Beste etherische olieverspreiders Revisie 2021

 Doorslaggevende factoren bij het kiezen van de etherische oliediffuser

Typologie

Let op:  elk huis heeft een eigenaardige geur  die, hoewel subtiel of bijna onmerkbaar, het uniek en anders maakt dan alle andere. Net zoals de geur van de huid een uniek en individueel mengsel is dat ieder van ons identificeert (ik denk dat sommige systemen voor identificatie van de persoon die in de komende decennia in werking kunnen treden, precies gebaseerd zijn op de herkenning van de geur van de huid, een onherhaalbare geur die wordt veroorzaakt door een combinatie van bacteriën die in ons lichaam aanwezig zijn), kan de geur van een huis ons veel vertellen over de mensen die er wonen.
En net zoals mannen en vrouwen er vaak van houden om een ​​paar druppels parfum toe te voegen die meer onthullen over hun smaak en karakter, kan een  geurige essence het huis inrichten als een schilderij.
Het inademen van essences is ook een van de praktijken die worden gesuggereerd door de aromatherapie-theorie, volgens welke de etherische oliën van planten het organisme kunnen beïnvloeden dat ze absorbeert.
Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een diffuser van essence om uw huis te personaliseren, maar u weet niet welke u moet kiezen, zullen we in deze gids proberen uw ideeën erover te verduidelijken. Ten eerste maken we duidelijk dat er in principe   drie soorten diffusers van essentie zijn  , die elk voor- en nadelen hebben:

 • Spray diffusers  : de essence wordt op elk gewenst moment gesproeid, maar het effect is kortstondig en het is noodzakelijk om ze met enige regelmaat te gebruiken als je wilt dat het parfum de omgeving doordringt
 • Kaarsverspreiders of essentiebranders  : ze zijn over het algemeen van keramiek of terracotta en lijken op miniatuurovens, waarop zich een klein hol vat bevindt. Een kaars  (meestal een licht, zoals een kerklamp) wordt in de kachel geplaatst  die de oliën en essences verwarmt die in het bassin zijn geplaatst, waardoor het parfum door de kamer wordt verspreid. Over het algemeen wordt aanbevolen om het alleen voor korte periodes te gebruiken, bijvoorbeeld tijdens een ontspannend bad, omdat na verloop van tijd de vlam de olie kan verbranden, waardoor giftige stoffen vrijkomen.
 • Elektrische diffusers  : ze lijken erg op luchtbevochtigers en verspreiden de essences in de lucht vanuit de  stoom  . Elektrische diffusors zijn over het algemeen ultrasoon, dat wil zeggen dat ze water vernevelen door ultrasone frequentietrillingen te onderzoeken die worden geproduceerd door een membraan dat wordt bediend door een transducer. Vaak zijn zelfs  kokende luchtbevochtigers  uitgerust met een essence tray en kunnen ze daarom ook als geurverspreider fungeren, maar wat over het algemeen een diffuser onderscheidt van een luchtbevochtiger is zijn veelzijdigheid, het is bijvoorbeeld vaak mogelijk om de diffusers ook als  chromotherapie lampen te gebruiken.  (zoals we zullen zien in de volgende paragrafen).

In deze gids behandelen we voornamelijk  elektrische luidsprekers  en analyseren we met welke kenmerken rekening moet worden gehouden bij het kiezen van het model dat het beste bij u past.

Prestatie

Bij het kiezen van een etherische oliediffuser is het naar onze mening noodzakelijk om ook de prestaties ervan te evalueren: kortom, het is belangrijk om te begrijpen wat de diffuser ons kan bieden, of het aan onze verwachtingen zal voldoen, of het onvoldoende zal zijn of dat het kan zelfs te groot zijn.
In de volgende secties zullen we in detail zien met welke  parameters rekening moet worden gehouden  om te begrijpen wat de  prestaties zijn  die een etherische oliediffusor  ons kan bieden  : in het bijzonder zullen we omgaan met het verbruik, de operationele autonomie. (afhankelijk van de capaciteit van de tank) en het geluidsniveau.

Consumptie

Een van de positieve aspecten van etherische olie-luidsprekers is het   zeer  lage verbruik van  deze apparaten. In vergelijking met de ultrasone luchtbevochtigers waarmee ze de bedieningstechniek delen, hebben de speakers een nog lager vermogen en kunnen daardoor meerdere uren per dag blijven branden zonder dat de energierekening omhoogschiet. Het probleem dat zich in sommige gevallen kan voordoen, is op zijn minst het tegenovergestelde: het vermogen van de motor is zo laag dat de diffusor gemakkelijk oververhit raakt en na een paar keer gebruik niet meer werkt. Maar wat is dan de juiste middenweg? Kies bij voorkeur modellen met  vermogens rond de 15 W  , een waarde die een goed compromis tussen prestatie en zuinigheid garandeert  .

Capaciteit en autonomie

Afhankelijk van of u van plan bent de diffuser slechts een paar minuten per dag te gebruiken of dat u deze meerdere uren wilt bewaren, moet u een model kiezen dat is uitgerust met een   tank  met   voldoende capaciteit .
Over het algemeen hebben de meest compacte modellen een capaciteit van  100 ml  en kunnen ze ongeveer 3/4 uur continu gebruik garanderen   , terwijl de grotere modellen ook  500 ml bevatten  , wat in sommige gevallen een autonomie van maximaal  10 uur kan bereiken  .
Om de autonomie van de tank nauwkeurig te kennen, is het noodzakelijk om de capaciteit te delen door de hoeveelheid stoom die in de tijdseenheid wordt uitgestoten: deze gegevens worden helaas niet altijd aangegeven door de fabrikant, maar het  is  gewoonlijk tussen 30 en 40 ml / uur  .
We voegen eraan toe dat, ter indicatie, een etherische olie-diffuser met deze waarde in staat is om omgevingen tot ongeveer 30 vierkante meter te parfumeren.

Luidruchtig

Het controleren van het  geluid  van de essence-diffuser is niet alleen belangrijk voor degenen die het in hun eigen kamer of kinderkamer willen gebruiken, maar ook voor degenen die misschien op zoek zijn naar een kantoormodel dat het bureau van de buren niet stoort.
Het geluid wordt gemeten in  decibel  (  dB  ) en aangezien het geluid geproduceerd door gefluister een geluidsniveau van 30 dB heeft, verdient het de voorkeur om modellen te kiezen waarvan het geluidsniveau onder deze drempel ligt, om de slaap of het geluid niet te verstoren. concentratie van collega’s.

Functies

Hoewel het zeer eenvoudige producten zijn, kunnen zelfs de diffusors van essences worden uitgerust met verschillende  functies  waarmee u het gebruik ervan kunt aanpassen aan uw behoeften. Laten we eens kijken welke het meest voorkomen en waaruit ze bestaan.

Verlichting

We hebben gezien dat wat een luchtbevochtiger onderscheidt van een essence-diffuser niet alleen de gedifferentieerde capaciteit van de tank is, maar ook de aanwezigheid in de diffusers van  gekleurde verlichting  , waardoor de voordelen van chromotherapie worden ervaren   .
Afhankelijk van uw voorkeuren kunt u kiezen voor modellen waarbij het lichtgevende oppervlak de hele ruimte kan verlichten of voor diffusers met slechts één bedrijfslamp. U kunt ook kiezen tussen modellen waarbij het   licht met regelmatige tussenpozen van kleur verandert  en andere met  slechts één kleurtint  .
Het is zeker handiger om de voorkeur te  geven aan modellen waarbij de verlichting kan worden uitgeschakeldzodat u de essence-diffuser zelfs ‘s nachts kunt gebruiken zonder de slaap te verstoren. Bovendien is het in sommige modellen mogelijk om het licht in de gewenste kleur te  stoppen  om het meeste uit zijn eigenschappen te halen: volgens recent onderzoek zou rood licht bijvoorbeeld de slaap vergemakkelijken, terwijl koud licht zoals wit of blauw de productie zou remmen. van melatonine, een slaapopwekkend hormoon (om dezelfde reden dat het niet wordt aanbevolen om voorwerpen met een glanzend scherm te gebruiken voordat u gaat slapen).

Automatische uitschakeling

Om te voorkomen dat de diffuser energie blijft verbruiken, zelfs als het water in het reservoir op is, raden we aan om modellen te kiezen die zijn uitgerust met  een automatisch uitschakelsysteem  . Dit systeem is over het algemeen gebaseerd op een vlotter die in de tank is geplaatst: wanneer het waterpeil te laag is en de vlotter de bodem van de tank raakt, stopt de diffusor of blijft deze in de wacht staan ​​totdat hij weer gevuld is.

Operationele niveaus

Het is niet ongebruikelijk dat de diffusors van essences  twee of meer werkingsniveaus  hebben om de uitstoot van stoom te  reguleren  . Op deze manier is het mogelijk om de autonomie van het apparaat te  verlengen  of, vice versa, de geur van essences sneller in de omgeving te verspreiden.
Naast de mogelijkheid om de intensiteit aan te passen, is het vaak mogelijk om de emissiefrequentie te  definiëren  : veel modellen hebben  twee bedrijfsmodi  , een  continue  en een  intermitterende modus  die een paar seconden emissie afwisselt met een paar seconden pauze. Deze modus is vooral handig op  modellen met verminderde capaciteit, die zo zijn autonomie enorm kan vergroten, zelfs verdubbelen.

Stopwatch

De meest geavanceerde modellen zijn ook vaak uitgerust met een  timer  waarmee het mogelijk is om de  duur van de operatie   in een bepaald tijdsinterval aan te passen. Nadat de ingestelde tijd is verstreken, wordt de luidspreker automatisch uitgeschakeld.

Aromatherapie en chromotherapie: alle voordelen

We hebben al vermeld dat de etherische olie-diffuser niet alleen de functie heeft om de geur van het huis aangenaam te maken, maar het is een hulpmiddel waarmee je ook de voordelen van aromatherapie kunt ervaren   . In verschillende passages hebben we gezegd dat het gebruikelijk is om diffusers te vinden die in staat zijn om te verlichten met  gekleurd  , variabel of vast licht, te kiezen op basis van de effecten die gewenst zijn volgens de voorschriften van  chromotherapie  .
Aromatherapie en chromotherapie zijn alternatieve geneeswijzen die  niet erkend worden door de wetenschappelijke gemeenschap. Zonder in te gaan op de geldigheid van de theorieën waarop ze zijn gebaseerd en de effectiviteit van deze praktijken, hebben we een sectie gemaakt waarin we de principes uiteenzetten: als je meer wilt weten, verwijzen we je naar veel online sites en blogs die je hebt te maken met meer diepgang en detail.

Aromatherapie: de effecten van essenties op het lichaam

De  aromatherapie  valt onder de paraplu van de  kruidengeneeskunde  , een tak van de geneeskunde die het farmacologische effect op het organisme van medicinale planten bestudeert   . Specifiek bestudeert aromatherapie de effecten op het lichaam van etherische oliën van   planten  ,  niet alleen door inademing, maar ook in de vorm van kompressen, geparfumeerde massages en andere lokale toepassingen.
Hoewel het geen wetenschappelijk erkende therapie is, zijn er velen die de effectiviteit ervan erkennen. In deze lijst vermelden we enkele van de meest gebruikte essences en hun effecten op lichaam en geest:

 • Citroen  : helpt bij het bestrijden van migrainepijn en het reguleren van de bloeddruk. Het bevordert ook de concentratie en een goed humeur
 • Eucalyptus  : helpt bij het bestrijden van infecties en griepsymptomen
 • Lavendel  : Het heeft kalmerende en ontspannende eigenschappen, naast het helpen bestrijden van ochtendmisselijkheid tijdens de zwangerschap
 • Munt  : heeft antibacteriële en stimulerende eigenschappen, nuttig tegen vermoeidheid, stress en slapeloosheid
 • Salie  : beïnvloedt het voortplantingssysteem en herstelt de hormonale balans
 • Bergamot  : heeft effecten op de spijsvertering, stimuleert de eetlust en bevordert de spijsvertering

Chromotherapie: de effecten van kleuren

Net als aromatherapie is  chromotherapie   gebaseerd op de theorie dat gekleurd licht  effecten heeft op het lichaam   en, net als aromatherapie, behoort tot het gebied van  alternatieve geneesmiddelen  , dat wil zeggen die therapieën waarvan de werkelijke effectiviteit door de wetenschappelijke gemeenschap in twijfel wordt getrokken.
Volgens de theorie waarop chromotherapie is gebaseerd, heeft elke kleur zijn specifieke eigenschap. Afhankelijk van het doel dat u wilt bereiken, is het daarom goed om uzelf bloot te stellen aan het licht van een bepaalde tint, om het lichaam van de juiste prikkels te voorzien.:

 • Rood  : theorieën associëren twee contrasterende eigenschappen met deze kleur, omdat het enerzijds een symbool is van gevaar en een stimulerende en stimulerende werking heeft, anderzijds een warme kleur die kan ontspannen en je kan helpen slapen.
 • Oranje  : heeft stimulerende eigenschappen en stimuleert geluk en een goed humeur
 • Geel  : bevordert concentratie en logisch denken
 • Groen  – symboliseert balans met de natuur, innerlijke rust, reflectie en zelfbeheersing
 • Blauw  : heeft kalmerende en kalmerende eigenschappen. Als de kleur blauw na zonsondergang echter te sterk is, heeft dit de neiging het tegenovergestelde effect te hebben en slapeloosheid te veroorzaken, aangezien het koude licht van die kleur het ritme van slaap en waakzaamheid verandert.
 • Paars  : stimuleert inspiratie en creativiteit

In sommige  oosterse praktijken  , zoals  yoga  , wordt  elke kleur ook geassocieerd met een chakra  , een van de energiecentra van het individu.
We herhalen echter dat niet alle diffusers van etherische oliën zijn uitgerust met lampen voor chromotherapie en dat niet alle modellen het volledige kleurenspectrum bestrijken, in feite geven velen de voorkeur aan slechts een paar tinten: dit is daarom een ​​voorlopige beoordeling die we stel voor. , als u geïnteresseerd bent in een model waarmee u de doelen van chromotherapie kunt nastreven.

Andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de etherische oliediffuser

Zijn de materialen belangrijk?

Een van de onbetwistbare voordelen bij het kopen van een geurverspreider is dat u het model kunt kiezen dat u verkiest, ook alleen op basis van de  esthetiek  van het product: de  prestaties  zijn in feite zo   vergelijkbaar tussen het ene model en het andere  dat ze kunnen worden geplaatst in de achtergrond voor persoonlijke smaak van decoratie.
Over het algemeen is het meest gebruikte materiaal voor het maken van deze objecten  plastic  , soms gekleurd om op hout te lijken, maar het is niet moeilijk om diffusers te vinden, ook in  glas  ,  bamboe  of  hout. echt. Het is duidelijk dat hoe hoger de kwaliteit van de materialen, hoe hoger de kosten, maar dit heeft op geen enkele manier invloed op de werking van het apparaat.

Is het merk belangrijk?

Snel scrollen door het merken van de essentie diffusers gevonden op de grote e-commerce sites, zult u merken hoe de  meerderheid van de fabrikanten  hebben  onbekende of weinig bekende namen  . Het is niet verrassend dat bedrijven die gespecialiseerd zijn in luchtbehandelingssystemen liever concentreren op de productie van luchtbevochtigers, misschien ook uitgerust met een bakje voor essences, in plaats van producten op de markt te brengen waarvan de concurrentie zeer hoog is vanwege de lage productiekosten. Daarom zal het moeilijk zijn om modellen te vinden met een bekend merk, des te gemakkelijker zal het zijn om te kiezen op basis van andere criteria dan bekendheid met het merk.

Maakt de prijs uit?

Aroma-diffusers zijn meestal  bescheiden geprijsd  en de meeste modellen liggen tussen de  € 20 en € 50  . Een hoge prijs kan van veel factoren afhangen, van de grotere capaciteit van de tank, de gebruikte materialen of de meegeleverde functies, maar het is niet ongebruikelijk om uitstekende modellen tegen een zeer lage prijs te vinden. Bovendien is de variëteit voldoende om aan alle smaken te voldoen, dus als je eenmaal het product hebt gekozen, raden we je aan om te controleren of er geen vergelijkbaar product is tegen een goedkopere prijs.

 

 

Vragen en antwoorden over etherische olie-diffuser

Ik zou een goede luidspreker nodig hebben, maar geen elektrische (ik heb geen stopcontact waar hij moet worden geplaatst). Bestaan?

De modellen met bevochtiging functie zijn allemaal elektrisch: de mogelijke alternatieven voor het verspreiden van aroma’s alleen (zonder daarom de bevochtiging functie) zijn:
– kaars diffusers (zie bijvoorbeeld de  Pajoma 14576  )
– reed diffusers   , verkocht met een geur van uw keuze (  zie deze selectie hier  )
– draagbare batterijgevoede luidsprekers (een goed voorbeeld is de  Eastronic extreme01  )

Gezien de kosten twijfel ik niet over het kopen van een Anna Paghera-luidspreker. Kunt u mij adviseren?

Je kunt de helft van de prijs uitgeven en een luidspreker van een goed merk kopen, zoals de  Homedics Ellia ARM-910WT  .

Hallo, zijn er soorten die kunnen worden gebruikt in de aanwezigheid van honden?

Het gebruik van diffusers bij huisdieren wordt in verband met echografie niet aanbevolen.

Hallo, zouden honden last hebben van echografie? Welke speaker kan ik dan kopen?

Ja, honden en katten nemen echografie waar, dus we raden het gebruik van diffusors af.

Is een etherische oliediffuser geschikt voor een vochtige omgeving? Welk model mogelijk ??? Bedankt

Alle diffusers genereren stoom, dus ze zijn niet de ideale oplossing voor omgevingen met een lage luchtvochtigheid.

Informatie in dB wordt zelden gevonden.

Kunnen echografie en etherische oliën schadelijk zijn voor mijn katten?

Katten kunnen zich ongemakkelijk voelen bij de aanwezigheid van echografie, dus we willen het niet aanbevelen.

Hallo, ik zou graag een goede spreker willen die ook de functie heeft om 30 seconden diffusie van 30 seconden te pauzeren, zoals de halotoa die brak. Of toch een goede spreker?

We kunnen Homedics Ellia aanbevelen   . Naast de intermitterende stoomuitstootfunctie die u zoekt, functioneert het ook als lamp en heeft het een zeer ontspannende geluidsbibliotheek.

Ik vraag me af of er contra-indicaties zijn voor baby’s die etherische oliën gebruiken

Er zijn geen contra-indicaties, maar we raden het gebruik van enkele druppels en zeer delicate oliën aan, zoals mandarijn, kamille, roos en vanille.

Ik zou het beste nodig hebben met de grootste capaciteit en niet luidruchtig …

We raden de Innoo Tech Innoocare 500ml-diffuser aan, erg groot en stil. U kunt het kopen door hier te klikken   , onder andere vandaag vindt u 24.11 in de aanbieding.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *