beste recensie van draagbare verticale strijkijzers 2021

5 doorslaggevende factoren bij het kiezen van een draagbaar verticaal stoomstrijkijzer

  1. Structuur

Verticaal stoomstrijkijzer is een bepaald type strijkijzer dat, zoals de naam al doet vermoeden, als bijzonderheid de werking met verticale stoomverdeling heeft. We behandelen slechts één subcategorie die geschikt is voor privégebruik: het  draagbare of verticale stoomstrijkijzer  . Bedenk dat er andere soorten staande en meer complexe verticale strijkijzers zijn, die worden gebruikt voor industriële doeleinden of in kleermakerswerkplaatsen. Het draagbare verticale strijkijzer is een soort strijkijzer dat speciaal is ontworpen voor snel gebruik in bepaalde situaties waarin we geen strijkplank hebben. strijken. Misschien bent u op reis voor een formele gelegenheid en moet u een overhemd strijken om u onberispelijk te presenteren: in dit geval zou zo’n strijkijzer u te hulp zijn gekomen.
De verticale ijzeren garandeert niet dezelfde resultaten als een horizontale ijzer, maar het heeft het grote voordeel dat  niet hoeft  geen steun oppervlak   : ijzer, gewoon breng de stoom distributeur dichter bij ons goed hangende voorwerpen.

Op de onderstaande foto kunt u een idee krijgen van de afmetingen van het product en de bijbehorende kabel.

 

Het verticale strijkijzer kan,   evenals om te strijken  , ook worden gebruikt om  kleding voor en na de seizoenswisseling op te  frissen ,  geurtjes te verwijderen  en ten slotte   kleding en meubelstukken zoals gordijnen, fauteuils en stoffen banken te ontsmetten .
Gezien de eigenaardigheden van dit type product, is naar onze mening de eerste factor waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een draagbaar verticaal strijkijzer die met betrekking tot de  structuur  , aangezien de grootte en het  gewicht ervan  afhangen, elementen die veel beïnvloeden. praktische bruikbaarheid in reissituaties, en dat zijn precies die waarvoor draagbare strijkijzers zijn ontworpen.
Een goed verticaal strijkijzer moet zo min mogelijk ruimte innemen en erg licht zijn om gemakkelijk in de koffer te kunnen dragen.

Hieronder zien we in detail de verschillende structurele kenmerken waarmee rekening moet worden gehouden.

Gewicht

We weten allemaal dat een goed georganiseerde koffer ons kan helpen om beter te reizen, zonder te vergeten dat luchtvaartmaatschappijen het gewicht van hand- en ruimbagage beperken. Om deze reden moet een verticaal strijkijzer licht zijn, zonder dat dit aspect de kwaliteit van zijn prestaties in gevaar brengt Ter indicatie: het gewicht kan variëren en tussen de  700 g en 1,7 kg blijven  . In het beste geval zou het beter zijn als hij niet meer dan een pond woog. Het gewicht hangt duidelijk af van de gebruikte materialen en de afmetingen van het draagbare verticale strijkijzer.

Algemene afmetingen en afmetingen

Een andere belangrijke factor voor een uitstekende kofferorganisatie zijn de  algemene afmetingen  . Om rommel te verminderen, raden we aan om het strijkijzer in een koffer zonder doos op te bergen en eventueel in de beschermende doos of in een zachte stoffen tas, zodat het beschermd is.
Verticale ijzers kunnen in principe  twee soorten vormen hebben  , en de meest praktische hebben naar onze mening het uiterlijk van een  penseel  . In feite vinden we meestal een handvat om het strijkijzer vast te houden, dat meestal ook het waterreservoir bevat, en een uiteinde met gaten die geschikt zijn voor het leveren van stoom.
Vaak hebben deze strijkijzers een steunvoet of een haak waarmee ze aan de muur kunnen worden gehangen om ze gemakkelijker thuis te kunnen plaatsen.

Op de onderstaande foto laten we een exemplaar zien met een haakje. Een strijkijzer van dit type zal zeker niet alleen comfortabeler zijn om vast te houden, maar ook om in de koffer tussen kleding te stoppen, ook al heeft het waarschijnlijk een heel klein reservoir. We wijzen er altijd op dat de afmetingen tussen  24 x 18 x 10 cm en 35 x 21 x 14 cm kunnen zijn  .

Als alternatief vind je verticale strijkijzers in de vorm van een kan  met handvat  : ze hebben het nadeel dat ze meer ruimte innemen, maar ze hebben zeker een tank met meer capaciteit.
De keuze van de vorm hangt daarom af van uw behoeften: als u vaak reist voor uw werk en lange reizen maakt, moet u zich oriënteren op een taps toelopend strijkijzer in de vorm van een borstel, als u in plaats daarvan deze behoefte en behoefte aan een goedkoop stuk gereedschap niet hebt. om je kleding op te frissen en de banken thuis schoon te maken, kun je gemakkelijk een volumineuzer en breder model kiezen, wat je niet dwingt om je werk te vaak te onderbreken om de tank te vullen.

Toetsen

De knoppen op het verticale ijzeren lichaam zijn bijna afwezig. We herinneren ons in feite dat het verticale strijkijzer alleen basisfuncties vervult en nooit in alle opzichten een standaard horizontaal strijkijzer kan vervangen. Meestal is er  maar één knop voor  het  vrijkomen van  stoom, die bestaat uit een  trekker  op het handvat, duidelijk zichtbaar in de volgende afbeelding.

De contactsleutel  , indien aanwezig, bevindt zich zowel op de body van het strijkijzer als op de stekker, zoals u op de vorige foto kunt zien. Bij sommige modellen kannen vinden we een simpele schakelaar aan de bovenzijde van het strijkijzer. Op de onderstaande foto ziet u een voorbeeld van een schakelaar op de stekker. Het verticale strijkijzer kan ook een stoomregelwiel hebben: wij denken echter niet dat het een onmisbaar element is, omdat dit type strijkijzer normaal gesproken geschikt is voor alle stoffen die niet krachtig genoeg zijn om aanpassingen te vereisen om de kleding niet te beschadigen. Om eventuele twijfels op te helderen, raden we altijd aan om de bijsluiter op de productverpakking te lezen.

De bedieningselementen en het handvat moeten  ergonomisch en antislip  zijn om het risico op vallen te minimaliseren.

Tank

De tank is een integraal onderdeel van de ijzeren structuur en kan  verwijderbaar en intern zijn  .
De  afneembare tank  is gemakkelijker te vullen, je hoeft hem alleen maar uit de body van het strijkijzer te halen en op de kraan te zetten. Op de onderstaande foto presenteren we een voorbeeld van een wisseltank.

 

Aan de andere kant is de  interne tank  minder beheersbaar en heeft deze over het algemeen verticale potvormige ijzers.
Een ander kenmerk waarmee rekening moet worden gehouden, is de  capaciteit van de tank  . Over het algemeen is de verticale ijzeren bak kleiner dan die van een gewoon liggend strijkijzer, en in het geval van het verticale strijkijzer met wisseltank zal de capaciteit zelfs nog kleiner zijn.
Praktisch gezien biedt een goed verticaal strijkijzer met een uitneembare 60 ml- tank  voldoende autonomie om een ​​overhemd te strijken, waarna het wordt omgedraaid. Het is duidelijk dat hoe kleiner de tank, hoe vaker u moet stoppen met passeren om hem met water te vullen.
De ijzers  kruiken Draagbare staanders zijn daarentegen over het algemeen ruimer dan borstelstrijkijzers en hebben tanks die tot 200 ml reiken   .

Kabel

Het laatste constructieve aspect waar we rekening mee houden is de  kabel  . Als u van plan bent het verticale stoomstrijkijzer te gebruiken om uw gordijnen te strijken, kan het erg handig zijn om ook met dit aspect rekening te houden.
Zoals je op de onderstaande foto kunt zien, hebben deze apparaten over het algemeen geen bijzonder lange kabel (ongeveer 2 meter) en staat de kabellengte vaak niet aangegeven in de technische specificaties. Overweeg daarom om een  verlengsnoer te gebruiken  als u uw gordijnen op de hoogste punten wilt strijken en ontsmetten.
Ten slotte benadrukken we dat het om veiligheidsredenen belangrijk is om ervoor te zorgen dat de stoompijp nooit in contact komt met de kabel bij het neerleggen van het strijkijzer.

 

  1. Functies

Zelfs de functies van een verticaal strijkijzer zijn vereenvoudigd en verminderd in vergelijking met een horizontaal strijkijzer, maar we denken dat het belangrijk is om te evalueren, om het product te kiezen dat het beste bij uw behoeften past, hoeveel en welke functies het draagbare verticale strijkijzer maakt. beschikbaar. Laten we nu eens in detail kijken naar de meest voorkomende en nuttige details.

Verticale en horizontale positie

De eerste functie die moet worden onderstreept, betreft de  verticale en horizontale levering  : er zijn in feite verticale “twee in een” strijkijzers die zelfs op een steunoppervlak kunnen worden gestreken.
Deze functie is mogelijk dankzij een bijzondere structuur die de stoomverdeling horizontaal mogelijk maakt: zo strijk je bijvoorbeeld de lakens direct op het bed. Deze functie maakt het strijkijzer bijzonder veelzijdig en maakt het mogelijk om, als er een steunvlak is, de strijkkwaliteit te verbeteren.
IJzers die deze specificiteit hebben, moeten een  geschikte basis hebbenkom in contact met alle stoffen, zelfs de meest delicate stoffen zoals zijde. Onthoud echter dat deze strijkijzers voornamelijk zijn ontworpen voor verticaal gebruik: voor het horizontaal strijken van veelgebruikte artikelen kunt u het beste een traditioneel strijkijzer gebruiken.

Waarschuwingslichten

Meestal is de aanwezigheid van een  licht  aangeeft dat het apparaat  aan  en werken is zeer algemeen. Het decoderen van de lichtsignalen varieert van fabrikant tot fabrikant en wordt altijd aangegeven in de handleiding. Bedenk dat vanaf het moment dat de stekker is ingestoken en het indicatielampje gaat branden, u ongeveer een minuut moet wachten voordat het strijkijzer klaar is voor gebruik. stoomverdeling (de wachttijd hangt, zoals we zullen zien, af van de kracht van het strijkijzer).
Als het strijkijzer de functie van horizontaal strijken heeft, moet u nog even wachten: alle informatie over de geschatte tijden moet altijd in de handleiding aanwezig zijn.

Instelbare temperatuur

Normaal gesproken kan het verticale strijkijzer met alle stoffen worden gebruikt, maar zoals vermeld in de paragraaf over de structuur, vindt u strijkijzers die zijn uitgerust met een wiel voor  temperatuurregeling  . In dat geval moet u eerst controleren welk type stof u wilt strijken en vervolgens de temperatuur aanpassen volgens de instructies in de instructies. Het is zeer waarschijnlijk dat een strijkijzer dat met deze functie is uitgerust, een speciaal lampje heeft dat uitgaat zodra de gewenste temperatuur is bereikt.

  1. Prestatie

Een goed verticaal strijkijzer zou in staat moeten zijn om de kreukels in uw overhemden met slechts een paar passen te verminderen.
Het strijken vindt plaats door middel van stoom die vrijkomt bij hoge temperatuur, dus om de stoomstraal te evalueren, wordt de hoeveelheid stoom die in de tijdseenheid wordt afgegeven, geëvalueerd. U vindt deze gegevens uitgedrukt in g / min of in  gram afgegeven stoom per minuut  . Een strijkijzer zal daarom effectiever zijn naarmate de concentratie van continue stoom die per minuut wordt afgegeven hoger is.
Een discreet verticaal strijkijzer kan als referentie een  stoomopbrengst van  ongeveer   25 g / min hebben aangegeven  .
Bedenk dat in het geval van horizontale strijkijzers de continue afgifte gemiddeld rond de 30 g / min ligt, maar dat de beste ook 50 g / min halen, terwijl je met superstoom een ​​afgifte van 200 g / min kunt halen. min.
In het algemeen kunnen we daarom stellen dat van dit soort producten geen bijzonder grote stoomtoevoer kan worden verwacht.

De laatste overweging met betrekking tot de prestaties van een verticaal draagbaar strijkijzer betreft het  vermogen  , aangezien de voorbereidingstijd en gebruikstijd hiervan afhankelijk zijn   . Meestal zijn deze technische details aanwezig in het product zelf, zoals je kunt zien op de onderstaande foto.

Als het vermogen niet hoog is, bestaat het risico dat de opwarmtijden van het water te lang zijn en er een onderbreking is in de productie van stoom.
Over het algemeen is ijzer een van de apparaten die het meeste elektriciteit verbruikt. Net als bij andere apparaten geldt: hoe groter het vermogen, hoe groter het energieverbruik. Omdat dit nog een relatief nieuw product is, vind je niet snel informatie over specifieke energiebesparende maatregelen.
Een draagbaar verticaal strijkijzer kan indicatief een absorptie hebben tussen  600 en 1500 W  , en dit zal afhangen van de effectiviteit bij het uitvoeren van zijn taak.

  1. Water beheersing

In deze sectie zullen we andere aspecten met betrekking tot waterbeheer  evalueren   die ons belangrijk lijken bij het kiezen van een draagbaar verticaal strijkijzer.
We hebben al een aantal structurele overwegingen gedaan met betrekking tot het water tank   in het hoofdstuk gewijd aan de structuur, hier zijn we omgaan met meer details over de  capaciteit  . Als u op reis bent en slechts één shirt per keer hoeft te strijken   , kunt u een verticaal strijkijzer met een kleine tank krijgen, zoals die op de onderstaande foto, die  60 ml is . Vergeet niet dat een kleine tank vaker moet worden bijgevuld, maar het kan een grotere wendbaarheid garanderen tijdens het strijken.
Integendeel, als u moet strijken meer veeleisende kledingstukken  (zoals een pak of pak), raden we je aan om een ​​draagbaar strijkijzer te kiezen met een groter reservoir,  180-200 ml  .

Om de tank opnieuw te vullen, verwijdert u deze van het strijkijzer en opent u het deksel aan de bovenkant. Zoals op onderstaande foto te zien is, blijft het deksel ook in geopende toestand aan de tank vastzitten.

Als de tank vol is, kun je het deksel sluiten en de tank opbergen in het verticale strijkijzer. Op de onderstaande foto presenteren we een detail van de tankafdekking in de gesloten positie.

 

Veel verticale dispensers zijn ontworpen om te worden gebruikt met  leidingwater  , waardoor er geen gedemineraliseerd water nodig is wanneer u niet thuis bent. Het is echter belangrijk om te onthouden dat zeer hard water op de lange termijn kalkresten kan achterlaten die het strijkijzer kunnen slijten, de interne onderdelen kunnen verstoppen en aantasten. Sommige ijzers hebben een anti-kalk-functie in dit verband,   dat hen beschermt tegen slijtage als gevolg van kalkaanslag. Als deze functie aanwezig is, wordt dit aangegeven op het productinstructieblad, samen met wat praktisch onderhoudsadvies.

Als alternatief zou het handig zijn om de hardheid van het water te kennen op de plaats waar u het strijkijzer wilt gebruiken. Er zijn enkele modellen die nog steeds worden geleverd met  strips om de waterhardheid te testen  : deze extra mogelijkheid zal zeker handig zijn als je het verticale strijkijzer thuis gebruikt, maar als je op reis bent en geen tijd hebt, zal de waterhardheid waarschijnlijk de laatste zijn van je gedachten.
Om het probleem van kalkaanslag gedeeltelijk op te lossen en de levensduur van uw verticale strijkijzer te verlengen, raden wij u aan om de tank na gebruik altijd leeg te maken.

  1. Accessoires

Laten we tot slot alle accessoires bekijken die te vinden zijn op de belangrijkste draagbare verticale ijzers die u op de markt vindt. Ze zijn niet absoluut essentieel en, zoals je op de onderstaande foto’s kunt leren, zijn ze meestal beperkt tot een  doos  , een  stofborstel  of een   pluisverwijderaar  .

 

De  koffer   helpt het strijkijzer te beschermen tegen mogelijke krassen in contact met andere voorwerpen in de koffer. Het is meestal een doos van zacht synthetisch weefsel met een eenvoudig trekkoord om te sluiten.
De   extra borstel bestaat uit een synthetische borstel die kan worden aangebracht (altijd met het strijkijzer eraf!) Aan het uiteinde van de dispenser. Op de foto presenteren we een detail.

 

Dit accessoire is vooral handig als u dikke stoffen moet opfrissen die meer stof verzamelen, zoals die worden gebruikt in jassen en jassen, dus verschillende soorten wol en fluweel. Hetzelfde geldt voor een ander specifiek type borstel, degene die geschikt is om pluisjes te verwijderen.
Hieronder ziet u een borstel die is aangebracht op het verticale stoomstrijkijzer.

 

Andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van het draagbare verticale strijkijzer

Zijn de materialen belangrijk?

De materialen waaruit het verticale ijzer bestaat, zijn vooral belangrijk in relatie tot het gewicht van het product. Zoals bij de meeste horizontale strijkijzers, is de buitenbehuizing gemaakt  van  plastic materialen , die  robuust en hittebestendig moeten zijn  . Opgemerkt moet worden dat, in het specifieke geval van dit type, de samenstellende materialen helaas niet zijn gedetailleerd door de fabrikanten. U vindt er algemene aanduidingen, zoals teflon of “hittebestendig plastic” zoals ABS-plastic (acrylonitril-butadieen-styreen), een bijzonder licht en bestendig materiaal. Als de verticale draagbare ijzer maakt het ook mogelijk horizontaal strijken, is het belangrijk om kennis te zijn dat de   dosering plaat zorgt gladheid en het gemak  van het gebruik.

Is het merk belangrijk?

Het verticale ijzeren merk is belangrijk als je een product wilt dat licht is, weinig ruimte inneemt en garant staat voor goede prestaties, kortom technologisch geavanceerd. In feite zijn het meestal de grote fabrikanten die investeren in de ontwikkeling van steeds geavanceerdere oplossingen, zoals Philips en Rowenta. Op hetzelfde moment, ons onderzoek leidt ons om te stellen dat  de draagbare verticale stoomstrijkijzer  is  nog steeds een relatief nieuw producten dat niet alle beste fabrikanten van huishoudelijke apparaten in hun productie opnemen. Er zijn echter enkele semi-bekende industriële realiteiten die in staat zijn verticale strijkijzers met essentiële functies te produceren, maar nog steeds effectief zijn voor gewone huishoudelijke taken. Ten slotte merken we op dat kleinere bedrijven vaak geen betrouwbare en gemakkelijk toegankelijke service bieden, dus in geval van nood kan het moeilijk zijn om de informatie te vinden die u nodig heeft. Integendeel, de meest geconsolideerde bedrijven garanderen een   algemene en georganiseerde klantenservice die u in geval van nood kan bijstaan.

Maakt de prijs uit?

Zoals we al hebben opgemerkt, zijn de prestaties en functies van verticaal strijkijzer inferieur aan die van een traditioneel strijkijzer en zijn de prijzen ook aanzienlijk lager. De overwegingen die u moet maken om te begrijpen of u bereid bent te betalen voor het verticale draagbare strijkijzer, zijn inherent aan de  frequentie waarmee u van  plan bent het strijkijzer te gebruiken en  voor welk specifiek doel  . Als u vaak reist om zakelijke redenen en u zich formeel moet voorstellen aan uw afspraken, zal een goede verticale stijltang u helpen er snel professioneel uit te zien. Als u daarentegen van plan bent om het verticale strijkijzer te gebruiken om bekleding en banken schoon te maken, kunt u een omvangrijker en zuiniger model kiezen.

De prijsklassen die we hebben geïdentificeerd zijn als volgt:

  • Lage prijsklasse: tot 25 €, tot 800 watt, omvangrijk
  • Gemiddelde prijsklasse: € 25-50, tot 1200 watt, middelgroot
  • Hoge prijsklasse: meer dan 50 €, tot 1500 Watt, ergonomische vorm

 

 

Vragen en antwoorden over draagbaar verticaal strijkijzer

Hallo, ik zou graag een draagbaar verticaal strijkijzer willen kopen. Wat wordt aanbevolen voor lichtheid, hantering en goede / uitstekende prestaties? Bedankt

Bekijk de  Rowenta DR8095  , naar onze mening een van de beste die momenteel verkrijgbaar is.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *