beste stofzuigers in zak 2021

Stofzuiger met zak: welke en hoe te kiezen

Omdat we een nieuwe  stofzuiger  voor ons huis moeten kiezen, kunnen we met recht twijfelen aan welk type machine we de voorkeur geven: of het nu gaat om een   traditionele  stofzuiger met zak  of een model van de nieuwe generatie met  een zakloze cycloontank  . Beide typen hebben enkele voor- en nadelen: laten we het proberen maak een snel overzicht van hen. Als je er meer over wilt weten, raadpleeg dan onze  koopgids  voor stofzuigers voor meer informatie.

Soorten stofzuigers

De tijd dat het experimenteren met nieuwe technologieën ook geproduceerde waterstofzuigers is allang voorbij, er zijn slechts twee soorten stofzuigers op de markt vandaag: die met zakken en die zonder, of het nu cyclonisch of multiclonisch is.

Cycloonstofzuiger

De  cycloon- of multiciclônicos-  stofzuiger  zijn de nieuwste evolutie van de stofzuiger en hebben succes gekend, juist omdat ze de afhankelijkheid van de zak en de nadelen van de oude zuigkracht elimineren. Een technologie is niet alleen te danken aan de  zuigkracht  die door de motor wordt gegenereerd, maar ook aan de  spiraalvormige beweging  (“Cyclonisch” trouwens) die de luchtstroom in de tank genereert: de gecreëerde vortex  verhoogt de zuigcapaciteit  en werkt mechanisch in op het aangezogen stof, wat de afzetting ervan in de tank bevordert.
De  tank  , moet gezegd worden, is over het algemeen niet erg groot (zelden meer dan  2 lcapaciteit) en moet daarom vrij vaak worden geleegd. Het ledigingssysteem omvat het losmaken van de tank van de machine en het openen van een deksel om de inhoud rechtstreeks in de doos te gieten, voornamelijk zonder het interne stof aan te raken. Onnodig te zeggen dat met dit systeem een ​​deel van het aspiraat uiteindelijk opnieuw in het milieu wordt geïntroduceerd.

Stofzuiger met zak

De zak stofzuiger   is het oudste type van de stofzuiger, maar dat wil niet zeggen dat dit soort stofzuiger achterhaald moet worden beschouwd. In dit geval  hangt de  gegenereerde zuigkracht volledig af van de motor van de machine en een van de bekende problemen van deze stofzuigers is het  geleidelijke verlies van  zuigkracht naarmate de zak vult, waardoor de weerstand tegen de luchtstroom toeneemt. Juist de aanwezigheid van de zak, die periodiek moet worden vervangen, wordt door de meesten als hinderlijk ervaren als evitado. De zak zelf is ook het  voordeel van dit type vacuüm: de vacuümlekkage bij vervanging is minimaal, veel lager dan dat er gebeurt bij het legen van een cyclonische tank. Daarnaast capaciteit zakken  ongeveer tweemaal die  van  vacuüm  zakloze  : gewoonlijk in het gebied  van 3 4,5 liter  , dus een verandering tussen de zak en de andere ook verlengd worden.
Een ander voordeel is dat zakstofzuigers, met dezelfde prestaties en kenmerken, over het  algemeen minder kosten dan  meer technologische cycloonstofzuigers.
De onderstaande tabel geeft een overzicht van de voor- en nadelen van de twee soorten stofzuigers:

Vent Voordelen Nadelen
Met tas Minder stofverspreiding Minder
vaak wisselen van zak
Zuiniger
Zakken kopen Zuigkracht
verminderen
Zonder tas Geen terugkerende kosten
Eenvoudig te legen
Constante zuigkracht
Meer stofverspreiding
Frequent legen
Duurder

Waarom kiezen voor een stofzuigerzak

Uit wat hierboven is gezegd, kan worden afgeleid dat, gezien de voor- en nadelen, een cycloonstofzuiger de beste keuze is: er zijn echter enkele gevallen waarin naar onze mening het tegenovergestelde waar is.
Wij herinneren u eraan dat  het veranderen van de zak  gaat   aanzienlijk  minder verspreiding van stof  in het milieu dan “cascading” legen van cycloon tanks. Daarom de keuze van de stofzuiger met zak is beter voor die huizen waar er mensen die allergisch zijn voor pollen of mijten Zelfs in de aanwezigheid   van hoge efficiency filters (  HEPA), in feite zal een cyclonische tank altijd een hoeveelheid stof in de omgeving afgeven die daarentegen meestal in de zakken zit. Tenzij je de tank altijd buitenshuis leegt, kies je daarom het beste voor een model met zak.

Kenmerken van stofzuigers met zakken

Zijn er naast een zak om de stofzuiger op te vangen nog andere kenmerken die dit type stofzuiger gemeen hebben?
De gemeenschappelijke bijzonderheden hebben betrekking op de aanwezigheid van de zak: alle stofzuigers van dit type hebben een systeem om  het vullen  van de zak te controleren. De goedkoopste modellen gebruiken een   eenvoudige mechanische indicator , die bijvoorbeeld geleidelijk verandert van groen naar rood naarmate de zak vol raakt: het is aan ons om te weten wanneer het tijd is om deze te vervangen wanneer de indicator helemaal rood wordt.

De iets geavanceerdere modellen hebben daarentegen een  digitale indicator  die oplicht om aan te geven dat de tas moet worden vervangen.
Trouwens, het enige gemeenschappelijke kenmerk is misschien het formaat, dat voor stofzuigers met zakken behoorlijk gestandaardiseerd lijkt te zijn.

Wie maakt stofzuigers met zakken

Niet alle fabrikanten van stofzuigers proberen tegenwoordig beide typen te produceren. Het komt inderdaad vrij vaak voor dat een merk ervoor kiest om het zaktype volledig weg te laten en zich liever uitsluitend op de nieuwe cyclonische technologie te concentreren.
De merken die ervoor kiezen om beide soorten stofzuigers aan te bieden, houden zich bezig met het presenteren van modellen die geschikt zijn voor elke behoefte: zowel in termen van kwaliteit en kwantiteit van borstels en accessoire-mondstukken, als in termen van grootte, prestaties en prijs. Laten we de belangrijkste merken bekijken.

Lieve schat

Het Duitse merk  Miele  vertegenwoordigt een iets ander geval dan de markt: het richt zich voornamelijk op de productie van modellen met tassen, waarvoor het drie productlijnen ontwierp, terwijl op dit moment slechts één productlijn cyclonische modellen verzamelt. Dit merk wordt erkend als synoniem met  kwaliteit en duurzaamheid  : zelfs de eenvoudigste modellen kosten ongeveer € 150  , terwijl topmodellen ongeveer  € 400 kosten   . Een goed voorbeeld van een high-end model is de  Miele Complete C3 Silence EcoLine SGSK3  .

Electrolux

Electrolux  is een Zweeds merk dat tegenwoordig een groep fabrikanten van huishoudelijke apparaten voorloopt. Ook in dit geval biedt de productie meer modellen met tassen dan zonder, maar in dit geval merken we een grotere variëteit zelfs onder cyclonische modellen. In tegenstelling tot Miele  omvat  het assortiment echter  ook goedkope modellen met prijzen  onder de  € 60  , zonder hand te openen   modellen meer “luxueus”: kijk je bijvoorbeeld naar de  Electrolux Ultraone Zuoquattro  , dan valt de opmerkelijke prijs op van  bijna € 800, –  .

Rowenta

Rowenta  is ook een Duits merk met een andere strategie dan Miele en Electrolux: in dit geval wordt de productie van modellen met en zonder tas in feite voor 50% gelijk verdeeld, met een grote verscheidenheid aan prijzen en accessoires. De strategie is duidelijk om  alle marktsegmenten te bestrijken  en interessante producten aan te bieden voor alle soorten behoeften.De modellen met tassen kunnen ook heel weinig kosten, in feite variëren ze  van € 70  , terwijl de high-end modellen  € 400 bereiken  . De  Rowenta RO6451EA Silence Force  is een goed voorbeeld van de nieuwste modellen.

stofzuiger

Het historische Amerikaanse merk  Hoover  hanteert een nog andere strategie: de productie ervan ziet een aanzienlijke meerderheid van cyclonische modellen, maar stelt zichzelf voor als  een goedkoop merk  voor beide typen. In dit geval kunnen de goedkoopste modellen met koffers in feite veel kosten weinig, zelfs  maar € 40  , terwijl zelfs de meest geavanceerde nooit € 200 overschrijdt   . Een goed voorbeeld van een middenklasse model is de  Hoover TX50PET 011  .

Hoeveel stofzuigers met zak kosten

Van wat we zojuist hebben gezegd over de vier belangrijkste fabrikanten van stofzuigers met zak, zou het al duidelijk moeten zijn welke prijsklasse we vandaag op de markt kunnen vinden.
We voegen er alleen aan toe dat, als de kosten van een stofzuiger met zak nauwelijks  onder de € 40 komen  , de modellen met betere  prestaties  en / of beter uitgerust rond de  € 200 liggen  . Meer uitgeven kan zinvol zijn in het geval van speciale behoeften: als u bijvoorbeeld een model wilt met een uitstekend filtersysteem, of als u expliciet de voorkeur geeft aan een merk van hoge kwaliteit, ook al is het duurder.

Hoe een stofzuiger met zak te kiezen

Waar moet rekening mee worden gehouden bij het kiezen van een stofzuiger zonder zak?
Gezien het feit dat, voor velen van ons, een van de eerste, zo niet de enige, parameter van de keuze zal het zijn  prijs  , willen we toch dat je ook rekening houden met andere factoren voor de aankoop van een willekeurig model.

Accessoires

Wees bijvoorbeeld voorzichtig bij het kiezen van een model dat is uitgerust met alle  accessoires die  u nodig heeft. De minimale levering omvat meestal een  multifunctionele borstel die  geschikt is voor harde vloeren en vloerkleden en tapijten, maar in de meeste gevallen niet-gemotoriseerd. Het is bijna altijd een  mondstuk  in  de vorm van T  voor bekleding en  speerpunt  voor ranhura’s. Você wil misschien ook andere accessoires zoals:

  • Parketborstel  : geschikt voor het stofzuigen van kwetsbare oppervlakken zonder krassen of krassen;
  • Gemotoriseerde borstel  : bij voorkeur als u vloerkleden, veel vloerkleden en misschien zelfs huisdieren in huis heeft;
  • Gemotoriseerde miniborstel  : nodig om haren van dieren op banken, matrassen en stoffering in het algemeen te stofzuigen.

Het is belangrijk om de accessoires te evalueren om niet teleurgesteld te zijn over de prestaties van de stofzuiger: een verkeerde aankoop kost uiteindelijk meer dan de juiste, maar iets duurder.

Voetafdruk

Het klinkt misschien raar, maar je stofzuiger moet de  juiste maat hebben  voor je huis. Als deze te klein is en u niet veel ruimte heeft om te parkeren of te verzamelen, kunt u een van de vele  compacte modellen kiezen  , waarbij u ervoor zorgt dat u ook verticaal kunt  parkeren  . Als u daarentegen een huis op meerdere niveaus heeft, raden we u aan om op het gewicht van de  stofzuiger te letten  : het op en af ​​de trap dragen mag nooit te vermoeiend zijn.

Filters

Zoals we al zeiden, kan de keuze van een stofzuigerzak heel logisch zijn voor mensen die lijden aan  allergische rhinitis  : om de keuze te voltooien, moet je ook voorzichtig zijn met de soorten  filters  die in de stofzuiger zijn gemonteerd. tas heeft  anti-allergische eigenschappen  , maar voor meer grondige reiniging zou het nodig zijn om een model te kiezen met  HEPA-  uitlaat  filters  , waarin alle of bijna alle allergenen en fijn stof te behouden.

Consumptie

Als aan alle andere behoeften is voldaan, zou het natuurlijk ideaal zijn om een ​​stofzuigerzak te kiezen met het laagst   mogelijke verbruik : dit vermindert de impact van dit apparaat op uw elektriciteitsrekening. Een model met  A + efficiëntieklasse  kan bijvoorbeeld een geschat jaarlijks verbruik van slechts  18 kWh  , terwijl bij  de  modellen van  klasse a  niet ongebruikelijk een verbruik rond de  28 kWh / jaar is  .

Waar een stofzuiger met zak kopen

Om vandaag een stofzuigerzak te kopen, hebben we een dubbele keuze: we kunnen naar een  winkel gaan  of online kopen   .
Beide opties bieden  voor- en nadelen  . In  fysieke winkels  is het grote voordeel de mogelijkheid om  het product uit de  eerste hand aan te  raken  voordat je het koopt, en misschien zelfs om het even uit te  proberen  om de zuigkracht te beoordelen. De keerzijde is daarentegen een  zeer beperkte selectie  van producten en modellen in vergelijking met het onbeperkte aanbod van  online winkels  .
Die laatste hebben nog een ander voordeel: ze bieden vaak lagere prijzen dan dan in fysieke winkels, ook zonder verzendkosten die niet altijd bij de prijs zijn inbegrepen. De onderstaande tabel vat de voor- en nadelen van deze twee opties samen:

  Fysieke winkel Online winkel
Pro Testproduct
Onmiddellijke levering
Grote keuze aan
retouren / ruilen, meestal gratis
Tegen Beperkte selectie Geen productevaluatie.
Uitgestelde levering
Vaak extra verzendkosten

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *