De evidence-based voordelen van sinaasappels

Het lijdt geen twijfel dat sinaasappels een van de meest populaire fruitsoorten ter wereld zijn.

Zoet en rijk, ze zijn misschien wel de lekkerste.

Mandarijnen zijn zeer geschikt om rauw te eten omdat de schil er gemakkelijk af valt.

Ze zijn sappig, heerlijk en vooral gezond.

Ze kunnen ook worden verwerkt tot vers geperst sap en gedronken om van bijna dezelfde voordelen te genieten.

Sinaasappelsap of zijn schil kan ook worden gebruikt om bepaalde gerechten te bereiden, vooral desserts.

Voor kinderen en volwassenen is deze sappige vrucht een goede keuze.

Omdat het veel voordelen heeft, is het noodzakelijk om te proberen het zoveel mogelijk aan uw dieet toe te voegen.

 

 

 

Kalender geschiedenis

In tegenstelling tot de meeste soorten fruit, zult u in de wildernis geen sinaasappels kunnen vinden.

Misschien is dit de reden waarom historici de oorsprong van sinaasappel niet nauwkeurig kunnen traceren.

Sommige mensen gaan ervan uit dat de sinaasappel afkomstig is uit Zuid-China, Noordoost-India en Zuidoost-Azië.

Het woord “oranje” kan afkomstig zijn van het Sanskrietwoord “Nâraṅgaḥ”; na de wijziging van de ene taal naar de andere, werd het Engelse woord “oranje” afgeleid.

Sinaasappelen werden ongeveer 7.000 jaar geleden in India verbouwd en in China rond 2500 voor Christus.

In die tijd hielpen factoren zoals de ontwikkeling van Arabische handelsroutes, de verovering van de Romeinen en de uitbreiding van de islam het zich te verspreiden in de omliggende gebieden.

Perzische kooplieden introduceerden sinaasappels bij de Romeinen in de eerste eeuw voor Christus en vestigden boomgaarden in Noord-Afrika in de eerste eeuw na Christus.

Toen Noord-Afrika in de zevende eeuw onder het islamitische kalifaat viel, werden handelsbetrekkingen met het Midden-Oosten tot stand gebracht en werden sinaasappels in de regio geïntroduceerd.

In de 11e eeuw werden sinaasappels opnieuw naar Europa gebracht, en Italiaanse kooplieden of Portugese zeevaarders brachten sinaasappels naar de Middellandse Zee in de late 15e of begin 16e eeuw.

Voordien waren citrusvruchten in Europa alleen bekend om hun geneeskrachtige eigenschappen, maar na de introductie van sinaasappels werden sinaasappels populair en begonnen capabele mensen sinaasappels te telen in privékassen ( 1 ).

De Spanjaarden introduceerden sinaasappelen in Zuid-Amerika en Mexico in de 16e eeuw, en de Fransen hebben sinaasappelen geïntroduceerd in Louisiana.

Christoffel Columbus kan in 1493 ook sinaasappelzaden planten in Haïti.

Latere expedities plantten sinaasappelbomen in de Nieuwe Wereld.

Pedro Luo · Menendez – de Velez ( PedroMen é ndezdeAvil é ) zal naar Florida sinaasappelen worden gebracht, Spaanse missionarissen zullen ze naar Arizona brengen, Francis zal ze naar San Diego brengen.

Rond 1804 werd een sinaasappelboomgaard aangelegd in de San Gabriel Church en in 1841 werd een commerciële boomgaard in de buurt van Los Angeles geopend.

In 1792 gaf Archibald Mendez (Archibald Mendez) de plant aan het Hawaiiaanse opperhoofd en begon sinaasappels te verbouwen in Hawaï.

De mediterrane fruitvlieg arriveerde in 1900 en vernietigde de aanplant ( 2 , 3 ).

Tijdens het “ontdekkingstijdperk” tussen de 15e en 18e eeuw, werden reizigers die veel tijd op zee doorbrachten vatbaar voor scheurbuik door een gebrek aan vitamine C.

Omdat sinaasappels een rijke bron van vitamine C zijn en een lange houdbaarheid hebben, plantten deze zeelieden sinaasappelbomen langs de handelsroute zodat ze de sinaasappels met zich mee konden dragen.

Mandarijnen zijn algemeen bekend en geliefd over de hele wereld. Tegenwoordig produceert Brazilië meer sinaasappelen dan enig ander land, voornamelijk in de buurt van São Paulo.

Brazilië produceert bijna een derde van de sinaasappelen die in de wereld worden verbouwd.

De Verenigde Staten, China en India zijn de op een na grootste producenten.

Mexico, Egypte en Spanje zijn ook vermeldenswaard in termen van productie en export van sinaasappelen ( 4 ).

De wereld produceert jaarlijks ongeveer 740.000 ton sinaasappelen.

 

 

 

Oranje Hoe te groeien

Misschien ben je naar een kruidenierswinkel of een boerenmarkt geweest om verse sinaasappels te kopen.

Citrusvruchten, inclusief sinaasappels, groeien in tropische of subtropische klimaten.

Hete zomers en milde winters zorgen ervoor dat ze gedijen, en in koudere klimaten groeien planten mogelijk niet goed.

De zomertemperatuur is het meest geschikt voor 55 graden tot 100 graden Fahrenheit, en de wintertemperatuur is het meest geschikt voor 35 graden tot 50 graden Fahrenheit.

Sommige variëteiten, vooral limoenen, kunnen echter toleranter zijn voor lage temperaturen dan andere.

Volwassen bomen zijn bestand tegen temperaturen zo laag als 25 graden Fahrenheit tot 10 uur, terwijl sinaasappelbomen met fruit temperaturen van ongeveer 5 uur bij 27 graden Fahrenheit of lager kunnen weerstaan.

Het koude klimaat is echter niet erg geschikt, omdat langdurige blootstelling aan de kou de takken en vruchten zal beschadigen.

Als ze langzaam aan de kou worden blootgesteld, zullen sinaasappelbomen een zekere mate van uithoudingsvermogen ontwikkelen.

In gebieden met vorst in de winter kunnen snelrijpe rassen worden geplant, zoals Skaggs Bonanza ( 5 ).

Sinaasappelbomen zijn groenblijvend, dus in de herfst of winter verliezen ze hun blad niet.

Verschillende variëteiten rijpen op verschillende tijdstippen van het jaar, dus boeren in verschillende regio’s planten dienovereenkomstig.

Hamlin en Navel rijpen bijvoorbeeld van oktober tot januari. Ananas, Sunstar, Midsweet en Gardner rijpen van december tot maart. Valencia’s rijpen van maart tot juni.

Sinaasappelbomen bloeien en dragen na ongeveer zeven maanden vrucht, en ze kunnen meestal wel zeventig jaar oud worden ( 6 ).

Boeren kunnen ervoor kiezen om sinaasappelbomen te laten groeien uit sinaasappelzaden, maar ze plukken meestal takken van succesvolle sinaasappelbomen en enten deze op ziekteresistente onderstammen.

Zodra een sinaasappelboom is gevestigd, zal hij tot zeven jaar vrucht dragen.

De meeste sinaasappels worden met de hand geplukt nadat ze rijp zijn, hoewel sommige commerciële telers canopy-shakers gebruiken.

Als de sinaasappel na de rijpheid aan de boom blijft zitten, kan hij ongeveer drie maanden blijven, gedurende welke tijd de grootte of smaak kan veranderen.

Eenmaal geplukt, houden ze op met rijpen.

 

 

 

Ras categorie

Er kunnen veel soorten sinaasappels worden gebruikt, maar ze kunnen worden geclassificeerd als zoet of bitter.

Zoete sinaasappel-beschouwd als een kruising tussen grapefruit en mandarijn-afgeronde schil en suikerachtige smaak.

Gewone sinaasappel is zoet, tegel Valencia Orange is een van ‘s werelds meest populaire variëteiten.

Andere bekende rassen zijn Hamlin Jaffa Marss Parson Brown Trovita en Pineapple .

Een andere zoete sinaasappel is de naveloranje.

De vrucht van deze variëteit heeft een kleinere vruchtgroei aan het einde van de bloeiperiode van de hoofdvrucht en vormt een deuk die lijkt op de menselijke navel (vandaar de naam).

Een veel voorkomende soort navelsinaasappel is Washington, Caracalla, Bahia, Ryan · Reiter, Robertson, Skaggs – Bonan SA en Springs .

Vanwege het hoge anthocyaninegehalte zijn bloedsinaasappelen ook erg zoet en hebben ze een rijke rode tint (soms roze of paars).

Deze sinaasappels hebben een unieke bessensmaak.

De bekendste soorten zijn Moro Sanguinelli Malta en Tarocco .

Aan de andere kant heeft bittere sinaasappel niet de losse schil zoals zoete sinaasappel.

Hun schil is hard en ze zijn meestal niet geschikt voor verse consumptie vanwege de zuurheid van hun zure sappen en de bitterheid van etherische oliën .

Bittere sinaasappel wordt gebruikt om jam te maken.

Enkele populaire soorten Bouquet de Fleurs, Chinotto en plug Seville ( 7 , 8 ).

 

 

 

Interessante dingen echt

 • In feite zijn sinaasappels een soort bes die sinaasappelschil wordt genoemd.
 • Produceert een sinaasappel genaamd bergamot, die voornamelijk wordt gebruikt in cosmetica en smaakstoffen.
 • Slechts één sinaasappelzaad kan meer dan één sinaasappelplant laten groeien.
 • Sinaasappel is de derde meest populaire smaak ter wereld! Het volgt chocolade en vanille.
 • Wil je weten of de oranje vrucht is vernoemd naar de kleur of de vrucht? Dit laatste is correct omdat het woord dat voor fruit wordt gebruikt, afkomstig is van het Sanskrietwoord “naranga”, dat is afgeleid van het Tamil-woord “Naru” (wat “geur” ​​betekent).
 • Cornflakes staan ​​bekend om hun vezelgehalte, maar een middelgrote sinaasappel kan je dezelfde hoeveelheid vezels geven als zeven kopjes cornflakes!
 • Een sinaasappelboom kan tot 60.000 bloemen bloeien, maar slechts ongeveer 600 daarvan zullen uiteindelijk in sinaasappels veranderen.
 • In veel culturen staan ​​sinaasappels en hun bloemen symbool voor liefde. Soms duiden ze op vruchtbaarheid, omdat sinaasappelbomen tegelijkertijd fruit, bloemen en bladeren kunnen produceren.
 • Valencia-sinaasappels kunnen zelfs groen worden als ze rijp zijn, omdat hun schil in warme klimaten chlorofyl kan opnemen.
 • Sinaasappelschil is veelzijdig. Ze kunnen worden gebruikt om snoep of sinaasappelthee van te maken. Ze kunnen worden gebruikt als huishoudelijke schoonmaakmiddelen of om oliën te verminderen, net als in Jamaica. Sinaasappelschil kan worden gebruikt als medicijn tegen angst, depressie of hoge bloeddruk. Het kan een slechte adem, obstipatie of aandoeningen van de luchtwegen helpen voorkomen. Het kan zelfs nare slakken uit uw tuin houden! Vanwege zijn milde textuur wordt het vaak gebruikt in huidverzorgingscosmetica en haarconditioners.
 • Wist je dat Californië ooit de consumptie van sinaasappels in bad verbood omdat men dacht dat het zuur in sinaasappels vermengd met badolie zou exploderen?
 • In 1911 werd Bobby Leach de eerste persoon die overleefde en overleefde (maar niet de eerste persoon) tijdens het oversteken van de Niagarawatervallen in een vat; een vrouw genaamd Anne Taylor was in zijn Heb dit eerder gedaan). Deze prestatie was verrassend, maar vijftien jaar later stierf hij door het uitglijden van een sinaasappelschil.
 • In 2014 introduceerde Marvel een nieuwe superheld genaamd “Captain Citrus” om meer 100% sinaasappelsap uit Florida te helpen verkopen.
 • 85% van de sinaasappelen die in de wereld worden geproduceerd, wordt uiteindelijk omgezet in sap.
 • Manicure en manicure gebruiken stokjes van oranje hout.

Sinaasappels werden ooit de vrucht van goden genoemd. De door Hercules gestolen “Gouden Appel” was eigenlijk een sinaasappel.

 

Voeding in punten

Gebaseerd op een caloriedieet 2000, zijn de volgende de voedingswaarde en dagelijkse waarde van 100 gram sinaasappel.

algemeen:

 • Calorieën: 47
 • Water: 87%
 • Eiwit: 9 gram (1%)
 • Koolhydraten: 8 gram (4%); 2,4 gram vezels (9%) en 9,4 gram suiker
 • Vet: 1% (0%)

Vitaminen en mineralen :

 • Vitamine C: 88%
 • Vitamine A: 4%
 • Vitamine E: 1%
 • Thiamine: 7%
 • Riboflavine: 3%
 • Niacine: 2%
 • Pantotheenzuur: 5%
 • Pyridol: 5%
 • Foliumzuur: 8%
 • Choline: 2%
 • Calcium: 4%
 • IJzer: 1%
 • Magnesium : 3%
 • Fosfor: 2%
 • Kalium: 4%
 • Zink: 1%
 • Koper: 4%
 • Mangaan: 1%
 • Selenium: 1%

Al deze voedingsstoffen hebben hun eigen rol bij het handhaven van de gezondheid.

Gepelde sinaasappels zijn meestal zwaarder dan 100 gram Als je er elke dag een paar hebt of een grotere variëteit probeert, kun je in veel van je voedingsbehoeften voorzien en nog een stap verder.

 

De gezondheidsvoordelen van sinaasappels

Sinaasappels zijn niet alleen heerlijk. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen en kunnen u veel gezondheidsvoordelen opleveren.

 

 

 

Sinaasappelen en vitamine C

Sinaasappels zijn een van de beste bronnen van vitamine C die u kunt vinden.

Dit is een in water oplosbare vitamine met veel gezondheidsvoordelen.

Omdat uw lichaam zelf geen vitamine C kan aanmaken, is het belangrijk dat u fruit en groenten eet die vitamine C leveren.

U kunt vitamine C wordt voornamelijk verdeeld in citrusvruchten, bessen en groene groenten zoals boerenkool en broccoli, maar je hoeft niet verder dagelijks kijken van de sinaasappels, omdat een klein oranje up kan bieden aan 85 procent van uw gekozen voor vitamine C .

Vitamine C-tekort kan veel problemen veroorzaken, zoals gemakkelijk blauwe plekken, langzame wondgenezing, gingivitis, droog haar, droge huid en vlekken, neusbloedingen, gastro-intestinale aandoeningen, hoge bloeddruk, bepaalde kankers, galblaasaandoeningen, enz. Het eten van sinaasappels is een geweldige manier om deze problemen te vermijden en een gezond leven te leiden.

Vitamine C kan ook helpen bij het verbeteren van lichaamsfuncties, het tegengaan van de bijwerkingen van bepaalde medicijnen en het wegwerken van verslaving ( 9 ).

 

Sinaasappelen en vitamine B

Hoewel de inhoud van B-vitamines en vitamine C in sinaasappels verschillend zijn, kunnen ze inderdaad aan uw dagelijkse behoeften voldoen.

Vooral vitamine B1, B2, B3, B5 en B6 zijn essentieel voor het goed functioneren van ons lichaam.

Ze werken vaak samen, maar elke B-vitamine helpt ook de gezondheid te behouden.

Thiamine (vitamine B1) helpt bijvoorbeeld nieuwe cellen aan te maken en koolhydraten af ​​te breken, en riboflavine (vitamine B2) helpt rode bloedcellen aan te maken en vrije radicalen te bestrijden.

Niacine (vitamine B3) helpt bij het bevorderen van lipoproteïne-cholesterol met hoge dichtheid, pantotheenzuur (vitamine B5) helpt bij het produceren van geslachts- en stressgerelateerde hormonen en bevordert een gezonde huid, en pyridoxine (vitamine B6) helpt bij het reguleren van hetzelfde type Cysteïne niveaus en bestrijden ontstekingen ( 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16 ).

 

 

 

Sinaasappelen en vezels

Grote sinaasappels leveren meestal ongeveer 17 % van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels ( 17 ).

Enkele van de belangrijkste vezels die in sinaasappels worden aangetroffen, zijn cellulose, hemicellulose, lignine en pectine.

De voedingsvezels in sinaasappels zijn in water oplosbaar, maar kunnen niet door het lichaam worden opgenomen.

Het kan het cholesterol- en glucosegehalte in het bloed helpen verlagen ( 18 ).

Een vezelrijk dieet kan vele voordelen hebben, zoals het normaliseren van de stoelgang, het helpen behouden van een gezonde dikke darm en het verbeteren van de algehele gezondheid van de darmen (spijsverteringssysteem en goede bacteriën voor de algehele gezondheid 19 , 20 , 21 ).

Vezels bevorderen ook gewichtsverlies ( 22 ).

 

 

 

Sinaasappelen en foliumzuur

In vergelijking met andere voedingsmiddelen hebben citrusvruchten de hoogste concentratie foliumzuur.

Een sinaasappel levert bijvoorbeeld 50 mcg foliumzuur.

Als u een groot glas sinaasappelsap drinkt, zal het foliumzuurgehalte hoger zijn, tot 19% van de dagelijkse waarde.

Foliumzuur is vooral gunstig voor zwangere vrouwen omdat het helpt bij het voorkomen van aangeboren afwijkingen die verband houden met de hersenen en de wervelkolom van de baby, waardoor het risico met 50% tot 70% wordt verminderd.

Foliumzuurdeficiëntie wordt in verband gebracht met bloedarmoede, slechte opname van voedingsstoffen, colitis ulcerosa en leverziekte.

Het kan ook worden gebruikt om geheugenverlies, presbycusis, fragiele botten, rustelozebenensyndroom, slaapstoornissen, zenuwpijn, spierpijn en aids te bestrijden (tik op 23 , 24 ).

Foliumzuur is nodig voor de normale ontwikkeling van het menselijk lichaam en de aanmaak van DNA.

Mandarijnen kunnen een geweldige aanvulling zijn op uw dieet om voor enige weerstand tegen bovenstaande aandoeningen te zorgen.

 

 

 

Oranje en antioxidant agenten

De voordelen van antioxidanten zijn uiterst belangrijk voor uw gezondheid, dus u moet proberen zoveel mogelijk antioxidanten te consumeren.

Sinaasappels zijn een van de heilzame bronnen van antioxidanten.

Vitamine C en B zijn antioxidanten van fenolen (vooral flavonoïden) en carotenoïden ( 25 ).

De flavonoïde hesperidine beschermt tegen vaataandoeningen en andere fysieke schade, terwijl de carotenoïde β-crypto door het lichaam wordt omgezet in vitamine A en lycopeen een verscheidenheid aan biologische voordelen heeft ( 26 , 27 , 28 ).

Evenzo zijn anthocyanen en hydroxykaneelzuur ook belangrijk bij het bestrijden van ziekten.

Antioxidanten zijn ook effectief bij het voorkomen van ziekten omdat ze de oxidatieve stress kunnen verminderen die wordt veroorzaakt door de ophoping van zeer reactieve chemicaliën in het lichaam veroorzaakt door vrije radicalen. Deze vrije radicalen zijn gerelateerd aan meer dan 60 ziekten, waaronder cataract en atherosclerose. , Kanker, de ziekte van Parkinson en de ziekte van Alzheimer.

Antioxidanten kunnen ook ontstekingen voorkomen en beschermen tegen stralingsschade.

Mandarijnen bieden u natuurlijke antioxidanten, die voordeliger zijn dan alleen het nemen van antioxidantensupplementen ( 29  ) .

 

Orange en bot gezondheid hoofd gezondheid

Sterke botten dragen bij aan uw algehele gezondheid, omdat de achteruitgang van de botgezondheid kan leiden tot vermoeidheid, spijsverteringsproblemen, verzwakte immuniteit en een slechte productie van bloedcellen.

Zonder gezonde botten zal uw lichaam moeite hebben om zijn eigen structuur te ondersteunen en kunt u vaak breken.

Zwakke botten kunnen ook uw dagelijkse activiteiten remmen die energie of kracht vereisen .

Zoals we allemaal weten, helpen calcium, vitamine D, vitamine K en zelfs vitamine B12 om de gezondheid van de botten te behouden, maar de vitamine C die rijk is aan sinaasappels is ook erg belangrijk ( 30 ).

Een studie bij muizen toonde aan dat vitamine C-tekort kan leiden tot een afname van de botmineraaldichtheid ( 31 ).

Omdat homocysteïnespiegels ook verband houden met een lage mineraaldichtheid en botomzetting, draagt ​​vitamine B6 ook bij aan de gezondheid van de botten.

 

 

 

Sinaasappels en immuniteit

Uw immuunsysteem is essentieel voor uw gezondheid.

Zonder de juiste immuniteit bent u vatbaar voor veel ziekten en infecties.

Uw lichaam zal ziektes veroorzaakt door bacteriën, bacteriën, verontreinigende stoffen en mutaties niet meer kunnen vermijden.

Vitamine C is een krachtige immuunversterker.

Het kan het menselijk lichaam van voeding voorzien, ervoor zorgen dat het ziekten kan voorkomen en het immuunsysteem versterken door het lichaam te ontgiften en weefsels te genezen, waardoor de prevalentie van chronische degeneratieve ziekten wordt verminderd ( 32 ).

Het voorkomt ook dat ziekteverwekkers en vrije radicalen het lichaam binnendringen, waardoor het scherp en gezond blijft.

Hoge niveaus van vrije radicalen in het lichaam kunnen het immuunsysteem ernstig beschadigen door weefsels te vernietigen.

De antioxidanten in sinaasappels zorgen voor een oxidatieve balans om te zorgen voor gezonde weefsels en een goed functionerend immuunsysteem ( 33 , 34 ).

De oranje thiamine versterkt ook het immuunsysteem, waardoor het lichaam zichzelf kan beschermen tegen vreemde voorwerpen (zeer effectief 35 , 36 ).

 

 

 

Sinaasappel- en levervuil Jian Kang

De lever is een van de grootste en belangrijkste organen van het menselijk lichaam.

Het vervult honderden functies en is essentieel voor het ontgiftingsproces.

Het kan meer dan een liter bloed per minuut filteren, dus het kan altijd snel werken.

Het produceert ook gal, produceert en breekt verschillende hormonen af, reguleert de bloedsuikerspiegel , produceert proteïne (bloedproteïne, stollingseiwit, lipoproteïne) en het meeste cholesterol in het lichaam.

Als uw lichaam stopt met werken, zult u het niet langer dan een paar uur overleven.

Als je bedenkt hoe belangrijk de gezondheid van de lever is voor je gezondheid – en eigenlijk voor je overleving – zou je zoveel mogelijk voedsel moeten eten dat de lever beschermt.

Sinaasappels zijn een ideaal voedsel omdat hun vitamine C-gehalte levercirrose effectief kan voorkomen ( 37 ).

Ze helpen ook bij het bestrijden van leververvetting ( 38 ).

Een onderzoek onder diabetische ratten toonde aan dat vitamine C de lever helpt door giftige afvalproducten uit het bloed te verwijderen ( 39 ).

 

 

 

Sinaasappels en je humeur

Bijna iedereen is in alle aspecten van het leven in een slecht humeur, wat kan worden veroorzaakt door vele redenen, zoals werkdruk of sociale druk, onvoldoende lichaamsbeweging of slechte voeding.

Het eten van gezond fruit, zoals sinaasappels, is absoluut belangrijk omdat het je lichaam kan helpen zichzelf aan te vullen en een goed humeur te herstellen, en je kan helpen om beter te presteren in alle aspecten van het leven.

Het hersenhormoon serotonine is essentieel voor het verbeteren van de stemming.

Tijdens het productieproces van serotonine moet vitamine C aanwezig zijn zodat tryptofaan kan worden omgezet in serotonine ( 40 ).

Een onderzoek toonde aan dat het gebrek aan vitamine C de emotionele toestand vermindert, en door het aan het dieet toe te voegen, kan de stemming snel verbeteren ( 41 ).

Daarom kunnen sinaasappels effectief zijn voor patiënten met depressie.

Van foliumzuur is ook aangetoond dat het perinatale depressie verlicht.

Voor de gezondheid van hun kinderen kunnen zwangere vrouwen of net bevallen vrouwen meestal niet regelmatig antidepressiva gebruiken, maar foliumzuur is een veilige manier om de stemming tijdens deze periode te verbeteren ( 42 ).

 

Sinaasappelen en kauwgom

Gezond tandvlees is niet alleen belangrijk op zich, maar kan ook helpen om andere delen van het lichaam gezond te houden.

Zonder hard tandvlees voelt u een onaangenaam gevoel in de mond, kunt u vaak bloeden en voelt u pijn of gevoeligheid.

Zwak tandvlees kan niet goed voorkomen dat bacteriën tanden infecteren en gifstoffen afgeven die tandvlees en tanden kunnen inslikken.

Onderzoekers denken dat ongezond tandvlees ook mondbacteriën kan binnendringen doordat mondbacteriën in de onderste luchtwegen kunnen worden ingeademd. Deze bacteriën kunnen zich hechten aan tandplak en de bloedstroom en luchtweginfecties blokkeren, waardoor hart- en vaatziekten ontstaan ​​( 43 ).

Sinaasappels zijn zo rijk aan antioxidanten dat ze zeer geschikt zijn om het tandvlees te beschermen en ervoor te zorgen dat ze gezond blijven en bestand zijn tegen schadelijke bacteriën ( 44 ).

 

 

 

Oranje en hart vuil vasculair

Je hart en bloedvaten zijn verantwoordelijk voor dingen die het leven rechtstreeks ondersteunen.

Het hart pompt verschillende soorten bloed uit, de bloedvaten transporteren zuurstofrijk bloed naar alle organen, en het zuurstofrijke bloed wordt eruit gefilterd en zorgt ervoor dat alle organen, weefsels en cellen in het lichaam normaal functioneren.

U weet dat sinaasappels hartaandoeningen kunnen helpen voorkomen door u gezond tandvlees te geven ( 45 ).

Hesperidine en andere soortgelijke flavonoïde sinaasappels blijken ook de diastolische bloeddruk te verlagen en de microvasculaire reactiviteit te verhogen (bescherming van de vasculaire gezondheid 46 , 47 ).

Sinaasappelsap kan u ook helpen uw bloed te verdunnen ( 48 ).

Evenzo is aangetoond dat vezels geïsoleerd uit citrusvruchten (zoals sinaasappels) het cholesterolgehalte in het bloed verlagen ( 49 ).

De American Heart Association ontdekte dat het eten van citrusvruchten het risico op ischemische beroerte bij vrouwen met maar liefst 19% kan verminderen ( 50 ).

Een andere studie toonde aan dat mensen die 4069 mg kalium consumeerden (ook gevonden in sinaasappels) een 49% lager risico hadden op ischemische hartziekte ( 51 ).

 

Sinaasappels en visie

Het is moeilijk om te overleven zonder goed zicht.

Uw gezichtsvermogen is een belangrijke factor in uw dagelijks leven, en het verlies van gezichtsvermogen is noch comfortabel noch veilig voor u.

Uw hersenen moeten meestal beslissingen nemen op basis van visuele prikkels; wanneer uw gezichtsvermogen zelf beschadigd is, kan het moeilijk worden.

Vooral naarmate u ouder wordt, zult u kwetsbaarder worden voor verzwakte ogen.

Voor 55-plussers is maculaire degeneratie de meest voorkomende oorzaak van blindheid, en de verwachting is dat het aantal mensen met maculaire degeneratie tegen 2025 zal verdrievoudigen.

Vitamine C ondersteunt de bloedvaten van het oog en is in alle oogweefsels aanwezig.

Het kan het risico op of de vertraging van cataract, evenals LMD en verlies van gezichtsvermogen aanzienlijk verminderen ( 52 , 53 ).

Sinaasappelsap bevat ook vitamine A, wat helpt bij nachtzicht en AMD ( 54 ).

Ten slotte toont onderzoek ook aan dat foliumzuur AMD effectief kan bestrijden ( 55 ).

 

 

 

Sinaasappelen en kanker

Kanker wordt veroorzaakt door abnormale celgroei en komt wereldwijd steeds vaker voor.

Het is invasief, meestal pijnlijk en duur om te behandelen.

Bovendien is het meestal dodelijk als het pas in de latere stadia wordt ontdekt of als het niet wordt gestopt door chemische of radiotherapie.

Naast het voorkomen van vervuiling, is adequate voeding ook erg belangrijk, zodat je lichaam kanker kan bestrijden voordat het zich ontwikkelt.

Omdat sinaasappels veel antioxidanten bevatten, zijn ze erg nuttig bij het voorkomen van kanker en kankerherhaling na behandeling ( 56 ).

Hesperidine is gerelateerd aan het verminderen van tumorgroei en het bevorderen van de dood van kankercellen ( 57 ).

Omdat te veel vrije radicalen ook kanker kunnen veroorzaken, kunnen de vitamine C en andere antioxidanten die in sinaasappels aanwezig zijn, deze ziekte helpen voorkomen.

Een aantal onderzoeken heeft het belang van antioxidanten aangetoond bij het voorkomen en bestrijden van de groei van kankertumoren ( 58 ).

Evenzo kan het vezelgehalte van sinaasappels colorectale kanker helpen voorkomen door het spijsverteringssysteem gezond te houden.

 

Oranje en nierknoop Shi

Kleine afzettingen van harde mineralen in de nieren, ook wel nierstenen genoemd, kunnen ernstige pijn of moeilijkheden veroorzaken als ze zich verplaatsen of naar de urineleider gaan.

Deze ziekten variëren van donkere urine tot buikpijn, infecties tot misselijkheid en braken.

Het passeren van nierstenen brengt meestal pijn met zich mee en vereist soms een operatie.

Sinaasappels zijn rijke bronnen van citroenzuur en citraat, die de vorming van nierstenen kunnen voorkomen ( 59 , 60 ).

Door sinaasappels te eten of sinaasappelsap te drinken, kun je het risico op stenen aanzienlijk voorkomen.

 

 

Sinaasappels en cholesterol

Met betrekking tot cholesterol worden op deze manier twee typen beschouwd: LDL is het “slechte” cholesterol en HDL is het “goede” cholesterol.

Te veel LDL en onvoldoende HDL kunnen plaque in de slagaders veroorzaken en een hartaanval of beroerte veroorzaken, afhankelijk van of de geblokkeerde slagader bloed naar het hart of de hersenen stuurt.

De ophoping van plaque kan ook de bloedtoevoer naar de ledematen beperken, perifere aderziekte veroorzaken en het risico op infectie in deze gebieden en zelfs gangreen verhogen.

Een hoog cholesterolgehalte kan ook galsteenvorming veroorzaken of intestinaal ischemisch syndroom veroorzaken, dat wordt gekenmerkt door buikpijn, misselijkheid, braken en bloed in de ontlasting.

Van sinaasappels is aangetoond dat ze het HDL-gehalte verhogen en het LDL-gehalte verlagen ( 61 ).

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat vezels ook het LDL-cholesterol effectief kunnen verlagen ( 62 , 63 , 64 ).

Een onderzoek heeft aangetoond dat foliumzuur kan helpen het cholesterolgehalte in evenwicht te houden door verlaagde homocysteïnespiegels ( 65 ).

 

Sinaasappelen en bloeddruk

Bloeddruk is direct gerelateerd aan uw gezondheid.

U wilt dat uw bloeddruk stabiel is en niet te hoog of te laag.

Hoge bloeddruk is meestal gevaarlijker omdat het uw bloedvaten en hart onder druk zet.

De wanden van uw slagaders kunnen dikker en stijf worden, waardoor de doorgang zelf smaller wordt en sneller blokkeert.

Bloedstolsels kunnen hartaandoeningen, beroerte, dementie of nierproblemen veroorzaken.

Dit kan er ook voor zorgen dat uw bloedvaten scheuren.

Als sinaasappels na verloop van tijd regelmatig worden geconsumeerd, kan de hesperidine in sinaasappels de diastolische bloeddruk verlagen ( 66 ).

Sinaasappels bevatten ook kalium, dat de slagaders kan verwijden, zodat het de bloeddruk effectief kan regelen ( 67 ).

 

 

 

Sinaasappels en ontstekingen

Ontsteking wordt gekenmerkt door roodheid, zwelling, warmte en frequente pijn in lichaamsdelen.

Dit is meestal een reactie op infectie of letsel, maar een dieet met veel vet of veel suiker kan ook een ontsteking veroorzaken.

Dit leidt vervolgens tot een toename van de insulineresistentie, wat meestal leidt tot diabetes type 2 of atherosclerose.

Citrusvruchten, zoals sinaasappels, worden algemeen beschouwd als ontstekingsremmende middelen .

Sinaasappelsap kan de inflammatoire effecten van vetrijke of suikerrijke diëten neutraliseren ( 68 ).

Door ontstekingen te voorkomen, kunt u diabetes helpen voorkomen en uw hart beschermen.

 

Sinaasappels en een gezonde huid

De gezondheid van de huid is belangrijk voor uw uiterlijk, omdat uw uiterlijk van invloed is op uw zelfrespect, uw prestaties in het professionele of sociale leven en hoe mensen op u reageren.

Je huid voert ook veel basistaken uit, zoals het beschermen van je lichaam tegen virussen en bacteriën en UV-stralen.

Huidaandoeningen kunnen ook problemen veroorzaken bij het balanceren van de lichaamstemperatuur of de gevoeligheid van de huid, wat belangrijk is voor uw hersenen om beslissingen te nemen op basis van op aanraking gebaseerde stimulatie.

Een studie wees uit dat hogere vitamine C-spiegels omgekeerd evenredig zijn met huidrimpels, droogheid en veroudering ( 69 ).

Het helpt bij de synthese van collageen, waardoor de huid stevig en elastisch blijft.

De antioxidanten in sinaasappels kunnen het menselijk lichaam ook beschermen tegen huidontsteking en UV-schade ( 70 ).

Niacine is erg nuttig bij het voorkomen van acne 71 ).

 

 

 

Sinaasappels en diabetes

U weet al dat sinaasappels diabetes type 2 kunnen helpen voorkomen.

Voor patiënten is diabetes inderdaad een strijd, omdat het bijna alle verschillende systemen van het menselijk lichaam beïnvloedt.

Het kan verschillende organen beschadigen, zoals nieren, ogen, bloedvaten, zenuwen, tandvlees en tanden.

Effecten op de lange termijn zijn onder meer een hartaanval, beroerte, nierproblemen en schade aan bloedvaten.

Vezels zijn effectief tegen diabetes; het kan de bloedsuikerspiegel bij type 1 diabetespatiënten en de bloedsuikerspiegel, lipiden- en insulinespiegels bij type 2 diabetespatiënten verbeteren.

Als u gewend bent aan veel koolhydraten in een maaltijd, hebben voedingsvezels een lage glycemische index, zoals sinaasappels, om u te helpen een dergelijke maaltijd te vermijden (post-bloedsuikerpiek 72 , 73 , 74 ).

 

Mandarijnen en gewichtsverlies

Gewicht heeft niet alleen invloed op uw uiterlijk, maar ook op uw gezondheid.

Overgewicht kan de kansen op de werkplek of in uw sociale of persoonlijke klasse belemmeren en kan leiden tot ongeluk of zelfs depressie vanwege een laag zelfbeeld.

Het percentage zwaarlijvigheid is de afgelopen jaren enorm gestegen, wat het feit van ondervoeding en gebrek aan lichaamsbeweging voor veel mensen aantoont.

Overgewicht of obesitas hebben, verhoogt het risico op hartaandoeningen, diabetes, bepaalde soorten kanker, artrose en rugpijn.

Vezels kunnen water in de darm binden en de opname van voedingsstoffen vertragen (verzadiging 75 , 76 , 77 verhogen ).

Dit kan u helpen ongezonde snacks of te veel eten te vermijden.

Studies hebben aangetoond dat vezelrijke voedingsvezels, die kunnen worden bereikt door meer sinaasappels te consumeren, in feite kunnen helpen om af te vallen ( 78 , 79 , 80 ).

 

 

 

Sinaasappelen en spijsvertering

Het gastro-intestinale systeem is essentieel voor uw algehele gezondheid.

Uw spijsvertering is nauw verbonden met uw immuunsysteem.

Het spijsverteringskanaal is betrokken bij de opname van alle voedingsvoedingsstoffen, en deze voedingsstoffen zullen helpen bij het aanvullen van energie en beschermen uw lichaam tegen ziekten.

Sommige recente onderzoeken hebben aangetoond dat problemen met het spijsverteringskanaal ook uw cognitie en humeur kunnen beïnvloeden ( 81 ).

Bovendien wordt geschat dat 90% van de serotonine in het spijsverteringskanaal wordt geproduceerd in plaats van in de hersenen ( 82 ).

Vezels worden als prebioticum gebruikt om gezonde bacteriën in de darm levend en gezond te houden ( 83 , 84 ).

Deze bacteriën vervullen een reeks functies, waaronder de productie van andere voedingsstoffen voor het lichaam, zoals vetzuren met een korte keten ( 85 ).

Deze vetzuren verminderen op hun beurt ontstekingen in de darm en helpen bij het verlichten van deze spijsverteringsaandoening, zoals het prikkelbare darmsyndroom, de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa (de ernst van 86 , 87 , 88 ).

Evenzo is aangetoond dat foliumzuur colorectale kanker helpt voorkomen ( 89 ).

 

 

 

Orange en pijn wind

Artritis is ongemakkelijk en meestal pijnlijk, maar jicht is bijzonder ernstig.

Dit gebeurt wanneer er zich te veel urinezuur in het lichaam ophoopt.

Het kan gewrichtspijn, zwelling, roodheid, hitte en stijfheid veroorzaken.

Voor de meeste mensen begint het meestal met de grote teen, maar het kan ook voorkomen in andere gewrichten, zoals de wreef, enkel, hiel, knie, pols, vinger en elleboog.

Een hoog fructosegehalte in de voeding, overmatig drinken, bepaalde voedingsmiddelen en medicijnen, en bepaalde ziekten en aandoeningen kunnen de kans op jichtaanvallen vergroten, die tot tien dagen kunnen duren.

Uit een longitudinaal onderzoek onder 46.994 mannelijke deelnemers bleek dat mensen met een hogere vitamine C-inname altijd een lager risico op jicht hadden ( 90 ).

Andere onderzoeken hebben ook een verlaging van het vitamine C- en urinezuurgehalte aangetoond, wat jicht helpt voorkomen (sterke negatieve correlatie 91 , 92 , 93 , 94 ).

 

Oranje en grote hersenen

De gezondheid van het hart en de lichamelijke gezondheid zijn belangrijk, maar het behoud van de gezondheid van de hersenen is even belangrijk.

Na de leeftijd van 30 jaar zal de cognitieve functie van uw hersenen beginnen te verzwakken, maar door een goed dieet, lichaamsbeweging en het beperken van stress, kunt u uw hersenen jong houden, zelfs op oudere leeftijd.

Nogmaals, de vitamine C in sinaasappels is bijzonder nuttig bij het voorkomen van cognitieve achteruitgang.

Vitamine C heeft de effecten van antioxidanten, neuromodulatoren en collageensynthese en speelt een onmisbare rol in de hersenen, vooral omdat het de schade veroorzaakt door oxidatieve stress, die leidt tot veroudering van hersencellen, kan omkeren.

Het kan u alert houden en het ontstaan ​​van neurodegeneratieve ziekten, zoals dementie, Alzheimer en Parkinson, voorkomen.

 

 

 

Oranje en zwanger zwanger

Als u een aanstaande moeder bent of overweegt om in de toekomst een baby te krijgen, moet u zich zorgen maken over de gezondheid van u en uw baby.

U wilt dat uw zwangerschap zo soepel mogelijk verloopt en dat uw kind gezond en sterk wordt geboren.

Door tijdens de zwangerschap de juiste voeding te eten, kunt u uw baby voorzien van de voedingsstoffen die nodig zijn voor een normale ontwikkeling en toegang tot een gezonde wereld.

Foliumzuur is erg belangrijk voor de normale ontwikkeling van de foetus.

Een tekort in de vroege stadia van de zwangerschap kan neurale buisdefecten veroorzaken, die kunnen leiden tot spina bifida of beëindigd moeten worden, en een toename van de inname kan met 50% overgaan (verminderde kans 95 , 96 ).

Het kan ook de kans op anencefalie met 70% verminderen en pre-eclampsie en vroege bevalling voorkomen.

Voordat een vrouw ontdekt dat ze zwanger is en preventieve maatregelen neemt, zullen er tal van gebreken zijn.

De gezonde hoeveelheid foliumzuur in de voeding kan deze aandoeningen helpen voorkomen ( 97 , 98 , 99 , 100 ).

 

Sinaasappelen en vruchtbaarheid

Als u misschien al een jaar of langer zonder succes probeert zwanger te worden, kan uw probleem te wijten zijn aan vruchtbaarheidsproblemen.

Deze kunnen worden veroorzaakt door complicaties van het voortplantingssysteem van mannen en vrouwen of een van hen.

Als het probleem het laatste lijkt, zijn sinaasappels het vermelden waard om de levensvatbaarheid van het sperma te verbeteren.

Onderzoek heeft foliumzuur in verband gebracht met het verbeteren van de gezondheid en functie van het sperma ( 101 ).

Een tekort aan foliumzuur bij mannen kan leiden tot de ontwikkeling van zaadcellen met de verkeerde chromosomale structuur, waardoor de vruchtbaarheid wordt geremd ( 102 ).

Een onderzoek onder onvruchtbare mannen toonde aan dat het eten van foliumzuurvoedsel de beweeglijkheid van het sperma kan helpen verbeteren en het probleem van onvruchtbaarheid kan oplossen ( 103 ).

Omdat sinaasappels een goede bron van foliumzuur zijn, kan regelmatige consumptie eventuele problemen bij het zwanger worden helpen voorkomen.

 

 

 

Hoe te kopen en op te slaan

Tegenwoordig kun je met moderne kweekmethoden het hele jaar door sinaasappels kopen, maar sinaasappelen die tijdens het normale oogstseizoen verkrijgbaar zijn, smaken meestal het beste, met minder chemicaliën of minder kleuring.

Kies bij het kopen van sinaasappels een donkere en rijke sinaasappel.

Als oranje licht, vlekkerig of te zacht is, blijf dan uit de buurt van oranje.

Een heerlijke sinaasappel is stevig, heeft een gladde schil en is rijk aan sap.

Ruik eraan om te testen of de sinaasappel vers is.

Als het geur en citrus ruikt, is het goed.

Aan de andere kant, als het zuur ruikt, betekent dit dat de houdbaarheid bijna ten einde loopt.

Oude sinaasappels drogen uit en worden van binnen zuur ( 104 ).

Bewaar je de sinaasappels op kamertemperatuur, dan blijven ze ongeveer een week in goede conditie.

Daarna zal schimmel gaan groeien en de binnenkant vernietigen.

Als u sinaasappels in de koelkast zet, gaan ze ongeveer twee tot vier weken mee.

U kunt vetvrij papier gebruiken om vocht vast te houden.

Na het verwijderen van de schil of het afsnijden van de sinaasappel, heb je niet langer de bescherming die de natuurlijke mulch biedt.

U moet een pakket verzegeld hebben en in een verzegelde voedselcontainer bewaren om het voor een langere periode vers te houden ( 105 , 106 ).

  

 

 

Hoe om meer oranje dieet toe te voegen kind

Als u meer sinaasappels probeert te eten, zult u de gewoonte ontwikkelen om ze in uw normale dieet op te nemen.

Als je naar je werk of school gaat, neem dan een paar sinaasappels mee.

Gebruik sinaasappels in uw huis in plaats van junkfood.

Bewaar ze in de koelkast of fruitschaal, zodat je de volgende keer dat je er zin in hebt ijs kunt vervangen door sinaasappel.

Gebruik thuis vers sinaasappelsap in plaats van frisdrank of met conserveermiddel gevuld sap.

Als je het in de keuken wilt proberen, kun je voor veel gerechten (zoet en hartig) sinaasappels, sinaasappelschil of sinaasappelsap gebruiken.

Probeer deze recepten, u zult misschien aangenaam verrast zijn.

Maak een gezondere fruitsalade of yoghurtsalade en gebruik hierin stukjes sinaasappel.

U kunt wat stukjes sinaasappel toevoegen aan ontbijtgranen of ontbijtproducten, zoals havermout, pannenkoeken of wafels.

Door deze kleine stapjes te nemen en meer sinaasappels aan uw dieet toe te voegen, zult u een enorme hulp zijn voor uw lichaam en geest.

 

 

 

Voorzorgsmaatregelen Shi

Voor sinaasappels hoeft u niet al te veel voorzorgsmaatregelen te nemen.

Sommige mensen kunnen er allergisch voor zijn, maar dit is zeldzaam.

Voor jonge kinderen kan het eten van te veel sinaasappelschil gevaarlijk zijn en krampen, convulsies en zelfs de dood veroorzaken.

Merk op dat alleen de schil dit effect heeft, niet het sap of de pulp.

Mensen met brandend maagzuur willen sinaasappels misschien vermijden omdat hun vitamine C-gehalte de symptomen kan verergeren.

Anders zijn sinaasappels absoluut veilig om te eten (  107 ).

 

ten slotte

Sinaasappels zijn natuurlijk erg effectief bij het voorkomen van verschillende ziekten.

Deze heerlijke vlezige vrucht is over de hele wereld verkrijgbaar en mag zeker niet ontbreken in uw dieet.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *