De beste detoxdrank die je thuis kunt maken

Voelt u zich overdag vaak traag of opgezwollen?

Probeer je de energie te krijgen die je nodig hebt?

U kunt overwegen om wat overtollige gifstoffen uit uw lichaam te verwijderen in plaats van energiedrankjes te drinken.

Onze gids leert je alle voordelen van detoxdranken die je kunnen helpen bij het verhogen van energie, het verbeteren van de spijsvertering en het reinigen van de lever, inclusief recepten om thuis heerlijke detoxdrankjes te maken.

Het lichaam ontgiften helpt de lever, het spijsverteringssysteem en andere lichaamssystemen die ontstekingen en andere ziekten beheersen.

Het gebruik van detox-therapie is heel gebruikelijk bij erkende natuurgenezers in de Verenigde Staten

Ontgiftingstherapie wordt vaak gebruikt als een preventief medicijn en wordt gebruikt om blootstelling aan toxines, auto-immuunziekten en gastro-intestinale aandoeningen te behandelen (1).

Je kunt je lichaam thuis op veel manieren ontgiften, en detoxdrankjes gemaakt met natuurlijke ingrediënten kunnen je helpen gezond te blijven.

Je kunt thuis groenten, fruit en kruiden ontgiften en veel eenvoudige drankjes maken.

Deze ingrediënten kunnen het ontgiftingsproces stimuleren en uw lever, nieren en andere organen voorzien van de voedingsstoffen en vitamines die nodig zijn om afvalstoffen in het lichaam te elimineren.

Onze gids helpt je bij het maken van heerlijke, voedzame detoxdrankjes zodat je je beter en sneller voelt.

Detoxdrankjes zorgen ervoor dat je je energiek en helder voelt, dus lees verder voor meer informatie over hoe je deze heilzame specerijen thuis kunt maken.

 

Wat detoxdranken voor u kunnen doen

Detox heeft veel connotaties.

Veel mensen geloven dat alleen vasten of het gebruik van speciale medicijnen of formules gifstoffen uit het lichaam kunnen verwijderen.

Het blijkt dat ontgifting veel eenvoudiger is dan je denkt.

Je kunt eenvoudige ingrediënten gebruiken om een ​​heerlijke, gezonde detoxdrank te maken, en misschien heb je nu veel ingrediënten aan je keuken toegevoegd.

U kunt thuis genieten van de voordelen van detoxdranken zonder geld uit te geven.

Ons lichaam wordt altijd blootgesteld aan pesticiden, zware metalen, conserveermiddelen, verontreinigende stoffen en giftige chemicaliën.

Deze gifstoffen komen ons lichaam binnen als we ademen, eten en voorwerpen in de omgeving aanraken. Eenmaal in het lichaam blijven ze in onze weefsels en cellen, soms voor een lange tijd.

Gifstoffen kunnen aanzienlijke gevolgen hebben voor de gezondheid, waaronder het veroorzaken van kanker, psychische problemen en spijsverterings-, voortplantings- of stofwisselingsstoornissen (2).

Als u regelmatig detoxdranken gebruikt, kunt u deze opgehoopte gifstoffen in uw lichaam verwijderen om geen ernstige problemen te veroorzaken.

Als u te veel gifstoffen heeft, kunt u veel symptomen krijgen, waaronder:

 • Opgeblazen gevoel
 • constipatie
 • hoofdpijn
 • Overtollig gas
 • Pijn en lijden
 • vermoeidheid
 • Huid problemen
 • misselijkheid
 • Hunkeren naar voedsel
 • Slechte adem
 • Stemmingswisselingen

Als u een of meer van deze symptomen heeft, of als u merkt dat uw symptomen recentelijk zijn toegenomen, moet u mogelijk uw lichaam ontgiften en het in een gezonde toestand herstellen.

 

De belangrijkste voordelen van detoxdranken

Detoxdranken hebben veel belangrijke voordelen voor lichaam en geest.

Als je er ooit over hebt nagedacht of detoxdranken je kunnen helpen, dan moet je de vijf belangrijkste voordelen van het consumeren van detoxdranken begrijpen.

 

Schone lever

Je wordt altijd blootgesteld aan gifstoffen.

Deze pesticiden, chemicaliën, zware metalen en verontreinigende stoffen worden opgeslagen in de cellen en weefsels van het menselijk lichaam.

Na verloop van tijd kunnen ze uw stofwisseling, stemming en immuunsysteem beïnvloeden.

Als u geen gediagnosticeerde ziekte heeft, maar nog steeds een van de symptomen die we eerder hebben beschreven, kunt u worden beïnvloed door de ophoping van gifstoffen in het systeem.

De lever heeft veel functies, waaronder het verwijderen van afvalstoffen en gifstoffen uit het bloed.

Wanneer de lever effectief functioneert, worden afvalproducten via urine en ontlasting uit het lichaam verwijderd.

Wanneer uw lever gifstoffen niet volledig uit het lichaam kan verwijderen, worden ze opgeslagen in het vetweefsel in de lever en blijven daar totdat uw lever zijn functie verbetert en ze op de juiste manier kan verwijderen (3).

Wanneer u regelmatig detoxdranken drinkt, kan dit het vermogen van de lever vergroten om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen, wat duidelijk is wanneer u ziet dat detox de urineproductie en gezondheid kan verbeteren, wat aangeeft dat de leverfunctie is verbeterd (4).

 

Help je af te vallen

Als de energie onvoldoende is of uw stofwisseling vertraagt, kan dit uw inspanningen om af te vallen belemmeren.

Detoxdranken kunnen u van energie voorzien en de stofwisselingsfunctie verbeteren.

Sommige detoxingrediënten bevatten enzymen die uw cellen kunnen helpen om suiker efficiënter te gebruiken en die u ook kunnen helpen af ​​te vallen.

Bij ontgifting kan het alle systemen helpen om voedingsstoffen correct te gebruiken.

Bij het ontvangen van het 21-daagse detoxdieet vielen de deelnemers aan het onderzoek af en ondervonden veel positieve bijwerkingen (5).

Hun dieet is rijk aan ontgiftingsingrediënten en veel water.

 

Verminder ontstekingen

Als je detoxdrankjes drinkt in plaats van een grote maaltijd te eten, hebben je spijsvertering en lever de mogelijkheid om te rusten en het systeem te reinigen.

Zoals we allemaal weten, kan een ontsteking veel problemen in uw lichaam veroorzaken en tot ernstige gezondheidsproblemen leiden.

Door de spijsvertering te verminderen en nuttige ontgiftingsingrediënten aan de lever te leveren, kunnen deze systemen normaal werken en weer op het goede spoor komen.

 

Kan uw huid ten goede komen

Je huid is een andere plek waar gifstoffen in het lichaam terechtkomen.

Chemicaliën en verontreinigende stoffen kunnen de poriën verstoppen en huidveroudering veroorzaken, waaronder een droge huid en rimpels.

Het gebruik van detoxdranken om gifstoffen te verwijderen, kan het algehele uiterlijk van de huid verbeteren.

Veel detoxdranken zijn rijk aan antioxidanten en andere voedingsstoffen, en je huid moet gezond zijn om te stralen.

Deze essentiële voedingsstoffen kunnen uw immuunsysteem helpen goed te werken, tekenen van veroudering te genezen en de huid door de omgeving te beschadigen (6).

 

Versterk uw hersenkracht en energie

Het reinigen van de lever en andere stofwisselingssystemen kan de last van ontstekingen verminderen, waardoor u gedurende uw hele leven meer energie kunt hebben.

Gifstoffen in het lichaam kunnen ervoor zorgen dat u zich zwaar en traag voelt, waardoor vermoeidheid en mentale mist ontstaan.

Wanneer u deze gifstoffen afgeeft, voelt u zich verfrist, in staat om te leven en energiek.

De ingrediënten van detoxdranken kunnen de mentale alertheid verbeteren, en de belangrijke hydratatie die deze dranken bieden, is essentieel voor een gezonde lichaams- en hersenfunctie (7).

 

De meest gunstige detoxingrediënten

Elke groente, fruit en kruid heeft specifieke voordelen voor je lichaam.

Als je weet welke combinatie van deze natuurlijke ingrediënten je kunt gebruiken om het immuunsysteem te versterken en de lever te ontgiften, kun je genezen.

Lees de voordelen van onze favoriete detoxingrediënten en creëer vervolgens thuis uw ideale detoxdrankje.

 

komkommer

Komkommers bevatten veel essentiële voedingsstoffen, waardoor ze een uitstekende bron zijn van antioxidanten, polyfenolen en natuurlijke diuretica.

Ze kunnen uw lichaam helpen ontstekingen te weerstaan ​​die worden veroorzaakt door schade door vrije radicalen, het verouderingsproces vertragen en de lever helpen reinigen (8).

Als diureticum stimuleert komkommer het plassen, waardoor uw lichaam gifstoffen en andere afvalproducten kan verdrijven.

 

watermeloen

Watermeloen kan niet alleen water voor uw lichaam aanvullen, het is ook rijk aan essentiële voedingsstoffen, die het lichaam kunnen ontgiften en de gezondheid op veel manieren kunnen bevorderen.

Als ontgiftingsingrediënt bevat watermeloen magnesium en kalium, die helpen bij het reguleren van de bloedstroom en het vocht dat essentieel is voor ontgifting.

Watermeloen bevat een hoog vitamine A- en B-gehalte, dat bestand is tegen ontstekingen en schade door vrije radicalen.

Watermeloen is ook rijk aan lycopeen, een krachtige antioxidant die het rood of roze kan maken.

Lycopeen kan veel chronische ziekten helpen voorkomen, waaronder het verlagen van de bloeddruk en het risico op hart- en vaatziekten (9).

 

citroen

De voordelen van citroen voor uw gezondheid bestaan ​​al honderden jaren.

Citroen is een bron van ascorbinezuur en helpt bij de ontgifting, de spijsvertering, de gezondheid van de huid en de immuniteit.

De voedingswaarde van citroen kan u helpen de gezondheid sneller te herstellen en tekenen van veroudering te weerstaan.

De pectine in citroen kan voor vezels zorgen en ervoor zorgen dat je langer vult, dus citroen-detoxdrank kan ook gewichtsverlies bevorderen (10).

 

Grapefruit

Grapefruit is al tientallen jaren niet voor niets opgenomen in strategieën voor gewichtsverlies.

Grapefruit bevat een enzym dat AMP-geactiveerde proteïnekinase (AMPK) wordt genoemd.

Dit enzym wordt door uw lichaam gebruikt om suiker efficiënter te metaboliseren (11).

AMPK verbetert het gewichtsverlies door het metabolisme te verhogen.

Grapefruit is ook rijk aan vitamine C, wat de immuniteit kan verbeteren.

Grapefruit is ook een uitstekende bron van vocht voor het menselijk lichaam en de hersenen.

 

limoen

Kalk heeft veel voordelen voor uw lever, spijsvertering en immuunsysteem.

Citroensap stimuleert het leverenzym glutathion-S-transferase (GST), dat belangrijk is bij het ontgiftingsproces (12).

Limoenen zijn ook rijk aan flavonoïden, die de afscheiding van gal en zuur in het spijsverteringsstelsel verhogen en gifstoffen en afvalstoffen helpen afbreken.

Limoenen bevatten vitamine C en andere antioxidanten, die ook kunnen helpen het immuunsysteem gezond te houden.

 

munt

Pepermunt heeft een hogere concentratie antioxidanten dan welk ander voedsel dan ook.

Pepermunt helpt de spijsvertering te verbeteren door de galproductie te verhogen, wat helpt bij het ontgiften (13).

De antibacteriële eigenschappen van pepermunt betekenen dat het kan helpen bacteriën te doden en tegelijkertijd de adem te verfrissen.

Pepermunt kalmeert de maagklachten en ruikt lekker!

 

Aardbei

Aardbeien zijn een uitstekende bron van ontstekingsremmende antioxidanten en flavonoïden.

Het eten van aardbeien kan het verouderingsproces vertragen en het risico op chronische ziekten verminderen.

Aardbeien zijn rijk aan vitamine A en C en zijn een belangrijke aanvulling in detoxdranken.

Ze zijn een uitstekende bron van hydratatie en kunnen ook helpen om uw huid gezond te houden.

De antioxidanten van aardbeien bevorderen de ontgifting, verminderen ontstekingen en verbeteren de spijsvertering.

 

bosbes

Frambozen zijn niet alleen heerlijk, maar bevatten ook ketonen, die je kunnen helpen om af te vallen.

Dierexperimenten hebben aangetoond dat ketonen de gewichtstoename en de ophoping van visceraal vetweefsel (dwz buikvet) helpen verminderen (14).

Omdat frambozen ook veel vitamine B en C bevatten, zijn ze een uitstekende aanvulling op detoxdranken omdat ze een gezonde huid bevorderen en nuttige antioxidanten bevatten.

 

Rozemarijn

Rozemarijn heeft veel van dezelfde voordelen als munt, die deel uitmaakt van dezelfde plantenfamilie.

Net als pepermunt kan het de galproductie verhogen, ontgifting en vetstofwisseling bevorderen.

Rozemarijn kan het juiste evenwicht van de darmflora bevorderen, waardoor de normale werking van het spijsverteringsstelsel wordt gegarandeerd om afvalstoffen en gifstoffen te verwijderen.

Rozemarijn kan zelfs het vermogen van het lichaam om voedingsstoffen op te nemen versterken, waardoor het een perfecte combinatie is met andere detoxingrediënten (15).

 

Gember

Gember wordt al eeuwenlang voor medische doeleinden gebruikt.

Gember is een krachtige antioxidant en ontstekingsremmende plant.

Gember helpt de spijsvertering op veel manieren en kan helpen bij het effectiever verwijderen van gifstoffen.

Gember is een natuurlijke remedie tegen misselijkheid, obstipatie, een opgeblazen gevoel en andere gastro-intestinale aandoeningen (16).

Door verse of geraspte gember aan uw detoxdrank toe te voegen, kunt u uw spijsvertering verbeteren en uw lichaam helpen detoxen.

 

appelcider azijn

Appelazijn kan uw stofwisseling stimuleren, helpen bij afvallen en ontgiften.

Het hoge gehalte aan azijnzuur in appelciderazijn kan natuurlijk de metabolische functie verbeteren.

De probiotische eigenschappen helpen uw spijsvertering om een ​​passend niveau van flora te behouden, en het kan ook een voldoende pH-balans bevorderen om problematische gisten en andere organismen onder controle te houden.

 

Aloë

De bladeren van de aloëplant bevatten een gel die helpt bij het ontgiften.

Net als appelciderazijn kan het het normale niveau van de darmflora bevorderen, waardoor het je helpt om goed te verteren en afval en gifstoffen te elimineren.

Aloë vera kan ook uw immuniteit versterken en ontstekingen verminderen (17).

Veel andere ingrediënten zoals paardenbloem, kaneel, chili en groene thee zijn ook uitstekende toevoegingen voor detoxdranken.

Onthoud dat fruit en groenten veel essentiële voedingsstoffen en mineralen bevatten, en ze bevorderen ook de balans en gezondheid door het hele lichaam.

Probeer verschillende ingrediënten, vind de smaakcombinatie die je lekker vindt en wees niet bang om nieuwe dingen te proberen.

Als je echter een goed startpunt wilt zijn voor een combinatie van een detoxdrank, zijn hier enkele van onze favoriete recepten.

 

Beste natuurlijke detoxdrankrecept

Hoewel er tegenwoordig kant-en-klare detoxdranken op de markt zijn, betekent dit volgens uw eigen wensen dat u de ingrediënten beter kunt beheersen, de beste groenten en fruit kunt kiezen en de detoxdranken kunt afstemmen op uw smaak en behoeften.

Zelfgemaakte detoxdranken bieden u alle voordelen van detox thuis, die enkele eenvoudige, natuurlijke ingrediënten bevatten.

Voordat u met het ontgiftingsproces begint, kunt u overwegen om zout water te gebruiken om het spijsverteringsstelsel te reinigen.

Los een tot twee eetlepels zeezout op in een liter heet water.

Drink water en wacht.

Blijf op dit moment dicht bij de badkamer, want zout water zal het afval snel uit het systeem afvoeren.

Deze reiniging bereidt uw lichaam voor op toekomstige ontgifting en helpt het gewicht te verminderen.

 

Detox water

Detoxwater is een heerlijke drank om de hele dag door te drinken.

De volgende aanbevelingen worden gebruikt met 12 ons water, maar u kunt de verhouding aanpassen aan uw smaak.

Doe het water en de ingrediënten in een kruik en laat dit minimaal vijf uur staan.

Als je wilt, kun je het met ijs drinken.

Doordat je nu de effecten van deze detox ingrediënten begrijpt, kun je ook een combinatie maken die bij je past.

Voeg in de kan toe:

 • Een paar muntblaadjes, een stuk limoen in partjes gesneden en twee kopjes watermeloen in blokjes gesneden.
 • Snijd een komkommer en citroensap.
 • Een citroensap en drie eetlepels aloë vera-gelsap.
 • De helft citroensap en een eetlepel vers geraspte gemberwortelsap.
 • Snijd een kopje aardbeien, twee kleine stukjes rozemarijn en twee kopjes watermeloen in blokjes.
 • Het sap van een citroensap, twee eetlepels ahornsiroop en acht theelepels chilipoeder.

 

Detox-thee

Thee wordt gebrouwen met verse of droge ingrediënten gedrenkt in kokend water.

Je kunt zowel warm als koud drinken.

 • Week 30 minuten in kokend water om de bloemen of wortels van de paardenbloem steil te maken. Filter de vloeistof voor het drinken.
 • Groene theebladeren zijn overal verkrijgbaar. Laat het drie tot vijf minuten weken en laat het water weglopen voordat u het weg laat lopen.
 • Gemberthee komt ook vaak voor, of je kunt het tien minuten in kokend water laten weken om de gember te laten weken. Citroensap en rauwe honing zijn uitstekende toevoegingen, die de smaak en ontgiftingseigenschappen van gemberthee kunnen aanvullen.
 • Groene thee wordt meestal gebrouwen en vervolgens worden tijdens het weken wat verse basilicumblaadjes toegevoegd. Drink deze warme of ijskoude verfrissende detox-thee.

 

Detox-smoothie

Smoothies zijn een heerlijke mix van fruit, groenten, kruiden en vloeistoffen.

Gebruik een krachtige mixer voor het beste resultaat.

De onderstaande combinaties helpen je je lichaam te ontgiften, heerlijk te smaken en je te voorzien van veel vezels en voedingsstoffen.

 • Super -class food smoothie – de twee eetlepels wolfberry weken in heet water gedurende vijf minuten. Giet het water af en doe de bessen, een kopje verse ananas, een kopje bosbessen en een fles grapefruitsap in de blender. Mix tot een romig en glad mengsel.
 • Havermout Detox Shake – Meng in een blender een kwart havermout, een kom amandel- of andere plantenmelk, een half kokoswater, een halve groene appel en een kwart peterselie Meng met koriander, een eetlepel rauwe honing en wat ijsblokjes. Mixen tot een gladde substantie.
 • Ginger Berry Beet Smoothie -Voeg een kopje plantaardige melk toe aan de blender. Voeg een kopje bevroren bessen naar keuze, driekwart kopje bevroren ananas en een kwart kopje bevroren bieten toe. Voeg een theelepel vers geraspte gember, een halve theelepel vers geraspte kurkuma, een kwart avocado, een eetlepel chiazaad en twee theelepels rauwe honing toe. Mix tot een gladde massa en voeg meer melk toe om de gewenste consistentie te verkrijgen.
 • Citrus Smoothie -Spoelen en peel off 1 navel oranje, 1 sinaasappel, 2 bananen, 1 Meyer citroen en 1 Meyer kalk. Voeg hele sinaasappels, sinaasappels en bananen toe aan de blender. Voeg naar smaak een kwart tot de helft van de citroen en limoen toe. Voeg een kwart kopje plantaardige melk en ijsblokjes toe. Mixen tot een gladde substantie. U kunt ander fruit of melk toevoegen om de gewenste smaak te verkrijgen.
 • Cranberry-smoothie – Voeg in een blender een kopje bevroren veenbessen toe, een appel die is geschild en zonder klokhuis is verwijderd, een halve kop plantaardige melk, een halve kop water of kokoswater en de helft Een theelepel kaneelpoeder en kurkumapoeder. Mixen tot een gladde substantie.
 • Green Kiwi Smoothie – Meng twee geschilde kiwi’s, het sap van een citroen en een limoen, een glas kokoswater, het sap van een grote sinaasappel, een kleine peterselie, een snufje spinazieblaadjes en een eetlepel chiazaad Samen een halve theelepel gember, een snufje zeezout en ijsblokjes.

 

Voorzorgsmaatregel

Het drinken van detoxdranken is een goede manier om afvalstoffen en gifstoffen in het lichaam op te ruimen, die u kunnen hinderen of uw gezondheid kunnen aantasten.

Als u huidproblemen, stemmingswisselingen, vermoeidheid of spijsverteringsproblemen ervaart, kan het proberen van een detox- en drinkregime de oplossing voor u zijn.

De ingrediënten in detoxdranken kunnen de leverfunctie bevorderen, ontstekingen verminderen, de immuniteit versterken en zelfs helpen om af te vallen.

Met zoveel verse en heerlijke ingrediënten met ontgiftende eigenschappen, zul je zeker je favoriete drankje vinden, wat goed voor je is.

Lees alle voordelen van elk ingrediënt en kies de combinatie die bij jouw smaak past.

Of u kunt een van onze heerlijke recepten voor detoxdrankjes proberen.

Of je nu van detoxwater, thee, sap of sap houdt, het combineren van vers fruit, groenten, kruiden en vloeistoffen om detoxdranken te maken is een gezonde en natuurlijke keuze, die je lichaam zal helpen zichzelf te genezen.

Detoxdranken zijn ook een goede manier om gewichtsverlies te bevorderen en andere symptomen zoals ontstekingen en pijn te verbeteren.

Als onderdeel van een gezonde levensstijl kunnen detoxdranken bijdragen aan uw algehele gezondheid en geluk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *