Como fazer um retorno na Amazon

Als je vandaag toevallig op deze pagina was, heb je waarschijnlijk iets gekocht dat je op het bekende e-commerceportaal niet hebt gekocht, het is beschadigd aangekomen of niet zoals je had verwacht en je weet niet hoe je het artikel moet retourneren.

Geen probleem, in deze gids zal ik je stap voor stap, paragraaf voor paragraaf, meenemen in de fantastische wereld van de beroemdste e-commerce ter wereld. Door mijn advies op te volgen, zult u gemakkelijk begrijpen hoe u een retourzending op Amazon kunt doen, u kunt het gekochte product retourneren en vervangen door een ander artikel naar keuze, of u kunt het bedrag dat op de site is uitgegeven, terugkrijgen.

Ja, precies zo. Bij Amazon is het heel eenvoudig en voordelig om de goederen terug te sturen. Je zult zien, het wordt echt een makkie! Ook, wat naar mijn mening niet mag worden onderschat, hoef je geen uitleg te geven over de reden van het retourneren. Je kunt het altijd doen, zonder dat je de reden hoeft op te geven, het belangrijkste is dat je het binnen 30 dagen na de leveringsdatum doet (tenzij anders aangegeven).

Het enige wat je hoeft te doen is tot rust komen, een kop hete zwarte koffie voor jezelf zetten en een paar minuten van je vrije tijd aan mij besteden. Na het lezen van deze korte handleiding, hoef je alleen maar mijn advies in de praktijk te brengen en verder te gaan met de feedback.

Inhoudsopgave
Wat het betekent om
te retourneren Een cadeau retourneren dat is gemaakt bij Amazon
Hoe een artikel retourneren dat is gekocht bij Amazon
Controleer de status van een retour
Een artikel vervangen dat is gekocht bij Amazon
Conclusies
Wat het betekent om te retourneren
In de komende paar paragrafen Ik zal uitleggen hoe je een cadeau kunt retourneren dat op Amazon is gemaakt en een gekocht artikel, ik zal je ook laten zien hoe je de status van je retour in realtime kunt controleren en een vervanging kunt aanvragen voor een artikel dat is gekocht via het gigantische online verkoopportaal. die we allemaal minstens één keer gebruiken. Ja, ik heb het altijd over Amazon, wie nog meer?

Maar voordat ik verder ga, wil ik een stap terug doen en bij de basis beginnen. Wat betekent het om iets online gekocht te retourneren? Ben je voorbereid of moet je je hoofd leegmaken? Als je antwoord het tweede is, lees dan verder en je zult zien dat alles er duidelijker voor je uitziet.

Over het algemeen wordt een procedure uitgevoerd die is vastgelegd in koop- en verkoopcontracten, waardoor de klant het gekochte product kan retourneren met het bedrag dat aan die specifieke aankoop is besteed.

Wanneer je iets online koopt, in elke e-commerce, heb je de mogelijkheid om door te gaan met retourneren als het gekochte artikel niet naar wens is of als het gebreken vertoont die je op het moment van aankoop niet had kunnen voorzien.

Met de verspreiding van online winkelen, zijn er nu veel e-commercesites die gratis retourneren mogelijk maken. Laten we duidelijk zijn, wie heeft nog nooit iets comfortabel online op de bank gekocht? De voordelen zijn divers, dankzij e-commerce koopt u met een simpele klik producten voor dieren, kinderen, vrije tijd, voeding, sport en nog veel meer.

Het kan echter voorkomen dat het product problemen heeft of gewoon niet precies is zoals het op de afbeelding lijkt (het kan een belangrijk defect zijn van online winkels), in dit geval zit er maar één ding op: start de retourprocedure.

Dit wordt het ontbindingsrecht genoemd, d.w.z. de te volgen procedure (die vaak varieert afhankelijk van de referentiesite) dat de gebruiker / koper het recht heeft om de gekochte producten te wijzigen of om de gemaakte kosten te vergoeden als het item gebreken heeft. . Houd er echter rekening mee dat retourzendingen over het algemeen niet van toepassing zijn op op maat gemaakte producten.

Als je bijvoorbeeld besluit een shirt te maken met een bepaald schrift, kun je deze na ontvangst van de merchandise niet meer wijzigen. Dit gebeurt in het grootste deel van e-commerce, dus ik raad u aan om op de hoogte te zijn en altijd de contractuele voorwaarden zorgvuldig te lezen voordat u koopt.

Veel e-commerce biedt de mogelijkheid om kosteloos te retourneren, waardoor de klant direct na het retourneren van het product het geld terug krijgt. Voordat je ongebreideld gaat winkelen, raad ik je altijd aan om de wetgeving rond retourneren te raadplegen die je gemakkelijk kunt vinden op de betreffende website.

Een cadeau van Amazon
retourneren Amazon Return Center maakt het voor iedereen die een cadeau van Amazon ontvangt gemakkelijk om het item in kwestie te retourneren, zelfs als het niet als cadeau was gemarkeerd op het moment van bestelling.

Amazon Return Center
Het
Amazon Return Center Als u de ontvanger van het geschenk bent, ontvangt u na het retourneren een terugbetaling in de vorm van een “Gift Card” voor gebruik op Amazon. Als je het cadeau hebt gekocht maar van gedachten bent veranderd en wilt doorgaan met retourneren, ontvang je een terugbetaling via je oorspronkelijke betaalmethode.

Het type restitutie of tegoed dat u ontvangt, hangt af van hoe het geschenk is gekocht en hoe het wordt geretourneerd. Om een ​​op Amazon gekocht cadeau te retourneren, zijn de volgende stappen heel eenvoudig, volg mij:

Maak verbinding met de Amazon-website of open de app op uw smartphone (log indien nodig in op uw Amazon-account, als u geen account heeft, moet u er een maken)
Ga naar het retourcentrum
Voer het artikelordernummer in dat u wilt retourneren (Let op: u vindt het 17-cijferige bestelnummer of “Bestel-ID” op de aankoopbon. Als u de bon niet hebt, neem dan contact op met de Amazon-klantenservice)
Klik op
Nu doorgaan Selecteer de artikelen die u wilt retourneren
Voer het aantal in en kies een reden in het vervolgkeuzemenu
Selecteer nu de verzendmethode van uw voorkeur
Print alle verzendlabels die u zult zien
Plaats de retourautorisatie in het pakket en plak het label aan de buitenkant
Let op: om verwarring, misverstanden en verschillende problemen te voorkomen en vooral om ervoor te zorgen dat u de juiste terugbetaling ontvangt, vergeet niet om artikelen van verschillende bestellingen in dezelfde retourzending op te nemen pakket.

Houd er ook rekening mee dat als u van plan bent artikelen te retourneren die persoonlijke gegevens bevatten, zoals computers, camera’s of smartphones, het belangrijk is om alle gegevens te verwijderen voordat u de retourzending doet.

Een bij Amazon
gekocht artikel retourneren Als je een artikel hebt gekocht dat niet aan je verwachtingen voldoet en je bent teleurgesteld dat je niet weet wat je ermee moet doen, onthoud dan dat Amazon je toestaat het binnen 30 dagen vanaf de datum van verzending te retourneren. levering.

Als er 30 dagen zijn verstreken sinds de levering, hoef je alleen maar rechtstreeks contact op te nemen met de klantenservice om garantieondersteuning te krijgen voor artikelen die door Amazon zijn verkocht.

Je kunt in de volgende gevallen elk item dat je op Amazon hebt gekocht retourneren:

Als u van gedachten bent veranderd en daarom uw aankoop heeft heroverwogen.
Als het gekochte artikel beschadigd, defect of gewoon anders is aangekomen dan u had gevraagd en niet in overeenstemming is met het verkoopcontract.
Als u in deze gevallen terechtkomt, kunt u veilig doorgaan met retourneren. Dit is wat u moet doen:

Maak verbinding met de Amazon-website of open de app vanaf uw smartphone (log indien nodig in op uw Amazon-account, als u geen account heeft, moet u er een maken)
Ga naar het gedeelte Mijn bestellingen
Kies de bestelling waarvoor u retourneren en selecteer Artikelen retourneren of ruilen
Selecteer nu het artikel dat u wilt retourneren
Klik op een optie in het menu Reden van
retour.
Kies nu uit de beschikbare opties hoe u uw retour wilt verwerken Selecteer de gewenste retourmethode
Print alle labels en retourautorisatie
Verpak de artikel dat je veilig wilt retourneren (volg de instructies op het retourlabel)
Amazon retourneert

Op dit moment is uw artikel geretourneerd en gaat Amazon verder met de retournering/terugbetaling. Je kunt de status van je retourzending of terugbetaling bekijken in een speciale sectie, maar daar ga ik in de volgende paragraaf uitgebreid op in.

Onthoud dat als je artikelen wilt retourneren die persoonlijke gegevens bevatten, zoals computers, camera’s of smartphones, het belangrijk is om alle gegevens te verwijderen voordat je ze retourneert.

De status van een retourzending controleren
Als je alle stappen hebt gevolgd om een ​​op Amazon gekocht artikel te retourneren, kun je de status van je retourzending of terugbetaling op een zeer eenvoudige en intuïtieve manier controleren.

Zodra het artikel is verzonden naar Amazon Return Center, wordt binnen twee weken een terugbetaling gedaan. U kunt de status van een retour of terugbetaling bekijken door:

Maak verbinding met de Amazon-website of open de app op uw smartphone (log indien nodig in op uw Amazon-account, als u geen account heeft, moet u er een maken)
Ga naar het gedeelte Mijn bestellingen.
Kies Status van retouren / terugbetalingen weergeven naast de relevante bestelling om
de status van een retour te controleren

Gedaan! Zo kun je op elk moment de status van je retour volgen. Voor sommige bestellingen kunt u met Amazon de voortgang van het retourproces volgen met een indicator.

De indicator is echter niet beschikbaar voor retouren van Marketplace-artikelen, omvangrijke artikelen en bestellingen waarvoor vervanging of omruiling is aangevraagd.

Een artikel vervangen dat is gekocht bij Amazon
Amazon stelt u in staat het ene gekochte artikel door een ander te vervangen. Maar wees voorzichtig, deze optie is niet altijd mogelijk. Als het artikel in kwestie niet hoeft te worden geruild of als je het cadeau hebt gekregen, moet je eerst het originele artikel retourneren en vervolgens een nieuwe bestelling plaatsen.

Als je een artikel dat je bij Amazon hebt gekocht wilt vervangen, volg dan deze eenvoudige en snelle stappen:

Maak verbinding met de Amazon-website of open de app vanaf uw smartphone (log indien nodig in op uw Amazon-account, als u geen account heeft, moet u er een maken)
Ga naar het gedeelte Mijn bestellingen.
Selecteer Artikelen retourneren of ruilen naast het artikel dat u wilt wijzigen
Klik nu op het artikel dat u wilt vervangen en kies een reden in het vervolgkeuzemenu Reden van
retourneren Een artikel retourneren aan Amazon

Op dat moment wordt er een omruilorder aangemaakt met hetzelfde verzendtype als het originele artikel. Gebruik het retourlabel om het originele artikel te retourneren en vergeet niet om binnen 30 dagen door te gaan om te voorkomen dat de kosten van beide artikelen in rekening worden gebracht.

Voordat je een product ruilt, raad ik je aan het gedeelte Ruilen en vervangen te raadplegen, hier kun je interessante informatie lezen over de soorten items die op Amazon kunnen worden geruild.

Conclusies
Online artikelen kopen is leuk, maar nog meer als je een product dat je niet bevalt of dat niet lekker in je huis past met één klik terug kunt sturen. Het mooie van online winkelen is precies dat: gemak. Met Amazon is het aankoop- en afrekenproces heel eenvoudig, snel en veilig.

In de vorige paragrafen heb ik u stap voor stap uitgelegd wat u moet doen om een ​​cadeau en een gekocht artikel te retourneren, waarbij u eenvoudig de retourstatus kunt controleren. Daarnaast heb ik uitgelegd dat het ook mogelijk is om een ​​gekocht artikel te vervangen door een ander product. Kortom, Amazon komt je onder alle omstandigheden te hulp.

Als je problemen ondervindt tijdens het retourproces, nodig ik je uit om contact op te nemen met Amazon-ondersteuning. Houd er ook rekening mee dat als u de bestelling ten onrechte heeft geplaatst, u kunt proberen deze te annuleren voordat de zending is verwerkt.

Als je vragen hebt of opheldering wilt over wat je hebt gelezen, aarzel dan niet om contact met me op te nemen, ik help je graag verder.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *