Beste vlakschuurmachines revisie 2021

5 doorslaggevende factoren bij het kiezen van een vlakschuurmachine

1. Gerechten

Het kiezen van een schuurmachine kan een veel complexere operatie zijn dan verwacht. Deze tool, erg handig voor doe-het-zelvers, omdat je er verschillende klussen mee kunt doen, zoals de verf van deuren en ramen halen of een oud meubel nieuw leven inblazen, kan duizenden verschillende formaten hebben. afhankelijk van het gebruik waarvoor het wordt gebruikt, zouden we moeten doen.
Er zijn eigenlijk de  schuurmachines   om te  rollen  , de  riem  ,  orbitaal  ,  handhelds  ,  verticaal  , in  delta  , afhankelijk van of je op zoek bent naar een gereedschap om te veel materiaal te verwijderen of naar een afwerking, het oppervlak is groot, plat, convex, klein of vol hoeken.
In deze gids vindt u informatie over het kiezen van misschien wel het meest klassieke model schuurmachine,  vlakschuurmachine  . Dit type schuurmachine is eigenlijk het  meest veelzijdig  voor thuis- en / of hobbygebruik, omdat het erg  praktisch is  en  geschikt voor lichte afwerkings- of schuurwerkzaamheden  , zoals het verwijderen van verf, het accentueren van de nerf van houten meubelen of het gladstrijken van scherpe randen. Er moet echter een verduidelijking worden gemaakt: het woord  orbitaal  heeft niets te maken met de vorm van de plaat, maar verwijst naar zijn  beweging  : de plaat beweegt niet echt verticaal, maar  beschrijft een reeks cirkels met verschillende amplitudes.

afhankelijk van het model. Wat betreft de vorm verwijst deze naam voornamelijk naar schuurmachines die zijn uitgerust met een rechthoekige plaat, en het is dit type schuurmachine dat we gaan behandelen.
Zoals we al zeiden, zijn vlakschuurmachines uitgerust met  rechthoekige platen   waarmee u op oppervlakken kunt werken  die groot genoeg zijn  en hoeken kunnen bereiken  . Om veeleisend te zijn, is het voor deze laatste functie beter om een ​​deltaschuurmachine te kiezen die zelfs de smalste ruimtes kan bereiken, zoals die tussen de pennen van de lamellen, maar als u van plan bent de schuurmachine voornamelijk te gebruiken op gladde oppervlakken zonder groeven of Als u van plan bent één stuk gereedschap te kopen dat de meeste oppervlakken kan schuren, is dit zeker het meest veelzijdige model.

Afmetingen (mm)

Er zijn geen standaardafmetingen  de schuurmachine plaat: meestal de  breedte  kan  variëren van ongeveer 90 tot 115 mm  , terwijl de  lengte kan  ongeveer  100-220 mm  .
Hoewel de ideale maat sterk afhangt van het soort gebruik dat ervan wordt gemaakt, kan echter worden gezegd dat hoe groter het verschil in millimeters tussen de breedte en de lengte van de plaat, hoe meer deze in staat zal zijn om werk zelfs in krappe ruimtes ook in de groeven paneeldeuren).

2. Motor

Was op deze manier de levigatrice en als het kwalificeert als het karakter  van de motore , overweeg dan volgens de bisogna het  voedsel , de  potenza  en de  velocità .

Alimentazione

Come la gran part degli ELETTROUTENSILI, anche le LEVIGATRICI orbitali possono essere om  de  batteria te  graven . De keuze is gemaakt met healing, omdat het te wijten was aan het feit dat het anders was.

Levigatrici de batteria

De  accu van de schuurmachine  heeft als voordeel dat deze  overal inzetbaar is  : staat er bijvoorbeeld een schutting in de tuin die je wilt opknappen dan kan een vlakschuurmachine accu de ideale oplossing zijn voor het verwijderen van oude verf want dat kan ook gebruikt  buiten genomen  .
Modellen met batterijvoeding hebben echter de   gemeenschappelijke nadelen van werktuigen op batterijen, dat wil zeggen dat ze over het algemeen een  lager motorvermogen hebben  en een  kortere looptijd hebben, die gewoonlijk ongeveer 2/3 uur is  , dus het is niet zeker dat u zal de klus kunnen klaren voordat de batterij leeg is.
Over het algemeen wordt de batterijgevoede variant voornamelijk gebruikt in handpalmschuurmachines, die zich onderscheiden van orbitalen door de vorm van de driehoekige plaat (hoewel niet zo klein als die van deltaschuurmachines, die lijken op de vorm van strijkijzers): ze kunnen ook worden gebruikt met één hand en voornamelijk voor afwerkingen die direct op de werf moeten worden uitgevoerd, bijvoorbeeld in deur- of raamkozijnen of kozijnen.
De meeste vlakschuurmachines zijn echter   bedraad  .

Kabelschuurmachines

In de meeste gevallen wordt het schuurwerk binnenshuis gedaan, om nog maar te zwijgen van de zeldzame gevallen waarin de kabel het te bewerken oppervlak niet bereikt. De kabel heeft meestal een  lengte van 2 of 3 m  , kan ook hoge punten bereiken, en kan ook verlengd worden met een verlengstuk.
Er moet echter voor worden gezorgd dat de kabel de beweging niet belemmert, bijvoorbeeld als het nodig is om een ​​ladder te beklimmen om het te schuren gebied te bereiken.
Kabelschuurmachines hebben ook het voordeel dat ze over het algemeen  krachtiger zijn  , zelfs als het nooit nodig is om meerdere opeenvolgende uren te werken, zowel vanwege het risico op oververhitting van de motor als omdat ze na verloop van tijd te lijden hebben van verstoringen in de bloedsomloop of gewrichten.

Kracht

Afhankelijk van de oppervlakken die we willen schuren, is het belangrijk om de juiste elektrische schuurmachine te kiezen.
Af en toe kun je online lezen dat het vermogen van een schuurmachine varieert van 600 tot 2200 W: deze gegevens zijn onnauwkeurig en moeten met een tang worden verkregen. In feite komt de fout voort uit de verwarring rond de term schuurmachine en zijn categorieën, waaromheen er niet altijd duidelijkheid en uniformiteit van namen is.
In dit geval is het geïndiceerd vermogen geldt bijvoorbeeld voor haakse slijpmachines, die soms hoek schuurmachines genoemd, maar zeker geen realistische waarde  vlakschuurmachines  .
In dit geval, in feite de  stroom  is  120 tot 400 Wover (we hebben het altijd over tools voor hobby of semi-professioneel gebruik). Hoe groter het vermogen  , hoe  groter het aantal materialen dat kan worden geschuurd  , maar de keuze moet worden gemaakt op basis van uw behoeften: voor hout en multiplex is een vermogen van 180-200 W meer dan voldoende, terwijl hoe resistenter de materialen zijn. . waaraan u van plan bent te werken, hoe hoger u zult moeten stijgen met de kracht.

Snelheid

De  snelheid  van een vlakschuurmachine wordt gemeten in  banen of trillingen per minuut  .
We hebben zelfs gezien dat de plaat, terwijl hij beweegt, kleine banen beschrijft, waaraan het instrument zijn naam ontleent. Hoe groter het aantal banen per minuut, hoe minder tijd het kost om het gewenste oppervlak glad te strijken.
Een goede schuurmachine oscilleert over het algemeen  met ongeveer 22.000-24.000 banen / min  , maar dat is niet genoeg om de kwaliteit te bepalen. Hoewel niet in alle modellen aanwezig, is een zeer belangrijke functie om te overwegen de  snelheidsvoorkeuze  , waarmee u twee of meer snelheidsniveaus kunt  definiërenafhankelijk van het materiaal waarmee u te maken heeft en het soort werk dat u van plan bent te doen. Hierdoor kunt u de schuurintensiteit moduleren om te voorkomen dat u veel lagen verwijdert.
Een ander handig kenmerk is de  zachte start  : aangezien het een delicate en precieze klus is, is het raadzaam om niet te stoten, en de zachte start zorgt ervoor dat het gereedschap de geprogrammeerde snelheid langzaam bereikt, zodat de gebruiker zijn bewegingen en de uitgeoefende kracht kan moduleren naarmate de motor zijn oscillaties verhoogt.

Lawaai en trillingen

Hoewel deze gegevens moeilijk te vinden zijn – ze worden zelden aangegeven in de technische gegevensbladen die door de fabrikanten worden verstrekt – is het, als ze aanwezig zijn, ook goed om de  geluids-  en  trillingsgegevens  van de vlakschuurmachine te controleren, aangezien beide ook ernstige problemen kunnen veroorzaken. schade aan de gezondheid.
Denk er met betrekking tot geluid aan dat een  schuurmachine geluidsemissies  produceert  van ongeveer 100 dB  (maar deze kunnen ook variëren afhankelijk van het te schuren materiaal), een zeer hoge waarde aangezien geluidsemissies al als gevaarlijk kunnen worden beschouwd. Als ze hoger zijn dan 50 dB .
Daarnaast daarom  oordopjes gebruiken in de schuurmachine heeft het tussen twee vergelijkbare modellen altijd de voorkeur om degene te kiezen die minder geluid produceert.
Hetzelfde geldt voor  trillingen  : de   grenswaarde van blootstelling  aan trillingen mag gemiddeld niet hoger zijn dan  5 m / s²  op een 8-urige werkdag, met het risico in de bloedsomloop en gewrichtsproblemen te komen.
Daarom is het raadzaam om deze limiet nooit te overschrijden en de voorkeur te geven aan modellen die een trillingsniveau van 3 m / s² of minder produceren om geen   risico te lopen op gezondheidsproblemen, zelfs bij langdurig gebruik van de schuurmachine.

3. Gebruiksgemak

Over het algemeen vereist een schuurklus tijd en precisie, zodat het oppervlak glad en vrij van onvolkomenheden is. Het is dus ook goed om op die kleine eigenschappen te letten die meestal niet opvallen, maar die het  gemak van het gebruik van de  schuurmachine bepalen en dus de kwaliteit van het uitgevoerde werk en de tijdsbesteding beïnvloeden.

Wendbaarheid

Het eerste dat u moet controleren, is of het instrument  gemakkelijk  te  hanteren is  , zodat u het moeiteloos niet alleen horizontaal, maar ook verticaal kunt gebruiken.
Daarom moet het allereerst  licht zijn  : het is altijd raadzaam om u te oriënteren op een model dat niet meer dan  2 kg weegt  , om pijn in uw armen te voorkomen, vooral als u er niet aan gewend bent.
U moet dan  een comfortabele  ,  ergonomische  en  antisliphandgreep  hebben om een ​​stevige en veilige grip mogelijk te maken. Ook de aanwezigheid van een tweede  voorhandgreep waarmee de schuurmachine met twee handen kan worden verplaatst, moet altijd in de vlakschuurmachines worden opgenomen, zelfs in de lichtste modellen of met een bijzonder kleine plaat, omdat ze het werk vergemakkelijken en het preciezer en zonder bramen maken.

Component vervangen

Het bevestigen van de  schuurvellen aan de ondergrond  moet tegelijkertijd gemakkelijk en veilig zijn.
Het schuurvel kan op twee manieren aan de plank worden bevestigd, of het nu al is gevormd of dat het handmatig op de juiste maat is gesneden met een schuurroller.
De eerste methode is  klittenband  : plaats het schuurblad gewoon op de plaat om het snel te bevestigen en het is zo eenvoudig om het te verwijderen als u klaar bent. Aan de andere kant heeft dit type aanhaken echter het nadeel, namelijk dat het vel tijdens de verwerking los kan komen.
Het tweede systeem, ook vrij eenvoudig, vereist de aanwezigheid van een  paperclip op de achterkant van de plaat waaronder het schuurvel moet worden geschoven: eenmaal gepositioneerd, laat u gewoon de paperclip los en deze blokkeert het schuurvel.
Vanuit dit oogpunt zijn  de beste schuurmachines degene die de twee methoden combineren  : de kans dat de plaat tijdens de verwerking loskomt, is dus minimaal.

4. Afzuigsysteem

Van de verschillende factoren die in acht moeten worden genomen, is het belangrijk om niet te vergeten het aanzuigsysteem te observeren   waarmee de vlakschuurmachine is uitgerust.
Tijdens het polijsten worden namelijk veel resten geproduceerd in de vorm van fijn poeder: bij inademing kan het schadelijk zijn voor het lichaam. Om deze reden is het raadzaam om nooit een vlakschuurmachine te gebruiken voordat u een  masker gebruikt  om fijn stof weg te filteren (evenals  precisiehandschoenen  ,  transparante bril  en  gehoorbeschermers  ).
Daarnaast belemmeren de resten ook het egaliseringsproces: daarom zijn alle platen voorzien van  gaatjes waardoor het stof kan worden opgezogen.
Het afzuigsysteem kan geïntegreerd of extern zijn  : in het eerste geval worden de poeders gefilterd en opgevangen in een zak of in een  stofafscheider die  normaal onder het handvat is geplaatst, in het tweede in plaats van de container is er een  adapter  waarmee u de schuurmachine aan uw stofzuiger.
Als de geïntegreerde afzuigsystemen het nadeel hebben dat ze regelmatig moeten worden geleegd, is het nadeel van de externe dat de schuurmachine moet worden aangesloten op een andere slang, die samen met de stroomkabel, indien aanwezig, de bewegingen kan belemmeren en kan resulteren in een aanwezigheid ook een beetje ongemakkelijk.
De ideale oplossing is de aanwezigheid van beide systemen , zodat u de beste oplossing kunt kiezen op basis van de hoeveelheid geproduceerd stof en de locatie van het object dat u aan het polijsten bent.

5. Accessoires

Nadat alle bovengenoemde factoren zijn onderzocht en u twijfelt tussen twee vergelijkbare schuurmachines, kunt u de aan- of afwezigheid van accessoires gebruiken als een discriminerende factor die, hoewel niet doorslaggevend, toch kan leiden tot de keuze van het ene model in plaats van het andere. Laten we eens kijken wat ze kunnen zijn:

  • Doos  : schuurmachines die in een doos worden verkocht, hebben zeker het voordeel dat ze al aan het begin van een plaats zijn uitgerust om de schuurmachine  veilig  en  netjes te houden  , waardoor het risico op breken of per ongeluk beschadigen wordt verkleind. Daarnaast kunnen ook schuurvellen in de koffer worden opgeborgen, die anders het risico lopen verloren te gaan
  • Schuurvellen  : sommige modellen worden al geleverd met enkele vellen schuurpapier in wisselend aantal en soort om de schuurmachine direct te kunnen testen
  • Papieren bord  : aangezien, zoals reeds vermeld, niet alle  schuurvellen  reeds gegoten worden verkocht, maar het in de meeste gevallen aan de gebruiker is om van een rol schuurpapier een stuk te snijden dat geschikt is voor de grootte van de plaat, is het soms mogelijk Zoek een papieren plaatje  om de schuurvellen te perforeren tussen de meegeleverde accessoires  om het stof te laten opzuigen.
  • Extra platen  : ze behoren zeker tot de minst voorkomende accessoires, maar niet onmogelijk te vinden. Sommige modellen bieden zelfs de  mogelijkheid om de rechthoekige plaat te verwijderen om deze te vervangen door een driehoekige,  waardoor  de vlakschuurmachine effectief wordt omgevormd  tot multifunctioneel. In andere gevallen kan de driehoekige plaat in aangrijping komen met de rechthoekige, waardoor de lengte toeneemt. Dit zijn zeker de meest veelzijdige modellen, omdat ze zelfs de meest levendige hoeken gemakkelijker kunnen bereiken.

Andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een vlakschuurmachine

Zijn de materialen belangrijk?

Zowel in het geval van de vlakschuurmachine, als in het algemeen in alle categorieën schuurmachines, tellen materialen  veel  . We verwijzen echter niet naar de materialen van de constructie, maar naar  de schuurvellen  . In feite zijn er  verschillende korrels  , afhankelijk van het materiaal dat moet worden geschuurd en het soort werk dat moet worden uitgevoerd. Het is ook belangrijk om het papier te kiezen op basis van het meegeleverde bevestigingssysteem: als het nodig is om een ​​papier met velcro te kiezen, als er een paperclip is, kun je ook vellen zonder velcro kiezen.

Is het merk belangrijk?

Er zijn verschillende merken die schuurmachines produceren. Naast het kiezen van wie een  lange ervaring heeft in de  sector van elektrisch gereedschap en die in de loop van de tijd betrouwbaarheid en bekwaamheid heeft aangetoond, is het raadzaam om de voorkeur te geven aan productiebedrijven die gebruikers voorzien van  volledige en diepgaande technische bladen  om de gegevens te verifiëren. die zeer moeilijk persoonlijk te beoordelen zijn zonder de juiste apparatuur (bijvoorbeeld geproduceerde lawaai en trillingen).
Onder de meest vertrouwde merken raden we  Bosch  ,  DeWalt  en  Makita aan  , zolang u wilt kiezen voor  modellen  in  de lagere prijsklasse uitstekende producten vinden we bijvoorbeeld van  Einhell  en  Black & Decker  .

Maakt de prijs uit?

De kosten van een schuurmachine voor amateur- of semiprofessioneel gebruik  kunnen variëren tussen de dertig en honderd euro  . Dit wordt sterk beïnvloed door eigenschappen zoals de grootte van de plaat, het vermogen van de motor en de aanwezigheid van platen van verschillende formaten.
Daarom is het belangrijk om  , voordat u doorgaat met de aankoop, te  evalueren welk  type gebruik  u met de schuurmachine wilt maken: als u van plan bent hem slechts sporadisch te gebruiken voor kleine houtschuurklussen, kunt u ook kiezen voor goedkope modellen, waaronder en € 40: als je in plaats daarvan verschillende soorten materialen intensiever wilt gebruiken, kan het de moeite waard zijn om te investeren in de aanschaf van een schuurmachine met uitstekende technische specificaties en voorzien van meer platen, maar met een duidelijk hogere prijs.

 

 

Vlakschuurmachine vragen en antwoorden

Heb ik een speciale schuurmachine nodig om herhaaldelijk geverfde muren te schuren?

Er is geen privéschuurmachine nodig, maar je moet ervoor zorgen dat elke stap goed wordt gedaan, de klus is complex om uit te leggen, als je geen expert bent, is het beter om hulp te vragen aan een professional.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *