beste evaluatie van mobiele printers 2021

4 doorslaggevende factoren bij het kiezen van een draagbare printer

1. Printerprestaties

De  mobiele printers  zijn producten die zijn ontworpen om professionals, studenten of reizigers te helpen die papieren documenten bij de hand willen hebben. Dit type printer helpt in feite degenen die geen verbinding kunnen maken met kantoormachines of degenen die vaak niet thuis zijn en geen gebruik kunnen maken van een vaste printer.

Om dit type product te evalueren, moet men eerst de prestaties van de draagbare printer overwegen   , rekening houdend met de afdruksnelheid, de kwaliteit, het gebruik van de inktpatroon en nog veel meer. Hoewel deze aspecten centraal staan ​​bij een succesvolle beoordeling van mobiele printers, kunnen prestatiegegevens voor een onervaren oog behoorlijk moeilijk te begrijpen zijn. Met deze winkelgids verduidelijken we de  technische terminologie  en geven we voor elk type behoefte het meest geschikte product aan   .

Afdruksnelheid

Deze eerste factor is erg belangrijk, vooral voor degenen die vaak gedwongen worden om een ​​groot aantal documenten af ​​te drukken en tijd willen besparen.

 

Om de uitvoersnelheid van de printer te kunnen beoordelen, moet met twee hoofdelementen rekening worden gehouden: ten eerste de tijd die is besteed aan het  afdrukken van de eerste pagina  , gemeten in de tijd die is verstreken tussen het moment waarop we het afdrukcommando geven en het moment waarop de pagina wordt daadwerkelijk afgedrukt. Het tweede element is daarentegen het  aantal afgedrukte pagina’s per minuut  , de tijdseenheid die als standaard is gekozen om dit aspect te meten.

Om deze parameters te meten, moet u er rekening mee houden dat een draagbare printer een document gemiddeld ongeveer  10/20 seconden  afdrukt vanaf het moment dat de afdrukopdracht werd gestart en gemiddeld 8/10 vellen per minuut produceert   . In vergelijking met vaste modellen zijn de tijden van een draagbare printer veel langer, maar dit zou geen verrassing moeten zijn: de hierboven beschouwde tijden suggereren dat zelfs draagbare modellen in staat zijn om in korte tijd een groot aantal documenten af ​​te drukken.

Print kwaliteit

In dit geval houden we rekening met de kwaliteit van de afdruk, dat wil zeggen de  resolutie  en  scherpte   van de afgedrukte afbeeldingen en tekst.

Dit aspect is in het bijzonder relevant voor gebruikers die geïnteresseerd zijn in het gebruik van de draagbare printer om geïntegreerde teksten af ​​te drukken van afbeeldingen, dia’s en grafische voorstellingen, of gewoonweg foto’s. Om dit aspect te evalueren, moet u rekening houden met het aantal  DPI  (  dots per inch  , dat wil zeggen het aantal dots per inch) dat aangeeft hoeveel inktstippen aanwezig zijn in een segment van een inch, dat wil zeggen 2,54 cm.

 

Gemiddeld kunnen hoogwaardige draagbare printers met een zeer hoge prijs ongeveer  5.800 x 1.440 DPI bereiken   en met dit type printer kunnen we gemakkelijk afbeeldingen afdrukken met een zeer goede resolutie.

Duplex

Een uitrusting die we in het product zorgvuldig moeten evalueren, is de mogelijkheid om zowel op de voorkant als op de achterkant van de pagina te printen,  automatisch   en niet handmatig. De automatische afdrukfunctie  vooruit  /  achteruit  is om verschillende redenen nuttig: u kunt dus in feite   veel papier besparen en ook het aantal vellen waaruit ons document bestaat, verminderen.

Veelkleurig

We hadden het net over gebruikers die geïnteresseerd zijn in het afdrukken van afbeeldingen: in dit geval moet naast de resolutie ook rekening worden gehouden met de  chromatische schaal die beschikbaar is  voor de printer. Als we in de vaste modellen drie hoofdkleurenconfiguraties vinden (CMYK / CMYKOG / CcMmYK) in het geval van draagbare printers, liggen de zaken een beetje anders, voornamelijk omdat deze apparaten veel kleiner zijn dan de vaste en niet geschikt zijn voor dezelfde inktpatronen .

In draagbare printers vinden we meestal twee compartimenten voor cartridges: een voor  zwarte inkt  en een voor het zogenaamde   trichrome  . Dit tweede type cartridge bevat de drie basiskleurwaarden: cyaan, magenta en geel.

 

We moeten daarom controleren of onze printer is uitgerust met beide soorten cartridges

2. Connectiviteit

Laten we nu eens kijken naar een element dat van het grootste belang is voor draagbare printers, namelijk de reeks mogelijkheden die voor deze producten beschikbaar is. In feite hebben de manieren waarop een draagbare printer verbinding maakt met een computer of andere apparaten een grote invloed op de prestaties bij dagelijks gebruik en bepalen ze het nut ervan.

Wifi

De wifi- verbinding   is zeker een merkbare functie op een draagbare printer, vooral als we documenten willen afdrukken die aanwezig zijn op onze draagbare apparaten, zoals smartphones, tablets of notebooks.

 

Dit type verbinding is niet alleen eenvoudig te beheren, maar stelt ons ook in staat om  af te zien van kabels  en aansluitingen die ons storen als we dichtbij zijn en geen bureau hebben: we kunnen  de printer dus  vrij  plaatsen  waar we willen en hem ook stil houden op een afstand. van ons apparaat.

NFC

De  NFC  (  Near Field Communication  ) verbinding is een type aansluiting heersende vooral op smartphones en mobiele apparaten met  Windows, iOS  en  Android   operationele  systemen  en kunt u twee elektronische apparaten aan te sluiten door middel van hun fysieke nabijheid. Het sterke punt van dit type verbinding is het  gemak van verbinding  – aangezien het alleen nodig is om onze apparaten dichterbij te brengen – in  transmissieveiligheid   en  snelheid  .

Bluetooth

De Bluetooth-  verbinding   is een ander type draadloze verbinding die erg handig kan zijn op een apparaat zoals een draagbare printer. Naast het bieden van bewegingsvrijheid, gemak en afwezigheid van kabels, is de Bluetooth-verbinding onafhankelijk van de telefoonlijn, zoals het geval is bij de wifi-verbinding. Het enige probleem met de Bluetooth-verbinding is dat we op een afstand van de printer moeten zijn om de af te drukken bestanden te ontvangen.

 

USB- en SD-sleuf

De  USB-poorten  zijn het soort zeker meer gebruikelijke hardwareverbinding in dit type printer. Dit type verbinding is zeer veelzijdig en stelt ons in staat om onze pendrives te gebruiken    waar we maar willen, zonder dat we een computer nodig hebben. Een aanzienlijk voordeel voor iedereen die een draagbare printer gebruikt.

3. Papierverwerking

In het derde deel van deze handleiding concentreren we ons op een ander belangrijk element van de printer, vooral voor draagbare modellen. Er wordt verwezen naar  papierverwerking  , een beslissingsfactor die zowel compatibiliteit met verschillende papierformaten en schrijfmodi als papieropslagsystemen omvat.

Formaten

Het eerste kenmerk dat we zullen opvallen, is of een printer de papierformaten   waarmee we gaan werken wel of niet kan ondersteunen  . Het universeel geaccepteerde formaat voor printers is  A4,  samen met enkele andere kleinere formaten, zoals  A5  ,   A6  ,  B5  ,  C6  . Andere formaten kunnen worden ondersteund, zoals  envelop  (DL, N.10, etc.)   of fotografische formaten  .

Het is onwaarschijnlijk dat een draagbare printer grotere papierformaten, zoals A3, kan ondersteunen: in deze gevallen moet u op zoek naar een model A3 + printer.

Papieropvangbak

Om de beschikking te hebben over een stapel papier die klaar is om af te drukken en geen berg vellen mee te hoeven sjouwen, zullen we  lades moeten voorzien om de vellen op te halen  . Als de vaste modellen meerdere lades hebben om de verschillende papierformaten op te slaan en klaar te hebben voor gebruik, is bij draagbare printers de lade meestal maar één, indien aanwezig: in sommige gevallen heeft de draagbare printer zelfs geen vak voor vellen en deze moeten met de hand worden geplaatst.

Waar we rekening mee moeten houden, als de lade aanwezig is, is het maximale aantal vellen dat erin kan worden geplaatst: om u een idee te geven, kan   een draagbare printer gemiddeld tot 15 vellen  erin opslaan  .

Gewicht

Deze weinig bekende term is eigenlijk een van de belangrijkste parameters om de bedrukbaarheid van een printer te begrijpen. Als we in bepaalde formaten willen printen, zoals  delicaat papier  ,     kartonnen enveloppen of op onze  cd’s  , zullen we ons bewust moeten zijn van het soort gewicht van onze printer. Dit type parameter wordt meestal aangegeven met een numerieke waarde zoals  64 g / m²  : een printer met dit type gewicht is alleen geschikt voor vellen gewoon papier. Als we geïnteresseerd zijn in een model dat op verschillende substraten kan printen, zullen we op zoek moeten gaan naar een printer met een gewicht van  300 g / m²  .

4. Structuur

Laten we nu de  structuurlijnen  draagbare printers, het analyseren van hun  afmetingen   en  gewicht  , het  voeden systeem  en   printer regelsysteem . Hoewel deze elementen geen directe invloed hebben op de afdrukprestaties, zijn ze nog steeds erg belangrijk voor een soort afdrukmateriaal dat we moeten meenemen.

 

Dimensies en gewicht

In die zin zijn de afmetingen en het gewicht van de draagbare printer twee parameters die zorgvuldig in acht moeten worden genomen. Als we bijvoorbeeld de drukkerij mee moeten nemen om een ​​contract voor te bereiden dat zo snel mogelijk moet worden ondertekend of als we in plaats daarvan tussen de ene klas en de andere enkele nuttige documenten moeten afdrukken om een ​​cursus te volgen, hebben we zorgen te maken over het feit dat we onze draagbare printer in de hand kunnen hebben, in onze werktas kunnen bewaren en zonder problemen kunnen dragen Modellen met  extreem kleine afmetingen  en  minimaal gewicht zijn beschikbaar in de huidige markt: als u altijd onderweg bent, heeft een printer van dit type zeker de voorkeur. Over het algemeen kunnen supercompacte modellen een gewicht van slechts ongeveer 200 g aan, hoewel beperkt tot specifieke toepassingen, zoals het afdrukken van foto’s of specifieke formaten. Meer veelzijdige modellen wegen in plaats daarvan ongeveer  1,5 kg  .

Voedingssysteem

Omdat het draagbare apparaten zijn, zijn het invoer- en oplaadsysteem en de autonomieniveaus van dit type printer centrale kenmerken voor een juiste evaluatie van de efficiëntie en betrouwbaarheid ervan. In de meeste gevallen hebben we te maken met modellen die zowel via kabel als batterij kunnen werken. In het geval van kabelbediening kunnen we modellen vinden die worden gevoed  door een USB-kabel  , en in deze gevallen is het alleen nodig om de juiste kabel te hebben. Andere modellen leveren op hun beurt uw batterij en laden deze op met behulp van de  transformator  die we bij dit accessoire vinden.

 

In plaats daarvan wordt de batterijduur gemeten aan de hand van het aantal afdrukken dat kan worden gemaakt: over het algemeen kan een printer tot 20 A4-afdrukken produceren   met een volledige lading. Merk op dat de mate van autonomie varieert naargelang het formaat dat we kiezen om af te drukken.

Een andere afweging in dit verband moet worden gemaakt met betrekking tot de afdruksnelheid: in het algemeen kan worden gesteld dat wanneer het apparaat via de kabel werkt, de afdruksnelheid hoger is, terwijl door de batterij de tijden enigszins toenemen.

Controle systeem

Ten slotte analyseren we het besturingssysteem van de draagbare printer, de interface waarmee dit type apparaat kan worden bediend. In die zin wordt een opmerkelijk element gegeven door de aanwezigheid van een  LCD-scherm  waardoor we bijvoorbeeld kunnen zien welk bestand we verzenden om af te drukken, het formaat dat we gebruiken en de oorsprong van de afdruk. Het kleine scherm stelt ons dus in staat om de nodige informatie te hebben voor het geval we geen verbinding kunnen maken met een computer en we bijvoorbeeld enkele documenten moeten afdrukken die aanwezig zijn op onze USB-pen.

De  commando-toetsen die   normaal worden geleverd, zijn die om  het apparaat in te  schakelen , een om te  selecteren  en een   richtingstoetsenbord  om de functies of bestanden te selecteren die moeten worden afgedrukt. De meest geavanceerde modellen hebben mogelijk een  touchscreen-display  dat een nog eenvoudiger en intuïtiever gebruik van de draagbare printer mogelijk maakt.

Andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een draagbare printer

Zijn de materialen belangrijk?

Over het algemeen zijn de materialen waaruit draagbare printers worden gemaakt gestandaardiseerd, evenals hun productieprocessen: op enkele uitzonderingen na verschillen de buitenste omslag, de interne onderdelen, de mechanica en de elektronische componenten niet van model tot model. De meest kwetsbare onderdelen zijn natuurlijk de externe plastic onderdelen, zoals de printlade, die we u aanraden altijd met grote zorg te behandelen. De materialen en componenten van de draagbare printercartridge moeten altijd met de grootste zorg worden gekozen: we hebben het over de zogenaamde  inktcartridges  . Met betrekking tot dit type component zijn er grote verschillen tussen de componenten die zijn gemaakt door de fabrikanten van de gerelateerde printers en de componenten die eenvoudigweg  compatibel zijn en waarvan de prijs veel lager is dan officieren  . Onthoud echter dat met dit tweede type cartridge de prestaties van de printer veel beter zijn: elke fabrikant produceert in feite sets cartridges die specifiek voor elk printermodel zijn ontworpen. Als u bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in het afdrukken van foto’s en kleurenafbeeldingen, moet de keuze van de inkt zorgvuldig worden gemaakt en bij voorkeur ten gunste van officiële cartridges.

Is het merk belangrijk?

Bij dit type toestel speelt het merk een grote rol: het merk staat namelijk symbool voor betrouwbaarheid en kwaliteit. Grote productiehuizen specialiseren zich al jaren niet alleen in de realisatie van de hardware-sector, maar ook in het onderzoek en de ontwikkeling van innovatieve printtechnologieën. De bekendste merken zijn  HP  ,  Canon   en   Epson   en naast het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige producten, garanderen deze huizen een uitstekende klantenservice, met toegewijde technische diensten en een productgarantie van 2 jaar (in sommige gevallen verlengbaar).

Maakt de prijs uit?

Een maximale bestedingslimiet stelt ons in staat de markt te verdelen en de voordeligste aanbiedingen voor ons en voor onze portemonnee te selecteren. We hebben zojuist gezien dat dit type product talloze functies kan hebben waardoor de prijs dramatisch kan variëren. Om het vooruitzicht van het aanbod te vereenvoudigen, is het mogelijk om twee hoofdprijsklassen te onderscheiden:

  • Instapproducten  : indicatief, met een besteding  tussen 190 en 230 euro  , zullen we een model van uitstekende kwaliteit en zeer veelzijdig kunnen kopen, met de meeste elementen die we hebben kunnen zien
  • Professionele producten  :  producten van meer dan 270 euro  zijn verkrijgbaar met een supercompacte structuur en met een breed scala aan gewichten, zwart-witte inkt en compatibel met verschillende papierformaten

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *