moet u weten dat de bewerking onomkeerbaar is en dat u daarom alle gegevens verliest die aan uw account zijn gekoppeld. Om deze reden raad ik u ten zeerste aan om te overwegen uw account tijdelijk te deactiveren. Om het verschil tussen deze twee bewerkingen te begrijpen, wil ik verwijzen naar een oud artikel van mij over het verwijderen van een Facebook-account.

Ik raad je in ieder geval aan om een ​​kopie van je gegevens te downloaden. Om dit te doen, moet u een back-up van uw Facebook-profiel maken. Na het downloaden van de gegevensback-up, kunt u veilig doorgaan met het annuleren van uw account, u mist niets belangrijks of waar u bijzonder om geeft. Natuurlijk weerhoudt niets u ervan om gewoon een kopie van uw gegevens te willen ontvangen, zelfs als het niet uw bedoeling is om uw profiel te verwijderen.

Elke dag voeren we op Facebook, net als op andere sociale netwerken, verschillende handelingen uit: we publiceren berichten, foto’s, video’s, reageren op berichten van andere gebruikers, sturen berichten, voegen tags in foto’s toe, reageren op opmerkingen die in een bericht zijn ontvangen, we liken de inhoud van anderen, we communiceren in groepen, enz.

Hoe dan ook, er zijn zoveel operaties die we elke dag op sociale netwerken doen. Als u niet het risico wilt lopen gegevens en inhoud te verliezen, raad ik u aan serieus te overwegen uw profielback-up te downloaden. Door een back-up van je Facebook-profiel te maken, krijg je een kopie van alle inhoud die je in de loop der jaren met andere gebruikers op het populaire sociale netwerk hebt gedeeld.

Het is een zeer eenvoudige procedure om uit te voeren, met geduld en zie de volgende paragrafen. Identificeer het gedeelte dat u interesseert (afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt en waarop u wilt doorgaan) en breng alle stappen in de praktijk. Op dit moment weet ik zeker dat ik je aandacht heb getrokken en vooral je nieuwsgierigheid.

Als uw doel en reden voor het openen en lezen van dit artikel is om een ​​back-up te maken, hoeven we alleen maar naar de kern van deze handleiding te gaan. Blijf lezen en je zult eindelijk weten hoe je een back-up van je Facebook-profiel kunt maken.

Hoe Android Facebook-profielback-up te downloaden
De bewerking om een ​​back-up van uw Android-apparaat te maken is echt heel eenvoudig uit te voeren. Smartphone in de hand en volg de stappen die ik ga opsommen:

Open de Facebook-app op uw Android-apparaat
Druk op de drie horizontale lijnen bovenaan
Tik op Instellingen en privacy
Druk nu op Instellingen
Tik vervolgens op Toegang tot uw informatie
Selecteer de gegevens die u wilt downloaden Kies
voordat u de bewerking voltooit het bestandsformaat waarin u de back-up van het profiel en de kwaliteit van de multimedia-inhoud die u wilt downloaden
Tik tot slot op Bestand maken.
Ik herinner u eraan dat u op elk moment een kopie van uw informatie van Facebook kunt downloaden. Een heel belangrijk ding waar ik op wil wijzen, is dat het downloaden van uw informatie van Facebook een met een wachtwoord beveiligde procedure is waartoe alleen u toegang hebt.

Let op: na het aanmaken van het bestand met al uw gegevens is de kopie slechts enkele dagen beschikbaar om te downloaden.

Hoe een Facebook-profielback-up te downloaden van iPhone / iPad iOS
Om een ​​back-up van uw Facebook-profiel te maken vanaf uw iOS-apparaat, lijkt de uit te voeren bewerking sterk op degene die ik u heb uitgelegd voor Android-apparaten. Weet u niet zeker hoe u verder moet? Maak je geen zorgen, om een ​​back-up van je sociale gegevens te maken, hoef je alleen deze stappen in de praktijk te brengen:

Open de Facebook-app op je iOS-apparaat
Tik op de knop met de drie horizontale lijnen in de rechterbenedenhoek
Tik op Instellingen en privacy
Tik nu op Instellingen
Zoek
je Facebook- infosectie Tik op Download je info
Selecteer nu de gegevens die je wilt opslaan en downloaden
Kies het bestand formaat waarmee u de profielback-up wilt downloaden
Selecteer de kwaliteit van de media die u wilt downloaden
Tik tot slot op Bestand maken Het
downloaden van al uw informatie die u wilt opslaan, is een procedure met wachtwoordbeveiliging, dus alleen u heeft toegang tot dit gedeelte.

Waarschuwing: Nogmaals, zodra uw gegevenskopie is gemaakt, blijft deze slechts enkele dagen beschikbaar om te downloaden.

Hoe u Facebook-profielback- up van pc / Mac kunt downloaden
Als u hebt besloten een back-up van uw Facebook-profiel rechtstreeks vanaf uw computer te maken, zijn hier de stappen die ik u aanraad om te slagen in de intentie die u voor uzelf hebt gesteld:

Open de browser die u gewoonlijk gebruikt om op internet te surfen
Maak verbinding met de officiële Facebook-website
Klik op de pijl in de rechterbovenhoek die naar beneden wijst
Klik op Instellingen en privacy
Klik vervolgens op Instellingen
Selecteer nu uw Facebook-informatie in het menu aan de rechterkant
Klik op Download uw informatie
Selecteer of deselecteer wat u wel of niet wilt opslaan.
Klik vervolgens op Bestand maken om de back-upprocedure te voltooien.
U kunt op elk moment een kopie van uw gegevens van Facebook downloaden. U kunt ervoor kiezen om een ​​volledige kopie te downloaden of alleen de soorten informatie en datumbereiken te selecteren die u wilt.

Onthoud dat het downloaden van al uw informatie een procedure is die met een wachtwoord is beveiligd, dus alleen u heeft toegang tot dit gedeelte.

Let op: zodra uw gegevenskopie is gemaakt, is deze slechts enkele dagen beschikbaar om te downloaden.

Conclusies
Berichten, foto’s en video’s kwijtraken is echt zonde, vind je niet? Gelukkig komt technologie je weer te hulp, met snelle en eenvoudige stappen kun je een back-up maken van je Facebook-profiel en informatie die in de loop der jaren is gepubliceerd. Leuk vinden? Dat heb ik je in de vorige paragrafen uitgelegd.

Ik hoop dat het duidelijk is wat u leest, want u moet hebben begrepen dat dit een ongecompliceerde operatie is die u in zeer korte tijd zult kunnen voltooien. Je gelooft me niet? Zien is geloven! Breng mijn advies in de praktijk en ga verder met de back-up. Mis niet alles wat je in de loop der jaren op het populaire sociale platform van Facebook hebt gepost!

Als u vragen heeft over de back-upprocedure, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen, ik help u graag verder. Voel je vrij om me te schrijven wanneer je maar wilt en ik zal proberen je probleem op te lossen. Tot de volgende keer en veel succes!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *