beste recensie van dubbele dekens 2021

De doorslaggevende factoren bij het kiezen van een tweepersoons sprei

Als de eerste kou komt, verander je meestal  het seizoen  in de kledingkast en tegelijkertijd  verandert het  bed ook van gezicht: je bewaart de spreien en zomerse lakens en  haalt spreien en dekbedden tevoorschijn  om de koude winternachten het hoofd te bieden. ieder van ons kiest vrijelijk de  kleuren of patronen  die hij het leukst vindt en die het beste passen bij de kleuren van de kamer, maar er zijn nog  andere kenmerken  waar we op moeten letten voordat we een sprei kopen. Natuurlijk: hier hebben we alleen te maken met  huwelijk modellen , maar hetzelfde geldt voor zelfs de kleinste quilts.
Deze eigenschappen hebben voornamelijk te maken met de  isolatie die een sprei kan leveren en dus op  kamertemperatuur  . Laten we beginnen met het illustreren van het  gewicht van de vulling  en het belang ervan.

Gewicht opvulling

Het  gewicht van de vulling  wordt uitgedrukt in  gram per kubieke meter  (g / m³) en geeft de  dichtheid van  de vulling zelf aan   . Het is belangrijk om hiermee rekening te houden, want hoe hoger de dichtheid, hoe groter de  isolatie  die de sprei biedt. Minder transpiratie staat gelijk aan meer warmte opgeslagen onder de deken, dus meer comfort als de buitentemperatuur koud is.Om verstandig een tweepersoons sprei te kiezen moeten we dus een idee hebben van de  nachttemperatuur  van onze kamer, uiteraard afhankelijk van de tijd van het jaar , evenals ons metabolisme kennen, of als we het koud hebben of, integendeel, erg warm.
Heel indicatief, de relatie tussen het gewicht van de vulling en de temperatuur van de kamer is als volgt:

Gewicht opvulling Temperatuur
> 300 g / m³ 12-13 ° C
200-300 g / m³ 14-15 ° C
100-200 g / m³ 16-17 ° C
<100 g / m³ 18-19 ° C

Het behoeft geen betoog dat, hoewel de vermelde waarden indicatief zijn, we dekens met verschillende gewichten nodig hebben voor verschillende periodes van het jaar, ook rekening houdend met  de klimatologische kenmerken  van ons woongebied: voor huizen op de berg of heuvels, bijvoorbeeld. Een dubbele sprei kan bijvoorbeeld zelfs in de zomer nodig zijn, hoe licht deze ook is, terwijl u in de warmere streken slechts enkele maanden per jaar behoefte zult hebben aan een sprei.

Afmetingen (mm)

Omdat het een tweepersoonsdekbed is, lijkt het misschien volstrekt overbodig om ook over afmetingen te praten   : als we het immers over een tweepersoonsbed hebben, weten we al dat een dekbed bedoeld voor dergelijke bedden zeker zal voldoen. De redenering is onberispelijk, maar je moet nog steeds weten dat de  maat  van een tweepersoons sprei  niet gestandaardiseerd is  : het is waar dat de meeste vierkant zijn en 260 x 260 cm meten   , maar er zijn ook iets andere gevallen. Sommige quilts zijn iets groter en meten  265 cm aan elke kant  , terwijl andere niet vierkant zijn en 240 x 260 cm meten  .. Er zijn ook andere variabelen, dus het zou goed zijn om te weten welke de maximale en minimale afmetingen zijn die geschikt zijn voor uw bed, niet alleen afhankelijk van de breedte en lengte, maar ook van de hoogte.

Materialen

Aandacht voor de  materialen  waarmee een dubbele quilt wordt gemaakt is  erg belangrijk  , niet alleen voor het tastcomfort, maar ook om huidproblemen te voorkomen   .

Externe bekleding

Wie weet dat u  huidallergie heeft  voor bepaalde materialen of chemicaliën waarmee stoffen soms worden behandeld, zoals het geval is met sommige  kleurstoffen voor katoenvezels  , weet dat u op het deel van de quilt moet letten dat in contact komt met de The De buitenbekleding van een tweepersoonssprei kan van katoen zijn gemaakt   , vooral in de kostbaarste modellen, of  van microvezel  , voornamelijk in de goedkoopste modellen. Degenen die allergische reacties vrezen voor de kleurstoffen die in natuurlijke textielvezels worden gebruikt, zullen er daarom goed aan doen om een ​​van de vele modellen te kiezen die beschikbaar zijn met externe microfiber voering.

Vullen

De  vullingen  van de dubbele dekens zijn voornamelijk gemaakt  van polyester  : of het nu polyestervezel, polyestervulling of gewoon polyester wordt genoemd, het is altijd deze veelzijdige kunststof. Er zijn zeer zeldzame gevallen van dekens met een vulling van ganzenveren: dit soort quilten komt vaker voor bij dekbedden (daarom dragen ze deze naam).

Certificaten

Als we meer garanties willen hebben voor  kwaliteit, niet-giftigheid en duurzaamheid  van onze nieuwe beddensprei, moeten we er zeker van zijn dat deze enkele belangrijke certificeringen heeft.

Oeko-Tex

De certificatie-instelling  Oeko-Tex  verbindt zich ertoe de certificeren  non-toxiciteit van textielvezels  (en leer) Er zijn verschillende certificaten afgegeven door dit orgaan:. Van bijzonder belang als het gaat om dubbele quilts zijn de “ Made in Green  ” certificering  , toegeschreven aan textielproducten geproduceerd met eco-duurzame procedures, evenals zonder het gebruik van giftige stoffen, en ”  Standard 100  “, die de producten certificeert waarvoor de niet-toxiciteitstest werd uitgevoerd in de hele productieketen, van garen tot bedsprei afgewerkt .

SA8000

Een andere zeer belangrijke certificering betreft de  uitbuiting van kinderarbeid  : in dit geval zijn het uiteraard niet de hygiëne en veiligheid van het eindproduct, maar de bescherming van werknemers die bijdragen aan de totstandkoming ervan. Helaas is de goedkeuring van deze certificeringen nog niet wijdverbreid: we raden echter aan om, voor zover mogelijk, de locaties van de verschillende producenten te raadplegen om erachter te komen of ze zich bezighouden met de bescherming van minderjarigen in de landen waar hun producten worden verwerkt.
Een van deze certificeringen is SA8000, die met een bredere benadering van  bescherming  van  werknemers  in het algemeen ook betrekking heeft op de certificering van de afwezigheid van kinderarbeid.

Kleuren en patronen

Het selectiecriterium waardoor we vaak in de verleiding komen om ons te laten leiden, is ook het  esthetische  . Hoe belangrijk dit ook is, onze aanbeveling is om het voor het laatst te laten: alles wat we tot nu toe hebben geïllustreerd is objectief gezien belangrijker voor een bevredigende aankoop, dus de stilistische factor moet voor het laatst worden gelaten. Laten we dus eens kijken naar de verschillende mogelijkheden die we kunnen vinden.

Effen kleur

De effen  tweepersoonsspreien   zijn, zoals de naam al doet vermoeden, in één kleur geverfd   . De twee kanten van de quilt zijn echter niet altijd hetzelfde: in de meeste gevallen is er één kant “boven” en de andere “onder”, gediversifieerd voor de realisatie in twee verschillende materialen of in ieder geval in verschillende afwerkingen.

Twee gezichten

In plaats daarvan heeft een dubbelzijdige  dubbele bedsprei  de  zijkanten van twee verschillende kleuren  , of een vaste kant met elkaar verbonden en de andere in een gedrukt patroon. In deze gevallen zijn de zijkanten van de quilt qua materiaal en afwerking gelijk: hij kan dus overal gebruikt worden. Wanneer u een dubbelzijdige quilt aanschaft, krijgt u twee stilistische mogelijkheden in één oplossing.

Afdrukken

Ten slotte lenen de dubbele dekens zich uitstekend voor het  bedrukken  van verschillende patronen, of ze nu bedekt zijn met katoen of microvezel. De verscheidenheid is zodanig dat het onmogelijk is om hier alle verschillende soorten samen te vatten: van bloemen tot abstract, tot panorama’s dieren enzovoort.

Andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een tweepersoonssprei

Zijn de materialen belangrijk?

Zoals we al hebben opgemerkt, zijn de  materialen  waaruit een tweepersoonssprei bestaat vooral belangrijk voor mensen die last hebben van een   specifieke huidallergie voor bepaalde stoffen, zoals de  kleurstoffen die worden  gebruikt bij het verven van natuurlijke textielvezels.
Voor deze mensen, maar ook voor ouders van met name  jonge kinderen  , zal het bijzonder belangrijk zijn om dubbele dekbedden aan te schaffen die de Oeko-Tex-certificering hebben ontvangen  ,  die getuigt van de afwezigheid van giftige stoffen bij de verwerking van textielvezels en dus in de afgewerkte Product.

Is het merk belangrijk?

Het kenmerk van een tweepersoons sprei kan om twee redenen belangrijk zijn: de eerste is de  kwaliteit van de  gebruikte materialen , namelijk of het natuurlijke vezels zijn (katoen voor de binnenvoering) of, in zeldzamere gevallen, ganzenveren voor de voering. De tweede is daarentegen de  certificering van niet-toxiciteit  , die de bekendste merken in veel gevallen verantwoordelijk zijn voor het weergeven op hun producten.
De bekendste merken van de Italianen zijn zonder twijfel  Bassetti, Caleffi en Irge  , die al jarenlang kwalitatief hoogstaand en duurzaam huishoudlinnen produceren. Andere minder bekende merken, en zelfs goedkoper door het bijna exclusieve gebruik van synthetische materialen, worden de borsten van Italiaanse ambachtslieden, het oude spinnewiel en Tata Home .

Maakt de prijs uit?

De prijs van een tweepersoons sprei wordt belangrijk bij het zoeken naar een  product van hoge kwaliteit  , met een goede afwerking en ontworpen om lang mee te gaan zonder te rafelen of te vervagen. Een hoogwaardige, volledig niet-giftige en anti-allergische tweepersoonssprei, gemaakt in Italië en aangeboden door een van de hierboven genoemde grote merken, kan oplopen tot  € 100 of meer  . Een lichte dubbele sprei, zonder certificeringen van niet-toxiciteit en niet-allergeniciteit, voorgesteld door een kleiner merk kost  slechts 20-30 €  .

Veel voorkomende vragen

Waar koop je een tweepersoons sprei?

Om een ​​tweepersoons sprei te kopen hebben wij  verschillende mogelijkheden  . De klassieker is de  winkel die gespecialiseerd is in huishoudlinnen  , te beginnen met het monomerk, dat meestal te vinden is in winkels en winkelcentra. Het onbetwistbare voordeel van deze mogelijkheid is dat u  de dekens persoonlijk kunt  zien en aanraken , om hun tactiele kwaliteiten te testen en een realistisch beeld te krijgen van de kleuren.
Een andere zeer populaire optie, voornamelijk voor de aanschaf van goedkopere tweepersoonsspreien, is om online te  kopen  : een voorlopige evaluatie van de sprei opgeven in naam van een lagere prijs. Het is waar dat met de  gratis retourservice die webwinkels doorgaans aan de klant ter beschikking stellen, is het altijd mogelijk om het product te retourneren als het niet aan de verwachtingen voldoet, maar toch is het een tijdrovend proces.

Hoe de dubbele sprei wassen?

De tweepersoons sprei, die grotendeels van  synthetische stoffen is gemaakt  , kan bijna altijd in de wasmachine worden  gewassen  , mits je natuurlijk een machine hebt met een voldoende grote mand. Wassen is niet ingewikkeld, volg gewoon de instructies op het etiket: de temperatuur moet laag zijn,  30 of 40 ° C  , met een centrifugecyclus van maximaal 1000 tpm. Drogen, verspreiden in de  open lucht  of in de droger is prima, altijd bij gematigde temperaturen.
Als de wasmachine niet groot genoeg is voor de tweepersoonssprei, kunt u ervoor kiezen om uw handen te  wassen  : u moet wel een  badkuip gebruikenof, bij gebreke daarvan, een voldoende groot bassin. Ook in dit geval hoef je niet erg heet water te gebruiken, maar zal het centrifugeren natuurlijk mislukken: de droogtijden zullen erg lang zijn.
Een derde optie die altijd haalbaar is, is dan om de dubbele sprei gewoon naar de  wasruimte te brengen  , waar deze op de meest geschikte manier zal worden behandeld.

Hoe vouw ik de dubbele sprei op?

Het opvouwen van de tweepersoons sprei kan een uitdaging lijken: deze spreien zijn niet alleen erg groot, maar ook meestal vrij zwaar.
Als er iemand thuis is die ons kan helpen, is het beter om de klus in tweeën te doen, de quilt vouwen als een dubbel vel: eerst twee of drie keer vouwen aan de lange zijde (als de quilt rechthoekig is) en dan twee drie keer langs de andere kant.
Als er niemand is om ons te helpen, is het eenvoudigste om de quilt over het bed te spreiden en van begin tot eind op te vouwen.
Het is waar dat de opgevouwen sprei erg omvangrijk kan zijn: als er niet veel ruimte in de kledingkast is, raden we u aan de sprei in een speciale stofzuigerzak te plaatsen en de lucht op te zuigen met een  stofzuiger. .

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *