11 bewezen voordelen van grapefruitzaadextract

Hoewel grapefruits bekend staan ​​om hun gezonde eigenschappen en het vermogen om gewichtsverlies te bevorderen, begonnen we pas in de afgelopen dertig jaar de voordelen van bepaalde delen van deze vrucht te begrijpen.

Grapefruitzaadextract bevat enkele krachtige verbindingen die niet alleen kunnen helpen bij het bestrijden van ziekten, maar ook uw gezondheid aanzienlijk kunnen verbeteren.

Deze gids zal je alles vertellen wat je moet weten over het nemen van grapefruitzaad extract, inclusief hoe je gezonder en sterker kunt worden.

 

Begrijp het extract van grapefruitzaad

Grapefruits zijn citrusvruchten die veel gezonde en uitstekende voordelen hebben. Deze zijn geconcentreerd wanneer u geniet van grapefruitzaadextract, dat is gemaakt van pulp, witte vliezen en fruitzaden.

Als een natuurlijk en antibacterieel antisepticum wordt grapefruitzaadextract wereldwijd door kruidkundigen en natuurgenezers gebruikt om infecties te behandelen en spijsverteringsproblemen te verlichten (1).

Grapefruitzaadextract verschilt van andere vormen van planten en vergelijkbare gezonde verbindingen.

Het is bijvoorbeeld niet hetzelfde als grapefruitzaadolie, die alleen uit de zaden wordt gewonnen en slechts een klein percentage van de voedingsstoffen van het extract bevat.

Het verschilt ook van etherische olie van grapefruit (voornamelijk gebruikt voor aromatherapie) en druivenolie of -extract, dat is gemaakt van druiven.

Door de zaden en het vruchtvlees te combineren in een zeer zure vloeistof, begint het proces om dit extract te maken.

Eenmaal verwerkt, wordt het een dikke, bitter smakende vloeistof met krachtige geneeskrachtige eigenschappen.

Het beste grapefruitzaadextract dat op de markt verkrijgbaar is, wordt gecombineerd met plantaardige glycerine om de zuurgraad en bitterheid van deze verbinding te verminderen.

De belangrijkste verbindingen die dit extract zo gunstig maken voor de gezondheid, zijn de natuurlijke polyfenolen, flavonoïden, citroenzuur en vitamine C en E (2, 3, 4).

 

Gebruik van grapefruitzaadextract

U kunt tegenwoordig grapefruitzaadextract in veel verschillende vormen vinden, waaronder capsules, pillen, bulkpoeders of vloeibare concentraten.

Lees de productetiketten zorgvuldig om te voorkomen dat ze synthetische materialen of toegevoegde ingrediënten bevatten.

Idealiter zou uw product alleen plantenextract en glycerine moeten bevatten voor betere resultaten.

Grapefruitzaadextract wordt ook gebruikt om veel natuurlijke producten voor persoonlijke verzorging te maken, waaronder tandpasta, mondwater, cosmetica en neussprays.

Uw arts kan u helpen bij het bepalen van de optimale dosis grapefruitzaadextract voor uw toestand en behoeften.

De hoeveelheid die u inneemt, is afhankelijk van de vorm van het gebruikte extract, de effectiviteit en uw gezondheidsbehoeften.

Als u geen supplement wilt nemen, kunt u genieten van veel van de gezondheidsvoordelen van dit extract door simpelweg de zaden en vliezen van de vrucht zelf te eten.

Dit is echter een bittere maar veilige optie.

Als je een sapcentrifuge hebt, kun je ook sap maken van zaden en membranen.

 

Gezondheidsvoordelen van grapefruitzaadextract

De vele voordelen van dit extract zijn onder meer het vermogen om microben te bestrijden, inclusief bacteriën en gisten, en het helpt bij de behandeling van ziekten zoals diabetes.

Grapefruitzaadextract kan ook uw huid, lever en hart beschermen en u helpen af ​​te vallen.

Deze vrucht en zijn extracten zijn geweldig voor het leveren van antioxidanten die ontstekingen kunnen verminderen en oxidatieve stress kunnen bestrijden.

Laten we deze gezondheidsvoordelen eens nader bekijken.

 

Biedt antioxiderende ondersteuning

Het belangrijkste voordeel van grapefruitzaadextract is de hoge concentratie antioxidanten, die uw cellen kunnen beschermen tegen vrije radicalen die na verloop van tijd oxidatieve schade veroorzaken.

Deze oxidatieve stress blijkt diabetes, hartaandoeningen en verschillende andere chronische gezondheidsproblemen te veroorzaken (5, 6).

De polyfenolen, flavonoïden, evenals de essentiële oliën en vitamines in dit extract bieden antioxiderende ondersteuning aan de cellen (7).

Vooral Naringin is een krachtig polyfenol dat in hoge concentraties in dit extract wordt aangetroffen en dat uw weefsels tegen beschadiging beschermt (8).

 

Vecht tegen microben

De antiseptische eigenschappen van grapefruitzaadextract maken het een uitstekende keuze voor het vernietigen van vele soorten ziekteverwekkers, inclusief ziekteverwekkers die over het algemeen resistent zijn tegen andere vormen van behandeling.

Dit omvat verschillende soorten gisten, virussen en bacteriën.

In cellulaire studies was dit extract effectief bij het remmen van de groei van verschillende soorten candida, een gist die verschillende gezondheidsproblemen veroorzaakt (9).

In industriële toepassingen kan het worden gebruikt om medicijnen en andere producten te beschermen tegen besmetting door deze microben (10).

In een kleine klinische studie hielp grapefruitzaadextract bij het verminderen van de aanwezigheid van microben, waaronder E. coli, Candida albicans en Geotrichum, bij een groep patiënten (11).

Deze groep had na behandeling minder spijsverteringsproblemen en verbeterde ook huidproblemen.

In aanvullende cellulaire onderzoeken controleerden de verbindingen in dit extract 60 verschillende pathogenen, waaronder door voedsel overgedragen microben (12, 13).

In een andere belangrijke cellulaire studie was het extract van grapefruitzaad in staat om de groei van het virus dat dengue veroorzaakt effectief te beheersen (14).

 

Bescherm uw hart

Flavonoïden en andere verbindingen die in grapefruitzaadextract worden aangetroffen, kunnen helpen de gezondheid van het hart en de bloedvaten te behouden, waardoor het risico op hartaandoeningen wordt verminderd.

Van deze verbindingen is bijvoorbeeld aangetoond dat ze oxidatieve stress en ontsteking helpen corrigeren die slagaders en hartweefsel beschadigen (15), evenals serumlipideniveaus (16).

Dit kan atherosclerose of de ophoping van schadelijke plaques in slagaders en bloedvaten helpen voorkomen (17).

 

Behandelt urineweginfecties

Urineweginfecties worden veroorzaakt door bacteriën in de blaas die ontstekingen en irritatie veroorzaken. Onderzoek toont aan dat de consumptie van grapefruitzaden deze symptomen kan verlichten en de infectie kan onderbreken (18).

 

Verhoogt het gewichtsverlies

U kunt ook uw kansen om af te vallen helpen vergroten door grapefruitzaadextract te nemen.

Van de verbindingen in dit extract is in dierstudies aangetoond dat ze het gewichtsverlies verhogen (19).

Aanvullende celtests bevestigden ook dat de verbinding graingenin, gevonden in grapefruitzaden, de vetverbranding en insulinegevoeligheid verhoogt, terwijl de energieproductie verbetert (20).

Als u probeert af te vallen, kunnen ze buitengewoon nuttig zijn.

 

Diabetes behandelen

De flavonoïden in het grapefruitzaadextract kunnen diabetes helpen behandelen door de insulinegevoeligheid te verbeteren en de bloedsuikerspiegel te verlagen.

In dierstudies werd vastgesteld dat het gebruik van dit extract de serumspiegels van lipiden en glucose in het bloed verlaagt en ook de insulinegevoeligheid verbetert (21).

Dit is mogelijk omdat de naringenin, naringin en hesperidine in deze vrucht het vermogen van de cellen om glucose te metaboliseren versterken en tegelijkertijd oxidatieve stress blokkeren (22, 23).

Bovendien is bekend dat dezelfde verbindingen de vele symptomen en complicaties van diabetes helpen verminderen, waaronder botverlies (24), nierbeschadiging (25), retinopathie (26) en hartaandoeningen (27, 28).

 

Houdt uw mond gezond

Grapefruitzaadextract is een veelgebruikt additief voor mondwater en tandpasta’s, omdat het de mondgezondheid bevordert en de bacteriën elimineert die tandvleesaandoeningen en tandplak veroorzaken (29).

In een klinische studie zagen patiënten die een mondwater met dit extract gebruikten verbeteringen in ontsteking en bloeding van het tandvlees, slechte adem en opbouw van tandplak (30).

 

Beschermt de lever

De primaire functie van de lever is om het bloed te ontgiften door schadelijke chemicaliën, vetten en medicijnen te verwijderen en deze gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Wanneer deze verbindingen zich ophopen in de lever, belasten ze dit vitale orgaan en kunnen ze het vermogen om zijn functies uit te voeren beïnvloeden.

De antioxidanten in het grapefruitzaadextract kunnen levercellen beschermen en oxidatieve stress voorkomen (31), terwijl de lever wordt beschermd tegen deze residuen en toxines (32).

 

Beschermt tegen schade veroorzaakt door beperkte doorbloeding

Elke cel in uw lichaam heeft voldoende bloed nodig om effectief te kunnen functioneren, aangezien het bloed de zuurstof en voedingsstoffen levert die nodig zijn voor een goede gezondheid.

Wanneer de bloedstroom wordt beperkt door een beroerte of een bloedstolsel, kunnen cellen zo een tekort aan deze voedingsstoffen krijgen dat ze afsterven.

De verbindingen in grapefruitzaadextract kunnen deze schade helpen verminderen.

In dierstudies verminderde dit supplement de ernst van ontstekingen en orgaanschade na het beperken van de bloedstroom (33).

De antioxidanten in dit extract zijn waarschijnlijk verantwoordelijk voor deze beschermende eigenschap.

 

Bevordert een gezonde huid

Van de verbindingen in grapefruitzaadextract is bekend dat ze de huid beschermen tegen schade door ultraviolette straling, terwijl ze de huid antioxidant ondersteunen (34).

Ze kunnen ook worden gebruikt om ontstekingen in de huid te verminderen, wat kan helpen bij de behandeling van huidaandoeningen zoals eczeem, of om brandwonden en andere huidproblemen te verlichten (35, 36).

 

Beschermt tegen maagzweren

Maagzweren kunnen worden veroorzaakt of verergerd door factoren zoals stress en alcohol.

Antioxidanten in druivenpitextract kunnen de maag beschermen tegen maagzweren, de slijmproductie in de maag verhogen, de bloedstroom verbeteren en schade door vrije radicalen verminderen (37, 38).

In één experiment werd de vorming van zweren met dit extract gehalveerd.

Cellulaire studies tonen ook aan dat extract van grapefruitzaad de groei blokkeert van de bacterie die maagzweren veroorzaakt, H. pylori (39).

 

Voorzorgsmaatregelen en interacties

Grapefruitzaadextract kan microben doden en ook de gezonde bacteriën die in je darmen leven, uitputten als je het gedurende lange tijd binnenkrijgt.

Als u dit extract of supplement langer dan een paar dagen gebruikt, moet u ook een probioticum nemen of voedsel eten dat probiotica bevat om een ​​gezond darmmicrobioom te herstellen.

Zorg ervoor dat u het grapefruitzaadextract minimaal twee uur van het probiotische supplement scheidt.

Er is onvoldoende bewijs om de effecten van grapefruitzaadextract op zwangerschap, borstvoeding of kinderen te ondersteunen.

Totdat we meer weten over hoe deze verbindingen deze kwetsbare populaties beïnvloeden, mogen ze niet worden gebruikt door mensen in die groepen.

Hoewel we enig wetenschappelijk bewijs hebben om meer onderzoek en optimisme te garanderen met betrekking tot het gebruik van grapefruitzaadextract, is er zeer weinig klinisch bewijs met behulp van rigoureuze methoden om het gebruik ervan te ondersteunen.

Naarmate we meer leren van klinische onderzoeken, kunnen we de hierboven besproken gezondheidsvoordelen zien aan de hand van gedetailleerder bewijs.

 

Interacties

Omdat grapefruitsap bepaalde enzymen blokkeert die verantwoordelijk zijn voor het metabolisme van geneesmiddelen, moet u voorzichtig zijn bij het gebruik van medicatie bij het gebruik van extracten van grapefruitzaad.

Iedereen die bijvoorbeeld statines gebruikt om cholesterol, kalmerende middelen, immunosuppressiva of medicijnen voor hypertensie of epilepsie te verlagen, moet met zijn arts overleggen voordat hij dit extract gebruikt (40).

U kunt uw medicijn overdoseren, omdat de verbindingen in deze vrucht ze effectiever kunnen maken.

Grapefruitzaadextract kan ook interfereren met veel medicijnen voor hartproblemen, waaronder medicijnen voor aritmie en erectiestoornissen, evenals bloedplaatjesaggregatieremmers of bloedverdunnende medicijnen (41, 42).

 

Chemische besmetting

Veel producten die beweren grapefruitzaadextract te zijn, bevatten ook extra chemicaliën die waarschijnlijk door de fabrikant worden toegevoegd om hun desinfecterende eigenschappen te verbeteren.

Deze chemicaliën kunnen echter gevaarlijk zijn wanneer u ze consumeert.

Van triclosan, een veelgebruikt additief in dergelijke extracten, is bekend dat het allergieën en astmaproblemen veroorzaakt en zelfs kan leiden tot spontane abortussen of hormonale onevenwichtigheden (43).

Een ander veel voorkomend additief, benzalkoniumchloride, kan schade aan de longen, neus en ogen veroorzaken (44).

Daarom is het van cruciaal belang dat u producten koopt die bedoeld zijn voor menselijk gebruik en niet voor reinigingsdoeleinden, en dat de ingrediënten van uw product dergelijke toevoegingen niet bevatten.

Zoek de fabrikant die u zoekt en volg het advies van vertrouwde natuurgeneeskundigen of uw arts bij het kiezen van een product.

 

Conclusie

Grapefruitzaadextract is niet alleen een krachtige antioxidant, het kan ook helpen bij het bestrijden van infecties en het verminderen van ontstekingen.

Het heeft het vermogen om een ​​grote verscheidenheid aan microben te bestrijden, van bacteriën tot gisten en virussen, en kan het vermogen van de cellen om schade door stress en andere chronische ziekten te weerstaan, verbeteren.

Grapefruitzaadextract kan helpen bij de behandeling van diabetes en schimmelinfecties, helpt bij het afvallen en beschermt u tegen vele ziekten.

Het kan zelfs uw hart en hersenen beschermen. Of u nu uw immuunsysteem moet versterken of de tekenen van veroudering moet bestrijden, deze antioxidant is een uitstekende keuze.

Hoewel het over het algemeen veilig is en goed wordt verdragen, kan het extract van grapefruitzaad de werking van sommige medicijnen verstoren. Overleg daarom altijd met uw arts voordat u dit voedingssupplement gaat gebruiken.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *