beste koelkasten review 2021

5 doorslaggevende factoren bij het kiezen van een koelkast

De koelkast is een apparaat dat zo wijdverspreid is in de westerse wereld dat het zeker geen introductie behoeft. Degenen die er een moeten kopen, zullen echter waarschijnlijk verrast zijn door de verscheidenheid aan modellen die op de markt te vinden zijn. Moeten kasten worden genoemd   . Maar dit is niet de enige terminologische moeilijkheid: Amerikaanse tweedeurs, enkeldeurs, gecombineerde tafelkoelers zijn slechts enkele van de soorten die er te vinden zijn.

 1. Structuur

In deze gids behandelen we deze vier soorten koelkasten:

 • Koelkasten met één deur
 • Twee-deurs koelkasten
 • Gecombineerde koelkasten
 • Amerikaanse koelkasten

In tegenstelling tot  minikoelkasten  , waaraan we een aparte pagina wijden, zijn dit modellen die zijn   uitgerust met een vriezer  om diepvriesproducten in op te slaan, hoewel niet alle koelkasten met één deur dit bevatten. Laten we in plaats daarvan de verschillen in detail bekijken.

Koelkasten met één deur

Zoals het woord zelf zegt, hebben deze modellen maar één deur: het  compartiment  van de  vriezer  , indien aanwezig, bevindt zich  in het koelkastcompartiment  en is daarvan gescheiden door een tweede  interne deur  .
Om toegang te krijgen tot de vriezer, is het daarom ook nodig om de koelkastdeur te openen, een handeling waarbij onnodige hete lucht in de cel komt. Bovendien hebben vriezers in deze categorie  over het algemeen  een   zeer  lage vriesklasse (die we zullen bespreken in de paragraaf gewijd aan het lezen van het energielabel)., en bereiken een minimumtemperatuur van slechts -6 ° C: daarom kunnen ze geen vers voedsel invriezen en kunnen ze diepvriesproducten bewaren voor een periode van maximaal een week .

Twee-deurs koelkasten

Deze typologie lijkt erg op de vorige, maar verschilt in de indeling en organisatie van de cellen:  het vriesgedeelte  is namelijk  gescheiden van het koelgedeelte  en erboven geplaatst. Omdat de  vriezer echter  meestal een  kleine capaciteit heeft  , is dit model geschikt voor gezinnen van twee of drie personen die niet veel diepvriesproducten consumeren.
Voor fans van vintage meubels benadrukken we dat dit het type is dat het meest wordt uitgebuit door fabrikanten om modellen te hebben met  vaag retro vormen en kleuren  .

Gecombineerde koelkasten

Het verschilt van de vorige types door de  positie van de vriezer  , die  onder de koelkast  staat, hierdoor heb je veel meer ruimte beschikbaar, in feite is de vriezer  van deze modellen meestal  uitgerust met  drie interne compartimenten  . In de afgelopen jaren zijn koelkasten van dit type steeds populairder geworden, omdat ze zich niet alleen aanpassen aan gezinnen die veel gebruik maken van diepvriesproducten, maar ook vaak in gedeelde huizen te vinden zijn, omdat verschillende verdiepingen meer gedeelde benodigdheden mogelijk maken.

Amerikaanse koelkasten

Het zijn de breedste modellen  van allemaal  , gekenmerkt door de aanwezigheid van twee deuren naast elkaar die vanuit het midden naar buiten openen als de deuren van een kledingkast. Amerikaanse koelkasten ontwikkelen een breedte (zelfs een meter) om de beschikbare ruimte zowel in de koelcel als in de vriezer te maximaliseren.

 

Er zijn twee categorieën Amerikaanse koelkasten:  naast elkaar  , of Franse deur, bevindt de vriezer zich links van de koelkast en neemt ongeveer 2/5 van het volume in beslag, naast twee onafhankelijke koelcircuits. In de  vier deuren  is de scheiding tussen de koelkast en de vriezer verticaal: de koelruimte bevindt zich bovenaan en is toegankelijk door de twee “deuren” te openen, terwijl de vriezer zich onderaan bevindt en op zijn beurt twee deuren heeft of één of twee uitneembare lades. Naast capaciteit onderscheiden deze modellen zich door de aanwezigheid van   een  water- en / of ijsdispenser op een van de deuren.

 1. Koud beheer

Om over koudemanagement te praten, moeten we allereerst begrijpen hoe de koelkast werkt: laten we een kleine inleiding geven over compressoren en thermostaten.

Compressoren en thermostaten

De  thermostaat  is de  knop  waarmee  de temperatuur  kan worden  aangepast  , terwijl de  compressor  de  motor  van de  koelkast is  . Vaak wordt ten onrechte gedacht dat om twee thermostaten te hebben, een om de temperatuur van de koude kamer te regelen en de andere voor de vriezer, een model moet worden gekozen dat is uitgerust met twee compressoren.
In werkelijkheid zijn de twee componenten onafhankelijk van elkaar en zijn de meeste modellen uitgerust met  slechts één compressor,  maar met  twee aparte thermostaten  voor onafhankelijke temperatuurregeling.
Want dan praten we er wel eens overkoelkasten met twee motoren  en wat zijn de voor- en nadelen van modellen met dubbele compressoren?
Allereerst moet worden opgemerkt dat tweemotorige modellen steeds moeilijker te vinden zijn. De  dubbele compressor  garandeert in de praktijk dat je  twee onafhankelijke apparaten hebt  , onafhankelijk van elkaar: in het geval van een storing van de koelkast kun je dus de vriezer blijven gebruiken (en vice versa) omdat de twee units gescheiden en van elkaar verschillen.
Aan de andere kant is het  verbruik echter  meestal  hoger  , dus er zijn maar weinig fabrikanten die modellen met dubbele compressoren aanbieden.
Ons  advies  is om een ​​model mee te kiezendubbele thermostaat maar met een enkele compressor  : door het verminderde verbruik bespaart u niet alleen op de energierekening, maar beschikt u ook over een milieuvriendelijker apparaat.

Koelsystemen

Het koelsysteem geeft eenvoudig aan hoe koude lucht in de kamer wordt verdeeld. Er zijn drie verschillende types: statisch, met statische ventilatie en No Frost. Laten we nu de voor- en nadelen van elk koelsysteem in detail bekijken. Statische koeler Dit  is het meest voorkomende koelsysteem: de lucht in de koeler en vriezer wordt gekoeld en op de temperatuur gebracht die wordt aangegeven door de thermostaat, maar aangezien er geen ventilator is, zijn de  hogere planken in de koeler meestal iets warmer dan de onderste degenen  , dus het is raadzaam om de meest delicate etenswaren op de onderste planken te plaatsen.

Het grootste nadeel van statische koelkasten is dat ijs zich ophoopt op de wanden van de vriezer, dus het is  noodzakelijk om  de koelkast regelmatig te ontdooien .
Statisch geventileerde koeler
Ook wel gewoon geventileerd genoemd, onderscheiden ze zich van puur statische koelers door de aanwezigheid van een  ventilator  , die helpt om  koude lucht gelijkmatig  over de verschillende afdelingen te verdelen.
De noodzaak blijft echter om  de vriezer  regelmatig te  ontdooien  om de isolerende ijslaag die zich op de wanden vormt te verwijderen. No Frost koelkast Dankzij de hulp van een verdamper,

dit type koelkast produceert geen ijs  , dus  de  koelkast hoeft niet te worden ontdooid. De lucht is in feite verstoken van vocht, dus de   geproduceerde kou is  droog  ,  om de proliferatie van bacteriën die verantwoordelijk zijn voor slechte geuren te voorkomen  .
No Frost-koelkasten zijn op hun beurt onderverdeeld in twee categorieën.
Total No Frost
In dit geval zowel de  koude kamer  en de  vriezer  hebben  hetzelfde koelsysteem  . Dit is echt een nadeel, omdat de  kou zonder vocht de  neiging heeft om het voedsel uit te  drogende versheid in gevaar brengt, dus, in het bijzonder in het geval van fruit en groenten, is het noodzakelijk om het voedsel in de koelkast te plaatsen in containers of verpakt in folie, om ze gehydrateerd te houden. Dit probleem kan echter worden voorkomen als de koelkast speciale compartimenten heeft voor het bewaren van de meest delicate etenswaren (die we zullen bespreken in de paragraaf over compartimenten en planken).
Dual Free Frost
Ook simpelweg  Frost Free  of  Partial No Frost genoemd  , dit koelsysteem probeert de voordelen van statisch gekoelde en No Frost koelkasten te  combineren  . Hoewel dat in feite het koelsysteem voor de  koude kamer  ismet statische ventilatie  is de  vriezer  van het type  No Frost  , om ijsvorming op de wanden te voorkomen. Om de vorming van onaangename geuren te voorkomen, is het raadzaam om modellen te kiezen die ook zijn uitgerust met een  ionisator  of  geurfilter  en te controleren of de binnenwanden van de koelcel zijn bedekt met een  antibacteriële laag  om de proliferatie van bacteriën te voorkomen.
Dankzij technologische innovaties die ertoe hebben bijgedragen dat deze producten steeds geavanceerder worden, blijft de vraag hoe het koudemanagement kan worden geoptimaliseerd, en vertaalt zich in precieze vragen: hoe weet je wat de ideale temperatuur is voor de verschillende compartimenten? Hoe configureer je het en hoe houd je het constant?

Hoe u de ideale temperatuur van uw koelkast kunt begrijpen op basis van voedsel

Het eerste dat u in gedachten moet houden als u het heeft over de ideale koelkasttemperatuur, is dat er geen eenduidig ​​antwoord is. Elk gedeelte  van de koelkast is namelijk bedoeld voor een   bepaald  soort voedsel  .
De modernste koelkastmodellen hebben een  interne thermometer  die de precieze temperatuur aangeeft,   aparte thermostaten voor de verschillende zones en een  display  aan de buitenkant van de deur waarmee je de temperatuur kunt veranderen zonder de koelkast te hoeven openen.
Bij oudere modellen   is het echter vaak gewoon een thermostaat die eruitziet als een  wiel: bij deze producten zal het niet mogelijk zijn om de precieze temperatuur te weten, maar het zal nodig zijn om aan te passen op basis van  de voorgedefinieerde niveaus  .
In koelkasten met een interne thermometer zal de aanpassing van de temperatuur eenvoudiger zijn: het volstaat om rekening te houden met de indicaties met betrekking tot de ideale bewaartemperatuur van de verschillende voedingsmiddelen en de verschillende thermische zones van het product te verkennen. Bij modellen met een niveauthermostaat kan de temperatuuraanpassing daarentegen iets complexer zijn. Onthoud echter dat instructiehandleidingen altijd gelijkwaardigheid bieden  tussen niveaus en graden Celsius  . Zelfs met deze producten is het mogelijk om te regelen op basis van de bewaartemperaturen van de verschillende voedingsmiddelen.

Ideale temperaturen en bedoeld gebruik van verschillende thermische zones

Centraal gebied
Deze term verwijst naar de planken die in het centrale deel van de koelkast zijn geplaatst en de lades voor groenten en vlees of vis zijn uitgesloten van het centrale gebied. Het centrale gedeelte van de koelkast is geschikt voor alle etenswaren die middelmatige koude temperaturen vereisen   , zoals eieren, zuivelproducten, vleeswaren, romige desserts en desserts op basis van room, groenten of gekookt voedsel en sauzen. De optimale temperatuur voor dit gebied  tussen 4 ° C en 5 ° C  . Als u een koelkast heeft die is uitgerust met meerdere thermostaten of een thermometer, is het aanpassen van de temperatuur volgens deze instructies heel eenvoudig; heb je daarentegen een model met alleen een thermostaat, dan raden we aan om de gemiddelde temperatuur aan te passen.
Vlees- en vislade
Het vlees en vis vereisen een lagere temperatuur op passende wijze worden gehandhaafd  tussen 0 ° C en 1 ° C  . Onthoud dat voor het correct bewaren van deze voedingsmiddelen enige zorg nodig is: de  vis  moet altijd schoon zijn en mag niet langer dan 1 dag bewaard worden   , het  vlees  kan tot  3 dagen meegaan. , vooral indien vacuüm verpakt. Als uw vlees- en vislade geen onafhankelijke thermostaat heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken, want de werking van het apparaat moet deze mate van kou garanderen. Als uw koelkast daarentegen geen lade heeft om deze etenswaren in te bewaren, zoek dan de koelere thermische zone (u kunt een laserthermometer gebruiken) en bewaar deze etenswaren daar.
Lade
groenten of fruit, aan de andere kant vereisen een hogere opslagtemperatuur  van 6 ° C en 7 ° C . Zelfs in de modernste koelkasten zal het moeilijk zijn om een ​​thermostaat te vinden die de temperatuur van dat gebied regelt, maar onthoud dat alle koelkasten, zelfs die met slechts één thermostaatniveau, verschillende thermische zones hebben. Het is daarom voldoende om de algemene temperatuur te definiëren   en er worden automatisch zones met verschillende temperaturen gecreëerd, geschikt voor de verschillende etenswaren. Een balkon
side
De balkons  zij  zijn geschikt voor het opslaan van  flessen  (water, wijn, bier of melk),  boter en ander voedsel dat geen bijzonder lage temperaturen nodig heeft. In feite zijn deze onderdelen het  minst koud , omdat ze minder worden blootgesteld aan de afkoelende werking van de motor. Als u sommige flessen snel moet koelen, raden we u aan ze een paar uur in het midden van de koelkast te bewaren.

Tips om de ideale koelkasttemperatuur te behouden

Zorg ervoor dat deze na het instellen van de ideale temperatuur constant blijft. Om dit te doen, raden we aan om een ​​aantal kleine trucs te volgen:

 • Voorkom overbelasting van de koelkast  : een erg volle koelkast laat geen homogene verspreiding van koude toe, waardoor de koelkast in het algemeen warmer wordt en er is veel temperatuurverschil tussen de verschillende omgevingen;
 • Open de deuren alleen als dat nodig is  : vaak openen van de koelkastdeur betekent een verhoging van de interne temperatuur, dus het is het beste om de koelkast niet te openen als dit niet strikt noodzakelijk is. Dit kan u ook helpen om elektriciteit te besparen;
 • Plaats geen warme etenswaren in de koelkast  : dit advies betreft ook het verhogen van de binnentemperatuur. De warmte die uit voedsel komt, draagt ​​ook bij aan de vorming van ijs, een echte vijand van het koelvermogen van de koelkast;
 • Verander de temperatuur volgens de seizoenen  : in de zomer zal het temperatuurbereik tussen de binnenkant van de koelkast en de externe omgeving groter zijn, dus het wordt aanbevolen om de interne temperatuur met ongeveer 1 ° C te verlagen. verschil zal kleiner zijn en in dit geval is het mogelijk om de interne temperatuur met 1 ° C te verhogen om de koelmotor minder moe te maken.
 1. Prestaties en verbruik

Het  energielabel  is een kostbaar hulpmiddel, aangezien het in een handformaat brochure alle fundamentele gegevens samenvat  die u  moet kennen en evalueren alvorens een koelkast te kopen. die bedoeld zijn voor commercieel gebruik. Leren lezen en correct interpreteren is daarom essentieel om het model te kiezen dat het beste bij uw behoeften past en om precies te weten hoeveel het door u gekozen product verbruikt.

Hoeveel verbruikt een koelkast?

Om precies te weten waarmee het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van een koelkast overeenkomt, is het noodzakelijk om het energielabel zorgvuldig te lezen: In de volgende paragrafen zullen we in detail zien hoe we alle items die het rapporteert kunnen lezen en welke informatie we kunnen verkrijgen .

Energie-efficiëntie Alleen voorafgegaan door de merk- en modelnaam van de fabrikant, is de energie-efficiëntieklasse de eerste belangrijke informatie die we vinden.
Op het label aan de linkerkant staat de  energieschaal  , die bestaat uit  7 klassen  ,  van A tot D +++  . Elke klasse geeft precies de ‘  efficiëntie  van het apparaat aan, die wordt  berekend door  de  koeler te vergelijken met het interne stroomverbruik van de capaciteit  wanneer deze  gedeeltelijk gevuld is  en in een  kamer van 25 ° C wordt geplaatst  .
De zwarte pijl aan de rechterkant geeft aan tot welke klasse het betreffende model behoort. Dat heeft de Europese Unie bepaald nieuwe modellen geproduceerd vanaf 2012  moeten  energieklasse A +  of hoger hebben: het is echter nog steeds mogelijk om modellen met een lagere energieklasse op de markt te vinden, maar het zijn koelkasten die vóór die datum zijn geproduceerd en worden niet aanbevolen. , aangezien de kosten van een recent geproduceerd model zich in de loop van de tijd terugbetalen met grotere besparingen op de elektriciteitsrekening.

Consumptie

Het volgende item geeft het  jaarlijkse verbruik in kWh van de koelkast aan  . Zoals we hebben gezien, kan deze waarde alleen ons niet de efficiëntie van het apparaat vertellen, aangezien veel  ook afhangt van de totale capaciteit van de koelkast  . Omdat het een apparaat is dat noodzakelijkerwijs 24 uur per dag in bedrijf moet blijven, zijn twijfels over het verbruik van de koelkast zeer wijdverbreid; enerzijds proberen we te begrijpen wat de voorwaarden zijn die een meer of minder gebruik van elektrische energie bepalen, anderzijds proberen we de gelijkwaardigheid tussen kosten en stroom te begrijpen.
In feite is het niet altijd zo intuïtief om de cijfers over het energieverbruik op het etiket om te zetten in werkelijke kosten, en dit is te wijten aan een reeks relevante factoren die betrekking hebben op verschillende elementen.
Koelkast: hoe weet u hoeveel het verbruikt?
Laten we eens kijken naar de indicatieve waarden van het jaarlijkse verbruik die doorgaans worden geassocieerd met de verschillende klassen:

Energielabel Gemiddeld jaarlijks verbruik Gemiddelde jaarlijkse kosten
A +++ 166 kWh 33,2 euro
A ++ van 166 tot 263 kWh van 33,2 tot 52,6 euro
A + van 263 tot 344 kWh van 52,6 euro tot 68,8 euro
VOOR van 300 tot 350 kWh van 60 euro tot 70 euro
B. van 350 tot 400 kWh van 70 euro tot 80 euro
Ç. van 400 tot 560 kWh van 80 euro tot 112 euro
D. van 563 tot 625 kWh van 112,6 euro tot 125 euro
HAAR van 625 tot 688 kWh van 125 euro tot 137,6 euro
F. van 688 tot 780 kWh van 137,6 euro tot 156 euro
G. Meer dan 780 kWh van 156 euro om omhoog te gaan

Aan de tafel zul je merken dat er een groot verschil is, zowel qua verbruik  als  qua  kosten  , tussen een eersteklas en een goedkope koelkast; Hoewel de opgegeven waarden bij benadering zijn, is het daarom duidelijk dat het, als het nodig is om een ​​nieuwe koelkast te kopen, zeker de moeite waard is om een ​​model te kiezen dat behoort tot de energie-efficiëntieklasse A ++ of hoger.
Voor de berekening van de kosten gaan we uit van een uitgave van  € 0,20 per kWh  , een waarde die uiteraard niet universeel is, maar afhangt van het contract dat met de energieconcessie is overeengekomen.
Gegevens over kWh-verbruik voor de verschillende klassen verwijzen daarentegen naar  standaardmetingenuitgevoerd door onderzoeksbedrijven, en de verbruiksgegevens van het specifieke product verschijnen op het energielabel van de verschillende modellen.
Om de werkelijke kosten te berekenen,  vermenigvuldigt u  die waarde  met de kosten van één kWh  ; deze  berekening  zal echter ook bij  benadering zijn  , aangezien het energieverbruik ook in relatie tot een aantal andere factoren min of meer hoog zal zijn.
Welke elementen zijn van invloed op het energieverbruik van de koelkast?
Het energieverbruik kan meer of minder hoog zijn op basis van een aantal  factoren  die zowel de structurele kenmerken van het product als de kenmerken van de omgeving waarin de koelkast staat, beïnvloeden.

 • Maatvoering  : de maatvoering van het model speelt een belangrijke rol: in principe kan gesteld worden dat bij dezelfde energie-efficiëntieklasse een product met een zeer hoge capaciteit meer zal verbruiken dan een kleiner model. Het zal dan nodig zijn om de koelkast te kiezen die, zelfs qua grootte, zich aanpast aan uw behoeften. Voor een single of stel is bijvoorbeeld een model van 140 liter voldoende, een klein gezin kan kiezen voor het model van 200 liter, terwijl een product van 250 liter wordt aanbevolen voor grote gezinnen. Onthoud dat het kiezen van de juiste maat koelkast ook helpt om voedselverspilling te beperken;
 • Koelvermogen  : Een andere factor die het verbruik beïnvloedt, is het koelvermogen: elke keer dat we voedsel in de koelkast zetten, gebruikt de geïntegreerde motor in feite elektriciteit om sneller af te koelen. Een model dat het verbruik optimaliseert, zal dus zeker een hoog koelvermogen hebben;
 • Temperatuurstabiliteit  : deze term verwijst naar het vermogen van de koelkast om een ​​constante binnentemperatuur te handhaven, zelfs in aanwezigheid van klimaatschommelingen in de omgeving; Over het algemeen is het zelfs mogelijk om te zeggen dat koelkasten in de zomermaanden meer verbruiken omdat het verschil tussen externe en interne temperaturen groter is. Om dit probleem te omzeilen, is het advies om de koelkast uit de buurt van warmtebronnen te plaatsen, wat ruimte vrij te laten tussen de koelkast en de muur en de deur niet te vaak te openen en te sluiten.

Litercapaciteit voor het bewaren van vers voedsel

Het pictogram dat de melkverpakking weergeeft, geeft de  capaciteit in liters van de bewaarvakken voor vers voedsel aan  . Met vakken voor het bewaren van vers voedsel bedoelen we alle vakken met  temperaturen boven de -6 ° C  , terwijl vakken die onder deze temperatuur vallen gereserveerd zijn voor het bewaren van diepvriesproducten.
In het geval van diepvriezers, dat wil zeggen modellen die ook zijn uitgerust met een vriezer, zoals die op deze pagina worden onderzocht, geeft dit symbool niet de totale capaciteit van de koelkast aan, maar alleen de capaciteit voor het bewaren van vers voedsel. Het is echter een nuttige waarde om te weten of de koelkast geschikt is voor jouw eetgewoonten.

Capaciteit in liters voor het bewaren van diepvriesproducten

Het symbool in plaats beschrijft de sneeuw kristal is die aangeeft de  watercapaciteit van vakken voor het bewaren van diepvriesproducten  , vervolgens de  compartimenten bij temperaturen beneden -6 ° C  .
Door deze waarde toe te voegen aan de capaciteit voor vers voedsel, is het mogelijk om de totale capaciteit van de koelkast te kennen: ter indicatie, om in de behoeften van een persoon of een stel te voorzien, is een koelkast met een capaciteit van ongeveer 140 l voldoende, terwijl voor een gezin van 4, inclusief 2 kinderen, moet kiezen voor een model van ongeveer 200 l.
Dit veld rapporteert echter ook andere fundamentele gegevens, namelijk de  vrieskoelklasse  , aangegeven door het aantal ” sterren “ ”Weergegeven net boven de inhoud in liters: ze kunnen variëren  van 1 tot 4  en geven de temperatuur aan die in de vriezer wordt bereikt en dus het type en de maximale duur van het voedsel dat kan worden ingevroren.
We zullen in de onderstaande tabel zien waarmee elk van deze waarden overeenkomt.

Symbool Temperatuur Bewaring van voedsel
-6 ° C Geschikt voor het bewaren van voorgevroren etenswaren voor maximaal een week
-12 ° C Geschikt voor het bewaren van voorgevroren etenswaren voor maximaal een maand
-18 ° C Geschikt voor het bewaren van voorgevroren etenswaren voor maximaal een jaar
-18 ° C Geschikt voor het bewaren van voorgevroren en verse etenswaren voor maximaal een jaar

Luidruchtig

Het laatste symbool geeft het  geluidsniveau in decibel aan  . Tot nu toe  moet binnen de norm rekening worden gehouden met een waarde  tussen 30 en 45 dB .
In dit verband herinneren we ons aan het belang van het plaatsen van de koelkast, als u voor een autonoom model hebt gekozen, op de juiste afstand van de muren om te voorkomen dat de trillingen van de motor oncomfortabel zijn.

Andere feiten om te weten

Het energielabel geeft ons een eerste idee van de kwaliteit van het product, maar op zichzelf is het niet voldoende om de werkelijke efficiëntie van de koelkast te beoordelen: om de prestaties correct te kunnen beoordelen, is het in feite noodzakelijk om drie andere fundamentele zaken te kennen. gegevens, die u allemaal kunt vinden door de technische fiches te lezen. Klasse
klimaat
De  klimaatklasse  geeft aan  dat de omgevingstemperatuur koeler in staat is om maximale prestaties te leveren  : in feite is het veel complexer om voedsel vers te houden als de omgevingstemperatuur erg hoog is, zoals gemakkelijk kan gebeuren in restaurants of restaurantkeukens. zomer in niet-gekoelde ruimtes.
Er zijn  vier basisklassen van klimaat, die elk aangeven in welk temperatuurbereik de koelkast beter kan functioneren: aangezien de temperatuur van de woonomgeving doorgaans tussen 16 en 21 ° C ligt, terwijl die van de kelders doorgaans rond de 10 ° C ligt, het laagste klimaat, lessen starten vanaf een minimum temperatuur van 10 ° C:

 • SN  : koelkasten met deze formulering kunnen maximale prestaties garanderen bij temperaturen tussen 10 en 32 ° C
 • N  : 16 tot 32 ° C
 • ST  : 16 tot 38 ° C
 • T  : van 16 tot 43 ° C

Er zijn andere  twee gecombineerde klassen  , de  SN-ST  en  SN-T  : de eerste zorgt  werking  koelkast  bij een temperatuur tussen 10-38 ° C  , de  tweede  tot  10-43 ° C  . Koelkasten die tot deze klasse behoren, zijn daarom zelfs bestand tegen bijzonder hoge temperaturen en zijn ook ideaal voor professioneel gebruik of in ruimtes die vaak onderhevig zijn aan verzengende temperaturen.
Invriescapaciteit
Het heeft niets te maken met de totale capaciteit van de koelkast, maar het geeft de  hoeveelheid  in kg of liters nieuw voedsel aan dat in 24 uur kan worden ingevroren. zonder dat het voedsel dat zich al in de vriezer bevindt, wordt verwarmd tot een temperatuur van meer dan -15 ° C.
In feite geldt dat hoe meer voedsel op kamertemperatuur in de vriezer wordt geplaatst, hoe hoger de temperatuur binnenin. Dit betekent in eenvoudige bewoordingen dat bij het plaatsen van nieuwe etenswaren, de etenswaren die al in de vriezer aanwezig zijn, heet kunnen worden: de vriescapaciteit geeft precies aan hoeveel kg of hoeveel liter nieuwe etenswaren zonder temperatuur in de vriezer kunnen. dit laatste gaat terug tot het punt dat het de conservering van sommige voedingsmiddelen, zoals ijs, in gevaar brengt, dat bij een temperatuur lager dan -18 ° C moet worden bewaard. De minimumwaarde is 4,5 kg of 100 l in 24 uur  .
Opslagautonomie
Deze waarde geeft de  isolatiegraad van de vriezer aan  , dat wil zeggen  hoeveel uur het ingevroren voedsel kan bewaren in geval van duisternis  .
Om preciezer te zijn, het geeft aan  hoe lang het duurt voordat de temperatuur in de vriezer van -18  (temperatuur waarbij ingevroren voedsel moet worden bewaard om de nutritionele eigenschappen van het voedsel niet te veranderen)  naar -9 ° C gaat  , rekening houdend met de limieten waarboven bevroren voedsel begint te ontdooien.
Goed geïsoleerde koelkasten hebben misschien zelfs een opslagautonomie van 72 uur, maar de meeste modellen op de markt hebben een temperatuurstijgingstijd van minder dan 30 uur.
Bovendien hebben No Frost-koelkasten de neiging om een ​​kortere houdbaarheid te hebben dan die uitgerust met andere koelsystemen.

 1. Compartimenten en planken

We geven de compartimenten en planken aan als de vierde factor waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van de koelkast, aangezien de organisatie van de interne ruimte een nuttige bondgenoot kan zijn voor voedselbeheer, en niet alleen de compartimenten die kunnen worden opgeslagen. type koelkast en zijn capaciteit. Gecombineerde koelkasten hebben bijvoorbeeld een vriezer met meer compartimenten dan koelkasten met één deur, net zoals een koelkast van 150 liter minder compartimenten heeft dan een koelkast van 300 liter. Er zijn echter enkele functies die alle modellen gemeen hebben en andere die alleen voorbehouden zijn aan de meest geavanceerde modellen.
Onder de compartimenten die op alle modellen te vinden zijn, omvatten we:

 • Flessenrekken of flessenhouders  : idealiter zijn beide aanwezig zodat er voldoende ruimte is om cilindrische en rechthoekige flessen (bijvoorbeeld het melkpak) op te slaan
 • Deurvakken  : handig om reeds geopende sauzen op te bergen
 • Laden voor groenten en fruit  : er moeten er  minstens twee zijn,  zodat ethyleen, een volledig niet-giftig gas dat van nature in groenten zit, verantwoordelijk is voor het rijpingsproces van zowel het voedsel dat het bevat als het fruit en de groenten waarmee het in contact komt, niet bederfelijke groenten en fruit rot sneller (appels kunnen bijvoorbeeld zonder problemen tot 3 weken worden bewaard, bananen hebben al na een paar dagen donkere vlekken)
 • Eierdopjes  : kunnen variabel in aantal zijn en al hun bruikbaarheid tonen in het bijzonder wanneer de eierverpakking kapot of nat is
 • IJsemmer  : voor het bereiden van ijsblokjes

Sommige van de hierboven genoemde elementen zijn essentieel, andere, zoals de eierhouder en ijsemmer, zijn niet altijd te vinden, maar kunnen afzonderlijk worden gekocht. Idealiter zouden alle planken, ook die in de vriezer, in hoogte verstelbaar moeten zijn   , zodat je ze gemakkelijk kunt verplaatsen als dat nodig is.

Compartimenten met speciale functies

Tot een paar jaar geleden waren ze vrijwel onbekend, maar ze overheersen in de recentelijk geproduceerde modellen. We verwijzen naar  speciale compartimenten  , dat wil zeggen compartimenten waarin  de temperatuur wordt geregeld om een ​​specifieke categorie voedsel beter te bewaren  . Laten we eens kijken welke het meest voorkomen:

 • Koelbox  : vaak ook onder verschillende namen te vinden, maar het belangrijkste kenmerk van deze lade is om een  temperatuur 2/3 ° C lager te houden dan die van de koelcel  , waardoor een perfecte plek ontstaat om vlees en vis te bewaren
 • Vochtregulerende lade  : bijzonder geschikt voor het bewaren van groente en fruit doordat je de luchtvochtigheid  binnenin kunt  aanpassen zodat de groenten knapperig worden. Over het algemeen is de temperatuur in deze lades iets hoger dan in de koelcel
 • Water- en ijsdispensers  : gemakkelijker te vinden in grotere koelkasten (bijvoorbeeld naast elkaar), de dispensers zijn de ideale oplossing voor liefhebbers van koud water of koude dranken, omdat ze u  een onmiddellijke voorraad koud water of ijsblokjes bieden
 1. Functies

Ten slotte moet een laatste overweging worden gemaakt met betrekking tot alle aanvullende kenmerken en functies die, hoewel niet essentieel, het gebruik van de koelkast en de juiste opslag van voedsel vereenvoudigen. Om de verschillende functies die kunnen worden geïntegreerd zo gedetailleerd mogelijk te analyseren. voor koelkasten is het noodzakelijk om een ​​voorlopige scheiding te maken tussen de functies met betrekking tot het koelmechanisme en de connectiviteitsfuncties.
De eerste groep omvat alle functies waarmee enerzijds elektriciteit kan worden bespaard en anderzijds de prestaties van de koelkast kunnen worden verbeterd en de instellingen kunnen worden gepersonaliseerd.
Er zijn ook een aantal functies die we structureel zouden kunnen definiëren, zoals de ijsblokjesmachine, de waterdispenser, het kinderslot of de uitschuifbare planken. Het zijn echter tegenwoordig bekende elementen en daarom hebben we ervoor gekozen om ze in dit artikel niet te beschouwen.

Koelkasten: koelfuncties

 

 • Twin Cooling Plus  : het is een functie die het mogelijk maakt om een ​​dubbel koelsysteem te hebben. Er komen dus twee aparte verdampers om de temperatuur van de koelkast en vriezer onafhankelijk te regelen. Onthoud dat bij sommige producten met drie aparte compartimenten (twee koelkastcompartimenten en 1 vriezer) het mogelijk zal zijn om de drie zones onafhankelijk van elkaar te beheren;
 • Multiflow  : het is een bijzonder ventilatiesysteem dat een uniforme temperatuur op elk schap van de koelkast garandeert en de koeling versnelt;
 • Cool Select Zone  : met deze specifieke functie kunt u verschillende temperaturen instellen op basis van uw behoeften. Het zal ook mogelijk zijn om het vriesvak om te vormen tot een koelvak en vice versa, om de ruimte voor speciale gelegenheden te optimaliseren;
 • No Frost Premium  : No Frost premium-technologie zorgt voor een betere ventilatie van de kamers en minimaliseert het risico van ijsvorming op de wanden van de koelkast en vriezer.

Koelkasten: connectiviteitsfuncties

 

 • Geïntegreerde camera  : met modellen met een geïntegreerde camera in de twee compartimenten, is het mogelijk om de vulstatus van de koelkast te volgen, door middel van speciale applicaties is het mogelijk om de inhoud van de koelkast rechtstreeks vanaf de smartphone te bekijken, om openen te vermijden en vaak ook deuren sluiten;
 • Touchscreen  : sommige koelkasten hebben een echte tablet als scherm. Dit onderdeel kan worden gebruikt als elk mobiel apparaat waarmee het mogelijk is om aantekeningen te maken, foto’s te maken, ze te bewerken, recepten te ontdekken van de ingrediënten die in de koelkast staan ​​en zelfs streamingplatforms te bekijken;
 • Online winkelen  : met slimme koelkasten wordt het mogelijk om thuis boodschappen te bestellen. Via een smartphone app kun je online shoppen, je favoriete ingrediënten opslaan en op cameramodellen ook kijken wat er ontbreekt.

Andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de koelkast

Zijn de materialen belangrijk?

De bespreking van koelkastmaterialen kan bijzonder lang en complex zijn, en zou ons ertoe brengen overwegingen te maken die verre van praktische toepassing zijn. Hier beperken we ons tot het maken van een algemene afweging over het belang van het  kiezen van modellen met een hoge energie-efficiëntieklasse  die, om een  betere isolatie van de koelkast mogelijk te maken  en bijgevolg een besparing in termen van verbruik,  hard polyurethaanschuim gebruiken  , een  isolerend  en  gedeeltelijk recyclebaar materiaal . Kiezen voor een nieuw geproduceerde koelkast met een hoge energie-efficiëntieklasse betekent daarom een ​​doordachte keuze maken, niet alleen vanuit het oogpunt van economie, maar ook van ecologische duurzaamheid.

Is het merk belangrijk?

Bij het kopen van grote apparaten is het altijd aan te raden om bekende merken te hebben met lange ervaring in de sector zoals  Bosch  ,  Whirlpool  ,  Siemens  en  Electrolux  (  AEG  ): de grote merken zijn namelijk over het algemeen ook het meest  bezig met onderzoek en ontwikkeling  van  technologieën die  steeds populairder worden  , baanbrekend  en  ecologisch duurzaam zijn  , kenmerken die zich vertalen in consumenteneconomie en tijd voor de consument. Bovendien is het belang van  klantenservice beschikbaar moet niet worden onderschat om contact op te nemen in geval van twijfel of storingen aan het apparaat: Bosch biedt bijvoorbeeld naast een garantie van twee jaar op al zijn apparaten ook een jaar gratis aanvullende assistentie.

Maakt de prijs uit?

De koelkast is een object dat lang meegaat, dus het kan de moeite waard zijn om te  kiezen voor een grotere investering  in ruil voor een  beter presterend apparaat  . Ook in dit geval herhalen we het belang van het lezen van het energielabel en het evolueren naar modellen met een efficiëntieklasse gelijk aan of groter dan A +, aangezien, zoals we al meerdere keren hebben herhaald, de investering zich in de loop van de tijd zal terugbetalen dankzij een lager verbruik. . Aan de andere kant is het vanuit het oogpunt van functies niet essentieel om een ​​bijzonder uitgerust model te kiezen, misschien uitgerust met een display of wifi-verbinding: deze technologieën kunnen ook veel kosten en brengen geen substantiële verbeteringen in de kwaliteit van de apparaat. Over het algemeen kunnen we de prijsklassen van koelkasten als volgt verdelen:

 • Lage prijsklasse  : rond de € 150, – tot € 400, –
 • Tussenliggende prijsklasse  : van 400 tot 1000 €
 • Hoge prijsklasse  : vanaf € 1000, –

Veel voorkomende vragen

Wanneer moet de koelkast worden vervangen?

De  gemiddelde levenscyclus van  een moderne koelkast is  15 jaar  : dit betekent dat een nieuwe koelkast die vandaag wordt aangeschaft,  minimaal 10 en maximaal 20 jaar meegaat  .
Het is echter misschien niet gemakkelijk te begrijpen of uw koelkast alleen buitengewoon onderhoud nodig heeft, reparaties tegen aanvaardbare kosten nodig heeft, of dat deze gewoon te oud is en daarom moet worden vervangen. Vervolgens stellen we een lijst met “symptomen” voor om in de gaten te houden: als ze zich voordoen, zullen we moeten gaan nadenken over een nieuwe koelkast.

 • Overtollige condensatie  : er vormen zich condensatieplassen in de koelkast of zelfs daarbuiten
 • Voedsel  slecht bewaard  : het voedsel in de koelkast bederft sneller dan normaal
 • Leeftijd ouder dan 10  : Zoals vermeld, is de leeftijd tussen 10 en 20 de kritieke leeftijd voor koelkasten
 • Geluidstoename  : het is raadzaam om een ​​technicus te bellen zodra u een toename of verandering in de geluidsemissie van de koelkast opmerkt
 • Oververhitting van de motor  : zoals hierboven, als de koelkast meer warmte afgeeft dan normaal, moet een technicus worden gebeld
 • Verhoging van het verbruik  : let ook op een ogenschijnlijk onverklaarbare verhoging van het verbruik op de rekening

De koelkast: waar te koop?

Para comprar uma geladeira nova, temos pelo menos dois canais disponíveis: revendas “físicas” na área ou lojas virtuais.
No primeiro caso, será possível ir para lojas menores ou para grandes redes de eletrodomésticos : em ambos os casos ainda será possível acertar as formas de entrega e possível instalação da geladeira.
Se optar pela compra online , pode escolher entre as lojas virtuais das referidas redes de eletrodomésticos, onde poderá receber o mesmo serviço de entrega e instalação, ou optar pelas lojas virtuais “generalistas”, ou seja, aquelas que vendem todo o tipo de artigos.

A geladeira: onde colocá-la?

De plaatsing van de koelkast is niet triviaal: hoe hoger de omgevingstemperatuur, hoe groter de inspanning van de compressor om de interne temperatuur constant te houden. Op een zeer intuïtieve manier wordt geconcludeerd dat het beter is om de koelkast niet op erg hete plaatsen te plaatsen (omdat deze direct aan de zon wordt blootgesteld) en uit de  buurt van warmtebronnen  . Al deze posities worden daarom niet aanbevolen:

 • Koelkast naast de radiator
 • Koelkast naast de oven
 • Koelkast bij het raam
 • Koelkast bij de kachel
 • Koelkast bij de kachel
 • Koelkast bij de open haard

Daarom kunt u de koelkast het beste in een  relatief schaduwrijke hoek plaatsen  of in ieder geval niet constant aan de zon blootstellen, vooral in de zomer.
Daarnaast is het altijd raadzaam om de achterkant van de koelkast niet tegen de muur aan te raken: er moet een opening van minimaal 10 cm worden gelaten   om de compressor voldoende te laten ventileren, anders zou hij overbelast raken.

De koelkast: wanneer zet je hem uit?

Veel Italiaanse gezinnen zijn gewend aan lange zomervakanties, waarbij ze wel meer dan twee weken van huis zijn. Heeft het vanuit het oogpunt van consumptie zin om de koelkast leeg te maken en uit te zetten voordat u vertrekt?
Enerzijds is het waar dat moderne koelkasten, in  energie-efficiëntieklasse A +  of hoger,  heel weinig verbruiken  , dus je kunt echt denken dat het aan of uitzetten van de koelkast niet veel uitmaakt.
Om een ​​voorbeeld te geven: een koelkast van klasse A ++ met een geschat jaarlijks verbruik van 150 kWh, tegen een hypothetische elektriciteitskost van € 0,28 / kW, kost ongeveer € 42 / jaar of € 0,12 / dag. U kunt dezelfde berekening proberen voor uw koelkast, waarbij u de nodige gegevens haalt uit het energielabel en uw elektriciteitscontract.
Als u op vakantie gaat, moet u natuurlijk alle verse of bederfelijke etenswaren weggooien, anders zullen we ze om ons heen bedorven vinden en kunt u ook het koelkastcompartiment besmetten met onaangename en aanhoudende geuren. Als de koelkast na het weggooien leeg of bijna leeg raakt, is het advies om wat er nog over is weg te gooien en het apparaat uit te schakelen, zodat het niet leeg werkt.

De koelkast: hoe schoon te maken?

Zowel  chemicaliën  als  natuurlijke stoffen  kunnen worden gebruikt om de binnenkant van de koelkast schoon te maken. In het eerste geval zal schoonmaken sneller en gemakkelijker zijn, maar ook duurder. In het tweede geval zal het echter wat meer geduld vergen, maar het resultaat zal nog steeds geweldig zijn en de totale kosten zullen echt worden verlaagd. Hier zijn de te nemen stappen:

 • Maak de koelkast helemaal leeg  : voor een grondige reiniging is het noodzakelijk om de koelkast en vriezer helemaal leeg te maken. Dit betekent dat het voedsel moet worden verwijderd, de planken (indien verwijderbaar) en de deurrekken moeten worden verwijderd. Deze componenten moeten afzonderlijk worden gewassen, altijd volgens dezelfde procedure;
 • Maak een oplossing op basis van water en azijn  : het is beter om warm water te gebruiken, maar geen kokend water. De hoeveelheid azijn tot water moet de verhouding van 1 tot 3 volgen, dus een deel azijn op 3 delen water (ongeveer 3 eetlepels azijn in een glas water). Als u geen azijn wilt gebruiken uit angst dat de geur op de wanden van de koelkast blijft hangen, kunt u deze vervangen door zuiveringszout, altijd in dezelfde verhouding;
 • Maak de binnenwanden schoon  : bevochtig nu gewoon een doek of spons voor (dunne) oppervlakken in de oplossing op water- en azijnbasis en passeer voorzichtig het gehele binnenoppervlak van het apparaat. Als er aangekoekte vlekken zijn, probeer deze dan eerst te verzachten met slechts een paar druppels azijn;
 • Was de pakkingen  : in aanwezigheid van verwijderbare pakkingen is het nodig om ze ook te wassen met dezelfde oplossing op basis van water en azijn en daarna goed te drogen. Voor een ideaal resultaat raden we aan om na droging talkpoeder of olijfolie te gebruiken om ze isolerend te maken;
 • Binnen drogen  : na het wassen is het noodzakelijk om de wanden van de koelkast zorgvuldig te drogen, zodat er geen waterresten achterblijven. Als u bicarbonaat heeft gebruikt, kunt u dit direct drogen, terwijl u azijn gebruikt, is het beter om eerst af te vegen met een doek die alleen met water is bevochtigd en vervolgens te drogen;
 • Elimineer geurtjes  : als de geuren aanhouden, maak dan een oplossing op basis van water en citroensap (enkele druppels in een glas water). Breng de oplossing over in een fles met een sproeikop en spuit in de koelkast. Ga door met het drogen van de muren;
 • Wasladen, planken en balkons  : na het reinigen van de binnenkant van de koelkast, kunt u de uitneembare onderdelen reinigen. Als ze klein zijn, kun je ze direct in een kom of kom met de oplossing van water en azijn (of zuiveringszout) dompelen, anders maak je ze schoon zoals je doet met de wanden van de koelkast.

Maak de koelkast schoon met afwasmiddelen

De koelkast kan ook worden gereinigd met  chemicaliën  . Op de markt is het mogelijk om speciale producten te vinden, meestal  sprays  , die alleen gespoten en gespoeld hoeven te worden.
Als alternatief kunt u een oplossing   van zeep en water gebruiken voor de  afwas  , maar let op de hoeveelheid.
In feite is het noodzakelijk om de vorming van een zeer dikke en schuimende oplossing te vermijden die zeer moeilijk te spoelen zou zijn. Slechts een paar druppels van de klassieke gelzeep in een glas water.
De  spoelfasehet moet met de grootste zorg worden uitgevoerd om te voorkomen dat resten van wasmiddel in contact komen met het voedsel dat u in de schone koelkast gaat doen. Besteed daarom speciale aandacht aan de hoeken en de bovenkant van de koelkast.

Waarom maakt de koelkast ijs?

In  statische of geventileerde koelkasten  (kortom in alle modellen behalve No Frost) is het heel normaal dat er zich na verloop van tijd  ijs  op de achterwand van het koelkastcompartiment opstapelt. Dit is in feite het koudste deel van de koelkast, en de waterdampmoleculen in de lucht die ermee in contact komen stollen.
Waterdamp komt de koelkast binnen, elke keer dat we de deur openen en een deel van de lucht op kamertemperatuur laten komen, die vochtiger is dan de interne, en elke keer dat we voedsel op kamertemperatuur introduceren (of heet, wat in ieder geval we zouden het nooit moeten doen).
Om de koelkast goed te laten functioneren is het aan te raden deze een paar keer per jaar te  ontdooien, ook met het oog op de hoeveelheid ijs die zich zal ophopen.

Waarom lekt de koelkast water?

In veel gevallen is de achterwand van het koelgedeelte niet zo koud dat er ijsvorming ontstaat: in deze gevallen merkt u eerst de vorming  van condensatiedruppels erop  en ziet u een klein afvoergat aan de onderkant van de wand   voor het transporteren van het aldus gevormde water.
Als de koelkast een plas water aan je voeten vormt, is er een probleem met het condensafvoersysteem. Geen paniek: het is niet per se een ernstige mislukking, het is vaak een simpele blokkade die we ook zelf kunnen oplossen.
De twee meest triviale redenen waarom de koelkast condensatie veroorzaakt, zijn:

 • Bloeden kanaalblok
 • Slechte nivellering van de koelkast

Daarom is het voldoende om te controleren of het afvoergat in de koelkast vrij is van residuen en of de koelkast zelf perfect waterpas staat.
Als het probleem zelfs na deze twee triviale controles blijft bestaan, is het raadzaam contact op te nemen met een servicetechnicus.

Waarom koelt de koelkast niet goed?

Als uw koelkast   is  niet meer koelen of koelen van veel minder dan normaal  , is er zeker een probleem dat om een oplossing vraagt. Ook in dit geval kan niet worden aangenomen dat dit een ernstige storing is: we kunnen enkele controles zelfstandig uitvoeren en op basis van de resultaten beslissen of het gepast is om contact op te nemen met een reparateur. Dit zijn de mogelijke oorzaken van een verminderde koelcapaciteit:

 • Zeer vuile of beschadigde pakking
 • Thermostaat defect
 • Weerstandsfout
 • Defect elektronische kaart

Ten minste de eerste twee van deze oorzaken kunnen persoonlijk worden geverifieerd: de visuele inspectie van de pakking zal ons duidelijk maken of het raadzaam is om deze te vervangen of dat een goede reiniging niet voldoende is. Op dezelfde manier kunnen we de werking van de thermostaat controleren door te proberen de instellingen te wijzigen en te kijken of de temperatuur in de koelkast echt verandert.
Om te controleren of de weerstand correct werkt, heb je een elektricien-tester nodig, die we niet allemaal thuis hebben. Ten slotte is het voor het elektronische bord noodzakelijk om het bord zelf te verwijderen, en zelfs in dit geval kan de operatie ingewikkeld zijn.

Waarom maakt de koelkast geluid?

We moeten meteen zeggen dat, net als alle apparaten die zijn uitgerust met een compressor, een bepaald geluidsniveau in de koelkast volkomen normaal is. Als we echter een verandering opmerken, in de zin van een toename van het geluidsniveau van onze koelkast, kan er een probleem zijn.
Als onze koelkast al een paar jaar oud is, is een toename van het geluidsniveau vaak een aanwijzing voor een defecte compressor. Het is echter waar dat zelfs een slechte nivellering voldoende kan zijn om ongebruikelijke geluiden te veroorzaken, dus voordat u wanhoopt en u voorbereidt op het ergste (de dure compressor vervangen of een nieuwe koelkast kopen), kan het de moeite waard zijn om gewoon te controleren of de koelkast borrelt.

Waar moet de koelkast worden gerepareerd?

Als het apparaat een probleem heeft dat niet eenvoudig op te lossen is, wie repareert dan de koelkast? Om de koelkast te repareren, moet u contact opnemen met een gespecialiseerde technicus  : u hoeft  slechts één keer de klantenservice van de fabrikant te bellen om erachter te komen wie de dichtstbijzijnde erkende reparateur is.

Waar kan ik de gebruikte koelkast verkopen?

Iedereen die zijn gebruikte koelkast wil verkopen, maar nog in goede staat, heeft verschillende kanalen tot zijn beschikking. Heel eenvoudig en populair is zeker die van  online advertenties  , ontworpen om de verkoop tussen individuen te vergemakkelijken. Een gedetailleerde advertentie vergezeld van foto’s van de werkelijke staat van de koelkast zal zeker lukken, maar je moet heel  voorzichtig zijn met de oplichtingspogingen  die dit soort platforms helaas vaak teisteren: weiger om te communiceren met iemand die je om welke reden dan ook vraagt. een voorschot in contanten (bijvoorbeeld om de koelkast te vervoeren, enz.).
Als alternatief kunt u terecht bij  winkels die gespecialiseerd zijn  in de aankoop, verkoop en renovatie van grote apparaten.

Waar moet je de koelkast gooien?

Alle apparaten, en met name grote zoals koelkasten, moeten op bepaalde manieren worden verwijderd, op straffe van forse boetes variërend van € 300 tot € 3000. Enerzijds dient het om vervuiling tegen te gaan, aangezien grote apparaten meestal vloeistoffen bevatten (zoals zoals frisdranken, in het geval van koelkasten) en zeer vervuilende metalen, en om de recycling van grondstoffen die bij de productie worden gebruikt, aan te moedigen.
Er zijn in principe twee kanalen om de oude koelkast weg te gooien:

 • Ecologische eilanden
 • Grote apparatenwinkels

Het ophalen van de oude koelkast is in beide gevallen gratis. Vaak moet u zelf het transport van het apparaat regelen, maar wij raden u aan ook bij uw gemeente na te gaan of er een gratis ophaaldienst voor grof vuil beschikbaar is.

 

Koelkast vragen en antwoorden

Wij zijn op zoek naar een 70 cm combikoelkast met klasse A +++, zonder ijs, T of SN-T, en de SIEMENS KG49NXX4A overtuigt ons, suggereert hij een waarde van minder dan € 1000?

De  Siemens iQ300 KG49NXX4A  is echt een uitstekende keuze, moeilijk beter te doen.

Ik wil een koelkast kopen, maar ik kan niet beslissen. Ik zou graag een 4-deurtegel willen met een nulgradensectie voor vlees.

Als budget geen issue is, raden we je aan om eens naar de  Samsung RF56M9540SR te kijken  .

Hallo, ik vraag: waarom staan ​​verkopers / producenten erop de garantie zo vaak te verlengen? Is het omdat ik me bewust ben van obsalescentie?

Over het algemeen is de garantieverlenging een bescherming voor de consument: op deze manier (zelfs als het probleem met het product te wijten is aan veroudering), is het niet nodig om extra bedragen uit te geven om het te repareren.

Hallo, ik moet mijn koelkast vervangen met een maximale hoogte van 145 cm, heb je een beoordeling van de beste?

In onze vergelijkingstabel vindt u de 5 modellen die we aanbevelen, door te klikken op de lijst met producten die u kunt bestellen op basis van de beoordeling die we aan elk product toekennen.

Ik vraag me af waarom het merk Liebherr op de lijst ontbreekt

we hebben nog niet de gelegenheid gehad om de producten van dit merk te beoordelen.

Hallo, ik ben op zoek naar een gecombineerde koelkast; Liebherr CPel 4813 werd aanbevolen voor mij. Ik vroeg me af of het de moeite waard is om een ​​hoge prijs te betalen

We hebben nog niet de gelegenheid gehad om het door u aangegeven product te beoordelen.

Wat is de ingebouwde koelkast gierst? Ik moet het vervangen en de afmetingen moeten h 177 p 55 l 54 zijn Ik ben bereid om maximaal € 800,00 te besteden bedankt

De modellen die we hebben getest zijn onafhankelijk; ze kunnen ook in een nis passen, maar u moet op de maat letten.

We zijn 3, ik zou graag wat advies willen over het merk, wat is de beste invertermotor? Heeft een ijsdispenser en gehakt water, geen betere leiding?

Samsung, LG, Bosch, Whirlpool en AEG zijn de vier leidende merken op de markt; haar producten hebben beslist innovatieve technologieën en middelen.

Hallo, we zijn een stel. We hebben advies nodig over een dubbeldeurs koelkast (omgekeerde deuren) en twee koelkast- en vriezermotoren.

gezien je wensen, raden we je aan om onze review van de  Samsung RT38K5535S9 te bekijken

Hallo, ik zoek een vrijstaande stille combikoelkast voor een loft met mezzanine (boven het bed) Budget 300/600 parketvloer Aanbevolen zonder ijs?

Kies bij voorkeur een model zonder ijs.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *