De ultieme lijst van 23 natuurlijke spierverslappers

Waarom een ​​natuurlijk ontspannend middel?

Tegenwoordig zijn stress en spanning gebruikelijk in de Verenigde Staten.

Spierspanning kan worden veroorzaakt door verschillende problemen zoals hormonale onbalans, ontstekingen, stress, letsel en ziekte.

Helaas vertrouwen veel mensen op voorgeschreven medicijnen of vrij verkrijgbare spierverslappers om pijn en ongemak te verminderen.

Omdat u echter een groot aantal gemakkelijk verkrijgbare natuurlijke remedies heeft, kunt u uw pijn verlichten zonder toevlucht te nemen tot conventionele medicijnen.

Er zijn tal van natuurlijke spierverslappers.

In feite zijn veel natuurlijke spierverslappers zo betrouwbaar en effectief dat ze de basisingrediënten zijn van sommige conventionele therapieën.

De natuurlijke pijnstiller witte wilgenschors bleek bijvoorbeeld zo effectief te zijn dat de populaire pijnstiller aspirine werd geformuleerd met zijn ingrediënten.

Natuurlijke spierverslappers zijn een alternatief voor spierverslappers op recept en vrij verkrijgbare spierverslappers.

Het kunnen therapieën zijn die al duizenden jaren worden gebruikt, of zelfs intrinsiek voor mensen.

Ze kunnen natuurlijke processen in het lichaam omvatten, zoals slaap of hormoonproductie.

De meeste zijn bronnen die in de natuur voorkomen, de bekendste zijn kruiden en mineralen.

De volgende lijst bevat voornamelijk mineralen en kruiden, naast progesteronhormonen, die specifieke eigenschappen hebben om spierspanning te verlichten.

Sommige van deze producten bevatten antioxidanten, flavonoïden en andere chemicaliën die de bloedstroom verhogen. Ze kunnen de energiestroom naar het getroffen gebied verhogen, ontgiften en ontstekingen verminderen, wat allemaal de spierspanning kan verlichten.

Natuurlijke relaxantia kunnen niet alleen de oorzaak van spierongemakken oplossen, maar hebben ook geen bekende negatieve bijwerkingen, zoals medicijnen.

Meestal zijn de ontspanningseigenschappen de feitelijke bijwerkingen, aangezien deze natuurlijke supplementen veel andere toepassingen hebben.

Magnesium wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt om constipatie te behandelen, maar als je magnesium inneemt, voel je je ook erg kalm en slaperig.

 

Drugsprobleem

Hoewel de meesten van ons hulp zoeken bij drugs, zijn wij als samenleving zo trouw aan drugs dat we niet denken dat ze schadelijke bijwerkingen hebben.

Vaak voorkomende minder belangrijke bijwerkingen zijn slaperigheid, duizeligheid en hoofdpijn.

Een andere veel voorkomende bijwerking is verslaving.

Omdat de meeste spierverslappers gereguleerde medicijnen zijn die door artsen worden voorgeschreven, kunnen ze verslavend zijn.

Deze stoffen worden in hogere doses toegediend en zijn moeilijk uit het lichaam te verwijderen, waardoor afhankelijkheid ontstaat.

Ze kunnen ook verslaafd raken door psychologische invloeden.

Aangezien het gebruik van deze medicijnen een gevoel van ‘high’ en positieve gevoelens geeft, zal iedereen, zelfs als er geen pijn is, in de verleiding komen om verlichting te krijgen van deze medicijnen en ze te blijven gebruiken.

Mensen die aan chronische pijn lijden en dagelijks spierverslappers gebruiken, stellen hun lichaam constant bloot aan medicijnen, wat leidt tot verslaving omdat het lichaam afhankelijk wordt van medicijnen om te functioneren.

Als ze besluiten de medicatie te stoppen, kunnen ze onaangename ontwenningsverschijnselen krijgen.

De ontwenningsverschijnselen van OxyContin zijn bijvoorbeeld spierkrampen, snelle hartslag, gewrichtspijn, koorts, koude rillingen, diarree en hoge bloeddruk.

Bovendien kan het mengen van gereguleerde stoffen met alcohol fatale bijwerkingen veroorzaken, zoals zelfmoord, coma, orgaanschade, gedragsproblemen, ademhalingsproblemen en feitelijk overlijden.

De American Society of Addiction Medicine vermeldt dat een overdosis drugs de belangrijkste doodsoorzaak is in de Verenigde Staten.

Van deze medicijnen vormen opioïden de meeste.

De snelheid van overdosering van geneesmiddelen blijft stijgen.

Artsen blijven steeds meer medicijnen voorschrijven voor volwassenen en adolescenten: de American Medical Association (ASAM) merkte op dat tussen 1994 en 2007 het aantal recepten voor adolescenten verdubbelde.

Meestal wordt de dosering regelmatig verhoogd.

Volgens een onderzoek van ASAM uit 2015 stierven tussen 1999 en 2010 48.000 vrouwen aan een overdosis medicijnen.

Uit een lange lijst met statistieken blijkt dat drugsverslaving niets meer is dan een epidemie.

Het belangrijkste is dat het blijft groeien.

Daarom is er dringend behoefte aan natuurlijke pijnstillers.

 

Natuurlijke spierverslapper

Voldoende rust

Ten eerste, als het gaat om spierontspanning, is ons lichaam misschien wel het slimste hulpmiddel.

Als we slapen, komt ons lichaam in vier verbazingwekkende stadia, te beginnen met NREM (niet-snelle oogbeweging) fase 1, die begint na ongeveer 10 minuten slaap.

In dit stadium kunnen de oogspieren (enkele van de sterkste spieren in uw lichaam) rollen of openen, waardoor ze loskomen van dagelijkse activiteiten.

Het lichaam ervaart ook een afname van de hartslag en een vertraagde ademhaling, wat aangeeft dat het hart en de longen ontspannen zijn.

Daarna, na ongeveer 20 minuten, zakt het lichaam en vertraagt ​​alle activiteiten, daarna wordt de hartslag langzamer en verandert het lichaam in NREM 2.

Tijdens NREM 3 raakt ons lichaam zo ontspannen dat de spierreacties die optraden tijdens NREM 1-fase (bijvoorbeeld de onvrijwillige reactie die zich ontwikkelde als een evolutionair overlevingsmechanisme om vallen te voorkomen) niet langer optreden.

In feite is er bijna geen reactie op alle externe stimuli.

In NREM fase 4 is het lichaam in een ontspannen toestand, zodat het echte leven dat droomt van diep verlangen ontstaat.

Hoewel het in dit stadium een ​​uur kan duren, verlopen sommige processen sneller, maar er is een groot isolement van de fysieke, mentale en emotionele stress van het dagelijks leven.

Over het algemeen is slaap een effectieve manier om de spieren op natuurlijke wijze te ontspannen, zolang u niet te veel of te weinig binnenkrijgt.

 

Arnica-olie

Kamperfoelie heeft een grote bloem die lijkt op een zonnebloem. Hij komt voor in de bergen van Canada, de Europese Alpen en het noorden van de Verenigde Staten. Hij groeit van nature en is een plant met geneeskrachtige waarde en wordt al meer dan 200 jaar gebruikt.

Tegenwoordig gebruiken veel atleten die willen herstellen van inspanning en spierspanning, het.

Het is ook gunstig voor ouderen of zittende mensen die lijden aan artritis of stijfheid als gevolg van ophoping van melkzuur en een slechte bloedcirculatie.

Thymol en Helenin in arnica-olie verminderen zwelling en ontsteking, de hoofdoorzaken van spierspanning.

Het kan ook de bloedcirculatie bevorderen.

Een goede bloedcirculatie kan de tijd voor verwonding en wondgenezing verkorten.

Arnica-olie is zeer effectief wanneer het plaatselijk op het getroffen gebied wordt aangebracht.

Het kan ook plaatselijk worden gebruikt in de vorm van zalven, doses, crèmes en zalven.

En het kan oraal worden ingenomen.

 

Sap van zwarte radijs

Radijs behoort tot het geslacht Brassica en wordt vaak gebruikt als kookingrediënt en smaakmaker voor salades.

Radijsvlees is rijk aan essentiële mineralen zoals calcium, ijzer, magnesium, kalium en mangaan. Het bevat ook vitamines zoals B1, B-complex en C en E.

Deze vitamines en mineralen hebben een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen, waaronder maar niet beperkt tot het reguleren van de hartslag, het op natuurlijke wijze verminderen van de reactie op stress, het bevorderen van regelmaat en het bevorderen van de eliminatie van gifstoffen, inclusief spieren.

Elk van de bovengenoemde mineralen, kalium, magnesium, calcium en ijzer, heeft een bepaald effect op spierontspanning.

Dit omvat de hartspier, de spieren die betrokken zijn bij de spijsvertering en alle andere spieren in het lichaam.

Ze verbeteren ook de bloedstroom en bloeddruk, vooral kalium.

De vitamines zijn essentieel voor de opname van ijzer, de bloedstroom en het verminderen van vrije radicalen, die vervolgens kunnen helpen bij het genezen van spierspanning, stijfheid, ontsteking en pijn veroorzaakt door een ontsteking.

Ten slotte heeft zwarte radijs nog andere voordelen, zoals het versterken van de immuniteit tegen verkoudheid, oorontstekingen, microbiële infecties, keelpijn, bronchitis, verkoudheid en griep.

 

bosbes

Bosbessen zijn waarschijnlijk het best bekend als rijk aan antioxidanten.

In feite is hun verbazingwekkende ORAC-score (zuurstofradicalenabsorptiecapaciteit) 9.621, dus ze zijn een van de voedingsmiddelen met het hoogste bekende gehalte aan antioxidanten.

Hun antioxidanten zijn er in vele vormen: anthocyanen, een flavonoïde die verantwoordelijk is voor de kleuren van rode, paarse en blauwe planten; proanthocyanidinen; varenflavonolen; tannines en resveratrol.

Als je de vrije radicalen negeert die worden gegenereerd door natuurlijke processen zoals lichaamsbeweging en verontreinigende stoffen, en omgevingsfactoren zoals sigaretten en röntgenstraling, kunnen ze spierschade en kanker veroorzaken.

Antioxidanten bestrijden deze vrije radicalen.

Deze antioxidanten zijn ook gunstig voor mensen met hoge bloeddruk, wat kan leiden tot enkele van de meest dodelijke gezondheidsproblemen, zoals een hartaanval, beroerte, coronaire hartziekte en atherosclerose.

Bovendien suggereert onderzoek dat regelmatige consumptie van deze kleine maar krachtige bessen het ontstaan ​​en de ontwikkeling van de ziekte van Parkinson en de ziekte van Alzheimer kan voorkomen.

De ziekte van Parkinson kan mobiliteitsproblemen veroorzaken als gevolg van spierstijfheid, atrofie en stijfheid.

Het kan ook onvrijwillige spierbewegingen en samentrekking veroorzaken.

De ziekte van Alzheimer kan problemen veroorzaken bij de coördinatie en controle van de spieren.

Het eten van bosbessen kan de slopende effecten van deze ziekten op spieren voorkomen.

 

Hennepolie

Cannabis kan worden toegepast op elk van de drie variëteiten van de plant, namelijk alfalfa, hennep en bruine bonen.

Het gebruik van marihuana is 3000 jaar terug te voeren en het werd in de 19e eeuw veel gebruikt in de westerse geneeskunde om ziekten zoals pijn, spasmen, convulsies en ontstekingen te behandelen.

Wetenschappers hebben ontdekt dat het menselijk brein cannabinoïde-receptoren bevat in de hersencellen en zenuwcellen van het hele menselijk lichaam, dit zijn cannabinoïde-bindende moleculen.

Ze worden zelfs aangetroffen in het immuunsysteem, wat suggereert dat cannabis zowel de immuunrespons als de andere genoemde voordelen kan verbeteren (1).

Veel voorkomende toepassingen van marihuana zijn als spierverslapper, glaucoom, kanker en bijwerkingen van chemotherapie behandelen en de concentratie en slaap verbeteren.

Naast het verlichten van spierkrampen, multiple sclerose en vele andere ziekten, heeft cannabis in de loop der jaren ook veel mensen geholpen om te ontspannen en te slapen.

Studies bij patiënten met een dwarslaesie en patiënten met een dwarslaesie en / of multiple sclerose hebben verminderde spierspasmen aangetoond (2).

 

wonderolie

Ricinusolie of castorolie is castorolie, die is afgeleid van castorolie in een vaste plant die werd gebruikt in oude Afrikaanse, Indiase, Chinese, Griekse en Romeinse beschavingen.

Ricinusolie is zeer effectief bij pijn, tumoren, haargroei en spijsverteringsproblemen.

Het kan huid- en spierweefsel binnendringen en daardoor organen aantasten.

Dit is de reden waarom vrouwen het gebruiken om reproductieve problemen in een spierorgaan van de baarmoeder te genezen.

Veel vrouwen hebben last van vleesbomen, poliepen en cysten.

Ricinusolie dringt de baarmoeder binnen en lost deze gezwellen in de loop van de tijd op, waardoor pijn en ontsteking worden verminderd of zelfs geëlimineerd.

Omdat castorolie de bloedcirculatie en energie op de toedieningsplaats kan verhogen, kan het spierkrampen, spanning en pijn aanzienlijk verminderen.

De bloedstroom naar het aangetaste deel van het lichaam begint snel te genezen.

De meest effectieve manier om ricinusolie te gebruiken, is verhitten.

Doe ricinusolie op een warme doek en laat deze minimaal een half uur in aanraking komen met het aangetaste gebied.

Herhaald gebruik zorgt voor de effectiviteit ervan.

 

Catnip

Catnip, de wetenschappelijke naam Nepeta cataria , is een natuurlijke spierverslapper die zijn oorsprong vindt in Azië en Europa.

Toen kolonisten het in koloniale tuinen plantten, is het een algemeen kruid in Noord-Amerika geworden.

Catnip staat bekend om zijn bedwelmende effecten op katten.

Een chemische stof genaamd nepetalacton kan ervoor zorgen dat katten vreemd gedrag vertonen; ze kunnen kattenkruid ruiken en rond kattenkruid slaan, schoppen en rollen.

Bij mensen zijn de meest voorkomende voordelen ontspanning, het verlichten van angst en het kalmeren van zenuwen zonder sedatie.

Catnip heeft ook een uitstekend effect op het verlichten van menstruatiepijn veroorzaakt door buik- en baarmoederkrampen en ontspannende spieren.

En het is een ontstekingsremmend medicijn, dus het kan elk type hoofdoorzaak van pijn behandelen.

Catnip wekt ook zweten op en bevordert de ontgifting in het lichaam, inclusief de ophoping van gifstoffen in de spieren.

Ten slotte vereenvoudigt het het spijsverteringssysteem.

Dit komt door het ontspannende en ontstekingsremmende vermogen om knobbeltjes en ontstekingen te elimineren.

 

Chili

Cayennepeper, ook wel paprika genoemd, wordt al meer dan 9.000 jaar als voedsel en medicijn gebruikt.

Het verbetert gerechten door zoute en pittige smaken toe te voegen.

Het heeft geweldige medicinale en culinaire voordelen.

De vele toepassingen zijn onder meer het verlichten van spierspasmen, het verminderen van pijnlijke ontstekingen, het verlagen van cholesterol en het genezen van spijsverteringsproblemen zoals diarree.

Het heeft ook sterke immuunversterkende eigenschappen. Het kan worden gebruikt als detox met citrusvruchten en appelciderazijn.

Het vermogen van Cayenne om pijn te elimineren is te danken aan het directe effect op stof P, een chemische stof die vrijkomt na weefselschade.

Chemische stoffen herinneren het lichaam in de vorm van pijn

Cayenne voorkomt de pijnlijke bijwerkingen van deze chemische afgifte.

Het zorgt ervoor dat ontstekingsremmende cellen de aangetaste spieren mobiliseren door bloedvaten te verwijden.

Bovendien kan cayennepeper, als de eerste symptomen optreden, een hartaanval voorkomen omdat het de bloedcirculatie verhoogt. Het kan ook plaatselijk worden gebruikt om wonden te behandelen.

 

Kamille etherische olie

Kamille is een oud kruid (een van de oudste geregistreerde kruiden) Er zijn twee soorten: Duitse kamille ( Chamomilla Recutita ) en Romeinse kamille ( Chamaemelum nobile ).

Het lijkt op een madeliefje en heeft een heldere gouden kleur.

Het wordt meestal ‘s nachts in de vorm van thee geconsumeerd om ontspanning te veroorzaken.

De olie kan echter effectief zijn als plaatselijke behandeling.

Het kan worden gebruikt voor vele ziekten zoals spierkrampen, menstruatiestoornissen, ontstekingen, zweren, wonden en aambeien.

Kamille etherische olie is een uitstekend alternatief voor medicijnen die spiergerelateerd ongemak verlichten.

Het bevat terpenoïden, ontstekingsremmende fytochemicaliën en flavonoïden, die bekend staan ​​om hun antioxiderende werking.

Dit laatste kan spierpijn en ongemak veroorzaken.

Het kan ook spierspanning verlichten, omdat het een “krampstillend middel” wordt genoemd, dat de spieren, gewrichten en de geest kalmeert en verzacht.

Tips – Mensen die allergisch zijn voor kamille of een ander lid van de ambrosiafamilie, moeten het gebruik van etherische olie van kamille vermijden.

 

Epsom-zouten

Epsom-zout is eigenlijk geen zout, het wordt meestal gevormd door mineraal natrium te combineren met andere mineralen en / of chemicaliën.

Het is magnesiumsulfaat-heptahydraat, een belangrijk mineraal dat lijkt op steenzout.

Het kan ontstekingen (de belangrijkste oorzaak van pijn) effectief verlichten en ziekten zoals migraine en wonden genezen.

Epsom-zouten opgelost in water kunnen worden gebruikt om voeten of het hele lichaam te laten weken, of in sommige gevallen, zoals aangegeven op het etiket, kunnen oraal worden ingenomen.

Orale toediening kan het spijsverteringskanaal kalmeren en constipatie verlichten.

Doorweken kan niet alleen constipatie verlichten, maar ook spanning in het verstopte gebied (vooral de spieren) verlichten en ook constipatie verlichten.

Om snel te herstellen van zware inspanning, lost u twee kopjes zout op in water en neemt u een warm bad.

Laat minstens 15 minuten weken.

Epsom-zout is ook een uitgebalanceerd mineraal.

Iedereen die lijdt aan hypertensie en andere ziekten als gevolg van overmatige zoutinname, kan dit tekort compenseren door meer magnesium in te nemen, wat wordt beschouwd als een van de meest voorkomende defecten.

Dit kan de gespannen hartspier ontspannen en de onregelmatige hartslag verlichten die hoge bloeddruk kan veroorzaken.

 

lavendel

Lavendel, de wetenschappelijke naam Lavandula angustifolia , is een lid van de muntfamilie en komt oorspronkelijk uit Rusland, India, de Middellandse Zee en het Midden-Oosten.

Het werd gebruikt in het Egyptische mummificatieproces en het gebruik ervan kan worden teruggevoerd tot minstens 2500 jaar.

Tegenwoordig kan het worden gebruikt voor een verscheidenheid aan ziekten zoals angst, depressie, spijsverteringsproblemen, haarverlies, pijn en als antimicrobieel en ontstekingsremmend middel.

Lavendel is ook een natuurlijke spierverslapper met een kalmerende werking, die spierkrampen en spanning, gewrichtspijn en hoofdpijn kan verlichten.

‘S Nachts kan het sprayen van lavendelolienevel op het kussen het hele lichaam (inclusief spieren) kalmeren, zodat u goed kunt slapen.

Het kan ook worden gebruikt om de sfeer in de ruimte te beïnvloeden, zodat alle aanwezigen zich kalm en ontspannen voelen.

Het kan worden gebruikt in de vorm van thee, olie, pillen of vloeibaar extract.

Een studie in de Journal of Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine vermeldde dat etherische olie van lavendel een krachtig analgetisch effect kan hebben na inademing.

 

Citroengras etherische olie

Citroengras (Cymbopogon) is een lid van de grasfamilie Gramineae.

Het groeit in tropische streken zoals India, Indonesië, Cambodja, Sri Lanka, Guatemala en Maleisië.

Citroengras is een delicatesse in gerechten en voegt een zuivere citrussmaak toe.

Wanneer het in de lucht wordt verspreid of verstoven, kan het voor een ontspannen sfeer in de kamer zorgen.

Citroengras is een effectief antibacterieel middel, dus het kan worden gebruikt als een natuurlijk en veilig huishoudelijk reinigingsproduct.

De antibacteriële eigenschappen kunnen ook mensen helpen die Candida en andere spijsverteringsproblemen bestrijden.

Omdat citroengras de bloedcirculatie verbetert, kan het spierziekten zoals krampen, krampen (inclusief menstruatiekrampen), pijn en verstuikingen verlichten.

De chemische stof limoneen in citroengras heeft ontstekingsremmende effecten, dus het kan veel ziekten behandelen die op een ontsteking zijn gebaseerd.

Deze aandoeningen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, hart- en vaatziekten, de ziekte van Parkinson en artritis.

De laatste twee kunnen slopende effecten hebben op spieren en gewrichten.

Het kan ook in een tuin of erf worden geplant om insecten te voorkomen.

 

Voedingsmiddelen rijk aan magnesium

Magnesium is een mineraal dat essentieel is voor uw lichaam om de normale zenuw- en spierfunctie te behouden.

Er wordt gezegd dat dit een van de meest voorkomende voedingstekorten is onder Noord-Amerikanen.

Dit soort voeding is essentieel voor elk orgaan, maar vooral het hart en de nieren hebben het nodig.

Magnesium komt in vele vormen voor, zoals magnesiumoxide, citraat, succinaat, glycinolysylchelaat, malaat en zout (Epsom-zout).

Magnesiumzouten worden vaak gebruikt als externe behandeling voor spierpijn.

Ze kunnen gifstoffen uit de spieren afgeven, wat pijn kan veroorzaken en spierpijn en -ontsteking kan verlichten.

Als supplement heeft magnesium een ​​snel ontspannend effect en kan het slaap veroorzaken, vooral bij inname voor het slapengaan.

Supplementen, of het nu gaat om poeders, pillen, capsules of zouten (sommige kunnen niet oraal worden ingenomen), kunnen ook constipatie verlichten, vooral wanneer ze gedurende lange tijd worden ingenomen.

Magnesium kan helpen om natrium en kalium in balans te brengen.

Degenen die vaak hartslagproblemen hebben die worden veroorzaakt door overmatige zoutinname, kunnen veel baat hebben bij het nemen van magnesium omdat het de hartspier kalmeert en reguleert.

 

Kalium

Kalium is een essentieel mineraal, dat vooral helpt bij het in stand houden van zenuwen en spieren.

Een tekort aan kalium kan spierkrampen, krampen en vermoeidheid veroorzaken.

In feite kan het drinken van kaliumwater (kaliumcitraat opgelost in water) vóór het sporten spierpijn en krampen na het sporten volledig elimineren.

Bovendien kunt u tijdens het sporten meer kracht en levensduur opmerken.

Het hart is een spierorgaan en kan veel baat hebben bij kalium.

Bijna onmiddellijk na kaliumsuppletie kalmeert kalium (symptomen van kaliumtekort in het hart).

Het ontspant alle spieren in het lichaam en maakt het gemakkelijk om in slaap te vallen.

Het aanbevolen dagelijkse kaliumgehalte is ongeveer 4500 mg.

De meeste supplementen zijn echter niet hoger dan 250 mg, behalve die in poedervorm.

Zowel in poedervorm als bepaalde voedingsmiddelen kunnen u gemakkelijk helpen de kaliumspiegel te verhogen.

Voedingsmiddelen met een hoog kaliumgehalte zijn onder meer avocado’s, bananen, zalm, zoete aardappelen, kokoswater, eikelpompoen en gedroogde abrikozen.

 

Progesteron

Progesteron is mogelijk een van de meest voorkomende defecten bij Amerikaanse vrouwen.

Velen van ons hebben een oestrogeenvoordeel vanwege xeno-oestrogenen en fyto-oestrogenen in het milieu.

Ook al is de hoeveelheid oestrogeen in het lichaam klein, als deze de hoeveelheid progesteron overschrijdt, zullen er veel gezondheidsproblemen optreden, zoals spierspanning.

De juiste hoeveelheid progesteron heeft een diep ontspannend effect op het lichaam.

Als gevolg van hormonale schommelingen komen pijn en krampen veroorzaakt door spierspanning bij premenopauzale en menopauzale vrouwen vaak voor.

Hoe lager het progesteron, hoe hoger de spierspanning.

Het feit dat het menselijk lichaam geen onderscheid kan maken tussen natuurlijke hormonen en plantenhormonen, kan negatief of positief zijn.

Zoals hierboven vermeld, kan het lichaam oestrogeen in voedsel en de omgeving herkennen en dienovereenkomstig reageren.

Te veel oestrogeen kan veel gezondheidsproblemen veroorzaken.

Aan de andere kant zal het lichaam vreemd progesteron herkennen, wat helpt om hormonen in balans te brengen en de dominantie van oestrogeen te corrigeren.

 

Rozemarijn etherische olie

Naast basilicum, oregano en lavendel zit er ook rozemarijnolie of rozemarijnolie in de muntfamilie .

Deze inheemse mediterrane plant wordt veel gebruikt voor medicinale, culinaire en cosmetische doeleinden.

Het kan ook worden gebruikt voor commerciële doeleinden en is door de Europese Unie gecertificeerd als een effectief conserveermiddel voor levensmiddelen vanwege de antioxidanten.

Voor medicinale doeleinden bevat rozemarijn een chemische stof genaamd benzoë-achtige fenolische diterpeen, die antioxiderende en farmacologische effecten heeft.

Net als de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft de Duitse Wetenschappelijke Adviesraad het gebruik van essentiële olie van rozemarijn goedgekeurd voor de behandeling van artritis en spierpijn.

Het wordt gebruikt om spierspanning veroorzaakt door stress te verlichten.

Het bevat een chemische stof genaamd antinociceptief, die pijnreceptoren remt.

Dit kan de pijn die verband houdt met spierspanning tijdelijk verlichten, waardoor ontspanning wordt bevorderd.

 

Zure kers

Romeinse ontdekkingsreizigers ontdekten deze kleine, zure rode vrucht aan de kust van de Zwarte Zee, ook wel bekend als de kers van Montmorency.

Het verspreidt zich in andere delen van Europa en is zowel op de trottoirs als op gewone fruitbomen in Hongarije als achtertuin te zien.

Onderzoek suggereert dat het vermogen van kunst om te ontsteken en pijn te verminderen mogelijk effectiever is dan aspirine (een vrij verkrijgbare spierverslapper).

Dit kan worden toegeschreven aan het teveel aan anthocyanen en flavonoïden, die krachtige ontstekingsremmende eigenschappen hebben en kunnen werken door COX-enzymen te remmen.

De prostaglandinen die door het COX-enzym worden aangemaakt, veroorzaken pijn en ontsteking.

Volgens een studie uit 2009 van de Kroatische Afdeling Moleculaire Geneeskunde hebben ze ook sterke antioxiderende eigenschappen in vergelijking met geneesmiddelen op recept.

Een studie gepubliceerd door de National Library of Medicine toonde aan dat kersen van langeafstandslopers spierpijn kunnen verlichten.

De resultaten toonden aan dat atleten die zure kersen kregen in plaats van NSAID of placebo, significant minder pijn ervoeren na de wedstrijd (3).

 

Vervin

Vervain is een natuurlijke spierverslapper in de Vervain-familie.

De meeste veratrum komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en Azië.

In de mythologie kan deze plant ervoor zorgen dat vampiers bij lichamelijk contact verbranden.

In het oude Rome werd het gebruikt bij religieuze ceremonies.

Het is een soort munt met paars-blauwe bloemen en aartjes eromheen.

Vervain wordt van oudsher gebruikt als medicijn om spierspasmen te behandelen.

De organische stof in planten kan het getroffen gebied verdoven en voorkomen dat pijnsignalen zich naar de zenuwen verspreiden, waardoor een geruststellende verlichting wordt geboden.

Een studie van de National Library of Medicine beweerde dat het hypnotische en kalmerende effecten heeft.

Vanwege zijn kalmerende eigenschappen kan het worden gebruikt om overmatig enthousiasme te behandelen (4).

IJzerhard wordt als een wondermiddel beschouwd.

Andere toepassingen zijn onder meer: ​​dysmenorroe, depressie, angst, indigestie, geelzucht, jicht, hoofdpijn, koliek, tumoren, tandplak, gingivitis en nierstenen.

Bovendien kan het in de vorm van thee de spijsvertering verlichten.

 

Valeriana-wortel ( Valeriana officinalis )

De wortel is een lid van de familie Velerianaceae.

Het is een overblijvend kruid dat in Europa en Azië in het wild kan voorkomen en wordt veel gebruikt in Noord-Amerika.

Valeriaanwortel wordt al sinds het oude Griekenland en Rome in de geneeskunde gebruikt.

Dit is een natuurlijk spierverslapper dat spierpijn en -spanningen kan verlichten.Het is in veel landen over de hele wereld populair vanwege spierziekten.

In feite is het traditioneel algemeen bekend om spierkrampen te verlichten.

Het bevat suikers, fenolen, iris, flavonoïden, sterolen, harsen, alkaloïden en tannines.

Daarom bevat het een groot aantal actieve chemicaliën, die bekend staan ​​om hun geneeskrachtige eigenschappen.

De wortel van valeriaan kan stress enorm verminderen en de samentrekking van spijsverteringsspieren verminderen.

Wanneer u valeriaanwortel gebruikt om spierpijn te behandelen, veroorzaakt het geen overmatige slaperigheid of een gevoel van “ruimte uit elkaar”, maar omdat het een kalmerend effect heeft, moet het worden ingenomen voordat u naar bed gaat.

Ten slotte kan valeriaanwortel ook een hoge bloeddruk verlagen.

 

Kavagan

Kava-wortel wordt voornamelijk beschouwd als een ontspanningsstimulator.

De wortel is een lid van de paprikafamilie en werkt als een kalmerend middel, kalmeert de zenuwen en zorgt voor comfort.

Dit stressverlichtende kruid wordt al duizenden jaren gebruikt vanwege zijn vermogen om ontspannende effecten te produceren en vele ziekten te behandelen.

Tegenwoordig is het een populair supplement geworden in de fitnessbranche, het heeft een kalmerend en genezend effect op de spieren na zware inspanning, dus het is erg populair.

Het kan ook helpen bij het verlichten van de symptomen van spierpijn en het verhogen van de spiergroei door spierontspanning.

In feite kan het, wanneer het wordt gebruikt zoals elke traditionele pijnstiller, spierpijn en krampen tegengaan omdat het een kalmerend effect heeft.

Kava kan ook helpen bij de behandeling van fibromyalgie, een ziekte die aanhoudende pijn veroorzaakt in de zachte weefsels rond de spieren en gewrichten, wat kan leiden tot vermoeidheid en pijn.

 

munt

Pepermuntkruid is een natuurlijke mix tussen groene munt en watermunt.

Het groeit in Noord-Amerika en Europa. Pepermuntolie wordt al duizenden jaren voor gezondheidsdoeleinden gebruikt.

Het wordt genoemd in de archieven van het oude Egypte, Griekenland en Rome.

Pepermunt kan pijn, ontstekingen en krampen verlichten en heeft een antioxiderende werking.

Dit is handig voor spierherstel, spieruithoudingsvermogen en algehele gezondheid.

Het blijkt dat de geur van deze plant de perceptuele inspanning kan verminderen, de stemming kan verlichten en de hersenfunctie kan verbeteren.

Wanneer spieren pijn doen door een combinatie van verschillende activiteiten of overmatige inspanning, zal melkzuur zich ophopen, wat hun mobiliteit beïnvloedt.

Dit kan pijn veroorzaken na zware inspanning.

Pepermuntoliemassage is een van de meest effectieve manieren om spierpijn en beklemming te bestrijden.

Pepermuntolie-massage verwarmt de huid en de onderliggende spieren en dringt de weefsels binnen met ophoping van melkzuur.

Door middel van massage olie op de spieren wrijven kan helpen bij het ontspannen van stijve spieren en gewrichten.

Bovendien kan pepermunt ontstekingen en spasmen verlichten en heeft het een antioxiderende werking.

Dit laatste is nuttig voor spierherstel, spieruithoudingsvermogen en algemene gezondheid.

 

Passiebloem

Passiebloem wordt al honderden jaren door Amerikaanse Indianen gebruikt om te behandelen.

Dit kruid wordt vaak gebruikt om pijn en spierkrampen te verlichten.

Passiebloem kan ook worden gebruikt om milde tot matige pijn te verlichten.

De bladeren en wortels van deze plant zijn samengesteld uit chemicaliën die β-carboline harmala-alkaloïden worden genoemd.

Dit zorgt voor een gevoel van ontspanning en geluk.

Het helpt stress te verminderen door de ‘feel good’-receptoren in het lichaam te vergroten.

Het kan ook helpen bij het opwekken en verbeteren van de slaapkwaliteit die nodig is voor spierherstel.

Passiebloem heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan pijn helpen verlichten, omdat ontsteking de hoofdoorzaak is.

Het blijkt dat het ook stuiptrekkingen en spasmen kan stoppen.

Mensen met de ziekte van Parkinson gebruiken soms passiebloem om stuiptrekkingen en trillingen die samenhangen met neurotransmitterstoornissen te verminderen.

 

Tijm etherische olie

Deze etherische olie wordt gewonnen uit de tijmplant (ook wel bekend als Thymus vulgaris ).

Dit is een overblijvend kruid dat verwant is aan de muntfamilie.

Tijm is een veelgebruikt kruid in veel huishoudens en wordt meestal gebruikt als kruiderij of specerij in het dagelijkse voedsel.

Tijm heeft veel helende eigenschappen.

De voordelen van etherische olie van tijm werden duizenden jaren geleden in de Middellandse Zee ontdekt.

Dit kruid wordt veel gebruikt in het Ayurvedische systeem van natuurlijke kruiden.

Essentiële olie van tijm staat bekend om zijn vermogen om spierkrampen en reuma te voorkomen.

Het verlicht spierspasmen en vanwege zijn krampstillend effect helpt het aderen en slagaders te ontspannen.

Deze eigenschappen kunnen de bloeddruk en de hartdruk verlagen, het hart is de belangrijkste spier.

Het helpt bij het opbouwen, versterken en versterken van de hartspier.

 

Voorzorgsmaatregel

Natuurlijke remedies zijn veel veiliger dan medicijnen, maar voor elke pijnbehandeling moet je onderzoek doen om een ​​goed begrip te hebben van de medicijnen die je gebruikt.

Omdat de genoemde kruiden effectief zijn, moeten ze met de nodige voorzichtigheid worden ingenomen en niet overmatig worden gebruikt.

Grote doses hete peper en citroengras kunnen bijvoorbeeld verbranding veroorzaken.Als kalium te veel wordt ingenomen, kan het mineraal kalium giftig worden.

Het goede nieuws is dat aangezien de aanbevolen dagelijkse inname 4500 mg is, het erg moeilijk is om een ​​overdosis kalium te geven, wat niet wordt bereikt door de meeste mensen, vooral vegetariërs en vegetariërs.

Bovendien mogen niet alle kruiden en alle vormen van kruiden worden geconsumeerd.

Zorg ervoor dat u het label leest om te bepalen of u de versie die u lokaal of intern gebruikt, wilt gebruiken.

Alleen bepaalde vormen van Epsom-zout kunnen bijvoorbeeld intern worden ingenomen.

Bovendien mogen de krachtigste medicijnen niet worden gebruikt in de buurt van bepaalde slijmvliezen, zoals de ogen.

Raadpleeg een deskundige voordat u deze alternatieve therapieën gebruikt.

Leer ze zo goed mogelijk kennen, want hoe meer u weet, hoe groter de kans dat u ze in uw dagelijks leven opneemt en zo de schadelijke effecten van drugs vermijdt.

 

ten slotte

Er zijn veel manieren om spierspanning te bestrijden, zoals pijn, krampen, convulsies en krampen.

U hoeft geen toevlucht te nemen tot schadelijke RX-medicijnen, langdurig gebruik kan schadelijke en fatale bijwerkingen en / of schadelijke of fatale ontwenningsverschijnselen veroorzaken.

Veel van deze bijwerkingen zijn blijvend, zoals gedragsproblemen en orgaanschade.

U kunt de vele voordelen van kruiden, mineralen en natuurlijke hormonen bestuderen voor natuurlijke verlichting van spierongemakken.

Naast het verminderen van de belasting door het gebruik van natuurlijke stoffen, profiteert u ook van gezondheidsbonussen.

Het gebruik van de hierboven genoemde natuurlijke stoffen kan enkele positieve effecten hebben, bijvoorbeeld haargroei, kankerpreventie, tumor eliminatie, cognitieve functieverbetering, fysiek uithoudingsvermogen en fysieke kracht, een positieve kijk op het leven, concentratie, huidreiniging, bloed Schoner, betere spijsvertering en lymfestelsel, verminderen lichaamspijn en ontsteking, verlagen bloeddruk, gezondere organen, levensduur verlengen, mondgezondheid verbeteren, lichaamsvet verminderen, enz.

Daarnaast kun je meer te weten komen over deze natuurlijke en alom ontdekte effectieve kruiden, mineralen en hormonen.

Als u meer weet, zult u beter in staat zijn om gezond te blijven en ziekten te bestrijden.

Uiteindelijk zult u natuurlijke moeders enorm dankbaar zijn en een betere gezondheid en een langer leven krijgen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *