Betaalde Google Maps: alles wat u moet weten

De website van een zichzelf respecterend bedrijf heeft een kaart nodig om gebruikers te informeren over de fysieke locatie van het bedrijf. De meest gebruikte service ter wereld om dit soort operaties uit te voeren, is ongetwijfeld die van Google.

In de loop der jaren is Google Maps echter geëvolueerd en moet nu een API-sleutel worden ingevoerd     om ons in staat te stellen een kaart op onze site in te sluiten.

Velen vragen zich echter, voordat ze doorgaan met het maken van een API-sleutel, legitiem af of het feit dat   Google Maps is betaald,   echt nieuws is of gewoon oplichterij.

Vandaag zullen we proberen duidelijk te maken en goed uit te leggen wat de realiteit van de feiten is. Met dit artikel zullen we daarom begrijpen wanneer het mogelijk is om Google Maps volledig gratis te gebruiken en wanneer het in plaats daarvan nodig is om u aan te melden voor een abonnement.

Inhoudsindex

  • Wat is Google Maps?
  • $ 200 per maand gratis tegoed
  • Hoeveel kost Google Maps?
  • Waarom zou ik Google Maps gebruiken?
  • Por que o Google Maps está solicitando as informações do meu cartão de crédito?
  • Alternativas ao Google Maps
  • Conclusões

O que é o Google Maps?

O Google Maps  é um serviço oferecido pelo Google que permite pesquisar e visualizar mapas geográficos ao vivo. A plataforma foi anunciada pela primeira vez  em 8 de fevereiro de 2005,  no blog do Google. Desde então, muitos sites decidiram aproveitar este serviço inovador para oferecer mais informações aos seus usuários.

Além disso, ao longo dos anos, de fato, a plataforma evoluiu bastante permitindo a interação via API, criando assim aplicações web cada vez mais complexas. Se você quiser saber mais algumas informações sobre o nascimento deste projeto, sugiro que dê uma olhada neste artigo do conhecido jornal diário  Telegraph  que oferece um pouco mais de material para reflexão sobre o assunto.

$ 200 por mês de crédito grátis

O Google oferece muitos serviços: pense, por exemplo, no Gmail, Drive, Docs e muitos outros. Claramente, no entanto, é uma empresa, certamente não uma  organização sem fins lucrativos . Portanto, é normal que o Google pretenda fazer um faturamento. Com o Maps, na verdade, tentamos explorar o mesmo modelo de negócios do Gmail. Ofereça um serviço totalmente gratuito, mas com consumo limitado.

O Gmail, na verdade, oferece espaço de armazenamento gratuito para 15 Giga, o mesmo vale para o Google Drive. Além desse limite, a pessoa é forçada a pagar. O mesmo vale para o Maps. O Google fornece a seus usuários um orçamento mensal de $ 200 para “gastar” em chamadas para a API de mapas. Excedido esse valor, é-se obrigado a pagar. Mas o que é equivalente a US $ 200 em chamadas de API?

We leggen het je even uit. Houd er echter rekening mee dat als u geen site heeft die grote aantallen maakt, u de service waarschijnlijk gratis kunt blijven gebruiken.

Hoeveel kost Google Maps?

Hoe schat u   de kosten van Google Maps in  ? Niets eenvoudiger, raadpleeg gewoon de officiële Google-pagina gewijd aan serviceprijzen en beschikbaar   via deze link. . Op deze manier weet u precies welke prijs u moet betalen op basis van uw werkelijke behoeften.

Houd er echter rekening mee dat als de pagina waarop de Google-kaart aanwezig is, niet meer dan 100.000 bezoeken per maand heeft, u de service kunt blijven gebruiken door te profiteren van het maandelijkse tegoed van $ 200.

Waarom zou ik Google Maps gebruiken?

Uiteraard zijn er verschillende   alternatieven voor Google Maps   en we zullen er later enkele noemen. Dus waarom zou u de eigen service van Big G gebruiken?
Google is, zoals we weten, een uiterst betrouwbaar bedrijf en biedt bewezen en gebruiksvriendelijke webservices.

Via het bekende   Google Cars   wist de Amerikaanse gigant het grootste deel van de wereld in kaart te brengen. Kaarten bieden ook informatie over routes, routebeschrijvingen en straatweergaven. Kortom, Maps is een volledige service en het is onwaarschijnlijk dat u een waardige rivaal zult vinden.

Als u een professionele service nodig heeft, is Google Maps absoluut de beste die u momenteel op de markt kunt vinden. Bovendien is het   eenvoudig te integreren,   zelfs als u niet veel kennis van webontwikkeling heeft.

Waarom vraagt ​​Google Maps om mijn creditcardgegevens?

Een paar maanden geleden, bij het aanmaken van het account en het aanvragen van de API, heeft Google u gevraagd om betalingsgegevens in te voeren. Maar waarom gebeurt dit? Het verzoek wordt gedaan uit   voorzorg,   dus er is geen reden tot bezorgdheid. Als de minimumlimiet van $200 niet wordt bereikt, worden er geen opnames gedaan.

Aan de andere kant is het een manier om jezelf te beschermen en ervoor te zorgen dat er geen nepaccounts worden aangemaakt om het systeem te omzeilen.

Alternatieven voor Google Maps

We hebben de sterke punten van Google Maps op een rij gezet en waarom het naar mijn mening altijd de voorkeur zou moeten hebben boven andere services. We zullen doorgaan met de concurrentieanalyse om u enkele geldige alternatieven te bieden.

Hoewel Maps het absolute monopolie heeft op het gebied van kaarten, zijn er door de jaren heen andere belangrijke diensten geweest die we noemden.

  • MapQuest GPS
  • OpenStraatkaart
  • Verbinden

MapQuest GPS

MapQuest GPS, dat voornamelijk in het buitenland wordt gebruikt, is een service die zowel in een webbrowser als als app voor iOS en Android beschikbaar is. Het biedt de klassieke navigatieservice en de mogelijkheid om naar bedrijven in de buurt te zoeken.

OpenStraatkaart

In tegenstelling tot Google Maps is OpenStreetMap een volledig open source-service, ontwikkeld door een grote gemeenschap van gebruikers en ontwikkelaars. Het is toegankelijk via app en webbrowser. Het gebruikt hetzelfde systeem dat wordt gebruikt voor satellietbrowsers.

bing

Microsoft heeft ook zijn eigen kaarten, die van Bing, de beroemde rivaliserende zoekmachine van Google. Bing biedt volledige en gedetailleerde kaarten, een service die zeker het proberen waard is.

conclusies

Zoals u wellicht al hebt gezien, Google Maps, in de meeste gevallen, kunnen worden geïntegreerd in een website   volledig vrij   van   kosten door   gebruik te maken van de $ 200 per maand krediet die reeds in het abonnement inbegrepen.

Met deze gids hoop ik daarom dat ik uw mening over dit onderwerp een beetje heb verduidelijkt en uw twijfels heb verduidelijkt over het al dan niet betalen van Google Maps.

Als u nog andere vragen of opmerkingen heeft over deze kwestie, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Ik geef je graag de ondersteuning die je nodig hebt.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *