Een niet-herkend USB-apparaat repareren in Windows

“USB-apparaat niet herkend” is een gevreesd bericht dat elke computerbezitter niet graag ziet, omdat het meestal betekent dat het tijd is om in je zak te gaan en een nieuw apparaat te hebben. Voel je echter vrij om de snoeren snel uit de tas te halen, aangezien het probleem te wijten kan zijn aan een eenvoudig software-, besturingssysteem- of stuurprogrammaprobleem dat je gemakkelijk kunt oplossen zonder om een ​​vervanging te vragen. Lees verder om te leren hoe u een niet-herkend USB-apparaat kunt repareren   en een anders werkend USB-apparaat kunt redden.

Een niet-herkend USB-apparaat repareren

 

1.Update uw stuurprogramma’s

 

90% van de tijd wordt deze foutmelding veroorzaakt door een ontbrekend of verouderd stuurprogramma. Windows kan de verbinding daarom niet begrijpen en herkent het USB-apparaat dus niet. Het bijwerken van uw stuurprogramma’s is een goede manier om ervoor te zorgen dat dit niet het geval is en u kunt het als volgt doen: nee

 1. Open het startmenu en zoek naar “Apparaatbeheer” in het zoekpaneel en klik vervolgens op de volgende pagina om de lijst met verschillende adapters en randapparatuur te bekijken.
 2. Scrol omlaag naar de verste optie met het label “Universal Serial Bus-controllers” (of iets dergelijks, afhankelijk van uw versie van Windows, dat is vanuit Windows 10-perspectief), en vouw vervolgens de map uit om op die naam te klikken.
 3. Daarna verschijnt een vervolgkeuzelijst met een beschrijving van de verschillende statussen van de USB-poorten en aangesloten apparaten. Zoek degene met de titel “Onbekend apparaat” en dubbelklik erop om een ​​andere subpagina te maken die uit vijf tabbladen bestaat, namelijk “Algemeen”, “Stuurprogramma”, “Details”, “Gebeurtenissen” en “Energiebeheer”, in deze volgorde.
 4. Navigeer naar het tabblad “Driver” en druk vervolgens op de knop “Stuurprogramma bijwerken” om de software bij te werken. U krijgt twee alternatieven aangeboden om de updatebron lokaal vanaf uw computer of automatisch vanaf internet te kiezen. Kies voor het laatste.

Als dat niet werkt, kunt u rechtstreeks downloaden via de website van de fabrikant en ervoor zorgen dat u deze bijwerkt voor uw exacte USB-apparaatmodel.

2.Verborgen apparaten verwijderen

Soms kan de fout ook worden veroorzaakt door de neiging van het besturingssysteem om alleen ongebruikte apparaten te verbergen met alleen de apparaten die in gebruik zijn, waardoor dit conflict ontstaat. In dit geval moet u de verborgen apparaten openbaar maken door onnodige apparaten te verwijderen om ruimte vrij te maken. Hier is hoe het te doen:

  1. Open de opdrachtprompt door te zoeken naar het woord “cmd” in het startpaneel en vervolgens het toepassingsbestand met dezelfde naam (cmd.exe) te markeren. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer vervolgens “Als administrator uitvoeren”
 1. Zodra het zwarte scherm wordt weergegeven, moet u de volgende opdrachten precies zo invoeren als ze verschijnen. Het is het beste als u ze kopieert en plakt om fouten te voorkomen en ervoor te zorgen dat u na elk van de volgende drie regels code op “Enter” drukt:
 2. stel DEVMGR_SHOW_DETAILS=1 in
 3. stel DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES=1 in
 4. start devmgmt.msc
 5. Het bovenstaande brengt je naar een van de verborgen kanten van Apparaatbeheer, met de optie “Verborgen apparaten weergeven”. Verwijder onbekende apparaten (die grijs worden weergegeven) totdat het problematische apparaat is verwijderd en een nieuw apparaat opnieuw wordt geïnstalleerd wanneer u het weer aansluit.

Andere mogelijke oplossingen

 

Aangezien de oorzaak van uw defecte USB-apparaat verschillende redenen heeft, zijn er ook veel andere oplossingen die u kunt proberen als de bovenstaande twee oplossingen mislukken. De meest effectieve zijn:

 

Koppel uw computer los

 

Als u geluk heeft, is uw oplossing misschien net zo eenvoudig als uw computer afsluiten en opnieuw opstarten. Dit betekent niet dat u de knop “afsluiten” zult gebruiken in plaats van uw pc zo los te koppelen van de stroombron dat een “harde herstart” van het moederbord wordt geforceerd waarvan de hardware, inclusief USB-poorten, de neiging heeft om af te sluiten. werk af en toe niet goed. Dit zou ertoe leiden dat de USB-poorten en bijbehorende stuurprogramma’s opnieuw worden geladen en hopelijk uw probleem oplossen. Vergeet niet om eerst de juiste “afsluit”-procedures te volgen, dwz afsluiten via Windows-routines, om het moederbord niet te beschadigen. Voor een laptop moet u zowel het netsnoer als de batterij loskoppelen om stroombronnen volledig te elimineren.

USB niet herkend: Als geen van de bovenstaande methoden werkt en u nog steeds het bericht “USB-station niet herkend” ontvangt, kunt u proberen de selectieve USB-onderbrekingsinstellingen uit te schakelen die onder “USB-instellingen” in “USB-geheugen wijzigen” staan. planparameters ”. kan het openen door “energieplan” in het Windows-zoekvak te typen. Als dit niet het geval is, probeer dan de USB-poort te wijzigen, aangezien de huidige poort mogelijk beschadigd is. Ten slotte kan het ook lukken om apparaten opnieuw te scannen via het menu Apparaatbeheer.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *