|

Dashboard voor real-time analyse van oproepwachtrij in zoom

De oproepwachtrijfunctie van Zoom Phone wordt door Zoom Phone-klanten gebruikt om oproepen voor verschillende afdelingen af ​​te handelen, waaronder verkoop, ondersteuning en service. Een realtime analysedashboard kan door zowel beheerders als leden van de wachtrij worden gebruikt om effectieve datagestuurde beslissingen te nemen met betrekking tot hun wachtrij. Dashboard met real-time analyse van oproepwachtrij biedt kritieke informatie zoals het serviceniveau, gemiddelde gespreksafhandelingstijden, aantal oproepen, gemiddeld/langst wachttijden, voltooide/afgebroken/overlopende oproepen en meer met de mogelijkheid om verder in te zoomen op specifieke locaties, oproepwachtrijen en agenten met een echte tijd analytisch dashboard.

Het is ook mogelijk om e-mailmeldingen in te stellen voor real-time analyse van de wachtrij, zodat u op de hoogte blijft.

Naast het real-time analysedashboard is er ook een desktop power user-ervaring, evenals een historisch dashboard voor oproepwachtrijen beschikbaar als onderdeel van de Power Pack-add-on. Naast het controleren van afmeldingsredenen en wijzigen wie wachtrijoproepen ontvangt, kunt u ook het realtime dashboard gebruiken om de afmeldingsredenen van leden te bekijken.

Notities:

 • Realtime analyse van de oproepwachtrij en het wallboard-dashboard van de oproepwachtrij worden elke minuut vernieuwd als er geen inkomende oproepen zijn.

 • Zodra er binnenkomende oproepen zijn, worden de realtime analyses en dashboards op het dashboard direct ververst, maar afhankelijk van hoe groot het account is, kan dit enkele seconden duren.

Dit artikel behandelt:

 • Het realtime analysedashboard aanpassen

 • Het wallboard voor real-time analyse aanpassen

 • Hoe u drempels voor serviceniveau kunt aanpassen

 • Drempels voor inkomende oproepen aanpassen

Vereisten voor het bekijken van de real-time analyse van de wachtrij

 • Zoom Phone-licentie (elke licentie die Zoom Phone Pro-functies bevat)

 • Zoom Phone Power Pack-add-on

 • Oproepwachtrijen opgezet met beheerders/leden

 • Oproepwachtrijen bevatten oproepactiviteit

 • Er moet een beheerder zijn ingelogd om de realtime analyses en historische rapporten voor oproepwachtrijen te kunnen bekijken, evenals de KPI’s voor leden op basis van hun rollen

 • Beheerders en leden van wachtrijen kunnen dat wel realtime bekijken analyses en historische rapporten voor de oproepwachtrijen waarvan ze lid zijn.

Notities:

 • Degenen die deel uitmaken van de wachtrij, kunnen alleen de algemene KPI’s voor hun wachtrij en de KPI’s voor de oproepen die ze zelf plaatsen, zien.

 • Het is belangrijk om op te merken dat gebruikers die niet aan de vereisten voldoen, nog steeds rapporten of analyses en rapporten in de navigatie zullen zien menukaart, maar hebben geen toegang tot de analyse van de oproepwachtrij en historische dashboards.

 • Naast de pagina Rapporten en het Zoom Phone Dashboard is er ook een dashboard dat u realtime analyses geeft van de oproepwachtrij.

Het realtime analysedashboard aanpassen

 1. Als u lid bent van de oproepwachtrij of lid bent van het admin-team, kunt u inloggen op de Zoom-webportal.

 2. Klik op Analytics & Reports in het navigatiepaneel aan de linkerkant van het scherm.

 3. Klik op de koppeling Realtime analyse voor oproepwachtrijen.

  Opmerking: In het geval dat dit menu niet verschijnt, controleer dan de vereisten om er zeker van te zijn dat u aan de vereisten voldoet.

 4. Om de gegevens te filteren of op welke manier dan ook aan te passen, kunt u de volgende opties gebruiken:

  • De vervolgkeuzelijst gebruiken menu’s bovenaan het scherm kunt u een specifieke site of wachtrij selecteren om alleen de gegevens van die site of wachtrij te bekijken.

  • Het is mogelijk om aanvullende gegevenskolommen voor KPI’s toe te voegen door op het instellingenpictogram voor KPI’s in de rechterbovenhoek van het scherm te klikken.

  • Er is een optie om drempels toe te passen of aan te passen welke statistieken in bepaalde widgets worden weergegeven door op het ellipspictogram () in de rechterbovenhoek van de widget te klikken.

  • Het is mogelijk om de positie van elke widget op de wallboard aan te passen door met de muis over de linkerbovenhoek te gaan en de widget naar wens te slepen en neer te zetten.

  • Het is mogelijk om in de zoekbox rechtsboven op afdeling of kostenplaats te zoeken, als u al eerder afdelingen of kostenplaatsen heeft ingesteld, en vervolgens trefwoorden in de box in te vullen om te zoeken op de aan u toegewezen afdeling of kostenplaats.

Het wallboard voor real-time analyse aanpassen

Op het wallboard is een real-time analysedashboard beschikbaar, dat volledig kan worden aangepast. Met behulp van de widgets kunt u configureren welke KPI’s worden weergegeven, waar elke widget wordt gepositioneerd en welke drempels moeten worden ingesteld. Wallboard-URL’s zijn permalinks die 8 jaar meegaan uur alleen. Het is een permanente URL voor wallboards. Zoom Rooms Digital Signage is ook in staat wallboards toe te voegen aan de presentatie.

 1. Als u lid bent van de oproepwachtrij of lid bent van het admin-team, kunt u inloggen op de Zoom-webportal.

 2. Klik op Analyses en rapporten van het navigatiepaneel.

 3. Realtime analyse voor oproepwachtrijen kan worden gevonden door hier te klikken.

 4. Op in de rechterbovenhoek vindt u een link met de naam Wallboard die u naar het wallboard brengt.

 5. Als u KPI’s op het wallboard wilt weergeven, klikt u op KPI’s selecteren en kiest u welke KPI’s u wilt weergeven.

 6. Het is mogelijk om de KPI’s te filteren op site en wachtrij door te klikken op Bewerk weergave in de rechterbovenhoek van de pagina:

  • U kunt een site kiezen uit het vervolgkeuzemenu als u meerdere sites heeft.

  • U kunt een oproepwachtrij selecteren in het vervolgkeuzemenu Oproepwachtrijen dat verschijnt.

  • Dan klik op Opslaan Bekijken om de weergave op te slaan. Zolang de huidige weergave is opgeslagen op de huidige wallboard, blijft de huidige weergave behouden.

 7. Klik op de pijl naar beneden naast de naam van de wallboard en klik vervolgens op de knop Weergave toevoegen om meer wallboards toe te voegen. De volgende stap is om stap 6 te herhalen zodat de nieuw wallboard kan worden aangepast zoals jij het wilt.

Hoe u drempels voor serviceniveau kunt aanpassen

Er kan een aangepaste drempel worden toegepast op de Dienst Niveau om te stellen u in staat om eenvoudig het succes of falen van de oproepwachtrij te meten op basis van de kleuren die bij de drempels horen.

U kunt bijvoorbeeld een kritisch drempel van 20% en stel de bijbehorende kleur in op rood wanneer de drempel is bereikt. Als het serviceniveau in het dashboard van realtime en historische analyses lager is dan 20%, wordt de statistiek rood weergegeven in de grafiek van de statistiek.

 1. Als u lid bent van de oproepwachtrij of lid bent van het admin-team, kunt u inloggen op de Zoom-webportal.

 2. De sectie Analytics & Reports is te vinden in het navigatiemenu.

 3. Realtime Call Queue Analytics kan worden bekeken door op de onderstaande knop te klikken.

  Opmerking: Als u drempels wilt toepassen op de wallboard, kunt u ook op de Wallboard-knop klikken.

 4. U krijgt toegang tot de Service Level-widget door op het pictogram met het weglatingsteken (…) te klikken bij de rechterbovenhoek van de widget.

 5. Met behulp van het vervolgkeuzemenu Drempeltijd kunt u een waarde voor de drempeltijd selecteren.

  Opmerking: Voor het berekenen van het Service Level gebruiken we de drempeltijd as de startpunt.

 6. Er zijn twee velden op het formulier: Waarschuwing en Kritiek. U moet voor elke waarde een waarde invoeren.

 7. Om een ​​kleurenkiezer naast de velden te openen, klikt u eenvoudig op het vakje naast de velden en dan kies een kleur die overeenkomt met de drempel.

  Opmerking: Om aanpassingen toe te passen, moet u het dashboard selecteren dat u wilt aanpassen. Dezelfde stappen kunnen worden gevolgd om aanpassingen aan andere dashboards toe te voegen door de voorgaande stappen te herhalen.

Drempels voor inkomende oproepen aanpassen

KPI’s voor inkomende gesprekken kunnen op maat worden geconfigureerd drempels zodat u eenvoudig kunt bepalen hoe goed de wachtrij presteert op het gebied van gesprekskwaliteit.

Als de Kritieke drempel is ingesteld op 20% en de bijbehorende kleur bijvoorbeeld rood is, kunt u de Kritieke drempel instellen op 20%. De KPI verschijnt in het rood op het dashboard als deze onder de 20% komt.

 1. Als u lid bent van de oproepwachtrij of lid bent van het admin-team, kunt u inloggen op de Zoom-webportal.

 2. De sectie Analytics & Reports is te vinden in het navigatiemenu.

 3. Real-time analyse van de oproepwachtrij kan worden gevonden door op Oproepwachtrij te klikken Echte tijd Analyse.

  Opmerking: Naast het realtime analysedashboard is de Wallboard-functie ook toegankelijk via het Dashboard en kunnen er drempels worden toegepast voor de muurplaat.


 4. Klik op de ellipsen pictogram (…) geplaatst bij in de rechterbovenhoek van de widget Inkomende oproepen om de widget te openen.

 5. Selecteer de statistieken die u op het dashboard wilt weergeven in het vervolgkeuzemenu KPI’s op het tabblad KPI’s selecteren.

 6. De Drempelwaarde tabblad verschijnt zodra u erop klikt.

 7. Er zijn twee velden op het formulier: Waarschuwing en Kritiek. U moet voor elke waarde een waarde invoeren.

 8. Naast elk veld staat een vak dat een kleurkiezer opent, waar u op basis van die kleur een kleur voor de drempel kunt kiezen.

Alle inhoud en afbeeldingen gaan naar https://support.zoom.us

Similar Posts