beste ijsbreker beoordeling 2021

De doorslaggevende factoren bij het kiezen van de ijsbreker

Waar wordt de ijsbreker voor gebruikt?

De breker is een accessoire van duizend mogelijkheden: de  korrel  van  ijs   zich leent voor  vele toepassingen  in voedsel en, vooral in de zomer, wordt het een wild ingrediënt dat een race voor meer drankjes en vers voedsel maakt. Hoewel het misschien een niet erg veelzijdig accessoire lijkt, kunt u met de ijsbreker  in slechts enkele minuten ijskorrels van  verschillende groottes maken . U kunt genieten van gemalen ijs bij de bereiding van granita in Siciliaanse stijl   of grattachecche in Romeinse stijl   , u kunt uw alcoholische of niet-alcoholische cocktails voldoende koelen   of u kunt eindelijk de

Op basis  perfect voor gerechten gemaakt met  rauwe vis  .
We herinneren ons ook dat crushed ice ook veel wordt gebruikt voor de bereiding van echte  recepten  , vooral als het op bladgroenten is gebaseerd   . Veel chef-koks raden zelfs aan om dit voedsel in ijs onder te dompelen na een korte verbranding, om de kleuren helder te houden. Het crushed ice kan ook gebruikt worden om wijnflessen te   koelen  of om heerlijke  verse fruit milkshakes te maken  . Crushed ice is ook perfect voor het  koelen van fruit  en
groenten op warme zomerdagen en daarom het rijpingsproces vertragen. De mogelijkheden om gemalen ijs te gebruiken zijn daarom talrijk, maar voordat u het model van de breker kiest dat het beste bij uw behoeften past, is het noodzakelijk om een ​​aantal aspecten te evalueren die verband houden met  structurele  en  technische kenmerken  . Laten we dus in meer detail bekijken met welke elementen rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een ijsbreker.

Professionele ijsbreker of ijsbreker voor thuisgebruik?

Het  eerste onderscheid  dat gemaakt moet worden   met betrekking tot ijsbrekers betreft het  soort gebruik,  aangezien dit aspect de keuze van het meest geschikte model sterk beïnvloedt.
We kunnen de producten op de markt verdelen in  twee macrotypes  : ijsbrekers geschikt voor  professioneel gebruik  en die geschikt voor  huishoudelijk gebruik  . De  verschillen  tussen de twee typen zijn behoorlijk groot en betreffen zowel de  structuur  als de   puur  technische aspecten  . De  capaciteit

van de container is misschien wel het belangrijkste element om rekening mee te houden: met de professionele ijsbrekers kun je ongeveer 20 kg ijs per uur malen en bewaren, terwijl de modellen die geschikt zijn voor huishoudelijk gebruik een veel kleinere capaciteit hebben.
Zelfs met betrekking tot de  materialen waaruit  het product is gemaakt, kunnen we enkele doorslaggevende verschillen zien. De professionele  ijsmolens   zijn over het algemeen gemaakt van  roestvrij staal  , terwijl  huishoudelijke producten  van  plastic  ,  roestvrij staal  of beide materialen kunnen zijn.
Vervolgens rapporteren we de waarden met betrekking tot de  algemene dimensies. Gezien de grote capaciteit zullen producten gericht op bars en commerciële activiteiten veel grotere afmetingen hebben dan producten voor huishoudelijk gebruik, die doorgaans erg compact zijn.
Ten slotte hebben de verschillen ook betrekking op het  vermogen van de  geïntegreerde motor : om grote hoeveelheden ijs te vergruizen, waardoor de machine niet oververhit raakt, is meer vermogen nodig, terwijl bij huishoudelijke modellen het vermogen veel minder is.

Hoe werkt de ijsbreker?

Naast het beoogde gebruik kan, afhankelijk van het soort bediening , nog een onderscheid worden gemaakt tussen de op de markt verkrijgbare modellen   . Niet alle ijsbrekers hebben eigenlijk een geïntegreerde motor die wordt aangedreven door elektriciteit. Er zijn ook handmatige modellen of semi-handmatige modellen. Ook hier zijn de verschillen tussen de typen groot en betreffen vooral de opbouw en technische kenmerken.
Het is echter noodzakelijk, geeft u dat, ondanks hun verschillen,  alle ijsblokjes breken  dankzij  twee messen  in  roestvrij staal: de aanwezigheid van deze component is essentieel voor het sproeien van het ijs. In feite moet er rekening mee worden gehouden dat ijs een extreem hard ingrediënt is en tegelijkertijd bijzonder gevoelig voor warmte. Door het roestvrij staal van de messen kan  het ijs  snel worden  fijngemaakt  , waardoor de messen niet oververhit raken en de blokjes smelten. Na deze korte uitleg zullen we de kenmerken van de drie soorten  ijsbrekers in meer detail analyseren  : elektrische, handmatige en hybride modellen.

Elektrische ijsbreker

Dit type ijsbreker is zeker de  meest voorkomende  op de markt. In feite is er zowel thuis als in de professionele omgeving de neiging om producten aan te schaffen die een   totale automatisering van het ijsbreekproces mogelijk maken.
Constructief gezien hebben elektrische ijsbrekers een complexere structuur dan andere modellen. Deze producten zijn namelijk uitgerust met: een  machinelichaam  , dat de interne motor bevat, een  kom  voor het opvangen van gemalen ijs, een  mond met  roestvrijstalen messen , een  deel van het bovenste deel waarin de te plaatsen blokjes moeten worden geplaatst gehakt en een  deksel om deze tweede lade te sluiten. In deze producten is het ook mogelijk om een ​​reeks extra functies te vinden   die handig zijn om het productieproces van crushed ice onder controle te houden. Elektrische ijsbrekers zijn zeer  eenvoudig te gebruiken  en vergen geen gebruikersinspanning. Hierdoor zijn ze bijzonder geschikt voor alle gebruikssituaties.

Handmatige ijsbreker

De  ijsbrekers   werken handmatig dankzij de aanwezigheid van een  hendel  of  hendel  (je ziet een voorbeeld op de foto hieronder). Om gemalen ijs te verkrijgen, plaatst u de blokjes in de bovenkant van de machine en draait u aan de knop tot de gewenste hoeveelheid ijs is verkregen.
Structureel gezien zijn deze modellen  eenvoudiger  en  minder omvangrijk  , maar vereisen ze een duidelijkere inspanning van degenen die ze gebruiken. De  timing  van het ijs breken proces is ook veel  meer lenzen  , die ons in staat stelt om te stellen dat deze producten  zijn  niet geschikt  voor professioneel gebruik 
 of intensief thuisgebruik.
Door het ontbreken van specifieke technische kenmerken zijn de handleidingen van ijsbrekers echter de  meest economische  van de andere modellen. Daarom, als u op zoek bent naar een goedkoop product om af en toe te gebruiken bij de productie van kleine hoeveelheden gemalen ijs, kunnen handmatige ijsbrekers een uitstekende optie zijn.

Hybride of semi-handmatige ijsbrekers

Deze modellen zijn voorzien van een   geïntegreerde elektromotor en een  handslinger  om het ijs handmatig te bewerken. Dit aspect maakt ze zeer veelzijdig en gemakkelijk aan te passen aan de behoeften van het moment.
De  structuur  semi-manuele crushers is zeer  vergelijkbaar  met die van  elektrische crushers  , aangezien in dit geval zijn er twee laden, het doorzichtige deksel en de geïntegreerde motor. De slinger bevindt zich aan de achterkant van de camerabody of aan weerszijden.
Het  sterke puntvan hybride ijsbrekers is om de werkwijze aan te passen aan specifieke behoeften. Als u bijvoorbeeld een kleine hoeveelheid gemalen ijs nodig heeft, kunt u handmatige bediening gebruiken, terwijl wanneer u een grotere hoeveelheid moet maaien, het motorvermogen wordt gebruikt.
Helaas, semi-manual crushers   zijn  niet erg populair  in de markt. In feite worden voornamelijk elektrische of handmatige modellen verkocht in gespecialiseerde winkels en websites.

Hoeveel verbruikt de ijsbreker?

Het verbruik van een toestel is altijd gekoppeld aan  het motorvermogen  . Er is een  zeer hoog vermogen  nodig om het hakproces snel en efficiënt te laten verlopen, zeker bij producten die geschikt zijn voor professioneel gebruik. De  gemiddelde waarden   van een ijsbreker zijn doorgaans niet hoger dan  300 watt  . Het is dus een energieverbruik dat niet echt van invloed is op de kosten van de elektriciteitsrekening.
In feite moet er rekening mee worden gehouden dat, zelfs in het geval van lange werksessies, de ijsbreker niet een van die apparaten is voor dagelijks gebruik (behalve in de professionele sector).

Hoe groot is het crushed ice met de ijsbreker?

De  grootte van het ijs  is een ander belangrijk aspect waarmee u rekening moet houden bij het zoeken naar het model dat het beste bij u past. Dit element beïnvloedt in feite de gebruiksmogelijkheden, omdat voor verschillende bereidingen meer of minder fijn gemalen ijs nodig is.
In  cocktails  verdient het bijvoorbeeld de voorkeur om dik gemalen ijs te gebruiken, terwijl je voor het maken van  hagel  of  milkshakes  beter kiest voor een fijnere korrel. Tegelijkertijd zal het ijs dat als basis dient voor rauwe vis, dikker zijn dan het ijs dat dient om het fruit op te frissen.
Bij sommige modellen kunt u van tijd tot tijd de maat van uw voorkeur kiezen . Deze producten zijn zeker de meest veelzijdige en vormen een goede investering voor degenen die veelvuldig gemalen ijs gebruiken.
Op de markt is het ook mogelijk om modellen van ijsbrekers te vinden die  specifiek zijn bedoeld  voor bepaalde bereidingen. Onder deze zijn de meest gekochte zeker degenen waarmee je gemalen ijs voor  granaten kunt maken  .
Dezelfde regel is ook van toepassing op cocktails; sommige ijsbrekers, zowel voor professioneel als thuisgebruik, zijn in feite ontworpen om crushed ijs te produceren van de ideale grootte voor deze dranken.
Indien mogelijk raden we  aan  om een ​​model te kiezen dat  meerdere  diktes mogelijk maakt , om de kosten te optimaliseren en een zo veelzijdig mogelijk product aan te schaffen.

Welke extra functies zijn er in ijsbrekers?

IJsbrekers zijn zeer eenvoudige producten, toegewijd aan een heel specifiek proces, dus de  extra functies  die te vinden zijn, zijn vrij  beperkt  .
Sommige modellen zijn uitgerust met een  LED-lampje  of een  geluidssignaal dat  het einde  van het maalproces aangeeft , terwijl andere een indicatielampje hebben  dat aangeeft   hoeveel ijs er moet worden ingebracht. Dan is er de eerder genoemde functie waarmee je de dikte  van de ijskorrel kunt aanpassen  .
Bent u op zoek naar een product waarmee u meerdere bewerkingen kunt uitvoeren, dan raden wij u aan een  versnipperaar aan te schaffen zeer krachtig dat de mogelijkheid omvat om ijs te bewerken. Deze artikelen zijn wijdverbreid en zijn erg handig voor gebruikers die één multifunctioneel apparaat willen kopen   (voor meer informatie over deze producten raden we aan om onze aankoopgids voor hakmolens te lezen).
Qua functies is het aanbod van  extra accessoires  ook  beperkt  in ijsbrekers. Het enige onderdeel dat normaal wordt geleverd, is een  schep  om het ijs op te vangen en te verdelen.

Hoe maak je de ijsbreker schoon?

Zoals alle keukengerei heeft ook de ijsbreker  zorgvuldig onderhoud  nodig om bacteriële besmetting en bederf van het product te voorkomen.
De meeste elektrische en handmatige ijsbrekers op de markt zijn uitgerust met  verwijderbare componenten  die in stromend water of in de vaatwasser kunnen worden gewassen. Om de ijscrusher in optimale hygiënische omstandigheden te houden, is ons advies altijd  de  trays te  legen  om ophoping van stilstaand water in het product te voorkomen. Droog idealiter   alle componenten  na gebruik

met een katoenen doek. Op deze manier wordt er geen vocht gecreëerd in de ijsbreker en wordt zowel de verspreiding van onzuiverheden als de aantasting van plastic onderdelen voorkomen.
Producten die volledig van  roestvrij staal   zijn gemaakt, zijn zeker   resistenter  en gemakkelijker schoon te maken dan plastic producten. Deze modellen zijn echter over het algemeen  duurder  en zijn vaak bedoeld voor professioneel gebruik.
Ten slotte herinneren we u eraan dat, tenzij uitdrukkelijk toegestaan ​​door de fabrikant, het raadzaam is om  geen zeep  en  externe ingrediënten  toe te voegen   in de bak die de ijskorrels opvangt (bijvoorbeeld siropen voor slush)

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *