Facebook: hoe de gegevensbesparingsmodus in te schakelen

Als je dit artikel hebt geopend, ben je waarschijnlijk op zoek naar een snelle en praktische manier om minder mobiele data te verbruiken bij het gebruik van het sociale netwerk Facebook. Maak je geen zorgen, om onnodige verspilling van dataverkeer te voorkomen en dus nog minder giga te verbruiken tijdens het browsen op het populaire sociale netwerk van Zuckerberg, blijf dit artikel gewoon lezen.

In de volgende paragrafen zal ik zelfs stap voor stap uitleggen hoe je de gegevensbesparingsmodus op Facebook inschakelt. Dit is een zeer eenvoudige en snelle handeling om uit te voeren, ideaal voor diegenen die een beperkt data-abonnement beschikbaar hebben.

Hoewel bij de meeste huidige telefoonabonnementen een aanzienlijk aantal dataverkeer bij de prijs is inbegrepen, kan deze korte handleiding in verschillende omstandigheden nuttig zijn. Het opslaan van gegevens kan zelfs een geweldige oplossing zijn als u lange tijd geen verbinding kunt maken met een wifi-netwerk. (In dit opzicht benadruk ik ook mijn artikel over het uitschakelen van automatisch afgespeelde video’s op Instagram).

Facebook kan, net als andere apps, met honderden afbeeldingen en video’s, het dataverbruik op onze smartphone aanzienlijk beïnvloeden. Om deze reden zijn er een paar eenvoudige stappen waarmee u een specifieke tool kunt activeren om gegevensbesparingen te verminderen. Het enige dat u hoeft te doen, is u op uw gemak voelen en een paar minuten van uw tijd aan dit artikel besteden. Goed lezen!

Inhoudsopgave
Gegevensverbruik verminderen bij gebruik van Facebook: voorlopige informatie
Hoe Facebook-gegevensopslagmodus op Android in
te schakelen Hoe Facebook-gegevensopslagmodus in te schakelen op iPhone / iPad iOS
Conclusies
Gegevensverbruik verminderen bij gebruik van o Facebook: voorlopige informatie
met video’s, afbeeldingen en gifs , verbruiken sociale netwerken elke dag veel data. Wat te doen als u een beperkt verkeersplan heeft? Eenvoudig, activeer de tool om het dataverbruik op onze smartphone te verminderen.

Misschien weet hij het niet, maar elke dag, elke keer dat je commentaar geeft, door Facebook, Instagram en dergelijke bladert, in tegenstelling tot een grappige video die een vriend heeft gepost of gewoon de geplaatste berichten ziet, genereer je verkeer. Gegevensbesparing voorkomt dat video’s automatisch worden afgespeeld en genereert kleinere, gecomprimeerde versies van foto’s en berichten in uw feed.

In bepaalde situaties, zoals vakanties in het buitenland, waar het niet altijd mogelijk is om verbinding te maken met een wifi-netwerk, kan het dataverbruik erg groot zijn. Daarom is het essentieel om de stappen te kennen om vervelende situaties te verhelpen.

Om het dataverbruik te verminderen, volstaat het om rechtstreeks te werken in de instellingen van de applicatie waarop we van plan zijn te handelen (in dit geval Facebook), door de functie te activeren die dataverkeer opslaat.

Lees met uw smartphone in de hand de stappen die ik ga illustreren in de volgende paragrafen die zijn gewijd aan het inschakelen van Facebook-gegevensopslag vanaf Android- en iOS-apparaten. Probeer de operatie onmiddellijk uit te voeren om uw gegevens te behouden.

Hoe de Facebook-gegevensbesparingsmodus van Android in te schakelen
Als u het gegevensverbruik wilt verminderen wanneer u uren en uren op Facebook doorbrengt, schakelt u gewoon de optie voor het opslaan van mobiel dataverkeer in. Leuk vinden? Het inschakelen van de gegevensbesparingsmodus op Facebook is echt heel eenvoudig en duurt niet zo lang als je zou denken.

Pak je Android-smartphone en volg deze stappen:

Open de Facebook-app op uw apparaat
Druk op de drie horizontale lijnen bovenaan
Tik op Instellingen en privacy
Druk nu op Mobiel datagebruik
Raak in het gedeelte Videokwaliteit het punt aan dat overeenkomt met het item Gegevensopslagmodus: op deze manier verlaagt u de resolutie van alle Facebook-video’s in
de modus voor het opslaan van mobiele gegevens

Gedaan? Zeer goed. In dit gedeelte kunt u ook op autoplay reageren. Ik herinner je eraan dat wanneer je batterij bijna leeg is, het afspelen van video automatisch stopt. Dat gezegd hebbende, kun je kiezen of je automatisch afspelen via mobiele data en wifi, alleen wifi of video’s nooit automatisch wilt afspelen.

Als u veel tijd op Facebook doorbrengt, is de bewerking die ik zojuist heb geïllustreerd ideaal om overmatig dataverbruik te voorkomen. Denk er heel goed over na.

Facebook-gegevensopslagmodus inschakelen op iPhone / iPad iOS
Als het uw doel is om de hoeveelheid mobiele gegevens te verminderen die wordt gebruikt door de Facebook-app die op een iOS-apparaat werkt, zijn hier de stappen die ik u aanraad om de gegevensbesparingsmodus in te schakelen:

Open de Facebook-app op uw apparaat
Tik op de knop met de drie horizontale lijnen in de rechterbenedenhoek
Tik op Instellingen en privacy
Tik op Mobiel
datagebruik Om nu de videokwaliteit en mobiel dataverkeer te beheren, tikt u op de bal die overeenkomt met het item Gegevensbesparende modus
Werkt ook op automatisch afspelen, ervoor kiezen om het in te schakelen op mobiele data en op wifi, alleen op wifi of als het video’s nooit automatisch afspeelt
Game over!
Het is je eindelijk gelukt om de bewerking te voltooien en de Facebook-gegevensbesparingsmodus op je smartphone te activeren. Makkelijk, toch? Kleine opmerking, ongeacht uw keuze in de sectie gewijd aan het automatisch afspelen van video’s, ik herinner u eraan dat wanneer de batterij bijna leeg is, het afspelen van video automatisch stopt.

Conclusies
Als je al dagen op zoek bent naar hoe je minder mobiele data kunt gebruiken terwijl je Facebook op je Android- of iOS-apparaat gebruikt, maar zonder resultaat, hoop ik dat je na het lezen van dit artikel een beetje duidelijkere ideeën hebt.

Zoals je misschien hebt gemerkt bij het lezen van de vorige paragrafen, is de handeling om gegevensbesparing op Facebook te activeren echt een fluitje van een cent, een procedure die geen technische tussenkomst vereist, maar die veilig kan worden voltooid door rechtstreeks in te werken op de instellingen van de applicatie. .

Multimedia-inhoud met hoge resolutie, opmerkingen, berichten en meer produceren aanzienlijk dataverkeer. Als je de hoeveelheid mobiele data die door de Facebook-app wordt gebruikt in een paar eenvoudige stappen wilt verminderen, moet je gewoon in de praktijk brengen wat je in deze handleiding hebt gelezen.

Mocht je vragen hebben of iets niet helemaal duidelijk voor je zijn, neem dan gerust contact met mij op. Ik sta klaar om je te helpen en je een handje te helpen! Klik op het blauwe gedeelte en schrijf me wanneer je maar wilt. Succes en tot de volgende keer!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *