Een USB-drive gemakkelijk versleutelen

Heeft u persoonlijke en gevoelige informatie op een USB-stick en wilt u deze versleutelen? Dan ben je op de juiste pagina beland. In deze ultieme gids zal ik u een complete gids laten zien over het  coderen van een USB-station  om uw gegevens en bestanden te beveiligen. Als u zich echt zorgen maakt over uw privacy en uw USB-drive gevoelige informatie bevat, moet u uw drive met een wachtwoord beveiligen.

Een USB-flashstation veilig versleutelen

 

Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar we vermelden alleen de beste. Dus waarom wachten we, laten we beginnen met het verkennen van deze manieren om de flashdrive te versleutelen.

1. Een flashstation versleutelen met BitLocker

 

BitLocker is software die voornamelijk is ontworpen om uw USB-drives te beveiligen. Met behulp van BitLocker kunt u al uw vertrouwelijke gegevens versleutelen. Het werkt heel eenvoudig en is zo gemakkelijk te gebruiken dat zelfs een gewone gebruiker het kan gebruiken. Volg de onderstaande stappen om aan de slag te gaan:

 1. Sluit eerst uw USB-station aan op uw computer.
 2. Zodra de verbinding tot stand is gebracht, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u de optie “BitLocker inschakelen”.
 3. Nu verschijnt er een pop-up op je scherm. In het pop-upvenster moet u op elk moment de modus voor het ontgrendelen van de schijf selecteren.
 4. Nadat u de gewenste optie hebt gekozen, klikt u op “Volgende” en vervolgens moet u kiezen hoe u uw wachtwoord opnieuw kunt instellen als u het kwijtraakt.
 5. Klik na selectie op “Volgende” en selecteer vervolgens in het volgende scherm het aantal schijven dat u wilt versleutelen en klik op de optie “Volgende”.
 6. Ten slotte moet u de “Encryptiemodus” selecteren en op de knop “Volgende” klikken. En klik vervolgens op Versleuteling starten.

Dat is alles! U hebt uw USB-station met succes gecodeerd met BitLocker.

2. Hoe een flashstation te versleutelen met VeraCrypt

 

Er zijn honderden versleutelingssoftware beschikbaar die beweren 100% veilig te zijn, maar er is geen officiële audit uitgevoerd om deze claim te garanderen. Dus hoe ga je om met het vertrouwen van al deze soorten software? Gelukkig is VeraCrypt niet zoals zij. Alleen software die officieel is gecontroleerd en de verklaring heeft doorstaan ​​onder toezicht van beveiligingsfunctionarissen. Het lijdt dus geen twijfel dat u het gebruikt en u hoeft zich geen zorgen te maken over kwetsbaarheden. Om aan de slag te gaan met VeraCrypt, vindt u hier de complete gids:

 • Klik hier om de VeraCrypt-software op uw computer te downloaden en te installeren.
 • Zodra u het hebt geïnstalleerd, start u het en ziet u veel stationsnamen en knoppen op het scherm.
 • Klik op de knop “Volume maken” om een ​​pop-upvenster weer te geven.
 • In het pop-upvenster moet u de optie “Create Encrypted File Container” selecteren en vervolgens op Volgende klikken.
 • Selecteer in het volgende scherm “VeraCrypt Standard Volume” en klik op Volgende.
 • In het volgende venster moet u uw “verwisselbare schijf” selecteren en vervolgens op de knop Volgende klikken.
 • Daarna moet u het coderingsalgoritme selecteren. Als u er geen idee van heeft, laat u de optie ongewijzigd en klikt u op de knop Volgende.
 • Voer op het volgende scherm het wachtwoord voor het externe volume in en klik vervolgens op de knop Volgende.
 • Nu moet je kiezen of je grote bestanden wilt ondersteunen en als je dat eenmaal hebt geselecteerd, klik je gewoon op Volgende.
 • In het volgende venster moet u het externe volume openen en vervolgens uw volledige gegevens naar het externe volume kopiëren.
 • Als u klaar bent, moet u het proces voor het verborgen volume starten.
 • Hier moet u het coderingstype en de grootte van het verborgen volume selecteren en vervolgens het verborgen volume een wachtwoord geven. Klik nu op Formaat en je bent klaar.

Conclusie

 

Dat is alles! Hierboven is de best mogelijke oplossing om de USB-drive te versleutelen. Ik hoop dat je dit artikel nuttig vond. Als dit artikel je heeft geholpen, vergeet dan niet het te delen met je vrienden, familie en familieleden die nog steeds met hetzelfde probleem worstelen. Als je nog vragen of opmerkingen hebt, laat het me dan weten in het commentaargedeelte hieronder, zodat ik je kan helpen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *