beste recensie van koffiemolens 2021

5 doorslaggevende factoren om de koffiemolen te kiezen

 1. Slijpsysteem

De eerste doorslaggevende factor bij de keuze van de molen betreft de  aard van de werking van het product  , die in wezen uit drie typen kan bestaan: er zijn eigenlijk   molenhandleidingen  ,  elektrische koffiemolen met messen en  elektrische koffiemolen  met interne molen  . Begrijpen wat dit soort mechanismen onderscheidt die de basis vormen van een koffiemolen, is essentieel om een ​​product te kopen dat in overeenstemming is met het gebruik dat u wilt maken en, vooral, met de resultaten die u wilt bereiken.
Hier behandelen  we alleen elektrische producten : in de volgende twee paragrafen zullen we de belangrijkste verschillen illustreren tussen deze twee geweldige soorten apparaten, molen met messen en met molen.
Voordat we ingaan op de uitleg van deze verschillen, is het noodzakelijk om te specificeren dat,  ongeacht het type koffiemolen dat is gekocht  , het gebruik van een van deze apparaten ongetwijfeld voordelig is vanuit het oogpunt van het aroma van de koffie, die onmiddellijk voordien wordt gemalen. voorbereiding, zal zeker intenser zijn dan die bereid met het poeder al gemalen.
Laten we nu eens kijken wat elk van de twee soorten elektrische koffiemolens onderscheidt.

De roterende messen

Koffiemolens met roterende messen zijn te vergelijken met  miniatuurmolens  . De structuur en de werking zijn even eenvoudig: we vinden een machinelichaam dat bestaat uit een bak waarin de roestvrijstalen messen zijn geplaatst  ,  die, zodra het apparaat in werking is gesteld,  beginnen te draaien  , waardoor de korrels effectief worden gehakt. Koffie en verkleinen tot poeder.
Er zijn ook modellen met roterende messen die zijn uitgerust met twee containers, een waar het malen plaatsvindt en de andere waar de gemalen koffie wordt opgevangen. De werking van de apparaten met mesjes is in zekere zin “handmatig”, aangezien het   aan de gebruiker is om dit te doen

druk op de activeringsknop van de koffiemolen en  bepaal  , op basis van hoe lang de draaiende messen zullen blijven draaien,  hoe nauwkeurig u  de bonen  wilt  malen .

De molensteen

De andere groep bestaande koffiemolens omvat al die apparaten die in plaats van de roterende messen een  interne molen hebben die de koffiebonen maalt  .
De structuur van deze modellen is zeker groter dan die van de mesmodellen, aangezien deze modellen, naast het interne werkingsmechanisme dat de molen omvat, ook twee aparte containers moeten huisvesten, een waar de koffieboon wordt gemaakt en de andere waar het is gemaakt. verzamelde de grond. .
De  bediening van  dit type product is  handiger en eenvoudigerin vergelijking met apparaten met mesjes, moet de gebruiker, zodra de korrels zijn ingebracht, de maalgraad kiezen die moet worden aangepast, mogelijk het aantal te bereiden kopjes, en op de juiste knop drukken die het apparaat activeert. De koffiemolen zal  dan  doen alles zelf  .
Dit type koffiemolen wordt  beschouwd als van de hoogste kwaliteit  (en in feite kosten modellen van dit type zelfs meer dan die met messen), aangezien de beweging van de molen, die langzamer is, de koffiebonen aan minder hitte blootstelt. . om het oorspronkelijke aroma te behouden.
De  molen kan  dan  van verschillende typen zijn  :

 • Conische of platte molen   : het eerste type wordt als beter beschouwd omdat het in staat is om de oververhitting die wrijving veroorzaakt bij koffiebonen te minimaliseren, aangezien dit type molen ook langzamer draait dan platte molen. Deze laatste bieden echter het voordeel dat ze goedkoper zijn. Het verschil tussen de twee soorten molens is naar onze mening voelbaar bij grootschalige koffieproductie, terwijl het minder opvalt bij het gebruik van de koffiemolen thuis.
 • In keramiek, staal of titanium  : het materiaal waarmee de molen wordt gemaakt, kan ook variëren en keramiek wordt onder meer als de beste optie beschouwd omdat ze de korrels nog minder verwarmen en bovendien bijzonder stil zijn. Het positieve aspect van metaallegeringen is daarentegen hun hoge sterkte en levensduur
 1. Malen graden

Een van  de belangrijkste factoren  bij het kiezen van een koffiemolen betreft de mogelijkheid die het biedt om  te selecteren  verschillende  gradaties van het malen  van de bonen,  zoals  deze eigenschap   direct  van invloed op de veelzijdigheid  van het apparaat.
Maar waarom is het zo belangrijk om voor een bepaalde koffiemolen te kiezen?
Het antwoord is simpel, maar niet altijd bij iedereen bekend:  afhankelijk van het soort koffie dat  je wilt drinken, heb  je een specifieke fijnheid van het poeder nodig om  in de koffiemachine te gebruiken.
De  grofste maling is bijvoorbeeld geschikt voor Bij het bereiden van gefilterde koffie  is de middelgrote molen  daarentegen de molen die  wordt gebruikt voor het traditionele  mokka-koffiezetapparaat  , terwijl het  fijnste poeder  absoluut ideaal is voor  espressomachines  .
De selectie van maalgraadniveaus, die vrijwel uitsluitend aanwezig is bij modellen met maalmachines, kan op een min of meer verfijnde manier worden gemaakt: de eenvoudigste producten hebben bijvoorbeeld een verstelbare hendel of knoppen die de graad aangeven in ‘brede lijnen’ van fijnheid die kan worden aangepast, iets minder nauwkeurig dan andere modellen die daarentegen een selector hebben die minstens 5 tot meer dan 15 verschillende  instelbare  diktes kan hebben  .
Let op: hoewel de  mesjesmodellen  de gebruiker in het algemeen niet toestaan ​​om een ​​mate van verscherping te selecteren (omdat het in feite afhangt van hoe lang de mesjes worden bediend), kunnen ze wel enige  hulp hebben  om de gebruiker te begeleiden bij het Sommige lampjes geven bijvoorbeeld aan   wanneer een dikke, medium of fijne consistentie is bereikt (ze kunnen dit aftrekken van de duur van de verwerking).

 1. Structuur

De structuur van de koffiemolen speelt ook een doorslaggevende rol bij het identificeren van het juiste model, aangezien bij het variëren ook andere  elementen waarmee rekening moet worden gehouden  , veranderen, zoals  de grootte, het gebruiksgemak  en de geschiktheid van deze structuur voor de  hoeveelheid bonen die worden gebruikt. wil malen  .
Binnen het brede scala aan apparaten dat op de markt verkrijgbaar is, moet u daarom een ​​koffiemolen kiezen waarvan de volgende kenmerken overeenkomen met een type  structuur dat zich  goed  aanpast aan uw behoeften  :

 • Capaciteit : dat wil zeggen, de maximale korrelcapaciteit die de container voor verwerking kan opnemen. Aangenomen moet worden dat in het algemeen het ideaal is om niet te veel koffie tegelijk te malen, aangezien bij het bewaren het risico bestaat dat de versheid en intensiteit van de vers verpulverde bonen verloren gaan, het belangrijkste voordeel van een dergelijk apparaat. . vent. Echter, afhankelijk van de hoeveelheid te bereiden koffie en gezien het feit dat de ideale hoeveelheid koffie voor de bereiding van een espresso 7 tot 10 g is, is het raadzaam om een ​​model te kiezen met de juiste capaciteit, rekening houdend met het feit dat de meeste overvloedige koffiemolens bevatten tot 250 g bonen (wat nog meer wordt in professionele modellen, gericht op bars en restaurants),
 • Afmetingen  : de ruimte die u in uw keuken heeft, is ook een belangrijk element om te overwegen bij het kiezen van de koffiemolen, samen met het soort gebruik dat u aan uw product wilt geven. Als u bijvoorbeeld uw apparaat na elk gebruik wilt opbergen omdat er thuis niet veel ruimte beschikbaar is, dan zou het goed zijn om de voorkeur te geven aan een model met een compact formaat, ook al betekent dit minder capaciteit voor de containers. Integendeel, er zijn modellen die je beter op het werkoppervlak kunt laten zitten omdat ze zwaarder en volumineuzer zijn, maar ideaal voor diegenen die grote hoeveelheden koffie willen malen, bijvoorbeeld grote gezinnen of kantoren.
 • Aantal containers  : het laatste constructieve aspect waar rekening mee gehouden moet worden betreft het aantal aanwezige containers, aangezien het op de markt mogelijk is om modellen te vinden met één of twee containers. In koffiemolens met één container, die de overgrote meerderheid van bladmolens zijn, worden de bonen direct gemalen in de kom waarin ze worden gegoten, waar het gemalen poeder zich bevindt. De modellen met twee containers hebben een tweede container waarin het koffiepoeder wordt vervoerd en verzameld, waarvan de molen en enkele modellen met messen van dit type zijn. De laatste optie impliceert onvermijdelijk een zwaardere structuur, maar wordt door velen als handiger beschouwd, vooral als er grote hoeveelheden korrels moeten worden gemalen.
 1. Functies

Hoewel het  niet  zijn  bijzonder talrijk  , de functies van een koffiemolen  nog steeds invloed op het gebruiksgemak  en de verfijning van het apparaat en dus de uiteindelijke kosten.
In de onderstaande lijst vindt u  de drie belangrijkste functies  die al dan niet in een dergelijk apparaat zijn opgenomen:

 • Bekernummerschakelaar  : dit is zeker de belangrijkste en handigste functie waarmee een koffiemolen kan worden uitgerust. Het bestaat uit het selecteren van de hoeveelheid kopjes koffie waarvoor de koffie wordt gemalen, wat alleen een bijzonder kenmerk is voor modellen met twee verschillende containers, één voor de bonen en de andere voor de gemalen. Met deze functie kan de molen zelf de hoeveelheid graan aanpassen die hij nodig heeft.
 • Activering  : het is noodzakelijk om op de hoogte te zijn van het type activering dat het apparaat biedt, dat wil zeggen van het “AAN / UIT” -type of het druktype. Dit laatste systeem vereist meer aandacht van de gebruiker, aangezien hij het zal zijn die de volledige duur van het malen van koffiebonen zal beheersen en typisch is voor de mesmodellen.
 • Veiligheidssystemen  : sommige modellen kunnen speciale voorzieningen bevatten om de gebruiker meer veiligheid te bieden, bijvoorbeeld de onmogelijkheid om de koffiemolen te starten (voornamelijk met messen) als het deksel van de bewerkingscontainer niet goed is gesloten in korrels, of andere vergrendeling van het mes apparaten in geval van plotseling openen van deze container
 1. Praktisch gebruik

Last but not least: gebruiksgemak is een zeer belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van de koffiemolen die het beste bij u past.
Aangezien dit type apparaat in feite dagelijks wordt gebruikt  , lijkt de  eenvoud en het gemak waarmee het kan worden meegenomen en opgeslagen, schoongemaakt, gebruikt , gemonteerd en gedemonteerd, fundamenteel voor ons.
Hier is een lijst met alle elementen die van invloed zijn op de bruikbaarheid van een koffiemolen:

 • Afneembare kap  : bij de meest comfortabele modellen kunt u de kap afzuigen waar de koffie wordt gemalen, om het schoonmaken en legen van deze container te vergemakkelijken. De meeste economische modellen bieden deze mogelijkheid niet, wat voor sommigen een ongemak kan zijn, vooral gezien het feit dat modellen met roterende messen een risico op letsel opleveren bij het schoonmaken van het apparaat.
 • Makkelijk schoon te maken  : naast de mogelijkheid om de eerder genoemde bonen maalbak te verwijderen, dragen andere elementen bij aan het gemak van het schoonmaken van een koffiemolen. Sommige producten bevatten bijvoorbeeld een borstel die helpt om de messen of andere onderdelen van het apparaat los te maken van het koffiepoeder, of ze hebben vaatwasmachinecontainers die het schoonmaken uiterst eenvoudig en snel maken.
 • Antislipvoetjes  : de aanwezigheid van deze voetjes geeft het apparaat een zekere stabiliteit tijdens gebruik en is vooral handig bij producten met roterende messen die van nature de neiging hebben te trillen en te bewegen tijdens het gebruik
 • Kabelhaspel  : door de aanwezigheid van dit compartiment om de kabel op te vangen, kunt u uw koffiemolen overzichtelijker houden
 • Transparantie van containers  : de aanwezigheid van   volledig of gedeeltelijk transparante containers helpt om de voortgang van de koffieverwerking te volgen

Andere factoren om te onthouden bij het kiezen van een koffiemolen

Zijn de materialen belangrijk?

Zoals vermeld in de vorige paragrafen, is het bij het kiezen van een koffiemolen  erg belangrijk om aandacht te besteden aan de materialen waaruit deze is gemaakt  . In het bijzonder moet aandacht worden besteed aan het materiaal van het slijpsysteem. Als het gebruik van  roestvrij staal voor  roterende messen bijna exclusief is, is er meer keuze tussen de materialen waaruit de slijpstenen zijn gemaakt   : onder  keramiek, staal en titanium  raden we aan om de voorkeur te geven aan de keramische, die, onthoud, als de beste wordt beschouwd materiaal om de eigenschappen van koffiebonen in termen van versheid en aroma te behouden.
De  behuizing van het  apparaat dat u koopt, kan ook een verschil maken: veel zijn gemaakt van plastic (waarvan de robuustheid moet worden geverifieerd aangezien de koffiemolen, vooral als deze met messen werkt, de neiging heeft om warmte te genereren tijdens het gebruik), maar vele anderen hebben een machinebehuizing gemaakt van meer resistente en duurzame materialen, zoals staal of andere metaallegeringen.
Tot slot, er rekening mee dat de meeste koffiemolens   voor thuisgebruik  hebben  containers  voor koffiebonen en gemalen koffie in  plastic,  maar als u op zoek bent naar een professionele en bijzonder geavanceerde model, kunt u ze ook in glas.

Is het merk belangrijk?

De voorkeur geven aan een bepaald merk is naar onze mening niet zo belangrijk, maar we raden je aan om altijd bewust te kiezen. Ons advies is in feite om bedrijven te vertrouwen  die niet onbekend zijn  , om een ​​zekere garantie te hebben voor de  veiligheid en betrouwbaarheid  van het product dat u gaat kopen. Tot op heden zijn de meest populaire elektrische koffiemolens met messen of molens op de markt, behorend tot zeer verschillende prijsklassen, van de volgende merken:  Krups, De’Longhi, Bosch, Severin en Clatronic  .
Het is onder meer geen toeval dat verschillende  fabrikanten van koffiemolens ook koffiemachines maken van verschillende aard, zoals het geval is bij Krups en De’Longhi, die zichzelf echte “experts in de koffiesector” noemen.

Maakt de prijs uit?

De  prijs is  belangrijk voor zover het duidelijk is dat deze  indicatief is voor de kenmerken  van de koffiemolen die u gaat kopen. Vergeet niet, in feite, dat de eigenschap die het meest van invloed op de prijs van een koffiemolen is het  slijpen systeem  : als, in feite, is het gemakkelijk te vinden op de markt brengen van de  roterende bladen  van de  prijs  zeer  goedkoop  (we spreken tot 15 €!), aan de andere kant, je  kunt  gemakkelijk  vinden  van een product met een  interne grinder dat de kosten  zo  weinig  (voor deze koffiemolens, in feite, het begint vanaf ten minste ongeveer 50 €).
Dan zijn er nog andere factoren die van invloed zijn op de uiteindelijke kosten, bijvoorbeeld de aanwezigheid van een min of meer groot aantal functies en hun verfijning, of het materiaal van de containers (de glazen zijn uiteraard duurder). Om een ​​idee te krijgen, kunt u nog steeds rekenen op de indicatie dat u begrijpt wat  de prijsklassen zijn  van  koffiemolens die  momenteel  op de markt verkrijgbaar zijn  :

 • Van € 15 tot € 30  : hier vinden we alle goedkope koffiemolens, dit zijn over het algemeen zeer eenvoudige apparaten met kleine afmetingen en roterende messen
 • Van 30 € tot 60 €  : in de gemiddelde prijsklasse vinden we veel molens met roterende messen, maar geavanceerder en nauwkeuriger dan goedkope producten. Aan de andere kant zijn koffiemolens met molens die minder dan € 60 kosten, zeldzaam
 • Vanaf 60 €  : alle producten met een interne shredder worden in deze hoge prijsklasse geplaatst. Deze groep omvat zowel modellen voor huishoudelijk gebruik, die maximaal rond de € 100, – komen, als professionele modellen, die ook meer dan € 350, – bedragen.

 

 

Vragen en antwoorden over koffiemolen

kan ik met een koffiemolen zoals Krups ook amandelen, walnoten of andere malen om meel te maken? bedankt
Stefano

In theorie is het beter om de molen alleen voor koffiebonen te gebruiken.

Ik heb een koffiemolen nodig die losschroeft om hem te kunnen wassen, die een goede motor heeft en goede messen omdat ik de vlokken moet malen om meel te maken

We weten niet zeker of dit gebruik geschikt is voor een koffiemolen.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *