Een bestelling op Amazon annuleren

Bestellen vanuit je luie stoel, zonder in de rij te hoeven staan ​​bij de winkels, op de bank en in je pyjama is fantastisch. We bestellen allemaal minstens één ding bij Amazon, steek je hand op als je het nog nooit hebt gedaan! Soms kan de haast van het willen bestellen van een artikel dat we in de bekende e-commerce vinden, ons echter parten spelen.

Maak je geen zorgen als je per ongeluk een bestelling hebt geplaatst of te laat hebt ontdekt dat je het verkeerde adres hebt ingevoerd. Gelukkig is er voor alles of bijna alles een remedie.

In dit artikel vertel ik je hoe je een bestelling op Amazon kunt annuleren. In een paar eenvoudige stappen kunt u uw bestelling annuleren, het zal een fluitje van een cent zijn dat u zult zien.

Inhoudsopgave
Voordat u begint
Waarom een ​​bestelling bij Amazon
annuleren Een bestelling annuleren voordat deze wordt
verzonden Een verzonden bestelling annuleren
Problemen met annulering: Neem contact op met de ondersteuning
Conclusies
Voordat u begint
Voordat u doorgaat met het lezen van de volgende paragrafen, wil ik u wijzen op een belangrijke aspect mag dit niet worden onderschat. Als je om een ​​van de redenen die ik zojuist heb genoemd, de behoefte voelt om een ​​bestelling in de bekende e-commerce te annuleren, is het goed om te weten dat er verschillende opties zijn.

De volgende bewerkingen verschillen in feite als u de bestelling wilt annuleren voordat deze is verzonden of nadat deze is verzonden. Het is altijd mogelijk om de verzending van een bestelling te annuleren als u dit binnen 30 minuten na het plaatsen van de bestelling doet.

Als je deze tijdslimiet overschrijdt, kun je je bestelling nog annuleren, maar alleen als de artikelen nog niet in de verzendfase zijn. Bovendien, als de verzending wordt gedaan door een derde verkoper, is het mogelijk dat deze het verzoek om de bestelling te annuleren zal weigeren.

Dat gezegd hebbende, onthoud dat als de bestelling al is begonnen, je altijd op een retour kunt rekenen, zoals ik in een ander artikel heb laten zien, Amazon stelt je in staat om het gekochte product te retourneren en het te vervangen door een ander artikel naar keuze of, als alternatief, een terugbetaling te ontvangen van hoeveel u op de site hebt uitgegeven.

Nou, we moeten gewoon onze gids tot op de bodem uitzoeken. Blijf me volgen, maak het jezelf gemakkelijk, zet een goede koffie en besteed een paar minuten van je vrije tijd aan mij door mijn tips voor het annuleren van een bestelling in de beroemdste e-commerce ter wereld aandachtig te lezen.

Waarom een ​​bestelling op Amazon annuleren
U kunt eenvoudig artikelen of bestellingen op Amazon verwijderen die nog niet in het verzendproces zijn. Waarom zou u een aanvraag indienen om een ​​bestelling te annuleren? Er kunnen verschillende redenen zijn, laten we er samen naar kijken.

U heeft een nieuwe computer besteld, maar te laat ontdekt dat dit niet het model was dat u wilde hebben? Heb je eindelijk dat boek besteld waar je vrienden je over vertelden, maar realiseerde je je dat het de verkeerde auteur had? Het kan gebeuren, we maken allemaal fouten.

Er zijn veel verschillende redenen waarom je een Amazon-bestelling zou moeten annuleren, hier zijn er een paar:

Je hebt het verzendadres
verkeerd Je hebt de verkeerde maat van het artikel
Het artikel dat je hebt besteld was niet wat je nodig had
Je hebt het artikel waar je om vroeg echt niet nodig
Je hebt het verkeerde artikel
Je bent van gedachten veranderd en wilt het artikel niet je hebt niet meer besteld
Uiteraard zijn dit slechts enkele van de redenen waarom je een bestelling of een artikel wilt annuleren. Gelukkig is er voor alles een remedie en in dit artikel laat ik je de basisstappen zien om te slagen in je voornemen. Blijf mij volgen.

Een bestelling annuleren voordat deze wordt verzonden
Als de producten die je hebt besteld bij de beroemde online winkel nog niet zijn verzonden, kun je veilig annulering van je bestelling aanvragen en het volledige betaalde bedrag terugkrijgen. Welnu, als je je bestelling / artikel wilt annuleren voordat het hier wordt verzonden, moet je dit doen:

Log in op uw Amazon-account
Ga naar het gedeelte Mijn bestellingen
Selecteer de bestelling/het item dat moet worden geannuleerd. Klik
op dit punt op de knop Artikelen verwijderen.
Selecteer alle items om de hele bestelling te annuleren.
Aan het einde van de transactie, selecteer Annuleer de geselecteerde producten op deze
Amazon stuurt een e-mail ter bevestiging van de annulering naar het adres dat is opgegeven in uw account. Heb je gezien? Een bestelling annuleren op Amazon is heel eenvoudig, het duurt maar een paar minuten en je kunt voorkomen dat dat nutteloze nieuwe apparaat dat je hebt geselecteerd en besteld in een saai moment arriveert.

Daarnaast benadruk ik dat je de annulering van de bestelling ook kunt controleren door naar het gedeelte Mijn bestellingen te gaan. Als u in dit gedeelte de bestelling in het gedeelte Geannuleerde bestellingen ziet, betekent dit dat de bewerking is geslaagd. Gefeliciteerd, het is je gelukt!

Let op: Als uw bestelling meerdere artikelen bevat, zal het annuleren van een van de artikelen resulteren in de annulering van alle artikelen die nog niet zijn verzonden. Als er echter ten minste één artikel is verzonden, kunt u alle niet-verzonden artikelen binnen 72 uur na het plaatsen van uw bestelling annuleren.

Dat gezegd hebbende, zou ik graag enkele noodzakelijke verduidelijkingen willen aanbrengen. Zoals ik heb laten zien, is het annuleren van een bestelling erg snel, maar het is niet altijd mogelijk. Als u producten van derden heeft gekocht, is het goed om te weten dat uw verzoek tot annulering van uw bestelling kan worden afgewezen.

Als uw bestelling rechtstreeks door een externe verkoper is verzonden en niet op tijd kan worden gewijzigd, raad ik u aan contact op te nemen met de verkoper voor meer informatie. Ga voor meer informatie over contact opnemen met de verkoper naar het gedeelte Amazon Contact opnemen met de verkoper.

Een verzonden bestelling annuleren Zoals ik aan het begin van dit artikel had verwacht, is een van de vele opties die Amazon biedt ook de mogelijkheid om een ​​bestelling te annuleren nadat deze is verzonden
. Als je laat in de gaten hebt dat je geen ander paar schoenen meer wilt, maar het pakket wordt inmiddels verzonden en komt binnenkort bij je thuis, dan biedt Amazon je het herroepingsrecht.

Dat klopt, je kunt je bestelling laten retourneren door Amazon, maar onthoud dat je 30 dagen vanaf de leverdatum hebt. Na 30 dagen kun je het pakket niet meer retourneren, het spijt me maar je moet het houden! Als je van plan bent een bestelling te annuleren nadat deze is verzonden, zijn er een paar eenvoudige maar belangrijke stappen die je moet volgen:

Maak verbinding met de Amazon-website of open de app vanaf uw smartphone (log indien nodig in op uw Amazon-account, als u geen account heeft, moet u er een maken)
Ga naar het gedeelte Mijn bestellingen
Kies de bestelling die u wilt retourneren en selecteer Artikelen retourneren of ruilen
Selecteer nu het artikel dat u wilt retourneren
Klik op een optie in het menu Reden van
retour.
Kies nu uit de beschikbare opties hoe u uw retour wilt verwerken Selecteer de gewenste retourmethode
Print alle labels en retourautorisatie
Verpak het artikel je veilig wilt retourneren (volg de instructies op het retourlabel)
Retourneer een artikel naar Amazon

Nadat je al deze stappen hebt gevolgd, wordt je artikel geretourneerd en gaat Amazon verder met de retournering / terugbetaling.

Als je hebt gemerkt dat het 30 dagen geleden is sinds de levering, kun je rechtstreeks contact opnemen met de populaire e-commerce-klantenservice om garantieondersteuning te krijgen voor artikelen die door Amazon worden verkocht.

Annuleringsproblemen: Neem contact op met de ondersteuning
In de vorige paragrafen heb ik uitgelegd hoe u een bestelling kunt annuleren voor en na verzending. U kunt echter enkele problemen tegenkomen bij het annuleren van een bestelling op Amazon.

Zoals ik al eerder zei, als de bestelling die je wilt annuleren al is verzonden, wordt niet altijd gezegd dat de verkoper akkoord gaat met de annulering. Wat gebeurt er als je een negatief antwoord krijgt van de verkoper? In dit geval kunt u binnen 30 dagen na verzending van het product een retouraanvraag indienen, of ik raad u aan contact op te nemen met Amazon-ondersteuning.

Log in op de Amazon-website of open de app vanaf uw smartphone (log indien nodig in op uw Amazon-account, als u geen account heeft, moet u er een maken)
Klik op het gedeelte Klantenservice op de startpagina.
Klik nu op de knop Help-item in de linkerbovenhoek
. Typ nu “contact” in de zoekbalk in het midden van het scherm
Klik op de knop Zoeken
Volgt u mij? Welnu, je hebt nog een paar stappen voordat je contact opneemt met Amazon-ondersteuning.

Klik op de nieuwe pagina op Ondersteuningsopties en Neem
nu contact met ons op, klik onderaan op het item Contact opnemen dat u leest in de sectie met dezelfde naam
Geef aan waarom u contact wilt opnemen met Amazon
Klik op het relevante tabblad
Op dit punt in de sectie Hoe neem je liever contact met ons op? klik We bellen u
Voer uw telefoonnummer in het veld
Nu uw nummer in klik Bel mij nu
Wel, er wordt contact met u opgenomen door een assistent.
conclusies
Zoals ik in dit artikel heb laten zien en uitgelegd, als je per ongeluk iets bestelt en het wilt retourneren, kun je met Amazon de bestelling annuleren voordat en nadat deze is verzonden. Na goed gelezen te hebben wat ik in de vorige paragrafen heb geschreven, breng ik meteen mijn tips in de praktijk en verzoek ik om annulering van je bestelling.

Zoals je kunt zien, is er voor alles een remedie, volg gewoon het juiste advies. Ik hoop dat ik je heb geholpen met dit artikel.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *