Beste stofzuigers Rowenta Review 2021

Rowenta stofzuigers

Als u op zoek bent naar een   hoge  prestaties, een lange levensduur stofzuiger  voor meer grondige reiniging, Rowenta modellen   zijn zeker voor u van belang. Het merk zet zich in feite voorop bij het produceren van concurrerende modellen die in staat zijn om de zwaarste concurrentie het hoofd te bieden, zowel qua prestaties als qua prijs.Als u daarentegen op zoek bent naar een stofzuiger voor snellere en meer incidentele reiniging, een  elektrische bezem is  wellicht interessanter voor u, ook verkrijgbaar in de nieuwe varianten op  batterijvoeding  die nu erg populair zijn geworden.

Soorten Rowenta-stofzuigers

Net als de markttrend van de afgelopen jaren, heeft Rowenta ook de productie van twee verschillende soorten  stofzuigers omarmd  : de meest ‘historische’, met opvang van het aspiraat in een hygiënische zak, en het modernere type met de zogenaamde ‘ cyclonisch ”, Met een zakloze tank die geleegd kan worden.

Rowenta stofzuiger met zak

De stofzuigerzak heeft, ondanks dat hij al tientallen jaren een apparaat is dat al tientallen jaren in gebruik is, nog steeds  enkele voordelen ten  opzichte van de modernere cycloonstofzuigers.
Ten eerste de  capaciteit van de zak  : als een cyclonische tank nauwelijks meer dan 2 liter inhoud heeft, kan een zak  4 liter of meer bereiken  zonder dat er een groter volume nodig is.

Ten tweede  hygiëne  , vooral voor mensen die  allergisch zijn  voor huisstofmijt of pollen: bij het verwijderen en gooien van de zak komt er minder stofverspreiding bij kijken dan bij het legen van de cycloontank.
Het is echter ook zo, dat de  zuigkracht kracht  van   dit type stofzuiger  aanzienlijk afneemt  met de geleidelijke vullen van de zak. Een ander nadeel is dat je de periodieke kosten  voor de aanschaf van nieuwe tassen moet betalen  .

Rowenta stofzuiger zonder zak

De  tanks  zonder zak of cyclonaal  zijn de modernste zuigkracht, bieden een  uitstekende zuigkracht  met een  laag verbruik  en elimineren terugkerende kosten bij het kopen van nieuwe zakken.
Het negatieve punt is niet zozeer de kleinere capaciteit van de tank, maar het feit dat bij het legen onvermijdelijk een deel van het stof opnieuw in het milieu terechtkomt. Om deze reden zijn allergische mensen niet altijd tevreden met dit type stofzuiger, hoe goed het filtervermogen ook is.
Ook voor niet-allergische mensen raden wij altijd aan om de tank bij voorkeur buiten het huis te legen: in de tuin, op het balkon of op de overloop.

De Rowenta stofzuigerlijnen

Rowenta-stofzuigers, ongeacht de gebruikte technologie (zak of cycloon), zijn georganiseerd in  verschillende productlijnen,  elk specifiek ontworpen voor een ander type gebruiker.

Kracht van stilte

De Silence Force- lijn   streeft, zoals de naam al doet vermoeden, naar  hoge zuigprestaties  (kracht) met behoud van een  laag geluidsniveau  (stilte).
De modellen die tot deze lijn behoren zijn op verschillende manieren uitgerust, maar over het algemeen bieden ze  zuigprestaties in klasse A  zowel op  harde vloeren  als vooral op  tapijten en vloerkleden  : deze specifieke gegevens zijn significant, aangezien het niet gemakkelijk is om een ​​stofzuigerpoeder te bereiken dit. effectiviteit in deze superfíciesO niveau  emissie  van  geluid  blijft echter  onder de 70 dBvoor alle modellen die tot deze serie behoren: zodat u begrijpt hoe weinig geluid ze produceren in vergelijking met de stofzuigers van de oude generatie, kunnen we u vertellen dat u met aangesloten stofzuiger niet eens uw stem hoeft te verheffen om gehoord te worden .
Een uitstekend model behorend bij deze lijn is bijvoorbeeld de  Rowenta RO7681EA Silence Force Cyclonic 4A Animal Pro  .

Compacte kracht

Het belangrijkste kenmerk van de Compact Power- stofzuigers   is het  kleine formaat  van de machine, gecombineerd met een  goede zuigkracht  .
Het  gewicht  van deze modellen is ongeveer  5 kg  , een zeer lage waarde voor een stofzuiger, met afmetingen  tussen 50x25x30 cm  (we hebben het alleen over het machinelichaam zonder rekening te houden met de slang).
Op het gebied van afzuiging blijven de prestaties in lijn met het marktgemiddelde: op  harde vloeren is  de zuigklasse de best mogelijke (  efficiëntie A  ), terwijl  deze modellen op  tapijten in klasse C vallen  , op hetzelfde niveau als hun grotere concurrenten.
Gezien de compactere afmetingen is de  capaciteit van de tank  natuurlijk beperkt: we zijn ongeveer   1,5 liter  voor  cyclonische modellen  en ongeveer  3 liter  voor modellen  met tassen  .
Een voorbeeldmodel van deze lijn is de  Rowenta RO3753EA Compact Power Cyclonic  .

Stad Space

 De City Space- lijn van  Rowenta gaat verder en, als je wilt, worden de kenmerken van de Compact Power-lijn tot het uiterste getild. In feite zijn dit  ultracompacte  stofzuigers die zijn ontworpen voor het reinigen van kleine ruimtes (appartementen met één of twee slaapkamers in de stad, dus ‘stad’), waarvan de afmetingen  binnen 45x25x25 cm hoog blijven  met een  tank van 1,2 liter  per  cyclonische  modellen en  2,5 liter  voor modellen  met tas  . De stroomkabel is ook korter, ongeveer 5 meter. De prestatie is vergelijkbaar met die van de oudere “broers”: ze blijven goed op  harde vloeren  (  klasse A  ), terwijl ze optapijten  blijven hier in  C klasse  .
Bekijk bijvoorbeeld onze review van de  Rowenta City Space Cyclonic RO2522WA  .

Andere termen

Zoals je misschien hebt gemerkt, worden Rowenta-stofzuigermodellen genoemd met een reeks woorden die verder gaan dan de indicatie van de modellijn en code. Laten we de belangrijkste bekijken:

 • 4A  : efficiëntieklasse A voor consumptie, heruitgaven en stofzuigen op harde vloeren en tapijten
 • 3A  : efficiëntieklasse A voor verbruik, herintroductie en afzuiging op harde vloeren
 • Animal Care  : uitrusting inclusief gemotoriseerde borstels voor ontharing
 • Huis en auto  : uitrusting inclusief borstels en mondstukken voor gecapitonneerde oppervlakken en tussenruimten

Rowenta stofzuigers en de concurrentie

Met het oog op de aankoopkeuze is het interessant om Rowenta-stofzuigers te vergelijken met de typische kenmerken van de stofzuigers op de markt, om de sterke punten van  dit merk te benadrukken  . Om dit te doen, volgen we onze evaluatiecriteria:

 1. Structuur

Zoals we zagen toen we het hadden over productlijnen, streeft Rowenta ernaar om toezicht te houden op  alle soorten stofzuigers  , van grotere ‘admiraal’-modellen tot ultracompacte modellen. solide, het ontwerp is nauwkeurig, de demontage van de bewegende delen is eenvoudig en intuïtief. Alle modellen hebben  brede wielen  om een ​​uitstekende mobiliteit van het apparaat te garanderen, terwijl we, afhankelijk van het model, ook de  ergonomische handgreep  met geïntegreerde bedieningselementen kunnen vinden, twee  topfuncties  .

 1. Borstels en sproeiers

Als het gaat om  borstels en mondstukken  die bij een stofzuiger worden geleverd, moeten we zeggen dat Rowenta, in tegenstelling tot veel concurrenten, inclusief cutting-edge, niet bespaart. Naast de essentiële selectie van “basismodellen” die alleen zijn uitgerust met een universele borstel en de klassieke standaardsproeiers (de speer en de T-vorm voor bekleding), zijn er veel modellen die volledig zijn  uitgerust  voor verschillende behoeften. Borstels voor parket, borstels voor motorfietsen voor tapijten en stoffering en flexibele mondstukken voor de tussenruimten: de Rowenta-catalogus met stofzuigeraccessoires behoort tot de beste “standaard” die de markt biedt.

 1. Verbruik en prestaties

Mede door nieuwe Europese regelgeving over het terugdringen van energieverbruik en dus vervuiling zijn producenten de afgelopen jaren juist op het gebied van consumptie een nieuwe strijd aangegaan, zonder in te boeten aan prestaties.
In dit dispuut is het merk Rowenta het beste gewend: de huidige modellen zijn allemaal uitgerust met dall ‘motoren met een  absorptiebereik tussen 500 en 750 watt  , met een   geschat  jaarlijks verbruik tussen 25 en 16 kWh  .
Wat  zuigprestaties betreft  , is het doel van het huis om altijd uitstekende resultaten te garanderen op  harde vloeren , daarom krijgen alle modellen een  efficiëntiebereik A  voor het reinigen van deze oppervlakken.
Maar hoewel bijna alle concurrenten terughoudend zijn om vergelijkbare prestaties te behalen op het gebied van  tapijten en vloerkleden  , is Rowenta van plan, vooral met de high-end modellen, om dit opmerkelijke resultaat te bereiken.

 1. Tank kenmerken

We hebben al gezegd dat het huidige aanbod van Rowenta stofzuigers omvat zowel “traditionele”  bag  -modellen en de meest moderne, cycloon en  multicyclonic modellen  .
Ook in dit geval variëren de afmetingen van groot tot ultracompact: in cycloonmodellen  vinden we  tanks  van 1,2 tot 2 liter  , terwijl  zakmodellen  variëren van een minimale inhoud van  2,5 liter  tot maximaal  4,2 liter  . Bij de meeste van zijn concurrenten is Rowenta’s doel om alle marktsegmenten te bestrijken met modellen van verschillende afmetingen.

 1. Filtratie

Een ander thema dat de afgelopen jaren in zwang is geraakt en vooral geliefd is bij mensen die lijden aan allergische rhinitis van verschillende oorsprong, wat in de  filtercapaciteit  een ander gebied is waarin de confrontatie tussen merken erg verhit is.
Ook hier ligt de strategie van Rowenta substantieel in lijn met de concurrentie: het merk biedt state-of-the- art modellen   uitgerust met  hoogrenderende filters  en goedkopere modellen   met een veel  bescheidener filtervermogen  .
Als, natuurlijk, de eerste in klasse A worden geplaatst   met betrekking tot de  herintroductie van stof, die laatste is sowieso niet onder klasse C, wat in vergelijking met veel andere budgetmodellen geen slecht resultaat is.

Rowenta Concurrenten

Dus, wie is er op het slagveld van de stofzuiger? De  belangrijkste concurrenten  moeten worden onderscheiden tussen fabrikanten met hoge en lage kosten.

Van hoge kwaliteit

Natuurlijk kunnen we onder de fabrikanten van  high-end stofzuigers  niet anders dan Dyson noemen   , zeker de concurrent “te kloppen” om vele redenen. Andere merken die zeer toegewijd zijn aan deze strijd en op het niveau van Rowenta zijn zonder twijfel  Samsung  en  Electrolux  , die we kunnen beschouwen als de belangrijkste concurrenten in dit marktsegment.

Laag niveau

Existem muitas marcas que se lançam na produção de aspiradores de pó de baixo custo , mas se quisermos considerar apenas aqueles de qualidade comparável aos produtos Rowenta, podemos limitar o campo a um punhado de nomes:  Severin, Dirt Devil e Imetec são os fabricantes para manter em mente. olho na faixa de preço mais baixa.

Perguntas frequentes

Quais são os pontos fortes da marca Rowenta?

Como já vimos, uma característica peculiar dos aspiradores desta marca é a excelente oferta de acessórios . Além dos modelos “básicos”, aliás, quase todos os demais possuem uma série de bicos e escovas acessórias realmente acima da média do mercado. A satisfação é garantida para os usuários mais frequentes do aspirador.

Quanto custam os aspiradores de pó Rowenta?

Repetimos várias vezes como a marca Rowenta visa ocupar todos os segmentos de mercado , do mais barato ao topo de gama. Para isso, devemos distinguir entre diferentes tipos de produtos:

 • Faixa baixa : € 60-80
 • Faixa média : 130-180 €
 • Gama alta : € 200-410

Quanto os aspiradores Rowenta consomem?

Over het algemeen hebben alle Rowenta-modellen  een zeer laag verbruik  , ongeacht de prijsklasse.
De  energie-efficiëntieklasse  valt  nooit onder de A  en kan  oplopen tot A ++  voor de beste modellen. In termen van  jaarlijks verbruik  vertaalt zich dit naar  maximaal 30 kWh  per jaar en  minimaal 16  .

 

 

Rowenta Vragen en antwoorden

hallo
ik heb ongeveer een maand geleden een Rowenta-stofzuiger gekocht (zonder zak – zoals een bezem) en zuigt niet meer, ook al is het filter schoon

In het geval van storingen en defecten, is het noodzakelijk om contact op te nemen met de klantenservice en de garantie te doen gelden: op alle apparaten is dit voor een periode van minimaal twee jaar.
Als de aankoop online is gedaan, kunt u de retourzending ook evalueren met vervanging van het artikel.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *