beste recensie van suikerspinmachines 2021

De doorslaggevende factoren bij het kiezen van een suikerspinmachine

De  suikerspin  is een van de  voedselgemakken  bij uitstek, wie van ons heeft geen goede herinneringen aan deze schattige en zoete wolk?
Tot voor kort kon men van suikerspin alleen genieten bij speciale gelegenheden, zoals festivals, beurzen, pretparken of speciale markten. Enkele jaren geleden begonnen de belangrijkste merken keukenproducten echter suikerspinmachines te vervaardigen die ook geschikt waren voor  huishoudelijk gebruik  .
Deze kleine apparaten verspreiden zich steeds meer in de huizen van Italianen; Er zijn zoveel mensen die van dit eten houden en het plezier om er thuis comfortabel van te genieten niet willen opgeven. Het is zeker  niet  een
accessoire  voor gebruik maken van alle  de  dagen  , en dus de  kenmerken  te worden geëvalueerd om de meest geschikte model te kiezen voor je een beetje  verschillend  van die van andere keukenproducten.
In deze winkelgids zullen we in detail de structurele en technische elementen zien die suikerspinmachines kenmerken, om duidelijke en nauwkeurige informatie te verstrekken die zal helpen bij het kiezen van het te kopen model.

Hoe werkt de suikerspinmachine?

Voordat u ingaat op de technische en structurele kenmerken van de suikerspinmachine, moet u de werking ervan verduidelijken.
Apparaten van dit type die geschikt zijn voor  thuisgebruik  zijn  heel eenvoudig  en stellen u in staat suikerspin in een paar minuten zonder moeite en zonder speciale ingrediënten te bereiden: slechts een pakje kristalsuiker en een paar tandenstokers.
Ze hebben meestal een  compartiment  waarin de  suiker  wordt  gestoken  , en na het draaien van de machine op een  elektrische weerstand  laat het  van dit ingrediënt smelten . Zodra de netto consistentie is bereikt  Door een  spuitmond   bijzonder suiker overgaat in  de buitenhouder   waarin dankzij de  schok  verhit de  suikerstroop  wordt  gestold  vrijwel direct, het verwerven van de consistentie van klassieke  keten  cotton  candy  . Steek
gewoon   een  tandenstoker in  ,  draai deze  in de container en  vang  de gewenste hoeveelheid  suikerspin  .
Uit deze korte beschrijving blijkt duidelijk dat het fabricageproces van suikerspin heel eenvoudig is; Afhankelijk van het model kunnen sommige stappen echter variëren en vooral de hoeveelheid geproduceerde suiker en de bereidingstijd kunnen variëren. Waar zijn deze aspecten van afhankelijk? We zullen het in de volgende paragrafen samen ontdekken.

Motorkracht

In de suikerspin machines, het  vermogen  van de motor is misschien het  belangrijkste element  : in feite is  verbonden  enerzijds met de  maximale hoeveelheid  die kan worden geproduceerd en anderzijds het  tijdstip  van  bereiding  .
Wanneer we het hebben over deze factor, is het eerste wat je moet doen  onderscheid maken  tussen  producten die  geschikt zijn voor  thuisgebruik  en  producten die  geschikt zijn voor  professioneel gebruik  .
Modellen ontworpen voor  professioneel gebruik  zijn uitgerust met een   veel krachtigere motor in vergelijking met producten die geschikt zijn voor huishoudelijk gebruik, geschikt om zeer intense verwerkingssnelheden te weerstaan. In feite moet er rekening mee worden gehouden dat professionele suikerspinmachines vaak 14 uur ononderbroken moeten blijven staan ​​en daarom is een krachtige motor vereist.
De sterkte moet ook geschikt zijn voor de bereiding van te  grote hoeveelheden  van gesponnen suiker, die vaak worden  geproduceerd  zeer  snel  daarom de  werkzaamheid moet  kunnen  behouden  een   hoge constante temperatuur , zodat de suiker op te lossen onmiddellijk.
Om de hierboven genoemde redenen varieert het vermogen van suikerspinmachines voor professioneel gebruik vanaf 1000 watt, terwijl het  vermogen  van  producten  voor  thuisgebruik   varieert tussen  400  en  500 watt  .
De modellen voor het bereiden van zelfgemaakte suikerspin zijn in feite veel compacter en stellen u in staat om kleine hoeveelheden product tegelijk te bereiden.
Compactere containers betekenen dat de machine een minder krachtige motor nodig heeft om suikerspin in korte tijd te bereiden, maar er moet ook rekening mee worden gehouden dat zelfs in dit geval het vermogen hoog genoeg moet zijn, omdat suiker bij zeer hoge temperaturen wordt opgelost.

Structuur

Na rekening te hebben gehouden met de elementen die verband houden met vermogen, zullen we de structurele kenmerken  van suikerspinmachines gaan observeren  .
Ook in dit geval zijn de verschillen tussen producten die geschikt zijn voor professioneel gebruik en producten die geschikt zijn voor thuisgebruik zijn vele, zoals de  professionele modellen  hebben   veel grotere afmetingen en bredere containers   , en zijn soms voorzien van een basis op wielen of een geïntegreerde salontafel.. Bovendien, deze producten hebben meestal een  doorzichtig Dome-  gevormde  deksel  waarmee de bovenste schaal te ventileren, waardoor stof of residuen van de afwikkeling van de suikerspin.
De  modellen geschikt voor  thuisgebruik  daarentegen zijn ze  erg compact  en  gemakkelijk te hanteren  : ze kunnen meestal op elk werkblad worden geplaatst en kunnen na gebruik in normale keukenkastjes of planken worden opgeborgen.
De  trays  zijn zeker meer  compact  , omdat degenen die naar suikerspin bereiden thuis over het algemeen  hoeft  niet  nodig  om  grote hoeveelheden te maken  van het product. De keuze voor een professioneel model zou dus niet voldoende zijn, zowel voor de veel hogere prijs als voor de onevenredige omvang.

Wat zijn de elementen waaruit de suikerspinmachine bestaat?

We hebben net gezien, in het algemeen, de verschillen tussen de professionele suikerspin machines en huishoudelijke apparaten: maar er zijn  punten  in  gemeenschappelijke  tussen de twee soorten, namelijk de  belangrijkste componenten  die de basisstructuur van deze producten vertegenwoordigen.
Laten we eens kijken wat deze onderdelen zijn en wat hun kenmerken zijn.

  • Basis met elektrische weerstand  : het is het machinelichaam van deze apparaten. De stroomaangedreven motor zit van binnen: het uitgestraalde vermogen wordt direct omgezet in warmte, die kan worden geleverd door middel van een verwarmingsplaat of een elektrische weerstand. Dit onderdeel zit vast en kan in het algemeen niet worden gedemonteerd of gewassen met water, vanwege de aanwezigheid van de motor;
  • Suikerpot  : dit onderdeel ziet eruit als een lade of een dienblad. De suiker die u in suikerspin wilt veranderen, moet erin worden gestoken. Bij veel modellen is de suikercontainer geïntegreerd in de machinebehuizing: deze kan echter meestal volledig worden uitgenomen en gewassen;
  • Mondstuk  : het is de roestvrijstalen buis die de suikercontainer verbindt met de externe container. Wanneer de suiker een vloeibare consistentie bereikt, wordt deze dankzij deze component automatisch overgebracht naar de bovenste container;
  • Externe container  : deze container ziet eruit als een bak die op het bovenste deel van de machine is geplaatst. Het is meestal gemaakt van roestvrij staal, een isolatiemateriaal dat het mogelijk maakt om het thermische verschil te behouden. Dankzij deze temperatuurvariatie wordt de vloeibare suiker de klassieke filamenten die over de tandenstoker rollen;
  • Omslag  : transparant, meestal voorzien van een gleuf waarin de houten stok kan worden geplaatst. Enerzijds isoleert dit onderdeel de temperatuur in de buitencontainer, anderzijds voorkomt het dat de suiker vervuild raakt door stof of vuilresten.

Ontwerp en materialen

Een belangrijk aspect bij het kiezen van de juiste suikerspinmachine voor u is het  ontwerp  van het  product  en de  materialen  waarmee het is gemaakt.
Suikerspinmachines die geschikt zijn voor thuisgebruik kunnen  verschillende ontwerpen hebben  , sommige zijn geïnspireerd op klassieke kermismachines, andere zijn bijzonder boeiend voor kinderen.
We kunnen   veel modellen vinden voor de Compact tafel   ,  modellen  van de  tafel  met  trolleygeïntegreerde accessoirehouder of modellen met de meest bekende cartoonontwerpen of -personages: de evaluatie van dit aspect is strikt persoonlijk en hangt af van uw smaak en behoeften.
Ook de  materialen  kunnen  variëren  aanzienlijk van een product en een andere, de  modellen  meer  economisch  zijn bijna geheel uit  kunststof  harde als  kosten  nog  hoog  kan men produkten aan de buitenzijde van de  houder  is vervaardigd uit  roestvrij staal  .
Producten met metalen elementen zijn zeker resistenter dan plastic modellen; Houd er echter rekening mee dat de suikerspinmachine niet vaak wordt gebruikt: zelfs de plastic modellen kunnen daarom, met zorgvuldig onderhoud, zeer duurzaam zijn.

Extra functies en accessoires

Zoals de naam al doet vermoeden, is de suikerspinmachine speciaal voor deze bereiding gemaakt: het is daarom niet mogelijk om veelzijdige producten te vinden waarmee je ook andere recepten kunt maken. In sommige modellen is het echter mogelijk om extra  functies  en  accessoires te vinden  die de veelzijdigheid zeker vergroten    :

  • Gearomatiseerde suikerspin  : met sommige producten kunt u extra smaken toevoegen aan suikerspin om zo ‘wolkjes’ van verschillende kleuren en smaken te creëren. Indien toegestaan, moeten aroma’s worden toegevoegd aan de binnenbak;
  • Gebruik verschillende soorten suiker  : een andere mogelijkheid is om verschillende soorten suiker te gebruiken (bijvoorbeeld rietsuiker) om een ​​intensere smaak en minder calorische consumptie van suikerspin te krijgen;
  •  Fusion snoepjes : dan vinden we een aantal modellen die, in aanvulling op suiker, zijn ook in staat om harde snoepjes smelten en zet ze in suikerspin.

Welke accessoires zijn er meegeleverd?

  • Maatbekers  : ze zijn erg handig om de verhouding tussen kristalsuiker en suikerspin perfect te regelen;
  • Stokjes of papieren kegels  : deze accessoires zijn essentieel om de klassieke suikerspin in de hand te houden en, als ze niet in de verpakking zitten, moeten ze apart worden gekocht. Ze zijn vrij goedkoop en kunnen zowel online als bij speciale banketbakkers worden gekocht.

Hoe maak je de suikerspinmachine schoon?

Het laatste element te overwegen voor het kopen van de suikerspin machine is het  gemak  van  het schoonmaken van  het  product  . Voor deze kleine apparaten is  routineonderhoud  erg  belangrijk  ; suiker kan zelfs een moeilijk ingrediënt zijn om te verwijderen zonder eerst te wassen en de resten ervan kunnen insecten of mieren aantrekken, echte vijanden van hygiëne. Om deze problemen op te lossen, kunnen de meeste suikerspinmachines  bijna volledig worden  verwijderd en kunnen de afzonderlijke  stukken met  twee  handen  in de vaatwasser  worden  gewassen .
 . De materialen waarmee de machine is gemaakt moeten namelijk noodzakelijkerwijs bestand zijn tegen de hoge temperaturen die worden bereikt tijdens de bereiding van suikerspin, waardoor de verschillende componenten geschikt zijn om in de vaatwasser te wassen.
In aanvulling op het reinigen van de onderdelen na gebruik, is het raadzaam  om te spoelen  grondig  Ook  de  plannen  van het   werk,   omdat sommige suikerspin stukken kunnen per ongeluk vestigen op meubels of werkbladen.
Tot slot, vergeet niet dat de  plaats  waar de suikerspin  machine  wordt  gehouden  is ook  belangrijkAls gevolg van de mogelijke aanwezigheid van niet – suikerresiduen moeten deze producten te verlaten  nooit  op de  planken  meer  laag  van  meubilair  , om te voorkomen dat insecten liefhebbers van dit ingrediënt.
Ons advies is daarom om ervoor te zorgen dat het door u gekozen model afneembaar en wasbaar is. Op deze manier wordt routineonderhoud heel eenvoudig en tegelijkertijd is het product beter bestand tegen slijtage en achteruitgang.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *