Beste krachtige stofzuigers Revisie 2021

Krachtige stofzuigers en hoe ze te identificeren

De redenen waarom iemand zeker wil zijn van het kopen van een   krachtige stofzuiger  voor zijn huis, zijn verschillend en allemaal zeer geldig. Maar wees voorzichtig: als we het hebben over stofzuigers, bedoelen we specifiek over  kale stofzuigers  ; de  elektrische bezems  , de  batterij van de elektrische bezems  en de  robotstofzuiger  zijn productcategorieën apart en, over het algemeen, door hun aard minder krachtig dan een stofzuiger.

Waarom kiezen voor een krachtige stofzuiger?

De redenen zijn de meest uiteenlopende. We willen misschien een krachtige stofzuiger omdat we vloerbedekking hebben  of veel tapijten  en we weten dat er veel kracht nodig is om deze oppervlakken effectief te stofzuigen. Misschien willen we een krachtige stofzuiger omdat we  thuis honden of katten hebben  en we weten dat hun vacht veel vuiler is om te stofzuigen en bovenal begrijpen we goed hoe hardnekkig aan bekleding en tapijten blijft plakken. Misschien willen we een krachtige stofzuiger omdat wij of onze dierbaren  allergisch zijn“Milieu”, huisstofmijt of pollen, en we willen er zeker van zijn dat we zoveel mogelijk allergenen verzamelen (en in dit geval zullen we ook geïnteresseerd zijn in de filterefficiëntie van een stofzuiger). We willen misschien een krachtige stofzuiger omdat we  lang haar hebben  en we weten niet alleen dat er zich strengen op de vloer vormen, maar ook hoe ze overal vast komen te zitten en niet kunnen worden afgezogen.
Maar hoe weet u voordat u koopt of een stofzuiger krachtig is of niet? Laten we het samen proberen uit te vinden.

Zuigkrachtmeting

In theorie is er een  meeteenheid  voor de  zuigkracht  : deze heet  AirWatt  en wordt afgekort met de afkorting AW. Deze eenheid heeft echter verschillende problematische aspecten:

  1. Het is niet gereguleerd : er is geen internationale standaard voor het berekenen van AirWatt en de wiskundige formules om het te berekenen hebben verschillende versies;
  2. Het verandert volgens het mondstuk : AirWatt relateert de zuigkracht die door de motor wordt gegenereerd met de opening van de borstel of het mondstuk, daarom verandert het veranderen van het mondstuk ook de aldus uitgedrukte zuigkracht;
  3. Er wordt geen rekening gehouden met de borstels : de aan- of afwezigheid van een gemotoriseerde borstel heeft invloed op de vuilopnamecapaciteit van een stofzuiger, maar deze variabele wordt in geen enkele AirWatt-berekeningsformule berekend;
  4. Het wordt bijna nooit verklaard door de fabrikanten : op zeldzame uitzonderingen na geven maar weinig fabrikanten de AirWatts van hun modellen aan.

Laten we echter zeggen, om in ieder geval een verwijzing te geven naar die gevallen waarin de AW wordt verklaard, dat een stofzuiger ten minste 220 AW moet hebben om bevredigende prestaties te bieden en als krachtig kan worden beschouwd   als hij  de 400 AW raakt of overschrijdt  .
Als we een idee willen krijgen van de zuigkracht van een stofzuiger, moeten we vooral op andere indicatoren vertrouwen.

Motorkracht

In de populaire perceptie is het heel gemakkelijk om het vermogen  van een stofzuigermotor direct te associëren  met zijn  zuigkracht  , volgens een directe verhouding: meer watt, meer vermogen. Het motorvermogen is echter slechts een van de vele factoren die een rol spelen bij het bepalen van de zuigkracht: het speelt een rol, maar het is en mag niet als bepalende factor worden beschouwd. Het aantal  omwentelingen per minuut  om een ​​duidelijker beeld te krijgen van de gegenereerde zuigkracht. Bekijk in de bovenstaande afbeelding het eindgedeelte dat op een propeller lijkt  : het is het beweegbare deel van de motor dat, wanneer het draait, de aanzuiging van lucht genereert. Hoe sneller de propeller draait, hoe krachtiger de zuigkracht.

Isolatie

De  aanzuigkamer  , dat wil zeggen het volledige luchtpad van de opening van het mondstuk of de borstel naar het uitlaatfilter, moet idealiter  hermetisch zijn afgesloten  en vrij zijn van tocht of luchtlekkage: het heeft geen zin om een ​​krachtige motor te monteren als de camera van aspiratie, laten we met woorden spelen, blaast de lucht alle lados.Para dus we moeten de verschillende onderdelen van de stofzuiger evalueren: het systeem  dat  de  tank opent  , een  flexibele slangverbinding  met het motorlichaam, de koppeling van de flexibele slang aan de starre, tot de koppeling van de  borstels en mondstukken.. Hier wordt het handig om een ​​rondleiding door een apparatenwinkel te volgen om enkele modellen te evalueren voordat u het model koopt dat u kiest, online of in de winkel zelf. Hoe strakker deze koppelingen zijn, dat wil zeggen, hoe minder speling de onderdelen hebben als ze eenmaal zijn gekoppeld, hoe beter de aanzuigkamer wordt afgedicht.

Cyclonisch, multiclonisch, zak

De  technologie  die wordt gebruikt voor een stofzuigertank is een ander element dat bijdraagt ​​aan het bepalen van de zuigkracht. Onder gelijke omstandigheden (isolatie, vermogen en motortoerental) kunnen we zeggen dat de  multi-cyclonische stofzuigers  degene zijn die de beste zuigkracht produceren, gevolgd door de monocyclische, terwijl de modellen met zakjes onderaan deze kleine classificatie staan. De reden is eenvoudig te begrijpen: in cyclonische modellen wordt de  zuigkracht  die door de motor wordt gecreëerd, verhoogd door de  werveling  die de luchtstroom in de tank creëert. Daarom is het gemakkelijk te begrijpen dat een  groter aantal cyclonen  meer zuigkracht  genereert en dat in plaats daarvan de aanwezigheid van een zak, zonder enige vorm van cyclonen, resulteert in minder zuigkracht, ook vanwege de fysieke barrière die de zak vormt voor de luchtstroom.

Borstels

We noemden het al: de  eigenschappen van de  meegeleverde borstels spelen ook een rol bij het bepalen van de effectiviteit van een stofzuiger.
In het bijzonder zal een  gemotoriseerde borstel  , als al het andere hetzelfde is, altijd  effectiever zijn  dan een niet-gemotoriseerde borstel . De reden is simpel: de roterende borstels verplaatsen en tillen het stof, in het bijzonder tapijten en vloerkleden, en bevorderen de zuigkracht, waardoor het naar de opening van de buis wordt geleid. De hoofdborstel of de kleinere borstel, speciaal ontworpen voor het reinigen van bekleding, kan worden gemotoriseerde of beide borstels kunnen worden geleverd, voornamelijk op modellen die bedoeld zijn voor diegenen die een hond of kat in huis hebben. Het gebruik van een gemotoriseerde borstel wordt niet alleen aanbevolen op kwetsbare vloeren (zoals parket), die kunnen worden bekrast.

Energielabel

Bij gebrek aan andere, nauwkeurigere metingen, kan het  energielabel  ons helpen de efficiëntie van een stofzuiger te begrijpen. Alle stofzuigers zijn ermee uitgerust, volgens de Europese richtlijn 2010/30 / EU, en we zullen nuttige informatie vinden om de efficiëntie van de  stofzuiger te begrijpen  , zowel energie als zuigkracht. In feite bevat de onderste helft van het label een beoordeling van de zuigefficiëntie op de verschillende oppervlakken, samen met het maximale geluidsniveau en de filtratie-  efficiëntie. De zuigefficiëntie  is geschikt voor  harde oppervlakken  en  vloerbedekking: vrijwel alle stofzuigers op de markt bereiken niveau A van efficiëntie op hard, maar het is op tapijten dat we de meest interessante afwegingen kunnen maken. De meeste stofzuigers bereikten in feite alleen klasse C, maar de krachtigste en meest effectieve kunnen de B-band niet beklimmen   . Zeldzaam, voorlopig, de modellen die de band A nog soepeler maken.

Bewijs

Het is niet altijd mogelijk om een stofzuiger uit te  proberen  voordat je hem koopt, maar als je de kans hebt, nodigen we je van harte uit om dat te doen: zet hem gewoon aan om te voelen hoeveel de borstel aan de vloer “vastzit”. Het is de meest empirische demonstratie van de zuigkracht van een stofzuiger: hoe meer zuigkracht de machine creëert, hoe sterker de borstel zich aan de vloer hecht, tot het punt dat de zuigkracht zelfs overdreven kan lijken.

Fabrikanten van krachtige stofzuigers

Wat we tot nu toe hebben uitgelegd, zijn algemene overwegingen die dienen als leidraad bij de keuze tussen de verschillende modellen die de markt ons vandaag ter beschikking stelt.
Echter, kunnen we het niet negeren merk factor   , aangezien niet alle fabrikanten in de markt dezelfde middelen te investeren in het ontwerp en de productie van hun modellen. Het kan daarom niet worden genegeerd dat in  het topsegment van  de markt, waar de krachtigste vacuümmodellen echt zijn, er maar weinig namen worden geserveerd. Men kan niet anders dan Dyson noemen  , die in dit marktsegment moet zijn vond de naam raak en dat is, niet toevallig, ook het enige merk dat de AirWatts van hun stofzuigers aangeeft. Maar we kunnen ook niet zwijgen over Duitse merken Bosch  en  Miele  , synoniem voor kwaliteit en duurzaamheid, of  Electrolux  en  Rowenta  , die met goede resultaten proberen de top van de markt te bereiken. Met uitzondering van Dyson bieden al deze merken een compleet assortiment van de meest geavanceerde tot de goedkoopste, maar nog steeds bevredigend.

Prijs van krachtige stofzuigers

Van wat we tot nu toe hebben gezegd, is het gemakkelijk om tot de conclusie te komen dat een krachtige stofzuiger noodzakelijkerwijs  erg duur moet zijn  . Over het algemeen klopt het gevoel niet: het is duidelijk dat een krachtige motor, een zorgvuldig ontwerp, het gebruik van de nieuwste technologieën en een goed aanbod aan accessoires zich vertalen in een hoge prijs. Het belangrijkste is om nooit de omgekeerde associatie te doen, dat wil zeggen, een dure stofzuiger is automatisch een krachtig model. Dit is absoluut niet het geval! U hoeft alleen maar verschillende modellen te onderzoeken volgens de criteria die we hebben geïllustreerd om u te realiseren dat er erg dure stofzuigers zijn die niet werken, en andere met een betaalbare prijs, maar met uitstekende prestaties.
Indicatief kunnen we prestatiemodellen vinden vanaf 200 € , maar de  topklasse  , die met een betere zuigefficiëntie volgens het energielabel, kan  meer dan € 500 bedragen  .

Kenmerken van krachtige stofzuigers

Willen we   schematisch samenvatten wat de  kenmerken zijn  die een krachtige stofzuiger onderscheiden, dan kunnen we ze in een lijst samenvatten:

  • Vermogen  : ongeveer 800 W;
  • Technologie  : multiclonic;
  • Borstels  : gemotoriseerd;
  • Rendement van harde vloeren  : A;
  • Tapijtefficiëntie  : minimaal B;
  • Merk  : Dyson,  Miele  , Bosch, Electrolux,  Rowenta  .

Dit zijn natuurlijk, we herhalen,  algemene indicaties  : het is niet nodig dat een stofzuiger al deze eigenschappen heeft om krachtig te zijn, sterker nog, er zijn veel gelukkige uitzonderingen. Zo zijn er modellen  met  hoge  prestaties zakken  , dus er is geen noodzaak om dogmatisch te zijn over multicyclonic technologie. Hetzelfde geldt voor de  kracht  van de motor: uitstekende zuiging resultaten kunnen worden bereikt, zelfs met een vermogen van minder dan 800 W. De  meest relevante aspecten  die we niet compromis zijn, uiteraard, de  zuigrendement  we moeten verklaren aan het energielabel , die niet lager mogen zijn dan de klassen die we hebben aangegeven, en de aanwezigheid vangemotoriseerde borstels  (tenzij u geen huisdieren of tapijten heeft en alleen een stofzuiger nodig heeft voor harde vloeren)

Waar een krachtige stofzuiger kopen

Als we een kwaliteitsstofzuiger willen kiezen, mogen we een ‘live’ onderzoek  van de modellen van onze interesse niet negeren  : degenen die een weloverwogen keuze willen maken, moeten een selectie van ‘geschikte’ modellen identificeren, ga naar een groot apparaat winkel om ze te maken. een persoonlijk examen en ga dan verder met het kopen van het meest overtuigende examen.
Met betrekking tot  waar   de stofzuiger te kopen, hetzij rechtstreeks in de winkel of online, we natuurlijk laten de keuze aan u: onze enige advies is om  online in te checken  voor het model dat u uiteindelijk gekozen. Het is zelfs niet ongebruikelijk dat in online winkels lagere prijzen te vinden zijn dan in “fysieke” winkels.
We hopen u nuttige tips te hebben gegeven bij het kiezen van uw volgende stofzuiger: vergeet niet  de kenmerken  van elke machine te controleren en vertrouw niet alleen op het merk en de prijs!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *