De voordelen van probiotica voor gewichtsverlies

Probiotica zijn levende organismen, bacteriën of gistculturen, en wanneer ze in het menselijk lichaam worden geïntroduceerd, hebben ze positieve gezondheidsvoordelen, vooral bij het in stand houden van een goed functionerend spijsverteringsstelsel. (1)

De bron van probiotica kunnen eetbare supplementen zijn, waaronder acidophilus, longan, bifidobacteriën en gefermenteerd voedsel (zoals yoghurt, ingelegde komkommers) en bepaalde soorten kaas (zoals Nederlandse kaas, cheddarkaas en mozzarella) kwark).

Regelmatige toevoeging van probiotica aan het dieet kan de algehele gezondheid verbeteren.

Het toonde ook een vermindering van de ernst van de symptomen aan die worden ervaren door inflammatoire darmaandoeningen, eczeem, allergieën, verschillende vormen van diarree (patiënten 2, 3, 4, 5) en gewichtsverlies gerelateerd aan deze symptomen (vooral vet , Zittend rond de maagstreek).

Houd echter ook rekening met de bijwerkingen van overmatige zuivelproducten.

 

 

 

Hoe darmbacteriën het gewicht beïnvloeden

 

Zoals hierboven vermeld, zijn er levende organismen of bacteriën in de darm, waarvan de meeste een positief effect hebben op uw spijsvertering.

Er zijn twee hoofdtypen goede darmorganismen of bacteriën, namelijk Bacteroides en Harde bacteriën.

Een van de sleutels tot het behouden van een gezond leven is het behouden van de kwaliteit en het volume van deze organismen of bacteriën, zodat ze actief vitamine K en B kunnen produceren, die u allebei waardevolle voedingsstoffen kunnen geven.

Deze organismen of bacteriën helpen uw lichaam ook om vezels af te breken tot nuttige vetzuren die in de darmen kunnen worden gebruikt, zoals butyraat, dat essentieel is voor het voorkomen van ontstekingsziekten en ziekten zoals darmkanker (6).

Het is belangrijk om uw gewicht te kennen, wat van invloed kan zijn op de kwaliteit en kwantiteit van Bacteroides en Firmicutes in uw systeem (7, 8).

Wetenschappelijke studies hebben erop gewezen dat dit lange tijd aanhoudt, en studies hebben aangetoond dat zwaarlijvige en ernstig overgewicht deelnemers verschillende levende organismen of bacteriën hebben voor degenen die minder wegen (theorieën 9, 10, 11).

Studies met muizen hebben bevestigd dat wanneer organismen of bacteriën worden overgedragen van muizen met overgewicht op muizen met ondergewicht, muizen met ondergewicht aankomen (11).

 

 

 

Waarom beïnvloeden probiotica het gewicht van een persoon?

 

Studies hebben aangetoond dat de consumptie van specifieke soorten probiotica zoals Lactobacillus kan helpen de opname of opname van vet te verminderen en de hoeveelheid vet die via afvalproducten uit het lichaam wordt verwijderd te verhogen (12, 13).

Deze onderzoeken tonen ook aan dat bepaalde soorten probiotica kunnen helpen bij het verminderen van het gewicht.

Vervolgens kan het risico op zwaarlijvigheid ook worden verminderd.Een bepaald probioticum kan de afgifte van GLP-1 bevorderen en de eetlust in ANGPTL4 verhogen, waardoor hormonen en eiwitten worden verminderd, wat leidt tot verminderde vetopslag (14, 15, 16).

Bovendien zijn studies die obesitas koppelen aan de nadelige effecten op de hersenen veroorzaakt door ontsteking ook duidelijk.

Studies hebben aangetoond dat probiotica die de gezondheid van het spijsverteringsstelsel verbeteren, dit ontstekingsniveau kunnen helpen verlichten en daarom een ​​positieve invloed hebben op de preventie en behandeling van ziekten zoals obesitas (17, 18).

 

 

 

Probiotica kunnen helpen bij het veranderen van het gewicht

 

Daarom, hoewel er enig bewijs is om probiotica te gebruiken, valt er nog veel te leren.

Hoe dan ook, regelmatige consumptie van probiotica kan een positieve invloed hebben op uw algehele gezondheid en welzijn.

In sommige onderzoeken toont deze praktijk ook aan dat het hormonen en eiwitten kan beïnvloeden die verband houden met vetopslag en de voedselbehoeften van het lichaam.

Dit blijkt uit verschillende onderzoeksprojecten, die aantonen dat:

  • Deelnemers aan een onderzoek naar eten om fermentatie Lactobacillus of zetmeel Lactobacillus te sturen  als een actief ingrediënt van yoghurt, in een studieprogramma van zes weken daalde hun percentage lichaamsvet met ongeveer 3-4% (19),
  • In een ander onderzoek van drie maanden hadden 125 deelnemers overgewicht en namen ze probiotica, en verloren ze 50% van hun gewicht in vergelijking met andere deelnemers die placebo-medicatie gebruikten (20).

Van deze onderzoeksprojecten lijkt Lactobacillus gasseri de grootste impact te hebben op het gebied van gewichtsverlies .

Verschillende onderzoeken hebben geleid tot veelbelovende resultaten bij muizen (13, 21, 22, 23) om obesitas te voorkomen.

Bovendien hebben recente onderzoeken naar de  effecten van Lactobacillus gasseri op mensen ook tot even positieve conclusies geleid .

Een onderzoek met een hoog percentage vet in de buikstreek van 120 deelnemers ontdekte bijvoorbeeld dat lichaamsgewicht, buikvet (met een consistente afname van ongeveer 8,5%), taille- en heupomtrek en lichaamsgewicht de indexmetingen binnen 12 weken consequent verminderden.

Nadat de consumptie van probiotica was gestopt, kwamen de deelnemers binnen vier weken weer op gewicht (12, 24, 25).

 

 

 

Het kiezen van de juiste probiotica kan gewichtstoename helpen voorkomen

 

Als u overweegt om af te vallen, moet u echt overwegen om uw inname van probiotica te verhogen.

In een onderzoek van vier weken namen de deelnemers een probiotisch preparaat genaamd VSL # 3 en kregen ze een dieet dat de aanbevolen calorie-inname van 1.000 per dag overschreed.

In deze studie waren er aanwijzingen dat de inname van probiotische preparaten een rol speelde bij het voorkomen van gewichtstoename, waardoor de weg werd vrijgemaakt voor meer onderzoek op dit gebied (26).

 

 

 

Weet welke soorten gewichtstoename veroorzaken

 

Niet alle probiotica hebben hetzelfde of bieden voordelen als het eerder in dit rapport genoemde wetenschappelijk onderzoek.

In feite hebben bepaalde probiotische stammen (zoals Lactobacillus acidophilus) het tegenovergestelde effect laten zien en hebben ze ertoe geleid dat de deelnemers aan de studie aankwamen.

Dit blijkt uit een onderzoek waarin de resultaten van vier afzonderlijke onderzoeken zijn onderzocht.

Deze literatuurstudie stelde vast dat Lactobacillus acidophilus daadwerkelijk een sleutelrol speelde bij de gewichtstoename van deze deelnemers ( 27  , 28  ).

 

ten slotte

 

Als je een paar kilo wilt afvallen en het lang wilt volhouden, is het verstandig om probiotica (zoals Lactobacillus gasseri) of een probiotisch mengsel (zoals VSL # 3) te gebruiken.

Studies hebben aangetoond dat het nemen van probiotica en probiotische preparaten onder controle van calorieën en regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om af te vallen en onnodig buikvet gedurende een aanhoudende periode te verminderen.

Bovendien hebben onderzoeken aangetoond dat ze ook de kwaliteit van de darmgezondheid kunnen verbeteren en de symptomen van angstgerelateerde ziekten zoals depressie kunnen bestrijden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *