beste recensie van 2021 printers

5 doorslaggevende factoren om uw printer te kiezen

1. Afdrukprestaties

De eerste factor waarmee rekening moet worden gehouden bij het evalueren van een printer, zijn de afdrukprestaties, dat wil zeggen de technische specificaties die nauw verband houden met de resultaten die de machine mogelijk maakt.
Dit omvat gegevens zoals de maximale afdrukresolutie, het aantal pagina’s dat elke cartridge kan afdrukken, de afdruksnelheid, de mogelijkheid om aan beide zijden af ​​te drukken en meer.
Natuurlijk zijn de  behoeften  van elke persoon anders en iedereen die een printer nodig heeft voor  professioneel  of  kantoorgebruik, heeft  zeker een andere machine nodig dan iemand die op zoek is naar een kleine printer voor  thuisgebruik.. We onthouden ook dat deze gids alleen betrekking heeft op printers met een afdrukfunctie; Als u geïnteresseerd bent in printers die zijn uitgerust met andere functies, zoals het scannen van documenten en faxen, raadpleegt u de aankoopgids voor de multifunctionele printer.
Hieronder proberen we elk van deze  technische kenmerken uit te leggen, waarbij we  ook een idee geven van welke waarden voor elke behoefte worden aangegeven.

Afdrukresolutie

Deze technische specificatie bepaalt de  scherpte van de afbeeldingen  en de gedrukte tekst.
Het is met name relevant voor degenen die foto’s of documenten met afbeeldingen of tekstdocumenten van hoge kwaliteit moeten afdrukken. De afdrukresolutie wordt  uitgedrukt in DPI  , wat staat voor Dots Per Inch, of dots per inch, en geeft het aantal inktdots aan dat in een regel zit met een lengte van precies 2,54 cm. Hoe groter het aantal DPI’s, hoe groter het detailniveau dat de printer kan reproduceren.
Om u een referentie te geven: denk dat een inkjetprinter voor het  afdrukken van foto’s  zelfs een resolutie van  9600 x 2400 DPI kan hebben. Terwijl een kleine printer voor  thuisgebruik het bereikt meestal  1200 x 1200 DPI  , wat als een goede tussenwaarde wordt beschouwd.

Afdruksnelheid

Deze specificatie is vooral belangrijk voor degenen die  heel vaak veel documenten moeten  afdrukken en daarom een ​​printer nodig hebben die tijd bespaart.
Twee dingen zijn belangrijk om te overwegen als het gaat om de afdruksnelheid: enerzijds de tijd die nodig is om de eerste pagina te  produceren  , dan het interval vanaf het moment dat de afdruk wordt bevestigd tot het moment waarop de eerste pagina klaar is, anderzijds Bij de hand is het nodig om rekening te houden met het  aantal pagina’s  dat de printer kan produceren in de standaardeenheid van  één minuut  .
Deze gegevens hebben betrekking op de afdrukresolutie: hoe hoger de geselecteerde resolutie, hoe langzamer de afdruk zal zijn. Houd er rekening mee dat een eenvoudige thuisprinter tussen de 15 en 20 seconden nodig heeft om de eerste pagina af te drukken en tot twintig pagina’s per minuut te produceren bij het afdrukken van zwart-witdocumenten met een lage resolutie. Printers die zijn ontworpen voor professioneler gebruik, overschrijden 30 pagina’s per minuut, zelfs bij het afdrukken in kleur, en produceren de eerste pagina in 8 seconden of minder.

Kleuren

Een zeer belangrijke overweging voor degenen die op zoek zijn naar een printer die hun foto’s of andere afbeeldingen perfect kan reproduceren, is zeker de hoeveelheid kleuren die ze gebruiken voor het afdrukken.
De meeste printers, vooral huishoudelijke printers, printen in vier  kleuren  , waarbij inkt in vier kleuren op de pagina wordt gedrukt: zwart, magenta, cyaan en geel. Het zijn echter ook uitzendmodellen die in zes kleuren kunnen afdrukken   , waarbij we de vier bovengenoemde kleuren lichtmagenta en lichtcyaan of groen en oranje toevoegen.
De toevoeging van twee extra gekleurde inkten maakt het mogelijk  om het kleurengamma beter te dekken: de hexachromatische bedrukking met oranje en groen zorgt in feite voor een betere weergave van levendige kleuren, zoals elektrisch blauw of fluorescerende kleuren, die altijd een beetje “ondoorzichtig” zijn in de afdrukken in vier kleuren, terwijl de aanwezigheid van lichtcyaan en licht magenta zorgt voor een betere weergave van tinten, althans met betrekking tot kleuren met een lage verzadiging (minder helder).
In computerjargon zijn er  drie afkortingen  die het mogelijk maken om te begrijpen welk  aantal inkten  en welke  kleuren  de printer ondersteunt:

 • CMYK  : de vier letters van dit acroniem staan ​​voor cyaan, magenta, geel en zwart, of de vier kleuren van de vierkleurendruk (cyaan, magenta, geel en zwart)
 • CMYKOG  : in dit geval geven de eerste vier letters altijd de vier “basis” -kleuren aan, terwijl de laatste O en G staan ​​voor oranje en groen, of oranje en groen
 • CcMmYK  : in dit geval geven de hoofdletters altijd de vier kleuren van de vierkleurenafdruk aan, terwijl de kleine letter honderd lichtcyaan en lichtmagenta vertegenwoordigt

Dubbelzijdig printen

Het is mogelijk om met elke printer op de voor- en achterkant van elk vel af te drukken, maar er zijn modellen die deze modus van automatisch afdrukken mogelijk maken in   plaats van handmatig.
De aanwezigheid van deze optie kan erg handig zijn voor diegenen die documenten met meerdere pagina’s moeten afdrukken   en / of papier willen  besparen  . In feite vereist automatisch dubbelzijdig of dubbelzijdig afdrukken geen tussenkomst van de gebruiker, behalve het starten van het afdrukken, terwijl op printers zonder deze optie iedereen die aan beide zijden wil afdrukken dit handmatig moet doen, afdrukken een vel tegelijkertijd en zorg ervoor dat u elk vel omdraait en opnieuw plaatst.

Aantal prints per cartridge

Het is ook erg belangrijk om rekening te houden met het geschatte aantal afdrukken dat u met elke inktcartridge kunt maken: hierdoor krijgt u niet alleen een idee van  de onderhoudskosten van  de printer, maar ook of dit zal zijn. in feite op basis van uw behoeften (als u veel afdrukt, wilt u een printer waarvan de cartridges niet elke twee weken hoeven te worden vervangen).
In die zin is het verschil tussen compacte thuisprinters en kantoorprinters en grote printvolumes verschrikkelijk: een huishoudelijke printer   heeft zelden cartridges met meer dan  400 pagina’s autonomie  , terwijl  de professionele  printers  ze kunnen tot 5000 afdrukken produceren   zonder dat cartridges hoeven te worden vervangen.

2. Papierverwerking

Niet minder belangrijk om te overwegen is alles wat betrekking heeft op  de formaten en  afdrukmedia die een printer kan verwerken. Zelfs in dit geval kunnen individuele behoeften heel verschillend zijn en moeten daarom zorgvuldig worden gekozen.
We zullen meteen zien op welke aspecten er  moet worden gelet  .

Formaten

Ten eerste is het belangrijk om te controleren of de printer die u wilt kopen echt geschikt is voor de  papierformaten waarin  we geïnteresseerd zijn. Vrijwel alle printers ondersteunen de  traditionele A4 formaat  , evenals een aantal kleinere formaten   , zoals  enveloppen grootte  en   randloze fotoformaat .
Als voor professionele behoeften of andere behoeften een printer is die ook A3 ondersteunt  of het  formaat van  de bovenkant  , moet u net op tijd inchecken om te kopen: in het geval van speciale behoeften, kan in feite worden aangegeven een A3 + -printer te kopen die alleen grote formaten ondersteunt .

Gewichten

Ook degenen die willen afdrukken op  fijn papier  ,  karton  of andere media (zoals  cd’s of dvd’s  ) moet ervoor zorgen dat u krijgt een geschikte printer voor het hanteren  van  hoge papier  gewicht  .
Als normale A4-vellen inderdaad vrij licht zijn, met een typisch gewicht van 64 g / m², kan fotopapier 300 g / m² bereiken. Karton weegt vanaf 120 g / m², de klassieker voor visitekaartjes weegt bijvoorbeeld 200 g / m² en de zwaarste voor passepartout weegt 360 g / m².
Een goede thuisprinter kan papier en karton verwerken met een gewicht tussen 64 en 300 g / m², zoals kantoorprinters, die echter vaak het voordeel hebben dat ze andere materialen dan papier kunnen verwerken.

Gewicht Gebruik
> 100 g / m² ✔️ Tekstdocumenten, fotokopieën
100-120 g / m² ✔️ Brieven, brochures, kantoorpapier
120-170 g / m² ✔️ Flyers, posters, brochures
170-200 g / m² ✔️ Flyers, brochures, omslagen
200-250 g / m² ✔️ Postkaarten
250-300 g / m² ✔️ Visitekaartjes, omslagen
> 300 g / m² ✔️ Visitekaartjes, omslagen

Laden van de vellen

De manier waarop de vellen worden geladen, is ook belangrijk om te overwegen, vooral voor degenen die op dik  en dun papier of karton moeten afdrukken  .
Het  bovenlaadsysteem  heeft overigens de grootste voordelen bij dit soort media, aangezien het de pagina’s niet dwingt om een ​​“crank” -curve te maken tussen de tandwielen van de printer, zoals het geval is bij de onderlaadsystemen.
Daarom lopen printers met een hogere belasting, vooral bij zwaar papier,  minder risico op papierstoringen  .

Aantal lades

Tot slot, voor een aantal speciale behoeften, kan het erg handig om meer te hebben   van papier lades beschikbaar is, bijvoorbeeld omdat u vaak in  verschillende maten  : Dit elimineert de noodzaak om papier te vervangen wanneer u maar wilt om de grootte te veranderen.
Dit kan het geval zijn in sommige kantoren waar documenten van A4- en A3-formaat, of A4- en envelopformaat, of A4- en fotoformaat vaak worden afgedrukt.

3. Poorten en verbindingen

Een andere factor die aandacht verdient, is wat betreft de connectiviteit van een printer, dat wil zeggen, de manieren waarop deze kan worden aangesloten op een computer of andere apparaten, evenals het aantal en type ingangen dat het heeft, wat de media bepaalt die de printer de printer zal kunnen lezen en van waaruit hij kan afdrukken, indien nodig, zelfs zonder de ondersteuning van een aangesloten computer.
Laten we deze twee aspecten afzonderlijk bekijken.

Connectiviteit

Het is, zoals we al zeiden, een kwestie van bedenken hoe de printer niet alleen verbinding kan maken met onze computer, maar mogelijk ook met andere apparaten, zoals een tablet, een smartphone of de thuisrouter (als u webservices wilt gebruiken, die we zullen hier later over praten).
Ter indicatie: het is altijd mogelijk om de printer via een USB-kabel op de computer aan te sluiten   of via een netwerkkabel op de router   , maar steeds meer modellen bieden ook de mogelijkheid om een  wifi-verbinding  , dat wil zeggen draadloos, tot stand te brengen. Dit heeft als voordeel dat naast het verminderen van het aantal kabels dat op de computer aangesloten moet blijven, het ook  meer vrijheid biedt wanneer u de printer zelfs op een bepaalde afstand van de computer plaatst  , als er niet genoeg ruimte in de buurt is of als u een gedeelde printer in een groot kantoor moet plaatsen.
In veel modellen is het ook mogelijk om extra draadloze verbindingssystemen te vinden, bijvoorbeeld de Bluetooth- technologie   , waarmee verbinding kan worden gemaakt met ingeschakelde smartphones en tablets, van waaruit het mogelijk is om toegang te krijgen tot de printer en deze te gebruiken, of de NFC- verbinding   met apparaten mobiele apparaten die zijn uitgerust met een Android- of Windows-besturingssysteem, of met de nieuwste iPhone-modellen.

Poorten en lezers

Naast de Ethernet- en USB-poorten die zijn ontworpen om verbinding te maken met uw computer of router, is het zeker interessant om te overwegen of een printer extra USB-poorten heeft waarmee u  gegevens  rechtstreeks vanaf een USB-stick  of een  extern geheugen kunt lezen en  afdrukken  , zodat u kunt zelfs afdrukken zonder de computer aan te zetten. Om dezelfde reden kan het interessant zijn om de aan- of afwezigheid van een sleuf  voor het plaatsen van  SD-kaarten te overwegen   , met name voor het afdrukken van foto’s.

4. Praktisch gebruik

Van de aspecten die minder verband houden met de prestaties van de printer, raden we u aan enkele aspecten te overwegen die te maken hebben met het  plaatsen van  de machine bij u thuis of op kantoor.
Laten we de belangrijkste in detail bekijken   :

 • Afmetingen  : afhankelijk van de beschikbare ruimte heeft u wellicht een bijzonder compacte machine nodig, of een machine die binnen bepaalde afmetingen valt
 • Ladepositionering  : De positionering van de papierlaad- en opslagladen kan om dezelfde reden relevant zijn. In veel gevallen zijn de meest compacte printers uitgerust met trays die uit het machinelichaam steken, hetzij horizontaal vanaf de voorkant van de machine, hetzij verticaal en horizontaal in het geval van bovenbeladen machines. Daarom zal het ook nodig zijn om met dit aspect rekening te houden, zodat de laden van de gekozen printer altijd bereikbaar zijn, zowel om het papier te laden als om de bedrukte vellen te verwijderen.
 • Geïntegreerde lades  : vooral in het geval van grotere printers wordt het papier daarentegen vaak geladen met speciale lades die in de machine zijn geïntegreerd, waardoor ten minste één van de “uitsteeksels” die kenmerkend zijn voor kleinere machines, wordt geëlimineerd. Maar zelfs in dit geval is het raadzaam ervoor te zorgen dat de laden altijd volledig kunnen worden geopend om nieuwe vellen te laden.
 • Display  : een ander opmerkelijk kenmerk kan de aanwezigheid of afwezigheid van een display op de printerbehuizing zijn, met name die waarmee bestanden op flashstations, externe geheugens of SD-kaarten kunnen worden afgedrukt zonder dat de computer hoeft te worden ingeschakeld. Dit is een kenmerk van mid- of high-end printers, die normaal gesproken niet tot de ultracompacte familie behoren. Via het display is het meestal mogelijk om de papierformaten, de afdrukbron en een variabel aantal instellingen te selecteren die normaal aanwezig zijn op het bedieningspaneel dat toegankelijk is vanaf de computer
 • Ondersteuning voor blinden  : tot slot zal het voor blinde gebruikers erg belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat de printer een instructieboekje heeft dat leesbaar is door de spraaksynthesesoftware, met toetsen met verhoogde aanduidingen waardoor ze te onderscheiden zijn en, bij voorkeur, dat zijn kunnen spraakopdrachten accepteren of kunnen worden beheerd door de computer met behulp van speciale software

5. Functies en diensten

Ten slotte kan het ook de moeite waard zijn om de extra functies van de printer te overwegen, dat wil zeggen de functies die niet strikt verband houden met afdrukken, en de services die bij de aankoop van de machine zijn inbegrepen.

Extra kenmerken

Onder de functies die het meest worden aangetroffen in printers, benadrukken we de aanwezigheid van “ecologische” of energiebesparende werkingsmodi   , die door de gebruiker kunnen worden aangepast, waardoor de stand-bymodus kan worden geprogrammeerd   en   de printer automatisch kan worden uitgeschakeld na een periode van inactiviteit. U hoeft zich geen zorgen te maken over het uitschakelen van de printer na gebruik en u kunt er zeker van zijn dat zelfs als u vergeet hem aan te zetten, hij na een bepaalde tijd vanzelf weer uitschakelt.

Cloudprinten: AirPrint en Google Cloud Print

Aan de andere kant zijn er onder de diensten die door de fabrikant worden aangeboden bij de aankoop van een printer, steeds meer onlinefuncties die vooral interessant kunnen zijn voor meer “mobiele” gebruikers en meer aandacht hebben voor nieuwe technologieën.
We kunnen bijvoorbeeld niet anders dan de steeds wijdverbreide mogelijkheid vermelden om documenten af ​​te drukken via AirPrint of Google Cloud Print, de cloudafdrukdiensten van respectievelijk Apple en Google, die van bijzonder belang kunnen zijn voor degenen die alleen Apple-technologieën gebruiken (smartphones, tablets en computers). met elkaar gesynchroniseerd) of alleen Android-systemen.

Cloud diensten

Sommige fabrikanten bieden  hun eigen cloudservice aan  , meestal met beperkte beschikbare ruimte, die de gebruiker gratis kan gebruiken door zich gewoon voor de service te registreren.
In veel gevallen is het ook mogelijk om  de printer te  synchroniseren met  aanvullende cloudopslagservices, zoals  Dropbox of Evernote, om opgeslagen bestanden af ​​te drukken vanaf elk apparaat waarop deze applicaties zijn geïnstalleerd of om toegang te krijgen tot services via een webbrowser.
In veel gevallen is het dus mogelijk om  via een  browser toegang te  krijgen tot  de  printerinterface normaal, om uw status te controleren vanaf elk vast of mobiel station en, indien u dat wenst, af te drukken, zelfs als u niet thuis of op kantoor bent.

Andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van uw printer

Zijn de materialen belangrijk?

In principe zijn de materialen waaruit een printer bestaat in wezen altijd hetzelfde, ongeacht het model en de fabrikant: de behuizing is altijd gemaakt van plastic en de interne onderdelen, elektronisch en mechanisch, lijken sterk op elkaar van machine tot machine. U moet op verbruiksartikelen letten   , bijvoorbeeld papier en cartridges. Met name voor  cartridges  moeten we zeggen dat de ”  officiële  ” van de respectieve fabrikanten erg duur is, en om deze reden geven veel gebruikers er de voorkeur aan zich te concentreren op  compatibele cartridges., goedkoper en in hervulbare cartridges. Het moet echter bekend zijn dat elke fabrikant ijverig is voor de bewaker van de formules van hun inkt, en bijgevolg zal een cartridge die verschilt van de originelen vrijwel zeker afdrukresultaten produceren van een  andere kwaliteit dan  gegarandeerd wordt door reserveonderdelen van het merk. Houd hier dus rekening mee als je bijvoorbeeld foto’s en andere afbeeldingen wilt printen.
Er moet echter worden gezegd dat, alleen al om de operationele kosten van de printers te verlagen, sommige fabrikanten nieuwe modellen beginnen aan te bieden die zijn uitgerust met  hervulbare cartridges  : in deze gevallen kosten de originele inktvullingen veel minder dan de klassieke cartridges.

Is het merk belangrijk?

In het geval van printers kunnen we zeggen dat het merk een belangrijke factor is. Het gaat er niet alleen om dat grote fabrikanten zeker zijn van  een brede  en gemakkelijk toegankelijke service, maar ook om de ervaring van degenen die leiders zijn in de sector en constant investeren in de  ontwikkeling van nieuwe technologieën  en een hoge kwaliteitsstandaard handhaven. Het is niet verwonderlijk dat het de toonaangevende fabrikanten (Epson, Canon en HP) zijn die in veel gevallen een uitgebreid pakket  aanvullende diensten aanbieden  bij de aanschaf van een printer, soms inclusief een  verlengde garantie van meer  dan twee canonieke jaren.

Maakt de prijs uit?

De prijs van een printer stijgt naarmate de beschikbare middelen en de afdrukkwaliteit toenemen. Onder de goedkoopste modellen   vindt u compacte printers die zijn   ontworpen voor  thuisgebruik  , met een lage afdrukresolutie, zonder display of poorten voor het lezen van externe media. Naarmate  de prijs  stijgt  ,  verschijnen er meer waardevolle functies , zoals een scherm, een SD-kaartsleuf en in sommige gevallen automatisch dubbelzijdig afdrukken. In  de hoge prijsklasse  vinden we  printmachines van fotokwaliteit, met hexachromatische cartridges met hoge resolutie en ontworpen om alle fotoformaten zonder randen af ​​te drukken, maar ook kantoormachines, meestal groot, uitgerust met inktpatronen met een zeer lange printautonomie.
Laten we eens kijken wat de prijsklassen  en hun kenmerken ongeveer zijn  :

 • Lage prijsklasse: € 35-50, maximale resolutie van 600 DPI, kleur, 8-20 pagina’s per minuut, geen scherm, geen USB / SD-lezerpoorten
 • Gemiddelde prijsklasse: € 60-110, maximale resolutie van 1200 DPI, vierkant of zes kleuren, 15-30 pagina’s per minuut, display, wifi, dubbelzijdig printen
 • Hoge prijsklasse:> 150 € maximale resolutie 4800 DPI, vierkant of zes kleuren, 20-40 pagina’s per minuut, display, wifi, dubbelzijdig printen, SD-lezer

 

 

Printervragen en antwoorden

Hallo, ik ben een grafisch ontwerper en zou de producten ook op karton moeten afdrukken (bijvoorbeeld 150-300 g), brochures maken enz. Wat raden jullie aan? Bedankt.

De  Canon Pixma IX6850  ondersteunt fotopapier tot 300 gram , maar voor professioneel gebruik zul je waarschijnlijk  verschillende producten moeten  kiezen , meestal verkrijgbaar bij print- of printshops.

Hallo, ik ben Nicola-cameraman- en ik vraag welke dvd / cd-printer natuurlijk ook normale documenten afdrukt. Als uitgave ben ik gericht op 60/75.

Voor basisgebruik thuis is de  Epson Expression Home XP-432  voldoende.

Hallo, mijn naam is Manuel, ik heb advies nodig voor gemiddeld gebruik, wat is de beste printer voor elke prijs, bedankt

Voor beperkt thuisgebruik is een model als de  Epson Expression Home XP-432  voldoende.

Hallo, ik heb een printer met bovenlader nodig om A4-kaarten van 260 g af te drukken. Wat raden jullie aan?

Bedankt

De  Canon Pixma IX6850  kan printen op papier tot 300 g / m2.

Tips voor MFP’s met bedrukking op karton (max. 200g), wifi, zelfs alleen A4, max. 200 euro Heel erg bedankt.

Het beste multifunctionele model binnen de 200 euro die we kennen, is de  Epson Eco Tank ET 2500  , waarmee u niet op karton kunt afdrukken, u zou meer moeten uitgeven om alle functies te hebben waarnaar u op zoek bent.

Hallo, ik zou graag een printer willen die 290 gr mat en fotopapier op karton afdrukt.

Om op 290/300 gram karton af te drukken heeft u een professionele printer nodig, maar u kunt op fotopapier afdrukken, zoals de  Epson Stylus Photo 1500 W  , die speciaal is gemaakt voor het afdrukken van foto’s. Het maximale gewicht is niet goed aangegeven, maar er zijn feedbacks die aangeven dat er een kaart met een gewicht tot 200 gram is gebruikt.

Hallo, ik moet 300gr canvas en ongestreken karton bedrukken. Welke printer raadt u aan voor het formaat A4 en A3? budget 300 euro

Gezien uw budget denken wij dat u geen model zult vinden dat tot 300 gram afdrukt, behalve op fotopapier. Daarom moet u nadenken over het kopen van een professioneel product, dat hogere kosten met zich meebrengt. In zijn prijsklasse zie je de  Epson Stylus Photo 1500 W  , die zelfs op dikker fotopapier print.

Ik heb een goedkope inkjetprinter nodig waarmee ik gemakkelijk kan printen op media tot 260gr en het printformaat kan aanpassen

Als je een goedkoop product wilt, zoals de  Canon Pixma iP2850,  dat wij beschouwen als een van de beste goedkope producten, dan kun je dat gewicht alleen hebben met fotopapier. Om media tot 260 gram af te drukken, moet u zich concentreren op modellen van topkwaliteit, als u ons een nauwkeurige offerte kunt geven, zullen we voor u op zoek gaan.

IK ZOEK EEN INKJETPRINTER MET SUPERIEUR PAPIER (MOMENTEEL HEB IK EPSON STYLUS CX6600) WAT RADEN U AAN?

We hebben geen directe ervaring met modellen met deze functie, maar we kunnen de  Epson Stylus Office B1100 aanbevelen  .

printer voor mac, ik heb er al een die omdat ik elke keer heel weinig gebruik, ik de inkt van de printer moet vervangen (wat meer kost)

We kunnen de  Epson WorkForce WF-3010DW benadrukken  , die met de cartridges van groter formaat een uitstekend aantal pagina’s biedt tegen een gemiddelde prijs (Deer Cartridges: 945 zwarte pagina’s, 765 cyaan pagina’s, 600 magenta pagina’s, 1005 gele pagina’s).

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *