beste evaluatie van de airconditioners van Daikin 2021

Airconditioners van Daikin

Degenen die besloten hebben om  voor het eerst thuis een airconditioner te installeren,  worden geconfronteerd met voorheen onbekende begrippen, zoals BTU’s, invertermotoren en andere technische specificaties die niet duidelijk zijn voor niet-professionele installateurs. Daarom raden we u allereerst aan om snel onze  aankoopgids voor airconditioning  te lezen om de meest voorkomende vragen te beantwoorden en een eerste oriëntatie te hebben. We kunnen hier zeggen dat de keuze van het juiste model voor u gerelateerd moet zijn aan de grootte van het huis of de kamer waar het zal worden geïnstalleerd: heb eerst een idee van de  BTU’s die u nodig heeft en overweeg dan al het andere! Zoals je goed gedocumenteerd hebt, realiseerde je je dat je niet echt een aan de muur gemonteerde airconditioner nodig hebt: het is mogelijk dat het voor je behoeften gewoon een  draagbare airconditioner is  of zelfs een   simpele koelkast (ook wel een draagbare airconditioner genoemd). ) zonder slang).
Als u ervan overtuigd bent dat de  muurairconditioner de   juiste keuze voor u is, is het waarschijnlijk dat het eerste merk dat in u opkomt,  Daikin is  . De onmiddellijke associatie is niet toevallig: dit merk wordt al lang beschouwd als de  leiderin binnenlandse airconditioning. Maar is deze titel echt verdiend? Wat biedt Daikin dat anders is dan de concurrentie? Op deze pagina proberen we deze vragen te beantwoorden, zodat u inzicht krijgt in het aanbod van dit merk.

Daikin airconditionerlijnen

Zoals alle fabrikanten biedt Daikin verschillende  productlijnen aan die worden  gekenmerkt door bijzondere kenmerken en een gemeenschappelijk ontwerp. Alle modellen van deze fabrikant zijn uitgerust met  een invertermotor  , en binnen dezelfde lijn zijn er modellen die geschikt zijn voor alle maten: variërend  van 9000 tot 18.000 BTU  in alle productlijnen (geschikt van circa 37 tot 92 m²).

Stijlvolle lijn

De Stylish- lijn   van Daikin is een state-of-the- art serie   die airconditioners aanbiedt bijgewerkt met de nieuwste technologieën: het zijn allemaal modellen uitgerust met  een Wi-Fi-antenne  voor afstandsbediening via een speciale applicatie, geladen met  R32-koelgas  ( de meest ecologisch duurzame die momenteel beschikbaar is), met een zeer laag energieverbruik (  dubbele klasse A +++  , zowel in koelen als verwarmen) en met een  minimalistisch  , modern en ultracompact design (de diepte is slechts 18 cm). Een uitstekend voorbeeld van deze lijn is de  Daikin Stylish FTXA25AW  .

Emura-lijn

De Emura- lijn   kan ook worden beschouwd als een high-end- lijn   , omdat deze technische kenmerken heeft die vergelijkbaar zijn met de Stylish-lijn. Maar daarnaast, het is uitgerust met kwaliteit  antibacteriële en anti  –  geur filters  , om ook een zekere mate van luchtzuivering Daarnaast is er een speciale functie is het.  Afgeronde design  , ook beschikbaar in de verschillende varianten gecoat in  Alcântara  een geven extra meubelstuk in huis.
Kijk voor een idee bijvoorbeeld eens naar de  Daikin Emura FTXJ25MW  .

Sensira-lijn

De Sensira- lijn   kan volledig worden gedefinieerd als de ” tussenliggende  ” serie  , de link tussen de twee toplijnen die we zojuist hebben gezien en de volgende lijn die, zoals we zullen zien, de low-end is. Alle modellen van de Sensira-lijn zijn geladen met  R32-gas  en bevinden zich in de  energie-efficiëntieklassen A ++  (in koeling) en  A +  (verwarming). Sommige modellen zijn ook uitgerust met de wifi-module, hoewel ze niet de goedkoopste zijn van deze serie.
U kunt een idee krijgen van deze modellen door bijvoorbeeld naar de  Daikin Sensira FTXF35A te kijken  .

Siesta Line

Ten slotte is  de Siesta- lijn van  Daikin de  eenvoudigste en meest economische  die door deze fabrikant wordt aangeboden. De modellen in deze serie zijn nog steeds geladen met  R410a-gas  , hebben geen geïntegreerde wifi-module en hebben over het algemeen minder werkingsmodi dan de modellen van de andere lijnen. Natuurlijk hebben alle Daikin-airconditioners de functie van verwarmen, ontvochtigen en ventilatie, maar ze hebben bijvoorbeeld niet allemaal een stille of turbostand.
Een goed voorbeeld van wat deze lijn te bieden heeft, is de  Daikin Siesta FTXB25C  .

Daikin airconditioners en competitie

We beloven echter een  vergelijking  tussen de airconditioners van Daikin en de modellen voorgesteld door de concurrentie: daarom zullen we proberen de sterke en zwakke punten  van de airconditioners van dit merk te benadrukken in  vergelijking met het concurrentiescenario.
Hiervoor volgen we het spoor van de  vijf factoren  die we als fundamenteel beschouwen bij het kiezen van een nieuwe airconditioner.

 1. Technologie

We hebben het al genoemd, maar we herhalen het met genoegen: alle Daikin-airconditioners die momenteel op de markt zijn, zijn uitgerust met  een invertermotor  , zelfs op de lagere Siesta-lijn. Dit is het eerste significante verschil met de concurrentie, in feite de andere merken bieden nog steeds enkele aan / uit-modellen aan, in ieder geval in hun goedkopere productlijnen.
Daikin loopt daarom voorop bij het  moderniseren van zijn aanbod  en biedt nu al alleen modellen met technologie die betere prestaties leveren in termen van het handhaven van een constante temperatuur, wat ook een lager energieverbruik impliceert.

 1. Consumptie

Het verbruik is een tweede beoordelingsfactor, aangezien de werking van een airconditioner een bepaalde hoeveelheid elektriciteit vereist. In dit opzicht zijn de Daikin-airconditioners in de series Stylish en Emura uitstekend, ze zijn in feite allemaal ingedeeld in de  energie-efficiëntieklasse A +++,  zowel wat betreft koeling als verwarming. De modellen van de Sensira- en Siesta-series, op de aan de andere kant, zijn afgestemd op de concurrentie, met efficiëntie variërend  van A ++ tot A +,  afhankelijk van het model.

 1. Functies

Net als zijn concurrenten, Daikin biedt airconditioners met  warmtepompen  , allemaal uitgerust met de vier basisfuncties:  koeling, verwarming, ventilatie en ontvochtiging  .In plaats daarvan een punt van  onderscheid  is het aanbieden van een aantal  modes extra operatie  op alle modellen, zelfs de goedkoopste . De reeks mogelijke functies is als volgt:

 • Econo- modus   : dit is de energiebesparende modus;
 • Night mode   : houdt de nachttemperatuur comfortabel en tegelijkertijd zorgt voor consumptie;
 • Comfort modus   : dankzij een sensor, detecteert de aanwezigheid van mensen en voorkomt directe tocht over hen;
 • Krachtige modus   : een operationele boost, zowel bij koelen als verwarmen, om snel de gewenste temperatuur te bereiken;
 • Stille functie   : vermindert de geluidsemissie van de werkende airconditioner.

Dit alles is aanwezig in de topmodellen (Stylish en Emura), terwijl er in de Sensira-modellen meestal een keuze is uit vier modi, waarvan er twee zijn in de modellen van de Siesta-lijn.

 1. Filtratie

Een airconditioner leent zich theoretisch zeer goed voor luchtbehandeling ook door het gebruik van  filters  , maar in de praktijk is het inbouwen van speciale filters in airconditioners nog geen wijdverbreide praktijk. Alle  mid- en low-range modellen  , inclusief die van Daikin, zijn uitgerust met niets meer dan een eenvoudig  grof stoffilter  , nuttiger om de motor te beschermen dan om mensen thuis beter te laten ademen. High-  end modellen  waarmee Daikin zich onderscheidt van de concurrentie : terwijl andere merken zich alleen aanpassen  aan antibacteriële zilverionenfilters  , voegt Daikin een  titaniumapatietfilter toeeffectief tegen slechte geuren, organische vliegende verbindingen, virussen en bacteriën.
Daarnaast is er ook een technologie genaamd ”  Flash Streamer  “: een elektronengenerator met de functie om virussen en bacteriën af te breken (en dus effectief te doden).

 1. Milieu-impact

De laatste van onze vijf factoren houdt verband met  ecologische duurzaamheid  : in feite raden we aan om te evalueren welk koelgas een airconditioner gebruikt, niet alleen om ecologische redenen, maar ook om economisch. In feite is  R32-gas  niet alleen minder vervuilend dan R410a, maar het  kost ook minder  om bij te vullen. Ook hier moeten we een punt scoren in het voordeel van Daikin in vergelijking met zijn concurrenten: met uitzondering van de Siesta-lijnmodellen, in feite worden alle airconditioners van Daikin  geleverd met R32-gas.. Het verschil met zijn concurrenten ligt in het feit dat we onder hen vaak modellen met R410a-gas vinden, zelfs in het middenbereik: zelfs vanuit dit oogpunt bevestigt Daikin zichzelf als een stap voorwaarts in de richting van  modernisering van  zijn assortiment .
We herinneren er zelfs aan dat vanaf  2025  gassen zoals R410a, met een GWP-index (Global Warming Potential) van meer dan 750, op Europees niveau zullen worden verboden.

Concurrenten van Daikin

Dus wat zijn  de  merken  die met Daikin concurreren  ? We moeten een onderscheid maken tussen het lagere en hogere marktsegment   , aangezien niet alle fabrikanten op alle leveringsniveaus aanwezig zijn, zoals Daikin.
Onder de fabrikanten van  eenvoudige en goedkope modellen is  de belangrijkste naam die we kunnen noemen  Hisense  , wiens aanbod tegen lage kosten vrij breed is, hoewel het niet uitstekend is vanuit het oogpunt van energiebesparing en ecologische duurzaamheid. Andere prominente namen in dit  marktsegment  zijn  Argo  en  Mitsubishi   met hun low-end modellen.
Als we daarentegen rekening houden met concurrentie in de Aan de top van de markt zijn de namen die we moeten doen zonder twijfel  Samsung  , dat innovatieve, bijgewerkte en ecologische modellen voorstelt,  Hitachi  en nogmaals  Mitsubishi  met enkele modellen van bijzondere waarde.

Veel voorkomende vragen

Hoeveel kosten de airconditioners van Daikin?

Over het algemeen plaatsen de  prijzen  van Daikin-airconditioners deze fabrikant niet onder wat we als “goedkoop” kunnen beschouwen. Met uitzondering van de Siesta-modellen, speciaal ontwikkeld om mee te doen aan de concurrentie tussen de goedkoopste airconditioners, hebben alle andere modellen  middelhoge prijzen  . We zullen proberen om regel voor regel een dwarsdoorsnede van de prijsklassen  te geven  :

 • Siesta Line  : van € 300 tot € 500;
 • Sensira Line  : van 500 tot 800 €;
 • Emura Line  : van € 900 tot € 1300;
 • Elegante lijn  : € 900 tot € 1400.

Het is duidelijk dat de aangegeven prijzen betrekking hebben  op enkelsplitse  airconditioningunits   (dwz met een enkele binnenunit) inclusief de  externe motorunit  .

Is het de moeite waard om een ​​airconditioner van Daikin te kopen?

In het licht van al het bovenstaande, moet het duidelijk zijn dat   Daikin goede naam wordt  verdiend  . We ontdekten zelfs dat het merk  marktleider is  dankzij het aanbod van airconditioners uitgerust met  invertermotoren  in alle prijsklassen, met een  laag energieverbruik  , rijk aan  extra functies in  vergelijking met het gemiddelde van de concurrentie en geladen met  R32-gas.  voor bijna alle modellen (met uitzondering van alleen de goedkoopste modellen in de Siesta-lijn die nog steeds R410a-gas vervoeren).
Bovendien, en dit is ook een aanzienlijk verschil met concurrenten, zijn ze uitgerust met een Wi-Fi-module voor afstandsbediening ook in verschillende middenklasse modellen   , terwijl we in de meest geavanceerde  luchtfiltersystemen  met een desinfecterende en anti-geurfunctie vinden.

Kan ik mijn Daikin-airconditioner zelf installeren?

Het antwoord is  nee  , tenzij u een professionele installateur bent. Het installeren van een airconditioner vereist in feite een reeks  eenvoudige bewerkingen  : naast het monteren van de units aan de muur, is het noodzakelijk om ze correct op elkaar aan te sluiten, installeer de buizen als ze nog niet in het appartement zijn voorbereid, voer de elektrische aansluiting uit en / of thermostaat, vul het koudemiddel bij en voer tenslotte de acceptatietests uit om de correcte installatie van de set te verifiëren.
Natuurlijk kan geen van deze bewerkingen gemakkelijk en in korte tijd worden uitgevoerd door een persoon zonder specifieke vaardigheden, dus we zijn van mening dat het zeker beter is om altijd contact op te nemen met een professionele installateur.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *