Beste recensie van opblaasbare banken 2021

De doorslaggevende factoren bij het kiezen van een opblaasbare bank

Er zijn verschillende mogelijke redenen om een opblaasbare bank te willen   : als we willen ontspannen bij het zwembad, op zee, in de tuin, of zelfs een extra stoel willen hebben voor vrienden wanneer we ze thuis uitnodigen, kan een opblaasbare bank een  nuttige en leuke  oplossing zijn.    in veel situaties, ongeacht uw motivatie om een ​​opblaasbare bank te kopen, stellen we hieronder enkele aspecten van dit product voor die u niet mag vergeten voordat u uw keuze maakt.

Veelzijdigheid

Oké, misschien wil je een opblaasbare bank die alleen in het water kan worden gebruikt. Maar waarom zou u niet ook andere mogelijke toepassingen overwegen? Ook kunnen we kiezen voor een  veelzijdig model  dat ook in andere situaties bruikbaar kan zijn, bijvoorbeeld wanneer u gasten heeft en geen stoelen en fauteuils heeft. Of bedden. In feite veranderen de meer “traditionele” modellen van opblaasbare banken bijna altijd in een  matras  (enkele en / of dubbele afhankelijk van het model), wat erg handig is als je een gast moet huisvesten en geen echte hebt. bed beschikbaar. is wel of niet van plan veel geld te investeren om er een te kopen. In veel gevallen is het ook mogelijk om de configuratie “chaise longue” of schuin bed te gebruiken.

Plaats

Bedenk ook  waar je de opblaasbare bank neerzet  : niet alle zijn geschikt voor binnen- en buitengebruik. Een algemene verwijzing hebben vergeten dat de algemeen opblaasbare banken gemaakt  van gevlokte materialen  zijn geschikt voor gebruik binnenshuis of in ieder geval niet blootgesteld aan water en vuil, juist vanwege de comfortabel oppervlak, maar moeilijker schoon .De flat PVC opblaasbare banken   daarentegen zijn geschikt voor alle toepassingen, intern en extern.

Het formulier

U kunt opblaasbare banken in  verschillende formaten vinden  : kies wat u verkiest, niet alleen op  basis van het gebruik dat  u van uw bank wilt maken, maar ook met hoeveel mensen u er het liefst op zit en welk ander gebruik u er ook van kunt maken. Laten we de belangrijkste bekijken.

Traditioneel

We hebben het hierboven al genoemd: de “traditionele” opblaasbare bank is die in de vorm van een… bank. Al deze modellen zijn voorzien van een zitting, rugleuning en armleuningen, die daarmee de  opblaasbare bank bij uitstek vertegenwoordigen  .
Normaal gesproken bieden deze banken plaats aan  twee personen, maximaal drie  : het is moeilijk om het beter te doen met een opblaasbaar meubelstuk. De afmetingen zijn meestal opgenomen in een  breedte van 188-195 cm  , een  diepte van 150-170 cm  en een  hoogte van 65- 75 cm  , duidelijk in “sofa” -modus. Open in matrasmodus, kan deze bank tussen de 200 en 220 cm lang zijn.
Het  gewicht kan variëren  van ongeveer 5 kg tot ongeveer 10 kg , afhankelijk van de grootte van de opblaasbare bank en het aantal luchtkamers: bij de interne modellen is het heel gebruikelijk dat de verschillende delen van de bank afzonderlijke luchtkamers zijn, terwijl bij de externe kamers een enkele luchtkamer heerst.

Hoekig

Een variant (hoewel niet erg gebruikelijk) van de traditionele opblaasbare bank is de  hoekbank  : een opblaasbare L-vormige bank die comfortabel plaats biedt aan drie of maximaal vier personen.

Ronde

Meer een  chaise longue  dan een opblaasbare bank, de  ronde variant  is niets meer dan een opblaasbaar matras   met een diameter van ongeveer 2 m en een rugleuning. De dikte van de matras kan meer dan 50 cm bedragen en is zowel in de “fluweelzachte” versie voor binnen als in de PVC versie voor op het strand terug te vinden. Het   leeggelopen gewicht varieert  van 6 tot 10 kg  , min of meer zoals traditionele opblaasbare banken Een ronde opblaasbare bank kan comfortabel plaats bieden aan  twee personen  , maximaal drie.

Een worst

Bij gebrek aan een officiële naam noemen we het ”  een worst  “, een soort opblaasbare  strandbank  die de   laatste jaren erg populair is geworden. De bijzonderheid van deze opblaasboot is dat  er geen pomp  (of long) voor nodig is voor insufflatie, omdat het een bepaalde beweging en sluiting gebruikt die de lucht van binnenuit de bank in een paar seconden opvangt. De opgeblazen maatregelen meten ongeveer  250 x 65 x 85 cm  en er zijn verschillende varianten van de meest uiteenlopende kleuren, met en zonder rugleuning. Doordat hij gemaakt is  van polyester  , vouwt de bank zich gemakkelijk op en is bovenal  erg licht om te dragen, in tegenstelling tot de andere modellen die we zagen: hij weegt   minder dan 2 kg .
Het biedt echter plaats aan  slechts één liggende persoon  en niet meer dan twee sessies.

Comfort en robuustheid

Een opblaasbare bank is van nature een kwetsbaar object   : er is heel weinig voor nodig om gaten te maken of de lasnaden te laten bezwijken, en de bank vaarwel. Gezien dit uitgangspunt zijn er robuustere en duurzamere modellen en andere niet zozeer. Het gaat niet alleen om  materialen  , hoewel het belangrijk is om te onthouden dat zowel PVC als polyester niet bijzonder goed bestand zijn tegen perforaties in de eerste en tegen striae in de tweede. Het is ook een kwestie van de  binnenband.: de meeste “strand” -modellen hebben één kamer, zodat ze onbruikbaar worden in het eerste gat, terwijl de “zelfgemaakte” opblaasbare banken meestal een dubbele kamer hebben, wat een betere isolatie biedt tussen de delen van de bank. Als de rugleuning bijvoorbeeld geperforeerd is, loopt de zitting ook niet leeg: kortom, hij staat niet meteen “op de grond”. In het algemeen is het echter aan te raden om niet alleen een beetje aandacht te besteden aan de  plek waar je plaatst. de bank  , maar ook wat je draagt ​​als je zit: uitstekende sleutels, kopspijkers, metalen inzetstukken kunnen de integriteit van onze opblaasbare bank beschadigen. We hoeven het niet op steenslag te plaatsen, maar bij voorkeur alleen op  vlakke of zachte ondergronden: een kleed of gras is prima, zolang je maar hebt geverifieerd dat er geen droge, harde en puntige kiezelstenen of onkruid zijn. Vermijd ook om er herhaaldelijk overheen te springen, omdat druk lassen kan doen exploderen.

Comfortabel

Het idee van de opblaasbare bank is op zichzelf al elementair: een groot luchtkussen dat zo gevormd is dat je er op kunt zitten. Er zijn echter enkele  kleine details  die onze bank nog comfortabeler kunnen maken: zo lijdt het geen twijfel dat het  fluweelzachte oppervlak  veel prettiger aanvoelt dan het gladde plastic, en het zorgt er ook voor dat je minder gaat zweten als je gaat zitten. Veel modellen zijn ook uitgerust met  bekerhouders die in de armleuningen zijn geïntegreerd  , een detail dat vooral op prijs wordt gesteld bij zwevende modellen.

Accessoires

Je denkt misschien dat een object dat zo elementair is als een opblaasbare bank misschien geen accessoires nodig heeft, maar blijf er gewoon twee minuten over nadenken om te beseffen dat dat niet zo is. Hier zijn de  accessoires  die een opblaasbare bank kan hebben.

Elektrische pomp

Een erg populair accessoire, maar helaas ongebruikelijk vooral bij economische modellen, is de  elektrische pomp  : hiermee kun je  de bank  moeiteloos en in korte tijd vullen . We raden aan om waar mogelijk een model met pomp te kiezen en, indien niet inbegrepen, te kopen apart: we garanderen dat u geen spijt krijgt van de kosten!

Patches

Gezien het gemak waarmee een opblaasbare bank kan worden geboord, zelfs met de vier ogen open, kunnen we u niet anders dan bedanken dat we samen met de bank ook een  reparatieset krijgen  : een of meerdere lijmen die over het gat in de einde.om te blijven genieten van onze opblaasbare bank. Een advies? Koop ook wat extra’s, u verlengt de levensduur van uw opblaasbare bank.

zonne-display

Accessoire ongebruikelijk, de  bewaker  –  zon  is vooral handig in combinatie met een opblaasbare strandbank of een model voor het  terras  . De vorm van de parasol kan variëren van een simpele sluier tot een echte luifel om de bank onder te plaatsen.

Andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een opblaasbare bank

Zijn de materialen belangrijk?

Zoals we al hebben gezien, is er niet een grote verscheidenheid aan materialen waaruit opblaasbare banken bestaan: of het nu  PVC (al dan niet gevlokt)  of  polyester is  , we hebben niet te maken met materialen die van nature bijzonder robuust zijn. In feite kan polyester rafelen zoals elke andere stof, terwijl PVC een constant risico loopt op doorprikken.
Als we vanwege de weerstand niet de voorkeur kunnen geven aan het ene materiaal boven het andere, kunnen we  gewicht  als een onderscheidend middel gebruiken: we hebben gezegd dat PVC- modellen tussen 5 en 10 kg  wegen   , terwijl  polyester modellen   (die we definiëren als ‘worst’) minder wegen  dan 2 kg  .

Is het merk belangrijk?

Onder de fabrikanten van opblaasbare banken zijn er geen directe namen bekend bij het grote publiek: het is een  nichemarkt die  voor de meesten nog onbekend is. De belangrijkste producenten zijn namelijk  Intex en BestWay  , die naast opblaasbare banken ook opblaasbare matrassen produceren   . Het moet gezegd dat de opblaasbare bank zo’n eenvoudig en kwetsbaar object is dat we denken dat we het ene merk niet echt kunnen aanbevelen in plaats van het andere: de producten zijn min of meer hetzelfde, dus er is geen duidelijke merkwinst bij alle andere.

Maakt de prijs uit?

Doordat we moeten kiezen uit zoveel in wezen gelijkwaardige modellen, is het duidelijk dat de prijs een, zo niet de belangrijkste,  bepalende factor wordt  voor de aankoop. We kunnen dan onze nieuwe opblaasbare bank kiezen beginnend met het type, mede geholpen door een inschatting van de prijs per type:

  • Traditionele bank   : € 30-70;
  • Ronde bank   : € 50-120;
  • Worst sofa   : € 10-70.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *