beste multifunctionele printers revisie 2021

5 doorslaggevende factoren om uw multifunctionele printer te kiezen

1. Afdrukprestaties

Voordat we ingaan op de bespreking van de fundamentele factoren voor het kiezen van de multifunctionele printer, moeten we aangeven dat we hier alleen te maken hebben met  inkjetprinters  . Als u meer geïnteresseerd bent in laserprinters, omdat u een machine wilt die grote afdrukvolumes ondersteunt en niet in kleur of in hoge resolutie hoeft af te drukken, kunt u onze koopgids voor laserprinters raadplegen.
Dat gezegd hebbende, wanneer u de aanschaf van een multifunctionele printer overweegt, moet een van de eerste keuzecriteria de  kwaliteit zijn van de afdrukken  die uw nieuwe machine zal produceren. Om de afdrukkwaliteit en -prestaties te bepalen, natuurlijk de  maximale resolutie die de printer ondersteunt, maar ook het aantal en het type inkt die  ze gebruikt om af te drukken. Deze kenmerken zijn van invloed op   de printsnelheid en de  levensduur van de cartridge  . Laten we elk van deze elementen eens nader bekijken.

Afdrukresolutie

De resolutie die door de printer wordt ondersteund, bepaalt het detailniveau en de scherpte van uw afdrukken, die met name relevant zijn als het gaat om het afdrukken van foto’s en andere afbeeldingen. De resolutie wordt gemeten in  DPI  , van het Engelse “Dots Per Inch”, of dots per inch, en is een maat die overeenkomt met het aantal dots dat de printer reproduceert in een lijn van exact 1 inch (2,54 cm) lang. Hoe hoger de DPI-waarde, hoe  meer details  de printer reproduceert.
Voor wie voornamelijk teksten print  ,  een maximale resolutie van  600 DPIhet is meer dan genoeg (maar nu zijn er maar weinig multifunctionele printers met zo’n lage maximale resolutie), terwijl wie foto’s en andere grafische bestanden wil printen op zoek zal moeten gaan naar een model dat een hogere maximale resolutie ondersteunt,  tot wel 2400 DPI  .

Afdruksnelheid

Als we het hebben over afdruksnelheid, verwijzen we naar  twee parameters  : enerzijds de tijd die nodig is om de eerste pagina te produceren   , anderzijds het  aantal pagina’s  dat in één minuut kan worden afgedrukt   .
Voordat de eerste pagina wordt uitgevoerd, kan het tot 20 seconden duren vanaf het moment dat u begint met afdrukken tot het moment dat de voltooide pagina in de lade is geplaatst, vooral als u documenten met een hoge resolutie afdrukt. In plaats daarvan zakt het tot minder dan 8 seconden voor afdrukken met een lage resolutie.
Vanuit het oogpunt van afgedrukte pagina’s per minuut kunnen de snelste printers tot 20 vellen per minuut halen bij de laagste resolutie, terwijl een gemiddelde kwaliteitsprinter ongeveer 15 vellen per minuut haalt.

Kleuren

Wat kleurbeheer betreft, zijn er naast modellen die gebruikmaken van het gebruikelijke  vierkleursysteem  (die dus zwarte, gele, cyaan en magenta inktpatronen hebben) ook multifunctionele printers die in zes kleuren kunnen afdrukken   , waarbij niet alleen vier basiskleuren worden gebruikt. inkt, maar ook twee extra reservoirs, die licht magenta en licht cyaan of oranje en groene inkt kunnen bevatten.
Zeskleurendruk geeft betere resultaten bij weergave in minder heldere tinten (als de “extra” kleuren lichtmagenta en lichtcyaan zijn), of bij het reproduceren van helderdere kleuren (als de “extra” kleuren groen en oranje zijn)

Levensduur van de cartridge

Rekening houdend met de afdrukcapaciteit van de cartridges die nodig zijn voor de werking van de printer, is het belangrijk om aan de hand van het gebruik  dat van de machine zal worden gemaakt , te begrijpen  wat de onderhouds- en afdrukkosten zullen zijn. Als u bijvoorbeeld veel tekstdocumenten afdrukt, moet u een printer kiezen die u niet dwingt om elke twee weken nieuwe cartridges te kopen.
Een zwarte-inktcartridge kan maximaal ongeveer 300 pagina’s bevatten, berekend op basis van het afdrukken van vellen met alleen tekst.

2. Scannerprestaties

Kenmerkend voor de multifunctionele printer is dat er in de machinebehuizing ook een scanner is geïntegreerd, die de gebruiker zowel als scanner voor het scannen van papieren documenten als als fotokopieerapparaat voor het reproduceren van documenten kan gebruiken. Over het algemeen zijn de scanners die in multifunctionele printers zijn geïntegreerd van gemiddelde kwaliteit, dat wil zeggen met een  goede resolutie  en in sommige gevallen met automatische invoer (  ADF  ), een apparaat waarmee de scanner autonoom kan werken, zonder dat deze handmatig hoeft te worden geplaatst . o pagina’s die één voor één moeten worden gescand.
Laten we eens kijken met welke parameters rekening moet worden gehouden om ervoor te zorgen dat de scannerprestaties van de multifunctionele printer die u evalueert, geschikt zijn voor uw behoeften.

Resolutie

In termen van resolutie, de scanner die u vinden geïntegreerd in de multifunctionele printer is over het algemeen in staat van gemiddelde kwaliteit prestaties: meer dan genoeg voor gedetailleerde het scannen   van  tekst documenten  , die in feite kunt u gemakkelijk te reproduceren met een lage resolutie (  600 DPI of minder  ) zonder verlies leesbaarheid. De prestaties op  foto’s  en  afbeeldingen zijn  over het algemeen  ook  goed, ook al zullen degenen die meer specifieke behoeften hebben, bijvoorbeeld de digitalisering van dia’s, negatieven en films in het algemeen, nauwelijks goede resultaten kunnen behalen zonder het gebruik van een speciale scanner.

De resolutie die u ondersteund zult vinden, is vaak  1200 x 1200 DPI of soms  1200 x 2400 DPI  op sommige geavanceerde modellen.

Snelheid

Over snelheid gesproken bij het verwijzen naar een scanner, betekent rekening houden met het aantal  scans  dat het in één minuut kan uitvoeren   . Beide specificaties veranderen uiteraard op basis van de scanresolutie, het al dan niet aanwezig zijn van een  automatische feeder  en ook op basis van het gebruik: als  scanner  of als  kopieerapparaat  .
Ter indicatie: het aantal scans per minuut zal, afhankelijk van de resolutie en de aanwezigheid van een automatische feeder, schommelen tussen de 10 en 25, terwijl het aantal geproduceerde fotokopieën in dezelfde periode doorgaans groter zal zijn, rond de 30 per minuut. Minuut.

3. Papierverwerking

Een andere factor die het overwegen waard is voordat u de multifunctionele printer aanschaft, is een factor die alle aspecten beoordeelt met betrekking tot de  soorten en formaten papier  die kunnen worden gebruikt.

Papierformaten

Ten eerste wilt u er zeker van zijn dat de printer de papierformaten ondersteunt die u het meest interesseren, naast het klassieke A4-formaat. In sommige gevallen kan het belangrijk zijn om een ​​printer te hebben die in A3- formaat kan afdrukken   , terwijl degenen die op zoek zijn naar een printer voor “grafisch” gebruik waarschijnlijk ook alle kleinere formaten willen kunnen gebruiken   .
Niet in de tweede plaats is het belangrijk om te controleren hoeveel  laden of laden er zijn geladen in de printer, vooral als u gewoonlijk in verschillende formaten afdrukt. Als u meer dan één laadbak of lade heeft, kunt u in het gewenste formaat afdrukken zonder dat u vellen van het ene formaat hoeft te verwijderen om het andere te vervangen.
In deze tabel ziet u de afmetingen van de meest gangbare formaten die een printer kan ondersteunen.

Formaat Afmetingen (mm) Afmetingen (inches)
A3 297 x 420 11,5 x 16,5
A4 210×297 8,3 x 11,7
A5 148 x 210 5,8 x 8,3
A6 105 x 148 5,8 x 4,1
A7 74 x 105 4,1 x 2,9

Papiergewichten

Last but not least, en van bijzonder belang voor degenen die betrokken zijn met graphics, is het belangrijk om te weten welke   papier en karton gewichten door de printer kunnen worden verwerkt zonder risico van beschadiging of jam, en of het is ook mogelijk om af te drukken op andere media dan papier, zoals cd’s en dvd’s, of vellen plastic.
In de meeste gevallen kan een multifunctionele printer fotopapier van  300 g / m² verwerken  , terwijl de mogelijkheid om te printen op cd’s, dvd’s en andere materialen (zoals vinylvellen) minder vaak voorkomt.
Laten we nu eens kijken wat de toepassingen zijn waarvoor elk gewicht wordt aangegeven.

Gewicht Gebruik
Minder dan 100 g / m² Tekstdocumenten, fotokopieën
100-120 g / m² Brieven, brochures, kantoorpapier
120-170 g / m² (karton) Flyers, posters, brochures
170-200 g / m² (kartonpapier) Flyers, brochures, omslagen
200-250 g / m² (kartonpapier) Sgt-kaarten
250-300 g / m² (karton) Visitekaartjes, omslagen
meer dan 300 g / m² (doos) Visitekaartjes, omslagen

4. Praktisch gebruik

Het is ook de moeite waard om een ​​aantal functies te overwegen die een multifunctionele printer speciaal voor u geschikt kunnen maken, op basis van uw afdrukbehoeften, maar ook op basis van de ruimte die u heeft om de printer te plaatsen.

Praktisch van afdrukken

Er zijn verschillende kenmerken die een multifunctionele printer kan hebben en die bijdragen aan een comfortabel gebruik, vanuit het oogpunt dat strikt gerelateerd is aan afdrukken. Laten we in detail kijken:

  • Impressão frente e verso : se você imprimir documentos de texto longo e quiser reduzir pela metade a quantidade de papel necessária, pode estar interessado em uma impressora capaz de imprimir frente e verso automaticamente, sem ter que imprimir manualmente uma página de cada vez, levando cuidado, vire e reinsira cada folha
  • ADF : se você precisa digitalizar ou fotocopiar várias páginas em série, certamente será conveniente ter uma impressora equipada com ADF, ou Alimentador Automático de Documentos, um carregador automático que carrega uma folha para ser digitalizada ou copiada após a outra.
  • Portas USB / SD : se você costuma imprimir arquivos salvos em um pendrive ou cartão de memória SD, uma impressora equipada com uma porta USB adicional e / ou um leitor de cartão SD pode ser ideal para você, o que permitiria a impressão os arquivos que lhe interessam sem ter que ligar o computador, mas simplesmente inserindo a chave ou o cartão nos slots apropriados. Normalmente, nessas impressoras, você também encontrará um pequeno display LCD que permitirá gerenciar a impressão a partir desses dispositivos portáteis na ausência de um computador ligado ou conectado.

Localização

Para colocar a sua nova impressora multifuncional no espaço de que dispõe, não terá de se preocupar apenas com as dimensões da própria impressora , embora estas sejam, sem dúvida, de fundamental importância.
Por exemplo, se você não tiver espaços adequados para acomodar a impressora nas imediações do seu computador desktop, poderá resolver o problema adquirindo uma impressora multifuncional com conexão wi – fi . Este tipo de máquina pode ser conectada ao computador e outros dispositivos (como veremos adiante) sem o uso de cabos, explorando a transmissão de dados por ondas de rádio. Isso torna possível colocar e usar a impressora mesmo em uma sala diferente daquela onde o computador está localizado.
Dependendo de onde você colocar a impressora, você terá que se certificar de que as bandejas de carregamento e armazenamento de papel estão sempre facilmente acessíveis . Por exemplo, se a impressora multifuncional for colocada em uma prateleira em um móvel, pode não haver muito espaço disponível para um possível carregamento por cima, e neste caso uma máquina que preveja carregar e depositar as folhas por baixo ficará de preferência, em bandejas localizadas na parte frontal da máquina e não em sua parte superior.
Pelo mesmo motivo, você precisará certificar-se de que tem espaço suficiente acima da impressora para poder abrir facilmente a tampa do scannerof, als er geen ruimte is, moet u de voorkeur geven aan een automatische invoer, waarmee u de vellen kunt scannen zonder de scanner te openen.

5. Andere functies en diensten

Ten slotte zijn er extra functies en servicepacks die bij MFP’s worden geleverd die interessant kunnen zijn om te evalueren.
Voor degenen die een klein bedrijf hebben, kan het bijvoorbeeld belangrijk zijn om een ​​printer te hebben die ook als  fax werkt  , een functie die niet in alle modellen is opgenomen en die u moet controleren of deze aanwezig is als u geïnteresseerd bent .
Vervolgens hebben we hierboven vermeld hoe sommige printers zijn uitgerust met wifi- connectiviteit   : dat en in sommige gevallen de aanwezigheid van andere draadloze verbindingsprotocollen, zoals het  Bluetooth-  of  NFC- systeem ., staat u toe dat de printer wordt aangesloten op mobiele apparaten, zoals smartphones of tablets. Op deze manier is het mogelijk om de bestanden die aanwezig zijn in dit type apparaat af te drukken, direct vanaf het apparaat te beginnen met afdrukken zonder ze naar de computer te hoeven overbrengen.
Bovendien worden  cloud-afdrukservices  steeds populairder, wat inhoudt dat bestanden die in een externe ruimte zijn opgeslagen, kunnen worden afgedrukt. Steeds meer printers zijn namelijk compatibel met  AirPrint  en  Google Cloud Print-services, aangeboden door respectievelijk Apple en Google, of met Dropbox en andere cloudopslagdiensten waarmee sommige printers kunnen worden gesynchroniseerd. In sommige gevallen stelt de fabrikant dus zelf bij aanschaf van de printer zijn eigen ruimte in de cloud ter beschikking.
Als u bestanden wilt uploaden om af te drukken in een externe ruimte, waar u ook bent, om ze thuis af te drukken, moet u ervoor zorgen dat uw printer compatibel is met de cloudservice van uw keuze.
Ten slotte bieden veel fabrikanten ook de mogelijkheid om op afstand toegang te  krijgenvia een webinterface naar het bedieningspaneel van de printer om de status te controleren of om documenten af ​​te drukken wanneer u niet thuis of op kantoor bent. Meestal is deze service beschikbaar door u te registreren bij een specifiek portaal.

Andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van uw multifunctionele printer

Zijn de materialen belangrijk?

In het geval van multifunctionele printers kunnen we zeggen dat de bouwmaterialen zelf niet bijzonder relevant zijn en geen bijzondere verschillen vertonen van model tot model en van merk tot merk. De  verbruiksartikelen  , namelijk  papier  en vooral  inktpatronen,  verdienen aandacht. Vooral dat laatste kan behoorlijk duur zijn, vooral die met een langere afdrukautonomie, maar er zijn cartridges die  compatibel zijn  met de verschillende modellen, of hervulbare cartridges   waarmee u kosten kunt besparen. Maar wees voorzichtig: niet alle verven zijn hetzelfde en nauwelijks zullen  de ”  onofficiële  ”  verven  dezelfde resultaten opleveren als de verven die zijn ontwikkeld door de oorspronkelijke fabrikant. Iedereen die foto’s en andere grafische documenten wil afdrukken, moet hier in het bijzonder rekening mee houden.

Is het merk belangrijk?

Als het om multifunctionele printers gaat, raden we  om meer dan één reden aan om een ​​van de drie  belangrijkste  merken van  fabrikanten  (  HP, Canon en Epson ) te kiezen. Zoals bij veel andere producten, gaat het er niet alleen om dat u kunt rekenen  op klantenondersteuning die  gemakkelijk toegankelijk en zeer aanwezig is op Italiaans grondgebied, maar ook om te kunnen kiezen uit een reeks   meer  geavanceerde producten vergeleken met kleinere merken. De drie genoemde producenten zijn in feite degenen die het meest investeren in het voortdurend zoeken naar nieuwe technologische oplossingen, het handhaven of verhogen van hun eigen kwaliteitsnorm. Het is niet verrassend dat dit de merken zijn die uw klanten het meeste bieden extra services  bij de aanschaf van een multifunctionele printer, waaronder in sommige gevallen een verlengde garantie van meer dan twee canonieke jaren.

Maakt de prijs uit?

In het geval van multifunctionele printers is de prijs meestal indicatief voor de kenmerken van de machine. Met de laagste prijzen, ongeveer onder de  € 70  , vind je de eenvoudigste printers  , terwijl de printers  met de rijkste functies in  de hoge prijsklasse  , boven de  € 120, zijn te vinden  . Laten we eens kijken welke functies u kunt vinden in de verschillende prijsklassen:

  • Lage prijsklasse: <70 €, zonder wifi-connectiviteit, zonder automatische documentinvoer, zonder SD / USB-sleuf, zonder automatisch dubbelzijdig printen, vierkleurendruk
  • Gemiddelde prijsklasse: 80-110 €, Wi-Fi-connectiviteit, zonder ADF, SD / USB-sleuf, zonder automatische duplex, viervoudige of zes kleuren, LCD-scherm, cloudprinten
  • Hoge prijsklasse:> 120 €, Wi-Fi- en Bluetooth-connectiviteit, ADF, SD / USB-sleuf, automatisch dubbelzijdig, viervoudige of zes kleuren, LCD-scherm, geïntegreerde fax, cloudprinten

 

 

Multifunctionele printer vragen en antwoorden

Hallo Cavalieri-apotheek. We hebben een epson et 4550 en we willen deze graag wijzigen. We zagen de EcoTank ET-4700 op de markt. Hoe verhoudt het zich tot de 4550?

De  ET-4700  print sneller en heeft een veel betere resolutie dan het oude model, dat niet meer wordt gedrukt.

hoi Ik ben op zoek naar multifunctionele woningen met wifi, economisch bereik, bedrukking (inclusief foto’s) in kleur en voor- en achterkant zelfs voor scanners.

U kunt  uw weg vinden  in de  Epson WorkForce WF-2510WF  .

Gelieve te adviseren x Multifunctionele
A4- printer met dubbelzijdige scanner automatisch
Compact met kosten van 200 €
Bedankt

De  Brother MFCL2710DW  kan aan uw behoeften voldoen.

Hallo, ik ben op zoek naar een multifunctionele printer (ook zwart / wit), met automatisch dubbelzijdig, midden-laag bereik. Bedankt

De  Epson Workforce WF 2750 DWF  kan aan uw behoeften voldoen.

Hallo, ik ben op zoek naar een middelgrote / hoge standaard multifunctionele kleurenlaserprinter die goed afdrukt. Bedankt! prijs rond 300/400 euro max.

De  Brother MFC-9330CDW  kan op uw wensen worden afgestemd.

Hallo, een inkjet all-in-one voor kleine kantoren zonder. print / cartridge prijs? U moet afdrukken / scannen in A3, zelfs met ADF.

De  Epson WorkForce WF-7610DWF  zou aan uw behoeften moeten voldoen (1.000 kleuren of 2.000 zwart-witafdrukken, papierformaat tot A3, automatische documentinvoer).

Ik heb een multifunctionele printer nodig, die in zwart-wit / kleur afdrukt, foto’s afdrukt. meerdere verbindingen, thuis geconfigureerd, maar niet erg handig maximumprijs 300 €

De  Epson Eco Tank ET 2500  biedt goede prestaties, heeft draadloze connectiviteit en ondersteunt ook afdrukken op fotopapier.

Ik ben op zoek naar een multifunctionele zwart-wit laserprinter voor thuis met inkt voor een lage prijs. bedankt

De  Brother MCFL2750DW  is een model van zeer goede kwaliteit en stelt u in staat te kiezen tussen toners met verschillende capaciteiten op basis van uw behoeften.

Ik zou graag een tip willen voor een laserprinter (zwart / wit en / of kleur) om thuis te gebruiken die multifunctioneel, compact en niet veel kost.
Bedankt.

Voor thuisgebruik kan de  Samsung M2070 / SEE  een uitstekende oplossing zijn.

Hallo,
kun je me een HP / Canon-printer vertellen met cartridges met geïntegreerde printkoppen en niet-exorbitante kosten voor reserveonderdelen …

U kunt de  Canon Pixma MX535 zien  , die compatibele cartridges  tegen betaalbare prijzen gebruikt  :  Kit 2 XL TONER EXPERTE® PG-540XL  .

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *