De gegevens die tijdens de vergadering zijn opgenomen, worden niet lokaal opgeslagen in de Zoom-applicatie.

Als u Zoom App Zoom voor venster wilt downloaden, Zoom App Download voor pc, Mac, Ipad, Android, Ubuntu, Linux en browserextensie voor Zoom App Klik hier Zoom App downloaden

Klik op de knop “Openen” in Zoom Client-instellingen> Tabblad Opname> Lokale opname en controleer of de opgenomen gegevens zijn opgeslagen.
Als je een bestand hebt met de extensie .zoom, dubbelklik dan op het bestand om het naar een mp4-bestand te converteren.
(Als de opslagbestemming voor het opnemen van gegevens van de Zoom-client is ingesteld op een cloudsynchronisatiemap (Dropbox, Google Drive, One Drive) of een gedeelde externe map (netwerkstation), is er een probleem met het opslaan en converteren van de lokale opname en kan niet worden opgeslagen.

 

 

Q / A

Ik kan geen afspraak maken. (Het zoomen begint en het vergaderingsscherm wordt even weergegeven, maar verdwijnt onmiddellijk en de pogingen worden herhaald)
Toen ik me verschillende keren niet kon aanmelden, ontving ik een bericht met de melding “Mijn account is geblokkeerd”. Wat moet ik doen?
Tijdens een vergadering wordt de afbeelding / video van de andere persoon groter of kleiner.
Wanneer u het scherm deelt met het videoconferentiesysteem, is het scherm wazig aan de zoomzijde.
Als ik op de URL van de uitgenodigde vergadering klik, krijg ik de foutmelding “U gebruikt een niet-ondersteunde browser”. En je kunt niet naar binnen.
De Zoom Rooms-controller kan geen verbinding maken met de Zoom Rooms-pc.
Waarom zie ik gebruikers van hetzelfde bedrijf in mijn gratis accountcontacten?
Er is geen geluid bij het delen van een video.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *