beste recensie van wasmanden 2021

De doorslaggevende factoren bij het kiezen van de wasmand

Een noodzakelijke object in alle huizen, ongeacht het aantal personen, een   wasserij mandje : een houder voor het opslaan vuile wasgoed dat wacht wassen. Kleding niet altijd rechtstreeks in de trommel van de wasmachine gooien   is een geldige optie: het is vaak nodig om de gekleurde stukken van de witte te scheiden, om nog maar te zwijgen van delicate stukken of kledingstukken die een bepaalde wascyclus vereisen. In alle badkamers, wasgoed of, bij afwezigheid van andere nuttige ruimtes, slaapkamer, daarom is een wasmand noodzakelijk: de  kenmerken  van de container zullen noodzakelijkerwijs voornamelijk afhangen van het  aantal leden van het huishouden.en in de tweede plaats naar persoonlijke smaak. Het lijkt een triviale keuze, maar het is nog steeds nodig om lokaal na te denken over uw werkelijke behoeften voordat u overhaast aan een aankoop begint.

De dimensies

De eerste stap om een ​​juiste aankoop te doen, is natuurlijk weten hoeveel  ruimte  je beschikbaar hebt voor een wasmand: het is aan te raden om een ​​of twee punten in huis te identificeren waar deze geplaatst kan worden en, met de meter in de hand, te noteren de  maximale afmetingen  die de mand kan hebben Er zijn wasmanden van de  meest uiteenlopende maten  en meest fantasierijke vormen op de markt: van tas tot doos, tot mand, van kar tot fauteuil, er is geen keuze. Het hebben van een beperkingscriterium, zoals de maximale grootte, helpt zeker om het scala aan mogelijkheden te verkleinen.

Capaciteit

Vaak is naast de afmetingen ook het volume  in  liters  van de mand bekend  . Deze gegevens zijn handig omdat het volume gerelateerd is aan het  aantal mensen  dat de wasmand nodig heeft: het varieert  van 30 l  van de kleinste mandjes  tot 100 l  van de grootste.
Indicatief is de relatie tussen liters en mensen als volgt:

 • Alleenstaande  : 30-40 l
 • Twee personen  : 50-60 l
 • Vier of meer personen  : 70-100 l (meer dan 100 l als er kinderen in huis zijn)

In veel gevallen,  vanaf 60 liter  , zijn de wasmanden onderverdeeld in  meerdere compartimenten  : een voor de donkere, een voor de witte en, indien aanwezig, een derde compartiment voor de gekleurde.

De materialen

Zoals gemakkelijk voor te stellen,  leent een eenvoudig en essentieel object  zoals de wasmand zich heel goed voor een oneindig aantal variaties op het thema: niet alleen de afmetingen, vorm en capaciteit kunnen sterk variëren van mand tot mand, maar ook en daarboven. alle  materialen  , alle coatings, patronen en stijlen in het algemeen. Daarom is het heel gemakkelijk om een ​​wasmand te vinden die niet alleen de  juiste maat heeft  voor ons gezin, maar ook een uitstraling en stijl heeft die past bij de rest van het meubilair. De materialen waar een wasmand van gemaakt kan worden zijn er veel, maar we kunnen ze volgen tot zes grote ‘gezinnen’, waaronder ze allemaal zijn:

 • Stof  : zacht en zeer aanpasbaar, de stoffen manden zijn meestal zakvormig en kunnen in de machine worden gewassen;
 • Plastic  : zuinig, robuust en gemakkelijk schoon te maken, een plastic wasmand gaat lang mee zonder te vervormen;
 • Staal  : erg duur, staal is de meest duurzame van alle materialen die hier worden vermeld. Ook geschikt voor vochtige omgevingen, schimmel en roest niet;
 • Hout  : houten manden zijn meestal ook uitgerust met een binnenzak en zijn een meer verfijnd meubelstuk dan andere manden;
 • Wicker  : dit traditioneel smakende materiaal is niet zo gemakkelijk schoon te maken als andere en kan bij aanwezigheid van te veel vocht gaan beschimmelen. Rieten manden hebben, net als houten, meestal een binnenzak;
 • Bamboe  : Dit materiaal is warm en duurzaam, maar vergelijkbaar met vlechtwerk qua reiniging en onderhoud arbeidsintensiever dan andere materialen.

De materiaalkeuze is echt heel vrij: de enige aanbeveling die we willen doen, in het geval van een bijzonder vochtige badkamer of wasgoed, is om de voorkeur te geven aan een wasmand van kunststof of staal die niet wordt aangetast door schimmel.

Binnenste lijnen

Zoals gezegd hebben sommige wasmanden een  stoffen voering  . Meestal zijn het  houten, rieten of bamboe manden  die aan de binnenkant zijn gevoerd om te voorkomen dat splinters kleding beschadigen.
Maar er zijn ook gevallen waarin de binnenvoering een echt  verwijderbaar zakje is  dat de overdracht van kleding van de trommel naar de wasmachine aanzienlijk vergemakkelijkt. De manden met dit kenmerk kunnen van elk materiaal worden gemaakt, het gemeenschappelijke kenmerk is meestal dat de prijs iets hoger is dan de eenvoudigste containers.

Het praktische

Het is duidelijk dat de wasmand niets meer is dan een container, dus het lijkt misschien zinloos om op bepaalde details van de constructie te staan. Sommige functies kunnen echter  praktischer worden door het  gebruik van de trommel zelf, vooral als het gaat om het legen en dumpen van de inhoud in de trommel van de machine-lavar. Vimos dat er manden zijn met een  verwijderbare binnenvoering  zoals een zak, maar dit is niet het enige apparaat dat nuttig kan zijn. Er zijn nog minstens vier andere dingen die we kunnen wensen:

 • Wieltjes  : sommige modellen hebben erg handige zwenkwielen om de wasmand indien nodig dichter bij de wasmachine te brengen;
 • Handgrepen  : ze zijn te vinden in bijna alle manden en dienen om ze op te tillen en naar de wasmachine te brengen. Het wordt echter niet als vanzelfsprekend beschouwd dat ze bestaan;
 • Opvouwbaarheid  : verschillende wasmanden, zowel in stof als in harde materialen, kunnen over zichzelf heen worden gevouwen om de totale afmetingen te elimineren, zolang ze leeg blijven;
 • Deksel  : om een ​​groter gevoel van orde te behouden, verkiezen we misschien een mand met een deksel in plaats van een “open bovenkant”, vooral als we geen gastenbadkamer hebben en geen zin hebben om onze vuile was in het zicht te laten.

Zoals gezegd, hoewel de wasmand een heel eenvoudig object is, is het noodzakelijk om zorgvuldig het model aan te schaffen dat het beste bij u past en niet alleen te combineren met de rest van onze meubels. Kies daarom zorgvuldig de wasmand voor uw huis met het advies dat we u in gedachten hebben gegeven.

Andere factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van de wasmand

Zijn de materialen belangrijk?

Zoals we al hebben uitgelegd, kan een wasmand gemaakt zijn van  verschillende materialen  , allemaal met verschillende kenmerken en bijzonderheden. Naar onze mening is het erg belangrijk om bij het kopen rekening te houden met dit aspect, niet alleen omwille van stijl en persoonlijke smaak, maar ook volgens de  kenmerken van de omgeving  waar we de wasmand zullen plaatsen.
Vooral in zeer vochtige omgevingen   , zoals de badkamer soms kan zijn, raden we aan de voorkeur te geven aan plastic of stalen manden, aangezien deze “inerte” materialen niet worden aangetast door schimmel en daarom minder reiniging en onderhoud vergen.

Is het merk belangrijk?

Als we het hebben over een eenvoudig object als een wasmand, dan is het merk nauwelijks een discriminerende factor voor het aankoopdoel, zeker gezien het feit dat de bekendere merken beduidend hogere prijzen bieden dan minder bekende merken.
Enkele merken die zeker al bekend zijn bij het Italiaanse publiek zijn bijvoorbeeld  Foppapedretti, Koh-I-Noor, Guzzini en Brabantia  : enerzijds bieden deze merken over het algemeen  designmanden aan  die naast  goede materialen, kwaliteiten  die goed voorspellen voor de duurzaamheid van deze manden.
Aan de andere kant zijn er veel donkerdere merken zoals  Tontarelli, Dooxi, Y-step en Dokehomdie wasmanden aanbieden die zeker eenvoudiger zijn qua ontwerp en gebruikte materialen, maar  tegen onverslaanbare prijzen  , zoals we binnenkort zullen zien.

Maakt de prijs uit?

De wasmand is een heel eenvoudig object dat daardoor tegen een zeer lage prijs kan worden gekocht   . Natuurlijk, er zijn grote verschillen afhankelijk van het merk, materialen, afmetingen en of ze zijn onderverdeeld in compartimenten: als indicatie, “enkel compartiment” manden  in canvas of plastic  zijn  goedkoper  , terwijl de houten of rieten manden   hebben de neiging om  meer kosten  . De  duurste  zijn ongetwijfeld de  stalen  . De prijsschommeling varieert  van € 10  of iets minder  tot meer dan € 100  voor merk- en designmanden.

Veel voorkomende vragen

Waar kan ik de wasmand kopen?

Er zijn verschillende kanalen beschikbaar om een ​​wasmand te kopen. Bij fysieke winkels, omdat het een eenvoudig en veel voorkomend object is, kunnen we rekenen op grote supermarkten, die vaak een afdeling huishoudelijke artikelen hebben, of op winkels die gespecialiseerd zijn in dit soort objecten, of we kunnen ook een beroep doen op meubelwinkels. Natuurlijk kunnen we ook online een wasmand kopen, bij een van de grote generalistische winkels of op websites die gespecialiseerd zijn in huishoudelijke artikelen.
Beide kanalen bieden voor- en nadelen: voor fysieke winkels is het grote voordeel natuurlijk dat je het mandje kunt zien en aanraken voordat je het koopt, en dat je het meteen mee naar huis kunt nemen. Maar online winkels bieden zeker een bredere selectie aan producten en, in veel gevallen, lagere prijzen dan fysieke wederverkoop.

Is er een wasmand voor de kastdeur?

Onthoud allereerst dat er badkamermeubels zijn die al zijn uitgerust met een wasmand aan de binnenkant van de deur: als er niet veel ruimte beschikbaar is in de badkamer, is een dergelijke meubeloplossing wellicht het meest geschikt.
Als we echter al een badkamermeubel hebben en we willen een mand in een deur plaatsen, dan hebben we enkele mogelijkheden. Er zijn deurmanden zowel in stof (synthetisch of naturel) als in metalen roosters. Het bevestigingssysteem kan in hoofdzaak uit drie typen bestaan: haak, zuignap of schroef. De laatste is de enige die in de deur moet boren, maar hij is ook het meest resistent. De haakoptie is niet “invasief”, maar afhankelijk van de vorm van het meubilair is deze mogelijk niet voldoende, wat leidt tot een defect in de deur die zichzelf sluit. De zuignapoplossing is ingenieus en brengt geen veranderingen aan de kast of de sluiting met zich mee, maar kan af en toe “doorzakken” en de mand valt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *