beste topper recensie 2021

De doorslaggevende factoren bij het kiezen van de topper

De  kwaliteit van nachtrust  wordt bepaald door een aantal factoren, zowel extern als intern (laten we eens kijken hoeveel stress de slaap beïnvloedt).
Als we het hebben over objecten die verantwoordelijk zijn voor onze goede nachtrust, bestaat de fundamentele eenheid uit het  bed  en al zijn componenten:  lattenbodems  , matrassen ,  lakens  , kussens,  dekbedden  ,  spreien,  enz. Elk van deze elementen heeft zijn eigen functie: hier hebben we willen specifiek omgaan met de  topper  , een beddengoed van oorsprong uit Noord-Europa dat de laatste jaren ook in ons land steeds meer aan populariteit wint.

Wat is de topper en waar dient hij voor?

De topper is een   bepaald  type matrashoes  die, naast het beschermen van de matras tegen stof, zweet en onzuiverheden die ons lichaam van nature verliest, een niveau van  zachtheid, comfort en warmte  aan ons bed geeft. De hoge hoed wordt voornamelijk gebruikt om een ​​zeer stijve matras te  verzachten  , om comfort te verkrijgen zonder de voordelen van stijfheid te verliezen, of om warmte te winnen, afhankelijk van de voering die wordt gebruikt om de hoge hoed te vullen. Het  gebruik van de hoes sluit het gebruik niet uit van de matrashoestraditioneel: het kan namelijk rechtstreeks op de matras worden uitgespreid en vervolgens worden afgedekt met een normale matrashoes. Op deze manier, als er speciale behoeften zijn, zoals de behoefte aan een sponsmatrasovertrek om overmatige transpiratie te absorberen of een waterdichte matrashoes om nachtelijke lekken op te vangen, hoeft u het comfort van de hoge hoed niet op te geven.
Afhankelijk van wat we willen voor onze matras en voor onze rust, moeten we daarom onze nieuwe topper zorgvuldig kiezen. Laten we kijken waar we op moeten letten op basis van verschillende behoeften.

De materialen

Het spreekt voor zich dat het eerste waar we op moeten letten bij het kiezen van een hoge hoed zijn de  materialen  waarmee deze gemaakt is, zowel wat betreft de  voering  als de  voering  . Dit is vooral belangrijk als we last hebben van allergieën, of het nu gaat om luchtwegen of huid, en als we moeten zorgen voor rugpijn en andere musculoskeletale pijn.

Vullen

Het bijvullen van een bowlingspelerpet kan worden gemaakt van verschillende materialen, zowel natuurlijke als synthetische.  Onder de natuurlijke vezels  zijn  wol  ,  katoen  , gemengde samenstellingen   van deze twee, maar ook  ganzenveertjes en veren  . Over het algemeen hebben quilts van natuurlijke oorsprong uitstekende  ademende eigenschappen  die de natuurlijke thermoregulatie van het lichaam bevorderen en daardoor nachtelijk zweten vermijden. Aan de andere kant zijn ze allemaal vrij zacht en bieden ze  minder ondersteuning  aan het lichaam. Van de  synthetische vezels  is  polyester dat wel benadruk dat, hoewel het ook een zachte vulling is, het niet dezelfde ademende eigenschappen heeft als de hierboven genoemde natuurlijke materialen. Het wordt vaak gemengd met wol of katoen  aangetroffen Visco-elastisch schuim  en latex bekleding vallen op   , twee materialen die stijver zijn dan vezels en de voorkeur hebben als de topper nodig is om de hardheid of enkele depressies van de matras te corrigeren. Zowel visco-elastisch als latex passen zich aan de rondingen van het lichaam aan en geven ondersteuning en voorkomen zinken.

Coating

De  coating  van een topper kan ook gemaakt zijn van  natuurlijke of synthetische vezels  . Het is voornamelijk  katoen  ,  polyester  of een mengsel van beide, met dien verstande dat de kenmerken hetzelfde blijven als hierboven vermeld: katoen is beter ademend, polyester is minder onderhevig aan de opeenhoping van allergenen.

Hygiëne

Zowel stoffering als hoezen, ongeacht het materiaal waarvan ze zijn gemaakt, kunnen  anti-allergische en hygiënische behandelingen krijgen  : veren kunnen bijvoorbeeld worden gesteriliseerd en geolied, terwijl alle andere vezels kunnen worden behandeld met aloë vera, een natuurlijk antibacterieel middel. De laatste jaren zijn er ook toppers die volledig  uit bamboevezel bestaan  , zowel in vulling als in coatings: bamboe heeft van nature antibacteriële eigenschappen, dus het eenvoudige gebruik van deze vezels, zonder aanvullende behandelingen, garandeert een goede hygiëne.

Maatregelen

In tegenstelling tot andere “bed” -artikelen, zoals de  bedwarmer  of de hygiënische traverse, moet de topper  perfect passen bij  de  matrasmaat  .
Toppers zijn er in de meest gangbare maten: er zijn eenvoudige modellen, twee en anderhalf. Omdat de afmetingen echter niet perfect gestandaardiseerd zijn, raden we u altijd aan om uw matras op voorhand op te meten om een ​​hoed van hoge maat te kopen, waarbij u niet alleen afhankelijk bent van het aantal “vierkanten”.

De dikte

De dikte van een topper kan variëren  van ongeveer 2 tot 7 cm  en hangt voornamelijk af van het voeringmateriaal en het type topper: de meer “corrigerende” modellen zijn doorgaans dikker en “steviger”, hoe meer comfortgerichte modellen ze zijn in veel gevallen het meest subtiel Een uitzondering op de regel zijn toppers met veren en / of veren, die ook bij aanzienlijke dikte zeer flexibel blijven.

Bevestigingssysteem

Het is belangrijk dat de bolhoed op zijn plaats blijft terwijl we slapen, om effectief maximaal voordeel te garanderen. Daarom is het de moeite waard om de manier te overwegen om de topper aan de matras te bevestigen, zolang deze maar een verankeringssysteem heeft: de zwaardere modellen, vergelijkbaar met dunne matrassen, rusten gewoon op de matras en blijven daar min of meer stationair, afhankelijk van hun grootte, gewicht en onze nachtelijke agitatie Een lichte hoge hoed, meer gericht op comfort dan op correctie van de matras, zou bij voorkeur elastische banden moeten hebben   die de fixatie in de hoeken van het bed mogelijk maken. Als ze er niet zijn, raden we aan om een ​​matrashoes te gebruiken, eventueel met een ritssluiting, om de matras en hoes in één envelop te omsluiten en zo min mogelijk stabiliteit te krijgen.

Certificaten

De certificering van stoffen en stoffering die gebruikt worden bij het vervaardigen van een topper is een troef voor de koper: er zijn verschillende certificatie-instellingen die bepaalde eigenschappen van het aangekochte artikel garanderen.

Oeko Tex

Oeko Tex  is een certificeringsinstantie die een reeks verschillende certificeringen afgeeft op verschillende gebieden van textiel- en leerproductie. Van de milieu-impact tot de toxiciteit van de producten die bij de productie worden gebruikt, Oeko Tex-certificeringen worden erkend als een kwaliteitsembleem. Een topper van goede kwaliteit zal de Oeko Tex Standard 100-certificering presenteren   , die getuigt van de afwezigheid van giftige stoffen in het eindproduct.

Biologische certificeringen

Er zijn twee belangrijke certificeringen die het gebruik bij de productie garanderen van alleen vezels die zijn verkregen met  biologische teelt  (we hebben het over biologische katoenteelt, in het geval van toppers): die van de  Global Organic Textile Standard  en de Organic 100- certificering   .

Recyclebare materialen

Polyestervezels en ganzenveren zijn  recyclebare en regenereerbare materialen  , en de textielindustrieën die deze “tweede leven” -materialen gebruiken, kunnen trots zijn op enkele certificeringen. De  Global Recycle Standard  certificeert bijvoorbeeld het massale gebruik van gerecyclede materialen, zowel synthetisch als natuurlijk.

Het onderhoud

Het zal waarschijnlijk geen grote factor zijn bij onze aankoopkeuze, maar het is altijd goed om te kijken  hoe je een hoge hoed moet wassen en drogen  . Afhankelijk van het type hoge hoed zijn de was- en drooginstructies anders, die u altijd op  het  betreffende label vindt .

Wassen

Een opvallend verschil tussen lichtere en zwaardere toppers is de mogelijkheid  om de voering  te verwijderen om de buitenvoering apart te wassen, een kenmerk dat verschillende van de “corrigerende” toppers, in visco-elastisch of latex, met elkaar verbindt. Integendeel, de lichtere en zachtere modellen met vezelvulling of dons zijn niet uitneembaar, maar kunnen met de hand of in de wasmachine worden gewassen.In  het  algemeen mag de  watertemperatuur  niet hoog zijn, met 30 of  maximaal 40 ° Ç. Aan de andere kant zijn de hoezen alleen vaak bestand tegen hoge temperaturen (tot 60 ° C), vooral als ze van katoen zijn gemaakt. In het geval van toppers gevuld met veren of dons, is het gebruikelijk om het gebruik van een delicate wascyclus aan te bevelen, met een zeer zachte centrifugering of zelfs zonder centrifugatie.

Drogen

De hoge hoed kan bijna altijd in de droger worden gedroogd   , naast natuurlijk buiten zijn. Over het algemeen is, tenzij het een kledingstuk is dat volledig van katoen is gemaakt (vulstof en voering), een zachte droogcyclus vereist bij gematigde temperaturen (vooral voor synthetische vezels en ganzenveren).

Veel voorkomende vragen

Waar kan ik een hoge hoed kopen?

Om een hoge hoed te  kopen  , hebben we  twee mogelijkheden  . We kunnen  specifiek naar een  winkel gaan die gespecialiseerd is in beddengoed of badkleding en deze aanbieding bekijken, of een model kiezen uit de vele beschikbare  online winkels  .
Het is duidelijk dat beide mogelijkheden  voor- en nadelen hebben  : de grootste discriminerende factor is het feit dat we alleen in  fysieke winkels  de topper uit de  eerste hand  kunnen  aanraken  (zo niet eens de consistentie ervan testen op een beschikbare testmatras), maar aan de andere kant, de hand dat er geen hardware winkel zal bieden uitgestrektheid van keuze  beschikbaar online  . Het is echter ook waar dat veel online retailers gratis retourneren aanbieden als het gekochte model onbevredigend is, en sommige merken bieden zelfs een proefperiode voor retournering en terugbetaling aan voor het geval u teleurgesteld bent.
Ten slotte is het ook noodzakelijk om een ​​economische afweging te maken: het is niet ongebruikelijk dat dezelfde topper online en in fysieke winkels tegen een andere prijs wordt verkocht, bijna altijd met  aanzienlijke besparingen bij het  kiezen voor  online winkelen  .

Beter de hoge hoed of de matrashoes?

De voorkeur voor de  topper of matrasbeschermer  moet natuurlijk ingegeven worden door de wensen en behoeften van ieder. Als onze matras in goede staat verkeert, zonder gaten of “oneffenheden”, en de hardheidsgraad voldoende is, hebben we geen reden om de voorkeur te geven aan een hoge hoed: alleen een traditionele matrashoes is voldoende om een ​​betere slaaphygiëne te garanderen.
Maar als we onszelf willen trakteren door warmte en zachtheid toe te voegen voor onze matras, of als we een matras moeten “repareren” die een beetje verouderd of gewoon te stijf is, dan is een topper zeker geschikt voor ons. Het belangrijkste is, zoals reeds vermeld, om een ​​topper te kiezen van de juiste maat en met de eigenschappen die passen bij onze wensen: dikker en “steviger” om een ​​oude, zachtere en dunnere matras te corrigeren voor meer comfort.

Beter een topper of een nieuwe matras?

De corrigerende werking van de hoge hoed, in het bijzonder de dikkere visco-elastische of latex hoge hoed, heeft echter zijn grenzen. We moeten kunnen begrijpen of een topper voldoende kan zijn om de kwaliteit van onze slaap te verbeteren of dat het gewoon geen tijd is  om de matras te vervangen  .
Een matras die simpelweg te stevig is of met een lichte dip kan enige tijd meegaan met het toevoegen van een hoes, maar als het een matras is die nu te gebogen is, kun je niet verwachten dat het toevoegen van een zachte laag de zaken op zijn plaats zal zetten. : in dit geval kunt u het beste geen topper kopen en direct op zoek gaan naar een nieuwe matras.

 

 

Topper vragen en antwoorden

Hallo, ik zou graag willen weten of de topper dient om het hoogteverschil tussen twee enkele matrassen die als tweepersoonsbed worden gebruikt, te corrigeren.

Het hangt af van het hoogteverschil: een topper van de juiste dikte op de onderste matras kan het probleem oplossen.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *