beste recensie van elektrische kachels 2021

5 doorslaggevende factoren om voor de slowcooker te kiezen

 1. Soorten gerechten

Het elektrische fornuis wordt op grote schaal gebruikt in de Verenigde Staten sinds de jaren zeventig, toen de nieuwe behoeften van het moderne leven een grotere behendigheid en optimalisatie van tijden begonnen te eisen, zelfs bij de organisatie van het gezins- en gezinsleven.
Om aan deze behoeften te voldoen, kunt u dankzij de karakteristieke eigenschappen van de elektrische pan zelfs zonder toezicht gerechten bereiden, wanneer u niet thuis bent of terwijl u iets anders doet, zonder het risico van verbranding van het diner.
Met andere woorden, de elektrische pan vereist alleen de bereiding van de ingrediënten en een zorgvuldige configuratie van het meest geschikte programma voor het te bereiden recept. Met de “elektrische pan” hoeft u zich dus geen zorgen te maken over het constant controleren van de kookgraad, waardoor u uw toevlucht moet nemen tot meer traditionele kookmethoden, zoals koken in de koekenpan of in de oven.
Zoals de naam suggereert, de slow cooker   wordt gekenmerkt door  zeer langzame koken bij lage temperatuur  , die 100 ° C bijna nooit bereikt en daardoor beneden de kooktemperatuur, zodat de mogelijkheden van aanbranden zeer klein.
De elektrische kookplaat werkt eigenlijk met temperaturen tussen  60 ° C  en90 ° C  . De   voordelen van koken op lage temperaturen   zijn onder meer een betere  conservering van de vitamines en mineralen  in voedsel. Bovendien maakt deze manier van koken het mogelijk om voedsel zacht en gehydrateerd te houden, zonder de noodzaak om overmatige hoeveelheden olie toe te voegen, waardoor het geschikt is voor een  dieet  .
Aan de andere kant is de slowcooker echter niet geschikt voor wie avondmaaltijden wil “improviseren”, juist omdat dit apparaat heel langzaam kookt. Een goed slowcooker-model is in staat  om een ​​breed scala aan gerechten te bereidenzoals stoofschotels, gestoomde groenten, soepen en risotto’s, maar ook sauzen, dranken, desserts en puddingen die mogelijk langdurig op lage temperatuur moeten worden gekookt.
De elektrische kookplaat of elektrische kookplaat is een bijzonder handig apparaat voor wie de hele dag werkt en geen tijd heeft om te koken. Met de elektrische pan kun je eigenlijk plannen om een ​​goede warme maaltijd te bereiden, zodat deze klaar is als je thuiskomt voor het avondeten. U hoeft zich alleen maar zorgen te maken over het bereiden van de ingrediënten en het bereiden van het ideale kookprogramma.
Zoals we net hebben opgemerkt,  veelzijdigheidvan het elektrische fornuis vertegenwoordigt een fundamenteel aspect: in feite, hoe meer een elektrisch fornuis een grote verscheidenheid aan gerechten kan bieden, hoe waardevoller het zal zijn. Zo zullen we beginnen met de factor ten aanzien van de uit te leggen   mogelijke soorten van het koken en dan u vertellen over de andere bepalende factoren voor het kiezen van uw  ideale koken pot  , te weten de functies, de structuur, het gebruiksgemak en de meegeleverde accessoires en reserveonderdelen.

Kooktemperaturen en -tijden

Een goede kwaliteit elektrische kookplaat moet in staat zijn om  zeer verschillende recepten ,  waardoor   het aanbieden van  verschillende soorten van het koken  .
De  slow cooking   is de belangrijkste modus, en kunnen variëren afhankelijk van de baktijd en temperatuur. Afhankelijk van het model van de elektrische kookplaat heb je de keuze uit verschillende temperatuurniveaus en kooktijden. Om u beter te laten begrijpen waar we het over hebben, geven we enkele richtlijnen:

 • 78 ° C  : zeer langzaam koken  op laag vuur
 • 84 ° C  : koken op  middelmatige lage temperatuur
 • 96 ° C  : zoet koken 

In het algemeen kan worden gezegd dat de  kooktijden  variëren afhankelijk van de  hoeveelheid voedsel  in de pan, het  soort voedsel dat moet   worden gekookt en de  omgevingstemperatuur  .
In de productinstructies vindt u enkele referenties over ingrediënten, hoeveelheden, configuraties en gerelateerde bereidingstijden.
Voor een hoeveelheid rundvlees tussen 1,5 en 1,8 kg moet u bijvoorbeeld ongeveer 6 uur op laag koken of 3-5 uur op medium koken.

Andere kookmethodes

In de beste modellen zijn er andere soorten koken mogelijk:

 • Koken op hoog vuur  : het wordt ook wel  sauter cooking genoemd  en is handig om voedsel te bleken en lichtbruin te maken, voordat het op laag vuur wordt gekookt
 • Stomen  : met de juiste hoeveelheid water kun je in een goede elektrische pan ook rijst en groenten stomen. Deze manier van koken is bijzonder geschikt om de eigenschappen van voedsel te behouden en voor een nog meer dieet en gezonder dieet.

Ten slotte zijn er langzame elektrische fornuizen waarmee je ook pasta, risotto’s kunt koken en voedsel kunt bereiden in vacuümpotten. Deze elektrische pannen zorgen ervoor dat het water temperaturen kan bereiken die hoger zijn dan de conventionele.
We benadrukken ook dat sommige voedingsmiddelen die ongeveer 8 uur koken nodig hebben, nog steeds niet helemaal klaar zijn, zelfs nadat de aanbevolen tijden zijn verstreken. In dit geval helpt de ervaring in de keuken u om kooktijden en -methoden te reguleren en te verbeteren.

Wattage

Houd er rekening mee dat de kooktijden kunnen variëren afhankelijk van het vermogen van het elektrische fornuis, en ook afhankelijk van de luchtvochtigheid en hoogte. Normaal gesproken is het vermogen van dit type apparaat laag, ongeveer  250 watt  , juist omdat dit fornuis langdurig op lage temperaturen kookt en geen snelle opwarming bij hoge temperaturen nodig heeft, zoals bij een oven het geval kan zijn.
Aan de andere kant, in het geval van potten die hoge temperaturen kunnen bereiken, kun je een hoger vermogen vinden, tot 1500 watt.

 1. Functies

Op basis van de overwegingen die we zojuist hebben gemaakt, is het duidelijk dat de  functies van  dit apparaat nauw verband houden met de mogelijke soorten koken en daarom de onmiddellijk volgende factor vormen waarmee rekening moet worden gehouden.
De verschillende   beschikbare functies zijn  instelbaar  dankzij de  bedieningselementen  aan de onderkant van de pan en kunnen in het beste geval worden verbeterd dankzij de aanwezigheid van een  display  of een iconisch knopensysteem.

 

De belangrijkste functies zullen daarom zijn:

 • Aan / uit  : dit is de klassieke aan en uit functie
 • Regeling van slowcooking  : zoals we al hebben gezien, biedt de beste slowcooking de keuze tussen verschillende soorten slowcooking, meer of minder intens, van minimaal 2 vooraf ingestelde niveaus tot 4 of meer. Er zijn ook nog geavanceerdere slowcookers waarmee je, mede dankzij het gebruik van kookboeken, de temperatuur uiterst nauwkeurig kunt regelen.
 • Stopwatch  : Zeker, de aanwezigheid van een stopwatch kan u helpen de bereidingstijd van voedsel bij te houden. Bij de meest geavanceerde modellen vind je de mogelijkheid om de timer tot 24 uur in te stellen
 • Warmhoudfunctie  : bij sommige modellen kunnen reeds bereide gerechten warm worden gehouden. De tijden die beschikbaar zijn voor deze functie kunnen variëren en een elektrische pan die voedsel voor een langer aantal uren warm kan houden, heeft duidelijk de voorkeur.
 • Buffetfunctie  : in sommige meer geavanceerde modellen kan de buffetfunctie ook aanwezig zijn, die een temperatuur moet garanderen die iets hoger is dan die van het vasthouden van de warmte. Met deze omgeving kun je de gerechten serveren tijdens een diner met vrienden, zonder het risico te lopen dat ze koud worden.
 1. Structuur

De structuur is een zeer belangrijk element bij het kiezen van het elektrische fornuis, omdat de interne capaciteit afhankelijk hiervan zal variëren, is het goed om te controleren of deze geschikt is voor het gebruikelijke aantal diners waarvoor u kookt.
Je kunt dus kiezen tussen een min of meer grote slowcooker en dus min of meer groot. Om deze reden beschouwen we  capaciteit als  het belangrijkste structurele element van het elektrische fornuis.

Capaciteit en gewicht

Onthoud dat een slowcooker verschillende capaciteiten kan hebben, uitgedrukt in liters. Hieronder vindt u enkele referentiegegevens:

 • Kleine  slowcooker voor  2 personen  : deze heeft een inhoud van ongeveer   2,5 liter  en een gewicht van   3 kg
 • Medium slowcooker   voor  4 personen  : deze heeft een inhoud van   3,5 liter  en een gewicht van ca.  4 kg
 • Grote  slowcooker voor   8 personen  : kan bijna  7 liter bereiken   en tot  6 kg wegen 

Wat betreft de interne capaciteit variëren de afmetingen en dus de afmetingen van dit type product ook. Voor afmetingen dient u er rekening mee te houden dat een slowcooker voor 4 personen afmetingen kan hebben van ongeveer   30 x 30 x 30 cm  .

 

De afmetingen zijn niet alleen belangrijk voor het steunvlak tijdens gebruik, maar ook voor de ruimte die u nodig heeft om de machine op te slaan. En dat is precies waarom het, ongeacht de interne capaciteit, belangrijk zal zijn om te beoordelen hoe  compact  dit apparaat is.

Het elektrische fornuis bestaat uit een elektrisch fornuis dat is aangesloten op het kabelnetwerk met een stopcontact. De belangrijkste elementen waaruit het bestaat zijn:

 • Externe opbouw  : eventueel in  RVS  , voorzien van handvatten en interne weerstand
 • Uitneembare binnenbak  : in de meeste gevallen is het  keramiek  , of je vindt het in antiaanbakmaterialen. Het moet ook zijn  uitgerust met handvatten  . Keramiek geleidt warmte goed en verdeelt deze gelijkmatig, maar is tegelijkertijd een kwetsbaar materiaal dat kan worden beschadigd door plotselinge temperatuurschommelingen. Om deze reden zult u in de productinstructies vaak “geen diepvriesproducten introduceren” of “geen erg hete voedingsmiddelen introduceren” vinden.
 • Deksel  : mogelijk moet het   glas zijn  , zodat u het interieur kunt zien, zonder dat u het hoeft te openen en de warmte verspreidt als u de kooktoestand wilt volgen

Deze structurele elementen bepalen de  capaciteit  , het  gewicht  en het  volume  van het product, en zijn niet alleen relevant voor de bruikbaarheid die we in het volgende punt zullen behandelen.

 1. Praktisch gebruik

Er zijn ook enkele aspecten die het gebruiksgemak kunnen bevorderen en daarom kunt u hier rekening mee houden bij het kiezen van de pan die het beste bij u past. Laten we hieronder kijken.

Weergave en type bedieningselementen

De aanwezigheid van het display in de panstructuur is erg belangrijk, omdat je hierdoor wat informatie kunt zien en meer controle hebt over het kookproces. Vervolgens worden de timer en temperatuur weergegeven, evenals het geselecteerde programmatype.
De  opdrachten  kunnen van verschillende typen zijn. In de eenvoudigste en goedkoopste modellen vind je enkele knoppen, of zelfs een simpel wieltje om de kookniveaus aan te passen (dat zijn in de meeste gevallen twee).
Om deze reden en om wat wordt vermeld in het gedeelte gewijd aan de soorten koken, zal een veelzijdig en kwalitatief hoogstaand elektrisch fornuis, naast het display, talrijke knoppen hebben om de vooraf ingestelde programma’s te selecteren, evenals om de timer en temperatuur aan te passen. .

Naast de aanwezigheid van het display, kan er een  waarschuwingslampje zijn  dat aangeeft wanneer de machine in bedrijf is.

Thermische isolatie

Om veiligheidsredenen, aangezien de pan de neiging heeft erg heet te worden, is het belangrijk om te controleren of de  handgrepen en voetjes  thermische isolatie hebben.

We raden u ook aan de pan te gebruiken op een ondergrond die niet bijzonder kwetsbaar is en de hitte van de pan kan weerstaan.
Onthoud dat de pan buiten erg heet kan worden, dus houd hem uit de buurt van keukenvoorwerpen of gereedschappen die door hitte kunnen worden beschadigd of vervormd, zoals andere plastic apparaten.

Wassen

Een ander belangrijk aspect betreft zeker het wassen, dat  zowel met de hand als in de vaatwasser moet kunnen  .
Wat betreft de verwijderbare interne container gemaakt van keramiek of antiaanbakmateriaal, zorg ervoor dat deze niet in contact komt met andere voorwerpen in de vaatwasser.
In het bijzonder, als de binnencontainer van keramiek is, laat deze dan volledig afkoelen tot kamertemperatuur voordat u verder gaat met wassen.

 1. Accessoires en reserveonderdelen

Bij een goede elektrische kookplaat kunt u reserveonderdelen kopen   als bijvoorbeeld de keramische binnenbak of het glazen deksel beschadigd is.
In sommige modellen die stoomkoken bieden, vindt u ook een  grill om  in de container te plaatsen.
Als alternatief voor de grill is er bij de multifunctionele modellen waar ook pasta mee wordt gemaakt een  mand   in de vorm van een vergiet.
Sommige modellen hebben ook een  verwijderbare peddel  om de inhoud te mengen, een  maatbeker  en verschillende   roerstaafjes en schelpen  .
Deze extra accessoires kunnen het verschil maken, vooral als u van plan bent om de elektrische pan te gebruiken om risotto te  bereiden  .

Kookboek

Terugkerend naar de centrale plaats van de eerste factor waarmee rekening wordt gehouden, wat de soorten gerechten zijn en dus de mogelijke recepten, een zeer nuttig accessoire dat u zal helpen bij de bereiding van de gerechten, is zeker een  kookboek  , dat u zoveel online kunt vinden op de websites van de beste fabrikanten dan in gedrukte vorm.
In feite bieden de meest gerenommeerde fabrikanten informatietabellen of kookboeken aan met de tijden en soorten koken voor de verschillende recepten.
Houd er rekening mee dat minimale informatie over kooktijden bijna altijd te vinden is in de instructiehandleidingen op de productverpakking.
De beste kookboeken zullen verschillende recepten presenteren, beide voor  traditioneel kokenstoofpot,  gestoomde groenten  ,   risotto Natuurlijk, de kookboeken zullen de mogelijkheden van elke machine., maar ook voor de bereiding van weerspiegelen  exquise recepten  , met inbegrip van  internationale fora  , evenals   speciale desserts  en  sauzen .

Andere factoren om te onthouden bij het kiezen van het elektrische fornuis

Zijn de materialen belangrijk?

De samenstellende materialen van de elektrische kookplaat zijn belangrijk, vooral met betrekking tot het  interieur  , omdat ze noodzakelijkerwijs in staat moeten zijn om de warmte goed te  verdelen  en  niet-klevend  moeten zijn om te voorkomen dat voedsel aan de container blijft kleven.
Zoals we al hebben opgemerkt, hebben de meeste elektrische fornuizen een keramische binnenkant, omdat dit materiaal ideaal is voor langzaam koken, ook al heeft het het nadeel dat het een beetje delicaat is en wat extra zorg vereist tijdens het koken, het gebruik en het wassen.
Het  deksel  heeft de voorkeur van  transparant glas,  zodat u de staat van bereiding van de gerechten kunt zien, zonder het deksel te hoeven openen en zo warmte of stoom te verspreiden.
Wat de  buitenkant betreft  , raden we echter aan om de structuur te maken van   betrouwbaar roestvrij staal , dat sterkte en duurzaamheid garandeert   , net als elke  interne grill  voor stoomkoken. De  handvatten  van de pan en het binnenste deel moeten van   rubberachtig,  antislip en warmte-isolerend materiaal zijn  , waardoor het gebruik van pannenhouderweefsel wordt vermeden, waardoor de keramische container kan wegglijden.

Is het merk belangrijk?

We raden u aan gevestigde merken te hebben met een lange ervaring in de sector, zoals het Amerikaanse Cuisinart, of andere merken zoals Crock-Pot en Russell Hobbs. Een branche die gespecialiseerd is in de productie van elektrisch kookgerei, garandeert u niet alleen een breed scala aan modellen om aan de meest uiteenlopende behoeften te voldoen, maar ook een  persoonlijke service in het Italiaans  en de mogelijkheid om reserveonderdelen afzonderlijk aan te schaffen, zoals deksels en interne keramische pot. . , die vatbaarder zijn voor breuk.

Maakt de prijs uit?

Elektrische fornuizen kunnen verschillende prijsklassen hebben, die voornamelijk variëren naargelang de kookopties en de grootte en dus de capaciteit, aangezien het aantal personen waarvoor u kunt koken kan variëren van minimaal 2 personen tot 8 personen.
Een elektrisch fornuis met een  prijs tussen de 100 en 200 euro  zal waarschijnlijk bijvoorbeeld meer veelzijdigheid kunnen bieden   en de mogelijkheid om de keuken te  personaliseren  , met een timer en een display om de bereiding te volgen. Integendeel, een slowcooker met een  lage prijs het kan ongeveer 50 euro kosten, zo niet minder, het zal kleine afmetingen hebben en slechts een paar kookaanpassingen mogelijk maken, bovendien zal het waarschijnlijk zonder accessoires en zonder display zijn.

 

 

Vragen en antwoorden over slowcooker

Russell Hobbs Sous Vide Slowcooker 25630-56, 350 W, 6,5 liter
Overtuigd om te koken op lage t. maar twijfelde tussen een rooner en een slowcooker

Het zijn twee heel verschillende producten: met de roner kook je sous vide, terwijl je met de elektrische pan traditioneel kookt.

Goedemorgen! Interessant is echter dat ik me afvraag of lage temperaturen voor vlees geen hygiënerisico vormen

Dergelijke problemen zouden er niet moeten zijn, omdat het vlees sowieso gaar is, lage temperaturen worden in feite gebruikt voor langdurig koken.

100/150 euro
Ik zou graag een langzame cocker willen die ook als verdamper kan worden gebruikt, ik hou van Crock Pots en ik zou graag willen weten of ze het begrepen of in ieder geval p

Tot nu toe hebben we geen enkele slowcooker geanalyseerd die ook als verdamper fungeert: met behulp van een stoommandje (gemaakt van universeel staal) zijn echter alle slowcookers geschikt voor deze kookmodus.

Ik zou graag een apparaat willen kopen, inhoud 5/7 liter. Ik ben erg onbeslist of ik crockpot of electrolux moet kopen. Ik zou graag een veelzijdig en goed apparaat willen

We raden u aan onze recensie van de  Cuisinart MSC600E te lezen  , het best beoordeelde model van alle slowcookers die we hebben beoordeeld.

Ik vraag me af of deze pan direct op het gasfornuis kan worden gebruikt om te sauteren of sauteren, of om een ​​saus te beperken.

Het hangt af van de modellen: sommige hebben een uitneembare binnenpan die op het fornuis kan worden geplaatst, terwijl deze in andere gevallen niet aanwezig is.

Hoe kun je gerechten bereiden waarvan de ingrediënten verschillende kooktijden vereisen (vissoepen, goulash)? 2/3 personen: welke raadt u aan? txh!

Helaas is het voor het bereiden van deze gerechten noodzakelijk om de ingrediënten afzonderlijk toe te voegen, met inachtneming van de kooktijden.

Hallo, ik zou graag een elektrische pan willen met een verdamper van gemiddelde prijs. Welke raad je aan?

Gezien uw behoeften raden we aan om de  Russell Hobbs 23130-56 aan te schaffen

Hallo, ik heb
de keramische kom gebroken op een Kenwood slowcooker, maar ik kan niet vinden waar ik de reserve kan vinden. Bedankt

We raden u aan contact op te nemen met de klantenservice van de fabrikant.

Ik zou graag een Crock-Pot willen, maar de maximale grootte lijkt me 5,7 L, met vier kinderen, wie eet veel is genoeg of beter Electrolux 6,8 L?

Wij raden je aan om de grootste te nemen, zo kun je ook grote hoeveelheden eten bereiden. Bekijk onze  Electrolux ESC7400-recensie

Ik heb gelezen dat het de voorkeur verdient om een ​​grote elektrische pan te kopen, zelfs als je deze x 1/2 porties gebruikt, omdat het gemakkelijker is om kippen te koken, enz. Het is waar?

Het is waar dat het met een grotere pan mogelijk is om een ​​hele kip te koken, dus als deze voornamelijk wordt gebruikt om te braden, is een grote pan eigenlijk beter.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *