Een uitleg van het keto-dieetplan en een lijst met de beste en slechtste voedingsmiddelen

Hoewel bepaalde modieuze diëten een kort zoemend geluid kunnen veroorzaken en verdwijnen, of door een gebrek aan kennis van wetenschap en voeding, bestaat het ketogene dieet of het ketogene dieet al bijna 100 jaar.

De basis van het ketogene dieet is een diepgaand begrip van voedingswetenschap en hoe het menselijk lichaam werkt.Duizenden mensen volgen dit dieet om een ​​goede gezondheid en goede voeding te garanderen.

Onze gids kan u helpen begrijpen wat een ketogeen dieet is, welke voedingsmiddelen goed zijn voor ketonen en hoe u het ketogene dieet om verschillende redenen kunt aanpassen.

Als je de bloedsuikerspiegel onder controle wilt houden, je hormonen beter in balans wilt houden, insulineresistentie wilt weerstaan ​​en je gezond en sterk wilt voelen door middel van goede voeding, dan is het keto-dieet je beste keuze.

 

Wat is het ketogene dieet

Je lichaam gebruikt twee hoofdbrandstoffen om energie te produceren.

De meeste mensen richten zich op het verbranden van koolhydraten voor energie, maar degenen die een ketogeen dieet volgen (laag koolhydraatgehalte en hoog vetgehalte) verbranden vet als hun belangrijkste brandstofbron.

Het ketogene dieet ondersteunt gewichtsverlies door continue energie te leveren, wat u kan helpen uw wilskracht te behouden en op het goede spoor te blijven.

Met een keto-dieet hoeft u zich geen zorgen te maken over het tellen van calorieën of beperkingen voor de portiegrootte.

Integendeel, je kunt op elk moment veel voedzaam en gezond eten.

Het ketogene dieet is niet alleen goed om sommige mensen te helpen af ​​te vallen.

In de afgelopen jaren zijn wetenschappers begonnen met het bestuderen van de voordelen van dit dieet bij de behandeling van veel verschillende ziekten, waaronder diabetes, PCOS (polycysteus ovariumsyndroom), neurologische aandoeningen, acne en kanker.

Bovendien kan een ketogeen dieet helpen bij de behandeling van patiënten met risicofactoren voor ademhalings- en hart- en vaatziekten (1).

Door het lichaam in ketose te brengen, betekent dit dat je vet verbrandt in plaats van suiker, wat de manier verandert waarop het lichaam voedsel in energie omzet.

De eenvoudige stappen om uw lichaam in ketose te krijgen zijn:

 • Verminder alle koolhydraten.
 • Eet gezonde vetten.

Dat is het! Nu is uw lichaam niet langer afhankelijk van glucose, en het zal niet langer komen door de beperking van koolhydraten in uw dieet, maar door het verbranden van vet als energie.

Veel mensen die ketose ingaan en een ketogeen dieet volgen, kunnen afvallen en zich snel gezond voelen.

Naast het verminderen van koolhydraten en het eten van gezonde vetten, zijn er nog andere belangrijke stappen die u kunt nemen om uw ketogeen dieet effectiever te maken.

De eerste is om je geen zorgen te maken over je vetinname.

Veel mensen die in het verleden andere dieetplannen of dieetstrategieën hebben geprobeerd, zijn eraan gewend hun vetinname te observeren.

Bij een ketogeen dieet is vet echter je vriend.

Omdat het de belangrijkste energiebron is, moet u ervoor zorgen dat u voldoende gezonde vetten voor uw lichaam binnenkrijgt.

Veel water drinken kan uw lichaam helpen om vet en eiwitten beter te metaboliseren, lichaamsfuncties te reguleren en u de hele dag door energiek te houden.

Als u tussendoortjes opgeeft, blijft uw insulinegehalte stabieler, waardoor het gewicht afneemt.

Vasten kan ook ketose veroorzaken of bevorderen, dus intermitterend vasten kan nuttig zijn als onderdeel van een plan voor gewichtsverlies.

Vergeet het belang van lichaamsbeweging niet en neem een ​​gezonde levensstijl op in uw trainingsplan.

 

Ketogene dieetvoeding

Het is belangrijk om te weten welke voedingsmiddelen geschikt zijn voor een ketogeen dieet en welke voedingsmiddelen niet geschikt zijn voor een ketogeen dieet.

Laten we eerst eens kijken naar de algemene richtlijnen voor het ketogene dieet, zodat u tijdens het ketogene dieet de ingrediënten in de meeste maaltijden kunt gaan begrijpen.

Een ketogene maaltijd bevat veel gezonde vetten, die afkomstig zijn van noten, zaden, kokosolie, olijfolie en grasgevoerde boter.

Omdat vet een belangrijk onderdeel is van elk ketogeen dieet, is vet goed voor 80% van uw totale calorieën.

Deze vetten worden door het lichaam gebruikt als brandstof om honger en vermoeidheid te voorkomen.

Je eet ook veel niet-zetmeelrijke groenten, zoals broccoli, asperges, groene bladgroenten, courgette, komkommers, etc.

Deze zullen je voorzien van essentiële voedingsstoffen, veel vezels en veel energie.

Je hebt nog steeds eiwitten nodig, maar je eiwitinname kan minder zijn dan normaal.

Het ketogene dieet omvat een matige inname van koolhydraatarm en eiwitrijk voedsel, zoals eieren, wilde vis, biologisch en scharrelvlees en gevogelte, en een kleine hoeveelheid volvette zuivelproducten.

Het is je misschien opgevallen dat dit dieetplan is gebaseerd op het eten van heel voedsel.

U zult geen bewerkte voedingsmiddelen, voedingsmiddelen met veel suiker of geraffineerde granen, zetmeelrijk voedsel (zoals gebakken goederen) of ander voedsel met veel koolhydraten eten.

Wanneer u voor het eerst een ketogeen dieet gaat gebruiken, kan het moeilijk zijn om precies te zeggen wat geschikt en ongeschikt is om uw lichaam in ketose te houden.

Onthoud dat u wilt dat de meeste van uw calorieën afkomstig zijn van gezonde vetbronnen en een kleine hoeveelheid eiwit bevatten.

Het strikt beperken van de bron van koolhydraten zal de sleutel zijn, inclusief zelfs gezonde koolhydraatbronnen zoals volle granen.

Hierdoor blijft uw lichaam in een constante staat van ketose en begint u vet te verbranden in plaats van koolhydraten voor energie.

Zelf koken is erg belangrijk voor een ketogeen dieet, omdat zelfs zogenaamde ketogene producten misschien niet de beste keuze zijn voor je gezondheid.

Leren kiezen en bereiden van vetrijke, koolhydraatarme, verse, complete voedingsmiddelen zal u helpen om gezonde eetgewoonten te ontwikkelen en u naar de volgende gezondere jaren te brengen.

Zorg ervoor dat u op zoek bent naar speciaal samengestelde ketogene gerechten, niet alleen naar koolhydraatarme recepten.

Als je een ketogeen dieet volgt, heb je meer energie, want als je geen gezonde vetten hebt, zal het verminderen van je koolhydraatinname de energie missen die je nodig hebt.

 

Overzicht van het ketogene dieet

Om te weten hoeveel vetten, eiwitten en koolhydraten u moet consumeren, moet u zowel uw huidige gezondheidstoestand als uw specifieke doelen voor het veranderen van uw dieet in overweging nemen.

Andere belangrijke factoren zijn onder meer uw geslacht, leeftijd, activiteitsniveau en huidige BMI, die u zullen helpen bepalen welke vetten en koolhydraten het beste voor u zijn.

U moet eerst het concept van netto koolhydraten begrijpen.

Voedingsvezels zijn gezond voor u en zijn noodzakelijk voor een goede spijsvertering, en elke vezel die u eet, wordt niet meegeteld in de totale koolhydraten omdat u deze niet verteert.

Om de netto koolhydraten van een bepaald voedsel te bepalen, trekt u daarom vezelgrammen af ​​van de totale koolhydraten van dat voedsel, dat koolhydraten zal produceren die daadwerkelijk kunnen worden gebruikt voor energie.

In het ketogene dieet mag de gebruikelijke dagelijkse inname van koolhydraten niet hoger zijn dan 30 netto gram.

Om uw lichaam te helpen ketose te behouden en vet te verbranden in plaats van glucose voor energie, moet u zich houden aan een koolhydraatarm en vetrijk dieet.

Ook is het belangrijk om niet te veel eiwitten binnen te krijgen, want je lichaam kan eiwitten namelijk omzetten in glucose.

Dit kan je uit ketose halen, dus het is belangrijk om de eiwitinname te observeren.

Om te bepalen hoeveel proteïne nodig is, deelt u eerst het streefgewicht door 2,2 om het gewicht om te rekenen naar kilogram.

Je hebt 1-1,5 gram eiwit nodig per kilogram van je ideale lichaamsgewicht.

Dit betekent dat als u 150 pond (68 kg) weegt, u 68-102 gram eiwit per dag moet consumeren.

Veel water drinken om gehydrateerd te blijven, is ook essentieel voor uw gezondheid.

Gehydrateerd blijven kan vermoeidheid voorkomen, u helpen langer vol te blijven en de spijsvertering bevorderen.

Water kan ook overtollig afval en gifstoffen uit het lichaam wegspoelen.

Je moet elke dag minstens 80 ons water drinken.

Als u een strikt of standaard ketogeen dieet gaat volgen, moet uw dagelijkse inname bestaan ​​uit 70-80% gezond vet, 15-20% eiwit en 5% netto koolhydraten.

Anderen kiezen voor een milder ketogeen dieet, dat u kan helpen bij de overgang naar een ketogeen dieet en ook voor meer flexibiliteit zorgt.

Deze gewijzigde versie wordt later besproken.

 

Keto-voedsel dat je altijd kunt eten

Gezond vet

In het ketogene dieet zijn gezonde vetten verantwoordelijk voor het grootste deel van uw dagelijkse inname.

De meeste gezonde vetten hebben geen netto koolhydraten.

Naast het leveren van energie hebben deze gezonde vetten ook andere gezondheidsvoordelen.

Je wilt verschillende soorten vetten eten, waaronder verzadigde vetten, enkelvoudig onverzadigde vetten en sommige meervoudig onverzadigde vetten, zoals omega-3 vetzuren.

U zult het meeste verzadigde vet consumeren.

Uitstekende bronnen van gezonde vetten zijn onder meer:

 • Koudgeperste kokosolie, olijfolie, lijnzaadolie, macadamia-olie of avocado-olie zijn allemaal middellange ketens triglyceriden of MCT-oliën.
 • Boter of ghee is geklaarde boter.
 • Kleine hoeveelheden dierlijk vet, zoals reuzel, eendenvet of kippenvet.
 • Avocado’s kunnen met zorg worden gegeten, aangezien elke helft van de avocado ongeveer 4 gram netto koolhydraten bevat.

 

Eiwitten

De meeste dierlijke eiwitten, zoals vis, gevogelte en rundvlees, bevatten weinig of geen koolhydraten.

Het met mate eten van deze voedingsmiddelen kan de honger onder controle houden en de verscheidenheid aan maaltijden vergroten.

Voor een ketogeen dieet zijn dikkere stukken beter dan magere stukken.

Dierlijke eiwitten met nul of sporen van netto koolhydraten zijn onder meer:

 • Alle gevogelte, inclusief kip, kalkoen, fazant, kip, eend, gans en kwartel.
 • De meeste vissen, vooral forel, zeebaars, bot, zalm, sardines, makreel en tonijn.
 • Met gras gevoerd rundvlees, geitenvlees, kalfsvlees, lamsvlees, wild en de meeste wildgerechten. Kies bij het kiezen van vlees voor grasgevoerd vlees in plaats van traditioneel gekweekt vlees, omdat dit een hoger gehalte aan omega-3-vetzuren bevat.

Dierlijk eiwit met het minste koolhydraatgehalte (minder dan drie gram per vijf gram) omvat:

 • Biologische en kooivrije eieren.
 • Orgaanvlees zoals lever en nier.

De volgende voedingsmiddelen kunnen deel uitmaken van een ketogeen dieet.

Deze snacks kunnen je helpen om onbedwingbare trek te vermijden en je van de vettenergie te voorzien die je nodig hebt.

 • Volledig gekookte eieren.
 • Vlees of gedroogde vis.
 • Bot bouillon.

 

groenten

Bijna alle groenten die op de grond worden geteeld, zijn goede keuzes voor een ketogeen dieet.

Groenten met of zonder netto koolhydraten per portie zijn onder meer:

 • Groene bladgroenten, zoals spinazie, snijbiet en boerenkool, en saladegroenten, zoals rucola, cichorei, rabarber, cichorei, Romeinse sla en zuring. Andere groenten zoals boerenkool, mosterd, radijs, venkel, bieten en paardenbloem zijn ook goede keuzes.
 • Verse kruiden.

Groenten met minder dan 7 gram netto koolhydraten per portie zijn onder meer:

 • selderij
 • zomer pompoen
 • Bieslook en bieslook
 • komkommer
 • asperges
 • paddestoel
 • Bamboo schiet
 • Taugé
 • paprika
 • Zoete bonen
 • Waterkastanjes
 • radijs
 • Jicama
 • groene bonen
 • Was bonen
 • tomaat
 • broccoli
 • kool
 • spruitjes
 • bloemkool

 

kruiderij

Veel specerijen zijn keto-vriendelijk, met weinig of geen koolhydraten.

Goede keuzes zijn onder meer:

 • Hete saus zonder zoetstof
 • appelcider azijn
 • Ongezoete mosterdsaus
 • Alle specerijen en kruiden

 

Drinken

Je wilt gehydrateerd blijven als je ketose eet.

Drink veel water.

Als u op zoek bent naar andere drankopties, kunt u onder meer ongezoete zwarte koffie of thee en bottenbouillon kiezen.

Drink alle cafeïne met mate, omdat dit invloed heeft op de energie en de bloedsuikerspiegel.

 

Eet af en toe keto-voedsel

Eten om ketose te ondersteunen betekent niet dat u uzelf voedsel moet onthouden.

Dit betekent gewoon dat u de juiste hoeveelheid weet om u te helpen uw doelen te bereiken.

Als je de volgende voedingsmiddelen met mate eet op een ketogeen dieet, is dat meestal oké.

 

Peulvruchten en peulvruchten

Hoewel veel plantaardig voedsel uitstekende eiwitbronnen is, hebben veel planten netto hogere koolhydraten, dus worden ze maar af en toe geconsumeerd.

Peulvruchten (zoals linzen, kikkererwten) en peulvruchten (zoals lima, nier en zwarte bonen) gemiddeld ongeveer 13 gram koolhydraten per portie.

Sojaproducten bevatten ook eiwitten, maar het koolhydraatgehalte in elke portie varieert, dus lees het etiket zorgvuldig.

Voorbeelden van sojaproducten zijn onder meer edamame, soja-temp en tofu.

Het koolhydraatgehalte in sojaproducten is meestal lager dan in andere bonen of peulvruchtenproducten.

 

Hele zuivelproducten

Omdat zuivelproducten natuurlijke suikers bevatten die tot koolhydraten worden verwerkt, mogen ze slechts af en toe worden geconsumeerd.

Harde kaas gemaakt van volle melk heeft meestal een lager koolhydraatgehalte, terwijl zachte kaas en magere zuivelproducten meestal een hoger suikergehalte hebben.

Hoewel elke portie volle melk van koeien of geiten tot 12 porties netto koolhydraten kan bevatten, mag elke portie volle kaas slechts de helft tot de helft en de helft van de netto grammen bevatten.

 

Sommige zetmeelrijke groenten

Sommige groenten met meer netto koolhydraten kunnen met mate worden gegeten, vooral als ze in evenwicht zijn met de inname van vet en eiwitten.

Groenten zoals bieten, pastinaak, wortelen, okra, artisjokken en zoete erwten hebben bijvoorbeeld een netto koolhydraat tussen 7 en 14. Als uw resterende dagelijkse inname laag is, kan dat.

Maar andere wortelgroenten, zoals witte aardappelen, zoete aardappelen en yams, hebben een veel hoger koolhydraatgehalte, tot 25 netto gram per portie.

Als u niet oppast, kan het eten hiervan uw bloedsuikerspiegel sterk doen stijgen.

 

Zaden en noten

De meeste zaden en noten zijn goede bronnen van eiwitten en gezonde vetten, maar veel bevatten ook veel netto koolhydraten, dus ze moeten af ​​en toe worden geconsumeerd.

Volle voedingsmiddelen zoals pompoenpitten, kastanjes, pistachenoten, zonnebloempitten, cashewnoten, walnoten en amandelen bevatten minder netto koolhydraten, terwijl cashewnoten meer koolhydraten bevatten.

Het netto koolhydraatgehalte van noten- en zadenboter is ook hoger.

Chia en lijnzaad bevatten meestal weinig koolhydraten omdat je zelfs veel moet eten om 2 gram te persen.

 

fruit

Sommige vruchten brengen hun suikergehalte in evenwicht met vezels, water en andere voedingsstoffen.

Eet met mate bessen, waaronder bosbessen, bramen, frambozen en aardbeien.

 

kruiderij

Controleer altijd de etiketten op specerijen, want veel bevatten toegevoegde suikers en de meeste bevatten de netto koolhydraten in natuurlijke suikers.

Specerijen die de smaak van voedsel en specerijen kunnen verhogen, zijn onder meer:

 • Salsa
 • Tomatensaus (zonder suiker)
 • zure room
 • Worcestershire saus
 • Citroen- of limoensap
 • Ik ben wilg
 • Saladedressing zonder natuurlijke suiker
 • augurk

Veel van deze bevatten veel natrium, dus let op de zoutinname.

Stevia en erythritol zijn uitstekende natuurlijke zoetstoffen die de bloedsuikerspiegel niet verhogen.

Gebruik een kleine hoeveelheid voor het beste resultaat.

 

Drinken

Behalve water, koffie en thee bevatten de meeste andere dranken een bepaalde hoeveelheid suiker.

Of het nu gaat om natuurlijke suiker of toegevoegde suikers, deze suikers zijn gelijk aan netto koolhydraten, dus drink alsjeblieft minder.

Bouillon of bouillon is een uitstekende keuze om de elektrolytenbalans te behouden.

Ongezoete notenmelk (zoals amandelen of kokos) moet af en toe worden geconsumeerd.

Zolang u minder dan 250 ml water drinkt, kunt u vers fruit en groentesappen gebruiken en het fruit beperken dat wordt gebruikt om sap te maken.

 

Keto-dieet moet worden vermeden

Als u in ketose wilt blijven, moet u altijd bepaalde voedingsmiddelen vermijden.

Deze geven je lichaam te veel glucose, waardoor je lichaam stopt met vetverbranding.

 

koolhydraat

Slechts één theelepel suiker bevat vier netto koolhydraten.

Vermijd alle soorten suiker, inclusief bruine suiker, snoep, ruwe suiker, witte suiker en sucrose.

Zeg nee tegen elk type siroop, of het nu fruit, karamel, maïs, ahorn of johannesbrood is.

Hoewel honing en agave natuurlijk zijn, bevatten ze ook veel suiker.

Lees het etiket aandachtig en vermijd voedingsmiddelen die glucose, fructose, dextrose, maltose of lactose bevatten.

Dit zijn allemaal varianten van suiker.

 

Alle granen

Een sneetje brood kan een hele dag netto koolhydraten bevatten.

Om koolhydraten laag te houden, moet u altijd al deze voedingsmiddelen vermijden:

 • brood;
 • Elke pasta
 • Alle granen, inclusief havermout;
 • Gekookte granen zoals quinoa, rijst, couscous, faro en tarwe;
 • Alle maïsproducten, inclusief polenta, maïstortilla’s, popcorn en brokjes;
 • Alles wat met bloem is gemaakt, inclusief bagels, brood, muffins, pannenkoeken, wafels of broodjes.

 

vervaardigd voedsel

Bijna alle bewerkte voedingsmiddelen bevatten netto veel koolhydraten, toegevoegde suikers en andere ongezonde ingrediënten.

Vermijd deze ten koste van alles:

 • snoep;
 • Desserts, zoals ijs, taarten, cakes of koekjes;
 • Cookies;
 • Chips;
 • Pretzels;
 • Snackrepen, zoals ontbijtgranen of graanrepen;
 • Maaltijdvervangende repen of milkshakes;
 • Voorverpakt, verpakt of ingeblikt voedsel;
 • Alles met kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen of zoetstoffen.

 

Gezoete dranken

Het ketogene dieet ondersteunt geen frisdrank, enige vorm van alcohol, gezoete koffie- of theedranken, gezoete melkvervangers of vruchtensappen.

 

Aangepast keto-dieet

Als u moeite heeft om u aan een standaard ketogeen dieet aan te passen, kunt u nog steeds genieten van veel gezondheids- en gewichtsverliesvoordelen door eerst het aangepaste keto-dieet te gebruiken (dat een neutraal dieet is van het standaarddieet).

Dit dieet kan ook helpen bij het oplossen van veel van de eerder besproken gezondheidsproblemen, kan gewichtsverlies bevorderen en de flexibiliteit van het voedsel dat u eet, vergroten.

Het aangepaste keto-dieet zorgt voor meer koolhydraten, wat betekent dat je meer vezels kunt eten en de variatie in je dieet groter is.

Het keto-dieet kan soms beperkend aanvoelen, en het af en toe of consequent gebruiken van een aangepast keto-dieet kan u helpen het langdurig aan te houden.

Voor een aangepaste versie van het ketogeen dieet is in het begin minimaal 50 gram netto koolhydraten per dag nodig.

Dit is flexibeler en gematigder dan een standaarddieet en stelt u in staat om over te schakelen op een ketogeen dieet zonder het gevoel te hebben dat u zich beroofd voelt.

Na overgang naar en aanpassing aan dit dieet, kunnen de koolhydraten, indien nodig, verder worden teruggebracht tot de netto toegestane dagelijkse inhoud van 20 gram, waardoor wordt overgeschakeld op een standaard dieet.

Iedereen is anders, en de ene versie van dit dieetplan is misschien geschikter voor u dan de andere en voldoet aan uw gezondheids- en welzijnsdoelen, dus houd u aan het dieet dat het beste bij u past.

Het gemodificeerde keto-dieet laat nog steeds veel minder netto koolhydraten toe dan het standaard Amerikaanse (of westerse) dieet (ook bekend als het SAD-dieet) toestaat.

Daarom zullen veel mensen zelfs op dit niveau van dieet drastisch gewichtsverlies ervaren, dus kies opnieuw het voedsel dat het beste bij u past.

 

Voorzorgsmaatregelen voor het keto-dieet

Wanneer u voor het eerst overstapt op een ketogeen dieet, zijn er meestal enkele bijwerkingen en reacties als gevolg van drastische veranderingen in uw dieet.

Naarmate het lichaam zich aanpast aan nieuwe eetgewoonten, gaan deze meestal na verloop van tijd voorbij.

Het is bekend dat keto-griep iedereen anders treft, maar enkele veel voorkomende reacties die meestal binnen een paar weken verdwijnen, zijn onder meer:

 • vermoeidheid;
 • hoofdpijn;
 • Spierkrampen, vooral krampen in de benen;
 • Spier zwakte;
 • Moeite met slapen;
 • Spijsverteringsproblemen, waaronder misselijkheid en obstipatie;
 • Concentreren of zich gedesoriënteerd voelen;
 • Stemming of prikkelbaarheid.

De meeste zullen na verloop van tijd verdwijnen, maar er zijn stappen die u kunt nemen om deze reacties te verlichten.

Probeer te eten volgens de principes van een alkalisch dieet om spijsverteringsproblemen te elimineren.

Zorg ervoor dat u veel elektrolyten binnenkrijgt, zelfs als u veel water drinkt.

Door aan een keto-dieet te wennen, worden veel essentiële voedingsstoffen uit het systeem verwijderd, dus zorg ervoor dat je ze aanvult met bottenbouillon en andere elektrolytsupplementen.

Het consequent eten van een gezond keto-dieet kan ook helpen, omdat voedingsmiddelen zoals champignons, vis, artisjokken, spinazie, groenten, noten en avocado’s allemaal kunnen helpen bij het aanvullen van elektrolyten.

Wanneer u voor de eerste keer met een ketogeen dieet begint, wilt u misschien tijdelijk minder sporten als u zich aan een nieuwe energiebron aanpast.

Na een stabiel dieet kun je het weer toevoegen.

Als je honger hebt, eet dan meer vet.

Zorg ervoor dat je veel water drinkt en voldoende zout eet.

Vermijd koste wat het kost bewerkte voedingsmiddelen.

Dit omvat vleeswaren en kazen, die in sommige ketogene dieetplannen gewoonlijk worden aanbevolen.

Deze koolhydraatarme voedingsmiddelen bevatten synthetische ingrediënten en andere verbindingen die u niet nodig of nodig heeft.

Het is het beste om ze helemaal te vermijden.

 

ten slotte

Het volgen van een ketogeen dieet betekent dat u een vetrijk, koolhydraatarm dieet volgt.

Dit dieet helpt je lichaam om ketose te behouden, waardoor je vet verbrandt voor energie in plaats van glucose te consumeren.

Een standaard of strikt ketogeen dieet staat tot 30 netto koolhydraten per dag toe, en de meeste van uw calorieën (tot 80%) zijn afkomstig van gezonde vetten.

Het leren verminderen van de inname van koolhydraten en eiwitten is de sleutel tot het succes van het ketogene dieet.

Eiwit kan slechts tot 20% van uw dagelijkse inname uitmaken, wat voor veel mensen een verschuiving is.

Het gemodificeerde ketogene dieet bevat meer koolhydraten en minder vet.

Dit biedt een manier om over te stappen op een ketogeen dieet en heeft een grotere flexibiliteit, wat voor sommige mensen nuttig kan zijn.

Sommige mensen moeten mogelijk meer vezels eten, en een aangepast dieet maakt deze optie mogelijk.

Een ketogeen dieet kan veel gezondheidsvoordelen bieden, waaronder het helpen afvallen en het op natuurlijke wijze behandelen van bepaalde medische aandoeningen.

Bespreek met uw arts hoe een ketogeen dieet u kan helpen uw gezondheids- en welzijnsdoelen te bereiken.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *