beste wasmachine review LG 2021

LG wasmachines

Niemand van ons zou vandaag bereid zijn om de wasmachine op te geven   : we zijn er zo aan gewend er een thuis te hebben dat we niet langer beseffen hoe lang en vermoeiend het is om kleren met de hand te wassen, vooral als het volume te wassen wasgoed kleiner is. aanzienlijk.
Bij het kiezen van een nieuwe wasmachine moet u echter rekening houden met enkele  parameters  , ten eerste de laadcapaciteit van de machine, die evenredig moet zijn met het aantal leden van ons gezin. Om duidelijk te maken wat we bedoelen en om u alle nodige richtlijnen te geven voor het kiezen van uw nieuwe wasmachine, raden we u aan onze aankoophandleidingen te lezen  voor  de twee soorten beschikbare machines: de traditionele. voorladen  en top loading  . Als u eenmaal begrijpt welke criteria u bij uw keuze moet volgen, kunt u zich terecht de vraag stellen of er sommige  merken wasmachines  zijn die de voorkeur verdienen boven andere, kortom of het gepast is om een ​​merkmachine te kiezen of een zuinige model.
Een gedeeltelijk antwoord op deze vraag is te vinden op deze pagina: hier zullen we het hebben over  wasmachines LG  , een beroemd Zuid-Koreaans merk dat zich toelegt op technologische innovatie.

De geschiedenis van het merk LG

Het merk  LG  zoals we het kennen, bestaat relatief recent; in feite was het pas  na 1995 dat  de Zuid-Koreaanse reus zo werd genoemd. Zijn geschiedenis heeft echter zijn wortels voor  meer dan 70 jaar  , met de oprichting in  1947  van Lak Hui Chemical Industrial Corporation: in 1952 startte dit bedrijf in de chemische sector als eerste in Zuid-Korea met de productie van kunststoffen. In 1958, vanwege zijn succes richtte Lak Hui (uitgesproken als “lucky” in het Engels) de  GoldStar Company op  , waarmee hij de markt voor consumentenelektronica betrad   . De twee bedrijven fuseerden in 1983, waardoor  Lucky-GoldStar ontstond. De productie is nu vooral gericht op elektronica, maar er zijn nog enkele producten, zoals wasmiddelen voor wasmachines en tandpasta’s, die LG alleen voor de Zuid-Koreaanse markt produceert.
Zoals gezegd vond de naamswijziging van Lucky-GoldStar in LG plaats in 1995 en wordt het motto van het bedrijf “Life’s Good” ermee geassocieerd: het leven is mooi.

LG wasmachinetechnologie

Zoals we al zeiden, is het merk LG een van de merken die zich het meest inzetten voor het promoten van  technologische innovatie  , of het nu gaat om  smartphones  ,  televisies  , domotica of, zoals in dit geval, grote apparaten.
Laten we dus eens kijken wat de meest innovatieve technologieën zijn die LG voor zijn wasmachines heeft ontwikkeld.

Slimme AI DD

AI DD is   LG’s eigen technologie processor dat de wasmachine programma’s van dit merk regelt. Bij het verwerken van de input die is ontvangen van de verschillende sensoren waarmee de machines zijn uitgerust (gewicht, stoffen, vuil) en het type programma en eventuele wasopties die door de gebruiker zijn geselecteerd, kiest de processor de beste wasmodi uit  20.000  verschillende combinaties . wassen is beschikbaar met drie wasprogramma’s: Katoen, Gemengd en Easy to Care.

TurboWash 360 °

Esta tecnologia permite realizar uma lavagem completa e profunda em apenas 39 minutos . O seu funcionamento baseia-se em quatro jactos de água multidireccionais no interior do tambor que ajudam a molhar completamente a carga e assim optimizar a roupa, apesar dos tempos muito curtos.A lavagem com TurboWash 360 ° também é mais delicada nas fibras, justamente em função de sua menor permanência na cesta aliada ao balanceamento de carga.

Steam +

A tecnologia Steam + consiste na geração de vapor durante a lavagem. O uso do vapor tem dupla utilidade: por um lado é higienizante , tanto que a tecnologia utilizada pela LG é certificada pela British Allergy Foundation por sua eficácia contra os ácaros.Por outro lado, tem uma eficácia indiscutível mesmo contra vincos : a utilização dos programas de lavagem com a opção Steam + produzirá roupas significativamente menos enrugadas, pelo que o engomar subsequente será muito mais fácil, senão supérfluo.

6 Motion Direct Drive

Dankzij deze technologie kunnen de LG-wasmachinemanden  zes verschillende bewegingen uitvoeren op  basis van het geselecteerde wasprogramma.Op deze manier vinden alle soorten stof en vuil de meest geschikte actie om te reinigen, waarbij de bewegingen worden gesimuleerd die worden uitgevoerd met een hypothetische handwas .

Connectiviteit

Zeker, onder de vele technologieën die door LG zijn aangenomen, kan er geen gebrek zijn aan technologieën die zijn gericht op  connectiviteit  en  domotica  . Afhankelijk van het model kunnen we in feite een reeks ‘slimme’ functies vinden:

  • Intelligente zelfdiagnose   : door de SmarThinQ-applicatie op uw mobiele telefoon te downloaden, is het mogelijk om informatie over de door de wasmachine gerapporteerde storingen te verkrijgen en deze automatisch door te sturen naar de klantenservice; breng de telefoon gewoon dichter bij de wasmachine (deze technologie maakt gebruik van NFC)
  • Smartphone-integratie  : met dezelfde applicatie is het mogelijk om de werking en status van de wasmachine op afstand te bedienen en de start ervan te programmeren met de gewenste wasprogramma’s (de wasmachine moet verbonden zijn met de wifi in huis)
  • Dialoog met de wasdroger  : als we de LG wasmachine ook combineren met een  wasdroger  van hetzelfde merk uitgerust met de nodige technologieën, zullen beide elkaar herkennen en zal de wasmachine informatie doorgeven aan de droger over het type lading en het programma dat het draagt uit, zodat de droger enkele droogparameters kan instellen
  • Programma’s downloaden  : op modellen die zijn geïntegreerd met de smartphone-app, is het mogelijk om maximaal 13 extra wasprogramma’s te downloaden.

Concurrenten van LG-wasmachines

Gezien de zeer interessante technologieën die door LG zijn geïmplementeerd, is het nuttig om te begrijpen of en in hoeverre ze de wasmachines van dit merk onderscheiden van de concurrenten. We hebben onze vergelijking uitgevoerd volgens de schets van de vijf factoren die we in onze winkelgids hebben geïdentificeerd als fundamenteel om rekening mee te houden bij het kiezen van een wasmachine.

  1. Afmetingen (mm)

Vanuit het oogpunt van de grootte van LG wasmachines in relatie tot de concurrentie valt er niet veel te zeggen, aangezien de afmetingen van deze toestellen over het algemeen behoorlijk gestandaardiseerd zijn.Alle LG wasmachines zijn  85 cm hoog en 60 cm breed.  , net als alle andere machines op de markt. Er is enige variatie alleen met betrekking tot de  diepte  : in het geval van de “full size” -modellen is het  56 cm  , terwijl het in de “slanke” -modellen  44 cm is  , beide waarden uitgelijnd of iets onder het marktgemiddelde.

  1. Functies

Zoals we al gedeeltelijk zijn genoemd, zijn er vele  wassen opties  en functies   die een LG wasmachine kan bieden, een aspect dat stevig plaatst de machines van dit merk in  het hoogste bereik van de markt  . We zagen dat LG enkele modellen aanbiedt met  stoomwassen  en complete wascycli met  extra korte duur  , beide verkregen door de juiste wasopties te activeren. Ook zijn alle modellen voorzien van de nodige gewichtssensoren voor automatische lastverdeling tijdens het wassen: al deze opties zijn kenmerkend voor alleen de hoogste kwaliteitsmerken.

  1. Software

Het  aantal programma’s  dat door LG-wasmachines wordt aangeboden, is in lijn met het marktgemiddelde: het varieert  van 11 tot 14  programma’s, afhankelijk van het model, hoewel, zoals we hebben gezien, de verschillende wasopties een hoge mate van personalisatie van individuele programma’s mogelijk maken Bovendien kan de bovengenoemde mogelijkheid om extra programma’s te  downloaden  via de smartphone-applicatie het “wasprogramma-pakket” uitbreiden tot maximaal  13 extra  programma’s   . Juist deze mogelijkheid plaatst LG opnieuw in de voorhoede van de beste wasmachinefabrikanten.

  1. Verbruik en comfort

De  energie-efficiëntie  L ‘is waarschijnlijk het meest opvallende kenmerk van LG-wasmachines:  alle modellen  , zelfs de goedkoopste, bevinden zich in feite in ieder geval in energie-efficiëntieklasse  A +++  , de hoogste die momenteel wordt vereist door de richtlijnverwijzing Europese Unie.
Veel van de voorgestelde modellen gaan echter verder en verminderen het energieverbruik tot maximaal  50% minder  dan de grenswaarde van klasse A +++. Momenteel zijn we niet op de hoogte van andere merken die erin zijn geslaagd om het elektriciteitsverbruik in het hele assortiment zo sterk te verminderen. Het waterverbruik  , dat over het algemeen wordt gehandhaafd, ligt meer in lijn met dat van andere high-end producenten onder de 10.000 l / jaar , met enkele bijzonder efficiënte modellen die onder de 8.000 vallen.

  1. Onderhoud

De onderhoudswerkzaamheden van een wasmachine zijn erg gestandaardiseerd, en zelfs in dit geval zijn er niet veel bijzonderheden te melden met betrekking tot specifiek LG-wasmachines. We benadrukken dat er in alle modellen een  specifiek programma is voor het reinigen (legen) van de mand  , dat periodiek moet worden uitgevoerd, terwijl er geen specifieke ontkalkingsfunctie is, dus het zal nodig zijn om een ​​periodieke behandeling uit te voeren met een speciale ontkalker.
Opvallend is het eerder genoemde intelligente  zelfdiagnosesysteem  dat gebruik maakt van de smartphonehouder: het maakt het bijzonder gemakkelijk om de oorzaken van de storing te begrijpen en beheert vooral automatisch het contact met de klantenservice.
Het is ook nodig om een ​​niet-onverschillig aspect te benadrukken: de  Direct Drive-invertermotor  heeft inderdaad  10 jaar garantie  op alle modellen en weinig fabrikanten bieden een even uitgebreide garantie.

LG-concurrenten

Tot dusver hebben we de vergelijking tussen LG en de concurrentie “onpersoonlijk” behandeld, maar wat zijn de  concurrerende merken  van het Zuid-Koreaanse huis?
Zoals gezegd is LG een merk dat we als topklasse moeten beschouwen, vanwege de uitstekende eigenschappen waarmee zelfs de eenvoudigste wasmachinemodellen van dit merk zijn uitgerust. De belangrijkste concurrenten in dit marktsegment zijn ongetwijfeld de Duitsers  Bosch  en  Miele  , beiden gewaardeerd om de lange levensduur van hun producten; de Italo-Brit Hotpoint-Ariston, met meer betaalbare prijzen, maar met uitstekende eigenschappen in verhouding tot de prijs, en de Zweedse  AEG-Electrolux  , die modellen biedt die geschikt zijn voor elk budget.

Veel voorkomende vragen

Waarom een ​​LG-wasmachine kopen?

Er zijn  minstens twee kenmerken  van grote waarde, met alle LG-wasmachinemodellen, die alleen al de aankoop van een machine van dit merk kunnen rechtvaardigen:  extreem laag energieverbruik  , bijna onverslaanbaar op de markt, en de  garantie van tien jaar op de motor  .
De technologische uitrusting is interessant over het hele assortiment: de  Direct Drive-motor  , met zijn 6 bewegingen, is bijna alomtegenwoordig, net als de  gewichtssensoren  en  automatische load balancing  .
Bovendien zijn voor degenen die over het nodige budget beschikken, de meest technologische modellen zeker interessant, dankzij de intelligente aanpassing van de programma’s, alle stoomreiniging , afstandsbediening via smartphone etc.

Hoeveel kost een wasmachine van LG?

De vraag is legitiem, vooral na het overwegen van de vele voordelen van het kopen van een LG-wasmachine.
De  meest geavanceerde modellen  , met alle technologieën die we hebben geanalyseerd (wifi-connectiviteit, stoomreiniging, AI DD-processor, etc.), zijn uiteraard de duurste: afhankelijk van het laadvermogen kunnen ze ook meer dan € 1100 kosten   .
Aan de andere kant zijn er de  eenvoudigste modellen  , “offline”, zonder stoomwassen, maar toch met een zeer laag verbruik, dat zelfs minder dan € 300 kan kosten   , wederom afhankelijk van het laadvermogen.

Waar koop ik een LG-wasmachine?

Een LG-wasmachine kan in wezen via twee kanalen worden gekocht: grote apparatenwinkels of online. Beide opties hebben voor- en nadelen.
Ten eerste: als we in winkels kopen   , voornamelijk van  grote gespecialiseerde ketens  , kunnen we de levering aan huis regelen   , inclusief  installatie  . Bij online aankopen is het echter onwaarschijnlijk dat de wasmachine op de vloer wordt afgeleverd en zullen we praktisch nooit de installatie kunnen aanvragen.
Aanzienlijke verschillen betreffen ook de selectie van beschikbare modellen en prijzen: het is duidelijk dat  we online  een veel groter aantal beschikbare modellen zullen vinden , uit de eigen virtuele winkel van de fabrikant. Zelfs de  prijzen zijn  doorgaans aanzienlijk  lager bij  online aankopen dan bij aankopen in de winkel, aangezien de bedrijfskosten veel lager zijn en niet alleen de uiteindelijke prijs beïnvloeden.

 

 

Vragen en antwoorden over LG

WAT DENKT U VAN LGF4WV510S0
OUD IS ? Ik vond het op de aanbieding van 499 €. TIENE 10,5 KG. EN WIJ HEBBEN EEN GROTE FAMILIE,
DE LANGE CYCLUS MAAKT MIJ BEANG

Nee, het is geen oud model, integendeel.
Voor de duur van de cyclus hoeft u niet bang te zijn: wat wordt aangegeven op het energielabel is de duur van de ‘standaard’ cyclus, dit is normaal gesproken de ecologische cyclus die langer duurt dan de andere (maar ook veel minder verbruikt) . Details over de duur van de verschillende wasprogramma’s zijn meestal te vinden in de handleiding.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *