Top 7 beste Linux-distributies voor uw behoeften van 2021

Linux evolueert en komt steeds dichter bij Windows en Mac in termen van functionaliteit en gebruikersinterface. Er zijn veel Linux-distributies beschikbaar voor gebruikers om te downloaden die uitstekend en mooi zijn. Voor sommige mensen kan Linux een lastig besturingssysteem zijn om te gebruiken, maar het is het beste besturingssysteem als het gaat om beveiliging en firewalls.

Er zijn nu veel Linux-distributies beschikbaar. Dus hier hebben we een lijst met de beste Linux-distro’s, ook wel Linux-distro’s genoemd, om je een mooie en gebruiksvriendelijke combinatie te geven met de beste functies van het Linux-besturingssysteem.

Beste Linux-distributies van 2021

 

1. Linux Mint

 

Linux Mint biedt een moderne UI-interface die erg populair is bij mensen. Als je van Windows of Mac OS komt (uiteraard), dan zul je dol zijn op de functies en de gelijkenis van deze Linux-distro. Als je om de een of andere reden Linux moet installeren maar toch de Windows-sfeer wilt behouden, dan is Mint het beste Linux-besturingssysteem voor jou.

De Linux-distributie van Mint heeft ook weinig geheugen, draait onder Cinnamon-, MATE-, XFCE-, KDE-omgevingen en is gebaseerd op populaire Linux-systemen met Ubuntu en Debian.

Lees ook: –  Beste Windows 10-thema’s / skins

2. Debian

 

Debian is waarschijnlijk de oudste Linux-distributie die is uitgebracht en het is de basis geworden voor vele andere beroemde distributies, waaronder Ubuntu. Deze Linux-distributie is compact en elegant. het wordt alleen geleverd met een minimum aan gratis software en stuurprogramma’s.

Debian heeft weinig geheugen. De installatieprocedure is echter een beetje ingewikkeld. Het is gebaseerd op GNOME, KDE, XFCE. LXDE-omgevingen.

Lees ook: –  Beste alternatieven voor GarageBand voor Windows

 

3. Ubuntu

 

Onze goede oude Linux-distributies die op de markt verkrijgbaar zijn. Allereerst is het extreem gemakkelijk te gebruiken en volledig ontworpen met als enig doel Linux gebruiksvriendelijk te maken. Het wordt geleverd met volledige hardware-integratie en een paar basis-apps om uw klus te klaren.

Als u zich zorgen maakt over het gebruik van de terminal voor elke kleine taak, is Ubuntu de beste vervanging voor Windows. Het heeft ook een geweldige community die je helpt als je ergens vastloopt. Het draait op weinig geheugen en op een op Debian gebaseerde unitaire omgeving, zoals we al hebben besproken.

4. Fedora

 

Fedora is een andere op red hat gebaseerde Linux-distributie. Het is ontworpen om dingen eenvoudig te maken door kant-en-klare krachtige software te leveren. Het was ook een van de eerste Linux-distributies die werd geïntroduceerd met zowel Wayland als SystemD.

Het gebruikt een gemiddeld geheugenniveau, gebaseerd op Red Hat en draait op desktopomgevingen zoals GNOME, KDE, enz.

5. Zorin-besturingssysteem

 

Het is een ander Linux-besturingssysteem gebaseerd op Ubuntu of Debian, zoals je het wilt noemen. Het lijkt qua visuele esthetiek op Windows en Mac OS en wordt geleverd met thema-ondersteuning. De gebruiker kan dus op elk gewenst moment schakelen tussen Windows- en Mac-thema’s.

Het wordt geleverd met een krachtige set apps waarmee u de klus kunt klaren. Het bevat een kantoorsuite, afbeeldingen, audio / videospeler, kaarten, PDF-lezer, enz. Ondanks zijn grote fantasie en veel animatiebeelden, heeft het minder geheugen en is het gebaseerd op GNOME-, LXDE-omgevingen.

6. Elementair besturingssysteem

 

 

Elementary is lichtgewicht, maar toch sterk, en klaar om de beste Linux-distro te worden. Het beschermt uw privacy volledig, heeft weinig geheugen en kan zelfs op oude computers draaien. Bovendien wordt het geleverd met een slanke en elegante gebruikersinterface.

Elementary OS is gebaseerd op Ubuntu met de Pantheon-omgeving.

7. CentOS

 

Misschien heb je er ergens wel eens van gehoord. Het is een minimale distributie van Linux op basis van redhat. Het is een vrij eenvoudige gebruikersinterface, niets bijzonders, maar krachtig.

Het heeft weinig geheugen, maar is moeilijk te gebruiken voor een gemiddelde gebruiker. Het is gebaseerd op Redhat en draait onder GNOME, KDE-omgeving.

Conclusie

 

Dat brengt ons aan het einde van de lijst, laat ons in de onderstaande opmerkingen weten welke Linux-distro volgens jou het beste Linux-besturingssysteem kan krijgen. Vergeet ook niet om dit artikel te delen met je geekvrienden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *