beste massagezetels recensie

Doorslaggevende factoren bij het kiezen van de massagestoel

Massagestoel: wat zijn de voordelen?

Wie houdt er niet van om na een lange werkdag te genieten van een  ontspannende massage  ? Of eindelijk verlichting vinden dankzij een massage die helpt bij het ontspannen van  strakke spieren of rugpijn  ?
De redenen waarom de rug, schouders of nek pijn kunnen veroorzaken, zijn talrijk en omvatten een slechte houding, ontsteking van de heupzenuw of zelfs gewoon de zittende levensstijl van degenen die vele uren per dag aan het bureau doorbrengen.
Tenzij u ernstigere problemen heeft waarvoor fysiotherapie of andere medische therapieën nodig zijn, is een massage vaak  de beste en meest aangename “remedie” voor deze ongemakken., hoewel het vanwege tijd of portemonnee niet altijd mogelijk is om naar een massagecentrum of een spa te gaan.Dankzij de  massagestoel  , ook wel  massagestoel genoemd  , kan het probleem worden opgelost omdat dit accessoire   een goede massage mogelijk maakt   wanneer ze zijn   comfortabel zitten in onze woonkamer  , in de auto of tijdens het werken aan ons bureau!
Onnodig te zeggen dat niets een handmatige massage vervangt, vooral niet als deze door een professional wordt uitgevoerd. Maar als het goed en van hoge kwaliteit is, kan zelfs een massagestoel rugpijn en stress helpen verlichten. We moeten ook bedenken dat het, zelfs als er geen bijzonder ongemak is, mogelijk is om te profiteren van het gebruik van deze specifieke sessies, aangezien massages een  sterk ontspannende werking hebben  en ook helpen om de bloedsomloop te  bevorderen  en  spieren los te maken  . De gebieden waar deze producten kunnen worden gebruikt zijn enorm talrijk, namelijk  nek, rug, taille, dijen en billen​ het zijn dus apparaten die het mogelijk maken om een ​​groot deel van het lichaam te ontspannen en verlichting te brengen bij problemen in de rug of nek of bij de behoefte om de bloedsomloop te stimuleren.

De structuur van een massagestoel

De basisstructuur van deze apparaten bestaat uit een  soort gewatteerd kussen dat wordt  gevormd door een  verticale rug  waaraan een horizontale stoel is bevestigd   , waardoor een fysionomie ontstaat die sterk lijkt op die van een autostoel. Dit zijn de eenvoudigste soorten massagezetels, die geflankeerd zijn op de markt die ergonomisch beter gedefinieerd om tegemoet achter, en in feite ook bestaan   van  hals kussens , kleine armleuningen  en inserts verschillende dikten groter gemak.
Het comfort en de mogelijkheid om zowel thuis als in de auto te gebruiken, worden uitvoerig besproken in de paragraaf over de bruikbaarheid van het gebruik.

De soorten massages die mogelijk zijn

Zoals waarschijnlijk duidelijk is, is het eerste aspect waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een massagestoel, precies  het soort behandelingen dat het uitvoert  , die van model tot model kunnen verschillen, hoewel niet zo radicaal.
We moeten een klein haakje op het principe van de werking van deze apparaten te openen, gebaseerd op een reeks van   variabel aantal bewegende bollen  (hoe hoger het aantal ballen, de groter de intensiteit van de massage) en, zoals we zullen zien,  ook  kan variëren  van  overeenkomst  met de materialen waarvan ze zijn  gemaakt. 
De mobiliteit van deze bollen is in verticale richting georiënteerd, dat wil zeggen, ze bewegen op een as die van boven naar beneden gaat en vice versa, ontworpen om de wervelkolom te masseren en verlichting te brengen naar de rug.
Er kunnen echter andere soorten manipulatie aan deze beweging worden toegevoegd, bijvoorbeeld drukken en trillingen.
Hier is de gedetailleerde beschrijving van de   drie belangrijkste soorten behandelingen die  deze stoelen kunnen bieden:

 • Shiatsu  : dit type massage is misschien wel een van de bekendste en wordt gekenmerkt door een reeks tracties en drukken die gedurende enkele seconden in specifieke gebieden worden gehandhaafd. Sommige stoelen reproduceren deze manipulatie mechanisch, vooral ideaal voor de behandeling van de rug in zijn geheel en voornamelijk van de lendenstreek
 • Glijden  : dit is een beweging die vaak ‘rollen’ wordt genoemd, omdat de ballen gewoon op en neer bewegen over de rug om de spieren te strekken en te ontspannen
 • Trilling  : bestaat uit een oscillatie van de bollen die de bloedsomloop reactiveren, de spieren strekt en de rug en alle behandelde gebieden ontspant. Vooral handig voor het losmaken van gespannen spieren in gebieden zoals de schouders

Sommige massagestoelen op de markt zijn  “gespecialiseerd” in een enkele vorm  van manipulatie, de meest voorkomende is shiatsu-massage. Er zijn echter ook sessies die in plaats daarvan worden gekenmerkt door de aanwezigheid van  meer dan één van de  hierboven genoemde behandelingen .

De verwarmingsfunctie

Sommige populaire producten op de markt hebben een verwarmingsfunctie, vaak simpelweg de “verwarming” -optie genoemd. De massage ballen op te warmen  en kan dus worden  nuttig zijn bij de behandeling van pijn  of andere spierproblemen. De warmte, in feite, kunt u de spieren te ontspannen en daarom  lossen spanningen  vooral in sommige gebieden die meer kritisch zijn, zoals de nek of de schouders.
De warmtefunctie kan onder andere afzonderlijk worden  geactiveerd of ook in combinatie met massage, voor een nog completere en gerichtere behandeling. Dit type massagestoel is bijzonder geschikt voor mensen met spiercontracturen, spanning, nek- en rugpijn.

Andere functies beschikbaar

Naast de tot nu toe genoemde kenmerken zijn er nog  andere functies  waarmee een massagestoel kan worden uitgerust, die variëren afhankelijk van de volledigheid van het product en dus ook van de prijsklasse waarin deze is geplaatst.
We zouden er in feite op willen wijzen dat de  goedkoopste modellen ook  degenen zijn die meestal  eenvoudiger zijn  , zelfs gekenmerkt door een van de functies die aanwezig zijn in de meest geavanceerde massagestoelen, die daarentegen duurder zijn en mogelijk zelfs meer van tien tussen programma’s en automatische functies.
We zullen  in de volgende lijst zien  wat deze functies zijn  en hun relatieve beschrijving:

 • Timer  : bij de duurste en meest complete stoelen kunt u de duur van de massage selecteren, meestal met keuze uit drie verschillende opties
 • Automatische programma’s  : de meest geavanceerde en geavanceerde modellen onderscheiden zich ook door de opname van een variabel aantal voorgedefinieerde programma’s waarin, zodra de juiste knop wordt ingedrukt, de massagestoel de duur en intensiteit van de beweging van de massageballen bepaalt. Het type programma omvat verschillende variabelen, er zijn bijvoorbeeld programma’s die zijn gedefinieerd op basis van het type massage dat moet worden uitgevoerd, andere op basis van de duur en weer andere op basis van het te behandelen gebied.
 • Intensiteitsaanpassing : sommige sessies zijn uitgerust met een bewegingsintensiteitskeuzeschakelaar om de behandeling aan te passen aan de gevoeligheid van de gebruiker en ook aan het te masseren gebied
 • Selectie van behandelingsgebieden : bij de meeste van deze apparaten is het mogelijk om te kiezen op welk deel van het lichaam u de massage-actie wilt concentreren. De meest voorkomende optie is de keuze tussen drie zones, namelijk de bovenrug en schouders, de middelste en de onderrug en dijen. Bij veel stoelen kun je dan meerdere zones combineren of je helemaal aan de hele rug wijden

De praktische bruikbaarheid

Er zijn ook enkele kenmerken waarmee u rekening moet houden met betrekking tot het praktische gebruik van de massagestoel, zoals  de materialen waarvan deze is gemaakt en het gemak van wassen.
Afneembare hoezen zijn niet erg gebruikelijk, dus het aspect waar meer aandacht aan moet worden besteed, is vooral het type stof dat wordt gebruikt voor de  buitenbekleding  van de stoel: we onthouden in feite dat het voor een ideale reiniging beter is om stoffen of waterdichte stoffen te verkiezen die met een doek kunnen worden afgespoeld zonder het risico te lopen de goede werking van het apparaat in gevaar te brengen of water- of wasmiddelvlekken achter te laten.
Het tweede aspect dat u moet overwegen, is het  algehele comfort van de stoel, aangezien het de gebruiker comfortabel moet huisvesten om ervoor te zorgen dat hij zich ontspant en het meeste uit de massage haalt.
Om te begrijpen hoe comfortabel een massagestoel kan zijn, moet  u op de vorm van de zitting letten  : deze moet vrij breed en zacht zijn en bij voorkeur voorzien van kussens, geplaatst op de punten waar sommige lichaamsdelen zoals de nek en armen komen. geplaatst, voor een niet alleen prettige maar ook stabiele ondersteuning. Vergeet ten slotte niet te bedenken  waar u de massagestoel wilt gebruiken,   aangezien sommige producten zijn ontworpen om op stoelen, fauteuils of banken te worden geplaatst en in feite een traditionele elektrische stopcontact.
Anderen hebben daarentegen een aansluiting die compatibel is met de sigarettenaansteker van de auto, omdat ze zijn ontworpen voor diegenen die verlichting willen vinden tijdens de uren die ze achter het stuur doorbrengen. Uiteraard zijn er ook  “hybride” producten  , die een dubbele aansluiting hebben en dus thuis en in de auto gebruikt kunnen worden   .

Maakt de prijs uit?

De kosten van een massagestoel  kunnen aanzienlijk variëren,  denk maar dat deze begint bij een  minimumwaarde van ongeveer 30 € tot meer dan 200 €  . Hoe is deze prijswijziging te verklaren? Het antwoord ligt in een reeks kenmerken, zoals de functies die beschikbaar zijn voor het product, de materialen waarvan het is gemaakt en de mogelijkheid om het thuis en in de auto te gebruiken.
Hieronder presenteren we de  indicatieve prijsklassen  voor een  massagestoel  :

 • Lage prijsklasse  : de goedkoopste stoelen kosten tot € 80 en beginnen bij ongeveer € 30
 • Gemiddelde prijsklasse  : in de middelste positie vinden we alle producten variërend van 80 tot 150 €
 • Hoge prijsklasse  : hier zijn alle modellen met een prijs vanaf 150 €

Over prijzen gesproken, we onthouden dat tegenwoordig de massagestoel de  voorkeur heeft  van een toenemend aantal gebruikers, omdat het wordt beschouwd als een  goed economisch alternatief voor massagestoelen, die meer dan het dubbele kosten van  deze producten omdat het meubelcomponenten zijn.

Zijn de materialen belangrijk?

Zoals verwacht in de paragraaf over gebruiksgemak, is het handig om te controleren  van welk type stof de stoel is gemaakt  op problemen met betrekking tot correct onderhoud en reiniging. We benadrukken echter dat het  type massagebal dat in de zitting wordt geplaatst ook  een belangrijke rol speelt in de algehele kwaliteit van de behandeling en ook de uiteindelijke kosten beïnvloedt. Aangezien  gelparels  overigens het meest kostbare en aangename contact met het lichaam zijn, terwijl  die van metaallegeringen  , hoewel even effectief, als minder geavanceerd worden beschouwd, hoewel ze de stoel veel goedkoper maken.

Samengevat: voordelen en ideale toepassingen

Nadat we alle kenmerken van de massagesessies hebben geanalyseerd, zullen we nu een kleine  samenvatting maken  van de  voordelen die een product van dit type  de gebruiker kan bieden:

 • Ontspan je spieren
 • Biedt een algemeen gevoel van lichamelijk en psychisch welzijn
 • Heractiveer de bloedsomloop
 • Verlicht spanning, vooral in gebieden zoals nek en schouders
 • Verlicht spier- en gewrichtspijn

In plaats daarvan is hier een lijst met  enkele van de gevallen waarin het bijzonder handig kan zijn  om een ​​massagestoel te gebruiken:

 • Wanneer u veel tijd doorbrengt aan uw bureau om te werken
 • Als u problemen heeft met de heupzenuw en de rug in het algemeen
 • Als u baarmoederhalsproblemen heeft
 • Als je vele uren achter het stuur zit

 

 

Vragen en antwoorden over massagestoel

welke stoelen kunnen ook liggend worden gebruikt? dat wil zeggen, ze hebben een zitting die zonder compromissen volledig horizontaal kan worden gepositioneerd.

Massagestoelen dienen altijd zittend gebruikt te worden. Wij raden u aan om eens naar de massagematten te kijken, zoals bijvoorbeeld  dit model  .

Werkt het apparaat goed, zelfs als het in een meer schuine positie is geplaatst dan de rechte zitting of zelfs als u erop ligt?

De zitting werkt alleen zittend, want als je gaat liggen, loop je het risico de massageballen te breken en zal de massage niet zo effectief zijn.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *