beste elektrische pizza-ovens Beoordeling 2021

Hoe de elektrische pizzaoven te kiezen

Hoe kun je niet van pizza houden? In feite is het Italiaanse gerecht bij uitstek een echte hoeksteen van de gastronomie van ons land en we eten het graag zo vaak mogelijk. Je hebt echter niet altijd de mogelijkheid of de wens om naar een pizzeria te gaan: steeds meer consumenten kiezen ervoor om  dit gerecht  thuis te  bereiden  .
Als het tot een paar jaar geleden praktisch onmogelijk was om thuis pizza te maken met professionele resultaten, is het vandaag mogelijk om tools en advies te vinden om de kwaliteit van zelfgemaakte pizza aanzienlijk te verbeteren door een speciale oven aan te schaffen.

Wat is het verschil tussen een pizzaoven en een traditionele oven?

Enerzijds heeft de groeiende aandacht voor de wereld van de gastronomie het mogelijk gemaakt dat de geheimen om een perfecte pasta te verkrijgen   en op de juiste manier te rollen, zelfs onder amateurkoks worden verspreid; aan de andere kant waren er keukenapparatuur die speciaal voor dit soort bereidingen was ontworpen. Een van de redenen waarom het moeilijk, zo niet onmogelijk was om thuis professionele resultaten te verkrijgen, was de onmogelijkheid om de kooktemperatuur te bereiken  die is  toegestaan ​​door professionele gebruikers. ovens. In feite moet er rekening mee worden gehouden dat in  de kookkamer van de houtgestookte pizzaoven  de temperatuur 450 ° C bereikt (en soms hoger is dan),   terwijl dit in professionele elektrische ovens  ongeveer 350 ° C  . Een belangrijk verschil met traditionele  inbouwovens in huishoudens  , die nauwelijks boven de  250 ° C uitkomen  .
De breedte van de kookkamer speelt ook een fundamentele rol in termen van de kwaliteit van het eindresultaat: in traditionele ovens vertaalt de grote interne capaciteit zich in een minder homogene en minder gerichte temperatuurverspreiding. Elektrische pizza-ovens, aan de andere kant, waren juist bedoeld om deze twee problemen op te lossen: hun belangrijkste functie is, in feite, om een kleiner kookruimte die het mogelijk maakt om hogere temperaturen te bereiken en te zorgen voor de basis en het bovenste oppervlak gelijkmatig te verwarmen.  Van de pizza.
In deze winkelgids zullen we specifiek naar alle kenmerken van deze producten kijken om u een handig kader te bieden om uw keuze te begeleiden naar het model dat het beste bij u past. Voordat we op deze aspecten ingaan, is het echter nodig om twee kleine verduidelijkingen te maken: hier behandelen we alleen  pizza-ovens voor huishoudelijk gebruik  en niet-professionele modellen, veel efficiënter, maar zeker omvangrijk en duur.
Bovendien kijken we niet naar modellen die een ander type energiebron gebruiken, zoals hout of gas: het zijn in feite producten met heel andere eigenschappen dan elektrische modellen. . Als u meer wilt weten over de kenmerken van traditionele ovens, raden we u ook aan onze winkelgids over inbouwovens te lezen.

Typologie

Elektrische pizza-ovens kunnen qua structurele kenmerken in twee macrogroepen worden verdeeld, terwijl er qua bediening drie soorten zijn. Laten we beginnen met het observeren van de verschillen met betrekking tot de  structuur  , rekening houdend met de vorm, afmetingen, materialen en breedte van de kookkamer.

Structuur

Modellen die geschikt zijn voor thuisgebruik kunnen twee zeer verschillende formaten hebben. In feite zijn er  shell  modellen en rechthoekige modellen   .
De rechthoekige modellen   doen sterk denken aan elektrische broodwarmers, met het verschil dat er binnenin meestal twee plateaus zijn waarmee je twee pizza’s tegelijk kunt bereiden. Bovendien, de schappen zijn verschillende materialen: om een uniforme bereiding mogelijk te maken, in feite, zijn bijna altijd gemaakt  van steen  –  zeep  of refractaire  .Dit soort product is op dit moment niet erg gemakkelijk te vinden, die vooral te vinden  in gespecialiseerde winkels  met een  middellange hoge kosten.; veel gebruikelijker zijn elektrische ovens die een vuurvaste steen bieden om dit soort preparaten te maken (als u liever een van deze modellen koopt, vindt u hier onze gids voor het kopen van elektrische ovens).
De meest geschikte elektrische pizza-ovens voor huishoudelijk gebruik die momenteel op de markt zijn, behoren daarom tot het tweede type, de modellen  schaal  of  koepel  .
De typologie wordt zo genoemd omdat de ronde vorm op een schelp lijkt; deze producten worden gekenmerkt door een zeer kleine kookkamer die slechts één pizza kan bevatten.
De schaalmodellen hebben ook een oppervlak om de basis in speksteen of vuurvast materiaal te koken  , terwijl aan de bovenkant een weerstandsspoel  die warmte uitstraalt bij hoge temperaturen Het grote voordeel van deze modellen ten opzichte van de rechthoekige is dat ze  een snelle verwarming  en een  homogene diffusie van de temperatuur mogelijk maken  , zonder enige warmteverspreiding.
Het nadeel is daarentegen dat je slechts één pizza tegelijk kunt koken   , een handeling die in sommige gevallen (bijvoorbeeld als je een heel groot gezin hebt) vervelend en onpraktisch kan zijn.

Voetafdruk

Een significant verschil tussen de rechthoekige modellen en de schaalmodellen is de externe footprint. Rechthoekige producten   zijn  veel breder  dan schaalmodellen, die compact en gemakkelijk op te bergen zijn. Zoals we al hebben gezien, hangt dit type verschil voornamelijk af van de grootte van de kookkamer: rechthoekige ovens maken het bijna altijd mogelijk om twee pizza’s tegelijk te maken en hebben een inwendige breedte  van 15 tot 30 liter.  .
In de pollepelovens hebben we geen indicatie gevonden met betrekking tot de breedte van de kookkamer, die zoals we hebben gezien erg klein is, maar met betrekking tot de diameter van de twee omtrekken een waarde gerelateerd aan de maximale afmeting die de pizza kan. inhalen.
De meeste van deze producten hebben diameter tussen 25 en 32 cm  , klassieke afmetingen van de ronde pizza. Zelfs met rechthoekige pizza-ovens kun je pizza’s van hetzelfde formaat maken.

Operatie

Zoals we eerder verwachtten, kunnen we qua werking rekenen op drie groepen elektrische pizzaovens: de schaalmodellen met spoelweerstand en een enkele steen, de schaalmodellen met dubbele steen en de rechthoekige modellen met dubbele elektrische weerstand.

Enkele steen

Laten we beginnen met kijken naar het eerste type, dat ook het meest verkrijgbaar is op de markt: het zijn  schaalproducten  met een  spiraalweerstand  aan de bovenkant van de bel die, bij verhitting, ook warmte aan de basissteen brengen. In sommige modellen zijn er twee elektrische weerstanden, waarvan er één onder de steen is geplaatst.
Dankzij de zeer kleine afmeting van de kookkamer, is het met dit soort producten mogelijk om in zeer korte tijd zeer hoge temperaturen te bereiken: voordat u de pizza kookt, moet u echter een paar minuten wachten op de steen goed opwarmen.
De basissteen kan een speksteen of een stralende steen zijn : beide materialen zijn bijzonder geschikt voor dit soort producten, omdat ze constant hoge temperaturen kunnen bereiken en behouden. Bovendien wordt bij deze materialen de warmte gelijkmatig over de bodem van de pizza verdeeld om een ​​gelijkmatige garing te bekomen.

Dubbele steen

Sommige pizza-ovens met schelpen hebben in plaats van de weerstand van de bovenste spoel een  dubbele steen  : dit betekent dat de bovenste weerstand verborgen blijft. Deze modellen zijn  veelzijdiger  en naast pizza ook geschikt voor andere soorten gerechten zoals  cakes, tigelle, wraps of gefermenteerde producten  Onder de schaalmodellen vinden we ook een ander type product, voorzien van een  uitneembare steen  . In sommige van deze modellen kan de verwarming van de steen thuis op het fornuis worden gedaan   en pas later kan de pizza in de elektrische oven worden geplaatst om het bovenste gedeelte te koken.
Zelfs met dit type product is het mogelijk om goede resultaten te behalen, met het verschil dat alle Het bereidingsproces  zal iets  minder praktisch zijn,  omdat er twee afzonderlijke stappen nodig zijn om de pizza te bereiden.

Dubbele weerstand

Ten slotte zijn rechthoekige elektrische pizza-ovens meestal uitgerust met een  dubbele elektrische weerstand  , een bovenste en een onderste: zelfs in de aanwezigheid van een of meer stenen planken, om de hoogste temperaturen te bereiken, is een gezamenlijke actie nog steeds nodig. van twee zeer krachtige elektrische weerstanden.

Commando’s en functies

Zoals opgemerkt bij de overwegingen over structuur en werkingswijze, zijn elektrische pizza-ovens vrij eenvoudige producten die voor een specifieke bereiding worden gebruikt; daarom zijn er over het algemeen niet veel specifieke functies beschikbaar.
De belangrijkste functie om naar te zoeken in dit type oven is het  selecteren van de temperatuur  : de meest efficiënte modellen hebben in feite een   interne thermostaat die kan worden geregeld volgens specifieke behoeften. Shell-
producten  zijn producten  die het over het algemeen mogelijk maken om de  hoogste temperaturen te bereiken  die in sommige gevallen  hoger zijn dan 400 ° C  , terwijl de rechthoekige modellen  over het algemeen stabiliseren op 300 ° C  als maximale temperatuur.
Hoe hoger de bereikte temperatuur, hoe sneller de kooktijden zullen zijn: het is ook belangrijk om te onthouden dat hogere temperaturen doorgaans betere resultaten opleveren.
Een interessant aspect met betrekking tot de maximaal haalbare temperatuur is dat er vaak geen direct verband is tussen maximaal vermogen en temperaturen. De reden voor het gebrek aan correlatie tussen deze twee elementen moet worden gevonden in de structurele kenmerken van de producten: de aanwezigheid van bijvoorbeeld een speksteen en een zeer kleine kookkamer impliceert over het algemeen de mogelijkheid van snel koken bij zeer hoge temperaturen. consumptie van elektrische stroom is aanzienlijk.
De waarde voor  maximaal vermogen  is dus vergelijkbaar tussen het model en het model  (  tussen 1200 en 1400 watt  ) en lijkt niet strikt gerelateerd aan de efficiëntie van het product.
De andere functie die te vinden is in elektrische pizza-ovens is de  programmeerbare timer  , die in de beste modellen is verbonden met knipperende lichten of akoestische signalen.
De  bedieningselementen daarentegen  zijn bijna altijd  per knop  : temperaturen kunnen worden aangegeven met de aanduiding van graden of met de indicatieve niveaus. In het laatste geval worden de temperatuurbereiken die overeenkomen met de verschillende niveaus in de handleiding gespecificeerd.

Onderhoud

Outro elemento a ser levado em consideração diz respeito à facilidade de manutenção do produto. Quanto à limpeza, os fornos elétricos para pizza não requerem cuidados especiais para permanecerem sempre em ótimas condições de higiene. Principalmente nos modelos de concha em que a pedra não é removível, a manutenção normal será muito simples: na verdade, só será necessário limpar a pedra com um pano úmido após cada uso, esperando que esfrie.
Já nos modelos retangulares, a manutenção é semelhante à dos fornos elétricos: caso resíduos de ingredientes se depositem no fundo, deve-se utilizar um produto especial . para retirá-los e evitar a produção de incrustações que arderiam causando maus cheiros e invalidando o resultado final.

Acessórios

Wat betreft de extra accessoires lijkt de mogelijke uitrusting erg beperkt: in de schaalmodellen is het mogelijk om  een schep te vinden om de pizza uit te halen  ,  een  houten plank of een geperforeerde aluminium vorm   om geroosterde kastanjes of soortgelijke bereidingen te maken.
In rechthoekige ovens daarentegen kunnen we  extra opvangbakken  of  kratten vinden  . Ten slotte is het in beide soorten producten mogelijk om kookboeken te vinden   : ze kunnen worden gewijd aan verschillende bereidingen als het mogelijk is om andere soorten gerechten te bereiden of ze kunnen alleen het thema pizza hebben.

Veelgestelde vragen over de elektrische pizzaoven

Hoeveel kost een elektrische pizzaoven?

De prijzen voor elektrische pizza-ovens beginnen bij ongeveer  € 50  , maar het zijn modellen met een laag prestatievermogen, waarvan de temperatuur niet voldoende is om resultaten te verkrijgen die vergelijkbaar zijn met die van pizza-ovens. Als u van plan bent dit product te kopen om regelmatig pizza te bereiden, raden we u aan om een ​​model te kiezen waarvan de prijs  vanaf 100 € gaat  , wat een temperatuur van minstens 300 ° C garandeert en dus een snellere en homogenere bereiding.

Wat zijn de beste merken elektrische pizzaovens?

In het licht van wat we zeiden over de prijzen van elektrische pizzaovens, zijn Ariete  en  H.Koenig de meest betrouwbare merken die producten aanbieden tegen een gemiddelde prijs (rond de € 100, -)   . De G3 Ferrari, aan de andere kant,  is het leidende merk in de sector, met een reeks producten variërend tussen 120 en 200 € in prijs, wat overeenkomt met uitstekende prestaties (met temperaturen tot 400 ° C) en een beter accessoire kit.

Is er een elektrische pizzaoven van 500 graden?

Veel gebruikers vragen zich af of het mogelijk is om een ​​elektrische pizzaoven te kopen die 500 ° C kan bereiken. Het antwoord is nee, simpelweg omdat deze  hoge temperatuur niet nodig is  . We hebben al gezegd dat pizza-ovens temperaturen bereiken rond de 450 ° C, dus het zou nutteloos zijn om een ​​product te krijgen dat deze waarde overschrijdt. 400 ° C is het maximum dat een elektrische pizzaoven kan bieden, maar het is meer dan voldoende temperatuur om uitstekende kookresultaten te behalen.

Waar koop je de elektrische pizzaoven?

Als u besloten heeft om dit type product te kopen, heeft u natuurlijk de mogelijkheid om naar een kleine en een grote winkel met apparaten te gaan en de beschikbare modellen te vergelijken. U kunt er ook voor kiezen om uw elektrische pizzaoven vanuit het comfort van uw huis te kopen door verbinding te maken met een online winkelplatform, waar u kunt profiteren van een veel groter aanbod.

Is het mogelijk om Napolitaanse pizza te maken met de elektrische pizzaoven?

Napolitaanse pizza wordt gekenmerkt door een hoge, zachte kroonlijst en ultrasnelle bereiding. Hoewel de resultaten verkregen met de elektrische pizzaoven niet hetzelfde zijn als die van een authentieke pizzaoven, laten de schaalmodellen toe om temperaturen te bereiken die zo hoog zijn dat ze in enkele minuten gaar kunnen worden, mede dankzij het gebruik van vuurvaste steen. Om de hoge en zachte kroonlijst te verkrijgen, moet men daarentegen vermijden om de rand van het deeg te bewerken bij het verspreiden van het deeg.

Hoe maak je thuis pizza met een elektrische oven?

Als u denkt dat het bereiden van pizza een lange en gecompliceerde operatie is, die alleen kan worden uitgevoerd door professionals in het veld, heeft u het mis. Thuis pizza maken   met de elektrische pizzaoven is eigenlijk heel  eenvoudig  , zeker als je op enkele kleine voorzorgsmaatregelen let   .

Ingrediënten

Laten we beginnen met de ingrediënten die nodig zijn om het deeg te maken:

  • Meel  : het basisingrediënt van pizza is natuurlijk meel. Om perfecte pasta te krijgen, is het nodig om een ​​meelsoort te gebruiken waarvan de sterkte (aangegeven met de letter W) voldoende is voor de vereiste gisttijden. Voor de tijden die we aanbevelen, raden we bloem 00 of 0 aan;
  • Gist  (bij voorkeur moedergist): gist wordt gebruikt om het deeg zacht en honingraat te maken. Hoe kleiner  de  hoeveelheid gist  wordt gebruikt, de  groter  de  verteerbaarheid  van de pizza. We moeten er echter rekening mee houden dat als u een beetje gist gebruikt, het deeg minimaal 12 uur moet rusten. Moedergist is lichter en gezonder dan biergist en kan ook in gelyofiliseerde vorm worden gekocht;
  • Water  : het pizzadeeg moet erg zacht zijn. Water is daarom een  fundamenteel ingrediënt  voor de realisatie ervan. Als u niet zeker weet welke stoffen er in leidingwater zitten, raden we u aan flessenwater te gebruiken;
  • Extra vierge olijfolie  : het is een natuurlijk onverzadigd vet dat het deeg de   juiste elasticiteit geeft ;
  • Zout  : Zout is een van de ingrediënten die voorzichtiger moet worden gebruikt. In feite is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat ze  niet  in  direct contact komen  met de  gist  , omdat dit kan voorkomen dat het deeg groeit;
  • Suiker  : in tegenstelling tot zout wordt suiker gebruikt om gist te  activeren  . Een zeer kleine hoeveelheid heeft geen invloed op het zoutgehalte van het deeg.

Voorbereidingstips

Hier zijn enkele tips om de perfecte pizza te bereiden:

  • Deeg  : om het pizzadeeg te maken met de hierboven genoemde ingrediënten, kun je ervoor kiezen om het handmatig te verwerken of de procedure te vereenvoudigen met een elektrische mixer. Welke methode u ook kiest, het resultaat blijft uitstekend;
  • Stijging  : de ronde pizza moet tussen de 16 en 24 uur groeien   . We raden aan om op  kamertemperatuur te laten rijzen  , dat is zoeter en gemakkelijker te beheersen. Er zijn   in dit verband twee stromingen: de eerste stelt dat het deeg in broden moet worden  verdeeld voordat het groeit  , de tweede dat het nodig is om het deeg eerst  ongeveer 8 uur te laten  rijzen , het dan in broden te verdelen en de gist voor nog eens 8 uur;
  • Grootte  : voor perfecte pizza’s is het nodig om  het deeg te  wegen en in blokken van  ongeveer  250/300 gram te verdelen   . Denk er hierbij aan om  de deegballen goed te  granuleren om te voorkomen dat het deeg “sbrodoli” wordt. Als het u na een paar uur lijkt dat de broden plat zijn, raden we u aan ze opnieuw te maken en weer te laten rusten;
  • Verspreiden van het deeg  :  Het verspreiden van  het deeg is misschien wel het meest delicate moment. Het is raadzaam om het deeg met de hand uit te  rollen door  met de vingers te tikken om de cirkel te vergroten, beginnend van binnenuit. Als je niet veel hebt geoefend, kies dan voor een deegroller.

 

 

Vragen en antwoorden over de elektrische pizzaoven

Hallo, ik zoek een elektrische oven van 24 liter met een maximale temperatuur van 300 ° C, kun je mij een advies geven?

Helaas kunnen wij u niet helpen: de elektrische ovens halen niet zulke hoge temperaturen, maar hooguit 230 ° C.

Kan bevroren pizza worden gebakken? Is er een pizzeria voor 2/3 pizza’s? Hoe lang duurt het om een ​​diepvriespizza te koken?

Ja, het is ook mogelijk om een ​​diepvriespizza te koken, maar in dit soort producten kun je maar één pizza tegelijk koken: om een ​​diepvriespizza te koken zijn de tijden ongeveer 5/10 minuten.

Kan ik het ook gebruiken om kip met aardappelen te koken?

Ja, sommige modellen kunnen ook de traditionele oven vervangen.

Kun je ook taarten maken?

Het hangt af van het model: sommige staan ​​ook andere bereidingen toe, andere zijn specifiek voor pizza.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *