De beste goedkope stofzuigers 2021

Goedkope stofzuigers en welke te kiezen

Met de onbeperkte voorraad  stofzuigers  die tegenwoordig beschikbaar zijn, allemaal veelbelovende uitstekende prestaties, kan de consument zich terecht de vraag stellen wat dit voor zin heeft en of het de moeite waard is om honderden euro’s uit te geven voor een geavanceerd model als er meerdere goedkope stofzuigers zijn. reinigingsmiddelen die, althans minder op papier, prestaties leveren die gelijk zijn aan of bijna gelijk zijn. Er zijn uitstekende redenen voor beide keuzes; in feite zijn ze allemaal afhankelijk van uw behoeften, uw bestedingsbudget en het bedrag dat we persoonlijk toeschrijven aan een goed als de stofzuiger.

Waarom kiezen voor een goedkope stofzuiger

Laten we dus proberen enkele van die redenen te ontrafelen om een ​​goedkope stofzuiger te kopen.
We kunnen die keuze maken als we geloven dat onze  behoeften  zodanig zijn dat ze kunnen worden vervuld door een goedkoop instrument. Bijvoorbeeld als:

  • We kiezen voor een stofzuiger voor een  tweede huis  die we weinig gebruiken;
  • We hebben geen last van allergische rhinitis, dus we hebben geen efficiënte filtratie nodig;
  • We hebben geen vloerkleden, tapijten of delicate oppervlakken waarvoor speciale accessoires nodig zijn;
  • We wonen in een  klein huisje  .

Een andere reden is misschien wel de meest voor de hand liggende: we hebben een stofzuiger nodig, maar we hebben niet het  geld  om een ​​hypermodern exemplaar te kopen, zelfs als onze behoeften dat vereisen. Wanhoop in dat geval niet: als u weet  welke functies u moet evalueren  voordat u koopt, kunt u een goedkoop model kiezen, maar  toch goed presteren  . Om meer over het onderwerp te weten, raden we aan om onze  koopgids  de  stofzuiger te lezen  , maar ook als gevolg van de aanschaf van een  elektrische bezem  mogelijk válida.Nem alternatief is het thema van de  waargenomen waarde onderschat worden van een object: alle reclame is juist gebaseerd op het creëren van een behoefte waar de consument die niet waarneemt. Degenen die van dit simpele feit op de hoogte waren, zouden waarschijnlijk enige weerstand ontwikkelen tegen de aantrekkingskracht van marketing en toch een goedkope kiezen bij het kiezen van een stofzuiger voor hun huis.

Kenmerken van goedkope stofzuigers

 Zijn er naast de  lage prijs nog andere functies die door goedkope stofzuigers worden gedeeld?
Over het algemeen kunnen we zeggen dat als de prijs laag blijft, er redenen zijn en we kunnen proberen ze hier samen te vatten.

Kwaliteit produceren

Misschien wel het meest voor de hand liggende kenmerk van goedkope stofzuigers is de  kwaliteit van de constructie, die  over het algemeen  niet uitstekend is  : de gebruikte kunststoffen zijn vaak dun en kwetsbaar, de koppelings- en ontgrendelingsmechanismen van de verschillende onderdelen zijn vaak behoorlijk stijf of laten een beetje werk achter, borstels en de meegeleverde spuitmonden hebben een eenvoudig ontwerp en innovatief niets en, over het algemeen, zijn de details niet bijzonder nauwkeurig.Freqüentemente als we online beoordelingen lezen over een vacuüm goedkoop poeder, merkten we dat consumenten teleurgesteld waren over het  feit  dat dit niet al  heel vroeg  in het leven van de apparaat.

Filters

Minder opvallend is de kwaliteit van de   gebruikte filters . Op enkele uitzonderingen na hebben goedkope stofzuigers  geen hoogrendementsfilters  (aangeduid met de afkorting   HEPA  , High Efficiency Particulate Air), dus ze zijn over het algemeen geen goede keuze voor mensen die lijden aan luchtwegallergieën (pollen of huisstofmijt). meestal   eenvoudige sponsfilters om de motor te beschermen en geplooide uitlaatfilters die niet effectief zijn tegen allergenen.

Zuigkracht

Goedkope stofzuigers hebben bijna altijd niet de zuigkrachtinstelling, dat wil zeggen dat ze werken met een vast vermogen dat we niet kunnen verhogen of verlagen op basis van het te behandelen oppervlak. Het komt ook vrij vaak voor dat dit  vaste vermogen  vrij  zwak is  : in veel In sommige gevallen vermeldt het energielabel van een goedkope stofzuiger een zeer lage zuigefficiëntieklasse op tapijten, zelfs als het goed is op harde vloeren.
Dit komt door het gebruik van  goedkope motoren  die geen grote zuigkracht kunnen genereren: de borstel van een goedkope stofzuiger zit over het algemeen niet “vast” aan de vloer, zoals bij middelhoge stofzuigers het geval is.

Goedkope merken stofzuigers

Als we eenmaal hebben besloten om een ​​goedkope stofzuiger aan te schaffen, kunnen we met recht de vraag stellen of er  merken  in dit  marktsegment zijn  die meer te vertrouwen zijn, omdat ze ondanks de lage prijs toch een goede kwaliteit bieden of omdat ze weten hoe ze langdurig moeten produceren huishoudelijke apparaten.
We moeten een klein onderscheid maken: onder fabrikanten van goedkope stofzuigers zijn er merken die ook in andere prijsklassen (hoger) variëren en merken die zich beperken tot de productie van zuinige modellen. Onder de eersten kunnen we namen noemen als  Polti, Imetec, Severin,  Rowenta  en  Hoover  : namen die het meest bekend zijn bij de Italiaanse consument en geassocieerd worden met producten van goede of eerlijke kwaliteit.
Onder de goedkope specialisten kunnen   we ons H. Koenig, Aigostar, Bomann, Clatronic  en  Ariete herinneren   : bijna alle namen minder bekend en in veel gevallen geïmporteerd. Dit laatste detail mag niet worden onderschat: in het geval van behoefte aan  klantenservice  , kunnen importerende merken niet altijd in het Italiaans aanbieden en, erger nog, kunnen ze verzending naar het buitenland aanvragen (als alles goed gaat in Europa, als het fout is in Europa). China) het te repareren product. Over het algemeen zijn we van mening dat het, al is het maar voor deze specifieke, beter is om een ​​merk naar keuze te hebben tussen de eersten die we hebben vermeld.

Goedkope stofzuigers prijzen

Tot nu toe hebben we het gehad over goedkope stofzuigers, zonder ooit echt een prijs te noemen   : laten we op dit moment proberen te begrijpen over wat voor soort uitgave we het hebben.
Als we het hebben over “goedkope stofzuigers”, bedoelen we de modellen stofzuigers waarvan de prijs  onder de 100 € blijft  . Sterker nog, tussen € 100 en € 200 identificeren we het middenbereik van producten, terwijl het hoge bereik vanaf € 200 gaat, met de beste modellen die tot € 600 kunnen kosten.
Zelfs binnen dit bereik dat we als zuinig aangeven,  andere differentiaties  kunnen worden geïdentificeerd. Merken die gespecialiseerd zijn in  goedkope producten die we hierboven hebben aangegeven, bieden in feite voornamelijk modellen aan tot  minder dan € 50 . De iets bekendere merken, die zich in plaats daarvan ook wagen aan de productie van modellen voor het midden- en / of hoge segment van de markt, hebben doorgaans iets hogere prijzen, tussen de € 50 en € 100.

Nadelen van een goedkope stofzuiger

Het  grote voordeel  van een goedkope stofzuiger is natuurlijk juist dat hij  ongelooflijk goedkoper is  dan de meest bekende en high-performance modellen, maar wat is de keerzijde van de medaille? We noemden hierboven al: als deze modellen zo weinig kosten, zijn er ook kwalitatieve redenen. Om ze samen te vatten:

  • Bouwkwaliteit  : er worden goedkope, vaak kwetsbare materialen gebruikt; de details zijn onzorgvuldig en gemakkelijk te breken;
  • Filtratie  : HEPA-filters worden bijna nooit gebruikt in een goedkope stofzuiger, alleen plisséfilters die niet effectief zijn tegen microdeeltjes;
  • Zuigkracht  : deze is vaak vrij laag en bijna nooit aanpasbaar aan de  zuigoppervlakken  ;
  • Technische assistentie  : veel goedkope merken worden geïmporteerd en kunnen geen assistentie verlenen in Italië en / of Italië.

Het is dus duidelijk dat een goedkope stofzuiger niet voor iedereen geschikt is. Over het algemeen stofzuigen ze niet zo goed in tapijten en vloerkleden en zijn ze niet geschikt voor intensief gebruik vanwege hun intrinsieke kwetsbaarheid. Ze kunnen goed zijn voor een tweede huis of voor kleine huizen met harde vloeren.

Hoe u een goede goedkope stofzuiger kiest

We hebben herhaaldelijk gezegd dat er  gelukkige uitzonderingen zijn  voor goedkope stofzuigers die nog steeds van goede kwaliteit blijken te zijn   . We zullen proberen te begrijpen hoe we deze specifieke gevallen kunnen identificeren in de massa goedkope stofzuigers die momenteel op de markt zijn.

Informatiebladen

Als we online op zoek zijn naar een goedkoop model stofzuiger, vinden we mogelijk niet alle relevante productinformatie op wederverkoopwebsites. We raden je aan om altijd op de website van de fabrikant te zoeken   (als die er is, want goedkope merken hebben niet altijd een volledige) voor de  technische specificaties van de  stofzuiger die voor ons interessant is. Idealiter zouden we moeten proberen om op zijn minst te begrijpen welk  type filter  op de machine is gemonteerd: sommige zeldzame gevallen hebben een HEPA 13-filter, vele andere hebben filters van de EPA-klasse, maar de meeste hebben gewone filters die niet efficiënt zijn met microdeeltjes. We kan oogsten uit de volledige technische specificaties van een stofzuiger is de  capaciteit van de tank of zak, de lengte van de  voedingskabel en de aan- of afwezigheid van verschillende  zuigsnelheden  .

Energielabel

Alle stofzuigers moeten voorzien zijn van het  energielabel  : kijk altijd naar het model dat je interesseert, of je het nu in de winkel ziet of online vindt. Alle informatie op het label is zeer indicatief voor de prestaties die u kunt verwachten.Besteed speciale aandacht aan de  zuigefficiëntieklassen  op tapijten en harde vloeren: deze laatste zal in feite klasse A zijn voor elk model dat u bekijkt, terwijl de eerste dat is echt indicatief voor de zuigcapaciteit van elk model. Het is niet erg gebruikelijk, maar het is mogelijk om goedkope stofzuigers in  de  zuigefficiëntieklasse  A te vinden, zelfs op tapijten : dit zijn duidelijk de best presterende modellen onder de economische. Een goed voorbeeld is de Hoover RC50PAR 011  .

Probeer het in de winkel

Naast wat een informatieblad of energielabel ons kan vertellen, is de enige manier  om de weerstand  van een goedkope stofzuiger te beoordelen, naar de winkel te gaan en het uit te proberen of in ieder geval ermee om te gaan. Dit is niet altijd mogelijk: het is niet zeker of de dichtstbijzijnde winkel, ook al behoort deze tot een groot elektronicanetwerk, alle modellen heeft tentoongesteld die we online te koop kunnen vinden en die we misschien al hebben ontdekt. raad je toch aan om dat te doen. Beoordeel de  kwaliteit van kunststoffen  ,  stabiliteitvan de wielen, probeer alle onderdelen los te haken en te vervangen, inclusief de tank, merk op hoe eenvoudig of moeilijk deze handeling is, of er breekbare onderdelen zijn die elke keer uitgerekt worden, of het uitnemen van de zak of het legen van de tank eenvoudig is enz. Kortom, evalueer zoveel mogelijk de  echte kwaliteit van de  stofzuigerconstructie: vaak blijkt wat overtuigt op papier persoonlijk teleurstellend te zijn.

Waar een goedkope stofzuiger kopen

De mogelijke aankoopkanalen zijn tegenwoordig in wezen twee:  fysieke wederverkopers  , of het nu gaat om kleine winkels of grote gespecialiseerde ketens, en  online retailers  .
Elk van deze twee kanalen heeft   voor- en nadelen  : de onderstaande tabel vat ze effectief samen.

  Fysieke winkel Online winkel
Pro Testproduct
Onmiddellijke levering
Grote keuze aan
retouren / ruilen, meestal gratis
Tegen Beperkte selectie Geen productevaluatie.
Uitgestelde levering
Vaak extra verzendkosten

Als de behoefte aan een nieuwe stofzuiger dringend is omdat u een nieuw huis binnengaat of het oude model kapot is gegaan, is de meest praktische keuze om naar een winkel te gaan (mogelijk een met een goede selectie aan modellen) en een model dat op zijn minst geschikt is voor uw behoeften om onmiddellijk mee naar huis te nemen.
Als u echter de tijd en de wens heeft om wat onderzoek te doen, raden we u aan om online en fysieke winkels te raadplegen en een weloverwogen keuze te maken om een ​​model te garanderen dat aan al uw prijs- en prestatiebehoeften voldoet. Rustig kiezen in het licht van alle functies die we hier noemen, is de beste manier om een ​​betaalbaar model te garanderen, ja, maar van goede kwaliteit.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *