7 beste gratis Photoshop-alternatieven voor Windows en MAC van 2021

Op zoek naar een of betere gratis Photoshop-alternatieven? Maak je geen zorgen, dit artikel is voor jou. Photoshop is de meest bekende tool voor het manipuleren van foto’s en het is de afgelopen jaren een van de industriestandaarden geworden. Photoshop is nu 25 jaar oud en geliefd bij veel professionele grafische ontwerpers en kunstenaars.

Zelfs wij gebruiken photoshop om de thumbnails voor onze blog te maken. Er zijn echter veel gratis alternatieven voor  Photoshop  die behoorlijk krachtig zijn en dezelfde krachtige tools bieden als Photoshop.

Photoshop 2021 gratis alternatieven

 

Veel van deze gratis Photoshop-alternatieven zijn betaald en enkele zijn gratis. Vandaag gaan we het hebben over gratis  alternatieven  voor Photoshop die je toegang geven tot dezelfde krachtige tools en geen gat in je zak achterlaten.

1. GIMP

 

Het staat voor GNU Image Manipulation Program en is het beste en krachtigste gratis Photoshop-alternatief voor Mac en Windows dat beschikbaar is op meerdere platforms. Gimp ondersteunt alle belangrijke besturingssystemen, waaronder  Windows  , Mac OS, Linux, Unix, BSD, enz. Het ondersteunt de meeste bestandsindelingen, waaronder RAW, BMP, JPEG, GIF, TIFF, PNG, PSD, enz.

Kenmerken:-

 • Aanpasbare interface
 • Fotoverbetering
 • Digitaal retoucheren
 • Materiële ondersteuning
 • Bestandsindelingen
 • Meer functies  .

Ondersteunde platforms: –

 • GNU / Linux
 • Microsoft Windows (XP SP3, Vista, 7, 8)
 • Mac OS X (10.6 en nieuwer)
 • Zon OpenSolaris
 • GratisBSD

Lees ook: –  Top 10 beste 10 Windows 10-thema’s / thema’s

2. Paint.Net

 

Dit is meestal voor Windows-gebruikers. Als je een lichtgewicht, gratis Photoshop-alternatief nodig hebt waarmee je kunt bijsnijden, afmetingen kunt manipuleren en een groot aantal filters en kleurcorrectie-opties hebt die lagen ondersteunen, dan is Paint.Net iets voor jou. wat het beste voor je is. Het is vrij eenvoudig te achterhalen, omdat het slechts een geavanceerde versie is van de standaardverf die vooraf in Windows is geïnstalleerd.

Paint.Net ondersteunt op dit moment alleen het Windows-besturingssysteem. Het kan de meeste basisvereisten voor fotomanipulatie van een primaire gebruiker aan. Het ondersteunt RAW, BMP, JPEG, PNG, GIF, TIFF, enz.

Kenmerken:-

 • Eenvoudige, intuïtieve en innovatieve gebruikersinterface
 • Actieve online community
 • Automatische update
 • Veel speciale effecten zijn inbegrepen
 • Krachtigere tools
 • Onbeperkte geschiedenis

Lees ook: –  Beste alternatieven voor GarageBand voor Windows

Krijt

gratis photoshop-alternatieven

Krita is een open source-project en een van de beste beeldbewerkingstools die gratis beschikbaar is op meerdere platforms. Naast de geavanceerde Photoshop-tools biedt het ook animatie en dient het ook als een schetsboek voor kunstenaars.

Krita ondersteunt Windows, Linux, Unix, BSD en Mac OS. Het kan BMP-, JPEG-, GIF-, TIFF-, PNG-bestandstypen aan.

Lees ook: –  Beste Hamachi-alternatieven

4. Pixlr

 

Als je geen speciaal programma wilt downloaden en installeren, maar toch onderweg afbeeldingen wilt bewerken, is Pixlr de juiste keuze voor jou. Pixlr is een webgebaseerd programma dat geweldig is voor de fotobewerkingstool voor onderweg. Het biedt ondersteuning voor lagen, evenals ondersteuning voor het vergroten of verkleinen van afbeeldingen, het toevoegen van aangepaste vormen en teksten.

Pixlr is een gratis webgebaseerd Photoshop-alternatief dat werkt op elk platform dat je maar kunt bedenken, zolang je een webbrowser hebt. Het kan bewerkingen aan met BMP-, JPEG-, GIF-, TIFF- en PNG-bestandsindelingen.

Lees ook: –  Beste alternatieven voor Skype

5. Gravit-ontwerper

 

Gravit Designer is een hulpmiddel voor het bewerken van foto’s dat extra ondersteuning biedt voor vectorontwerp. Het is een gratis en platformonafhankelijke oplossing, ideaal voor webdesigners, grafisch ontwerpers, productontwerpers, enz. Het is een gratis alternatief voor Photoshop waarmee je ook illustraties en vectoren kunt beheren!

Het is beschikbaar voor Mac OS, Windows en Linux en ondersteunt de bestandsindelingen BMP, JPEG, GIF, TIFF en PNG.

6. Kust

 

Als je een Mac-gebruiker bent en iets lichtgewichts nodig hebt om aan de primaire behoeften op het gebied van fotobewerking en -manipulatie te voldoen, is Seaside het beste gratis alternatief voor Photoshop.

Het ondersteunt lagen, bewerken, bijsnijden, vergroten/verkleinen, toevoegen van teksten en objecten, toepassen van effecten en kleurcorrecties. Het is alleen beschikbaar voor Mac OS-gebruikers en ondersteunt RAW, BMP, JPEG, PNG, GIF, TIFF, enz. Als u een Windows-besturingssysteem hebt, kunt u Paint.Net voor hetzelfde systeem gebruiken.

Kust downloaden

7. Canvas

 

Canva is een nieuw geïntroduceerde webgebaseerde tool voor het bewerken en verwerken van foto’s. Het zal je helpen aantrekkelijke en aantrekkelijke fotobewerkingen te maken voor je Facebook- en Instagram-verhalen. Het biedt zowel essentiële als geavanceerde en de beste tools voor het maken van collages en rasterafbeeldingen.

Het webgebaseerde programma zou daarom op elk besturingssysteem moeten draaien, zolang je een webbrowser hebt geïnstalleerd. Het kan bestanden verwerken in PNG, JPEG, TIFF, JPG, GIF formaat. Dit is de beste optie die je hebt als je een Chrome Book-gebruiker bent.

Laatste woorden

 

Dus hier kunt u het beste gratis Photoshop-alternatief vinden, laat ons uw mening achter als u een van deze gebruikt in de onderstaande opmerkingen. Als je denkt dat we freeware in deze lijst hebben gemist, kun je hieronder een opmerking plaatsen, en we zullen hetzelfde toevoegen. Bedankt voor het lezen tot hier. Overweeg dit artikel te delen met je vrienden op sociale media.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *