Beste elektrische koffiezetapparaten Beoordeling 2021

Onze doorslaggevende factoren bij het kiezen van het elektrische koffiezetapparaat

Hoe werkt het elektrische koffiezetapparaat?

Het elektrisch koffiezetapparaat is een erg handig accessoire in de keuken, zeker in woningen waar veel koffie wordt gedronken.
Het is geen traditionele mokka en het is geen automatische koffiemachine: wat is een elektrisch koffiezetapparaat? Hoewel het sterk lijkt op de normale mokka, onderscheidt het elektrische koffiezetapparaat zich vooral door zijn bedieningsmodi. Om  koffie te  kunnen schenken , moet dit apparaat namelijk op het lichtnet zijn aangesloten   . Naast de aanwezigheid van een  geëlektrificeerde basis,  vonden we geen andere componenten in het bijzonder. Net als mokka zijn ook elektrische koffiezetapparaten uitgerust met een  tank

waarin het water wordt gestoken, een  filter  voor het koffiepoeder en een  bovendeel  dat wordt gevuld met de afgegeven koffie.
De  bediening  van deze producten zal daarom  heel eenvoudig zijn  : vul de boiler met water, voeg de koffie toe, steek de stekker in het stopcontact en binnen een paar minuten heb je je koffie.
De kracht van elektrische koffiezetapparaten is om een  grotere personalisatie van de drank  en meer controle bij het bezorgen mogelijk te maken. Deze apparaten zijn in feite uitgerust met bepaalde structurele kenmerken die een betere gebruikersinterface mogelijk maken.
We zullen later alle functies bekijken die we in een elektrisch koffiezetapparaat kunnen vinden. Vervolgens analyseren we de details met  betrekking tot de  structuur  van deze producten en de verschillen tussen de verschillende soorten elektrische koffiezetapparaten.

Welke soorten elektrische koffiezetapparaten zijn er?

Vanwege de structurele kenmerken onderscheiden we  twee verschillende soorten  van  elektrische koffiezetapparaten  : die  met een verwijderbare basis  en die met  een geïntegreerde base  . De verschillen tussen deze twee soorten elektrische moka’s hebben voornamelijk te maken met de capaciteit, materialen en gebruiksmogelijkheden. Het  bedieningsmechanisme  blijft   voor beide subcategorieën hetzelfde . Laten we de twee soorten elektrische koffiezetapparaten eens nader bekijken om erachter te komen welk model het meest geschikt is voor persoonlijke behoeften.

Elektrisch koffiezetapparaat met geïntegreerde basis

Structureel gezien is het  belangrijkste kenmerk van  dit type elektrisch koffiezetapparaat dat het een  geëlektrificeerde basis heeft die is geïntegreerd met de waterkoker  . Daarom is het niet mogelijk om de twee componenten te scheiden om de tank te vullen of schoon te maken. Deze eigenschap houdt verband met enkele bijzonderheden van deze subcategorie van producten: elektrische koffiezetapparaten met geïntegreerde basis hebben de neiging om  compactere afmetingen te hebben  , zijn gemaakt van  lichtere materialen  en zijn bijzonder  geschikt  om mee te nemen op  reis  of vakantie.

Het kleine formaat en de grotere moeilijkheidsgraad bij het schoonmaken kunnen een nadeel zijn voor sommige consumenten die zich liever oriënteren in grotere modellen. Houd er echter rekening mee dat  elektrische mokes  met een geïntegreerde basis bijzonder nuttig zijn voor  gebruikers  die geen grote hoeveelheden koffie in één keer hoeven te bereiden of die  vaak onderweg zijn  . Deze koffiezetapparaten bieden in feite de zekerheid dat u overal ter wereld een goede koffie kunt drinken.
Samen met reizigers vinden we een andere categorie mensen die het potentieel van dit type elektrische koffiemachine zullen waarderen:  studenten. Als je denkt aan een handig cadeau om te geven aan iemand die aan zijn opleiding begint, kan het elektrische koffiezetapparaat met geïntegreerde basis een geweldig idee zijn!

Elektrisch koffiezetapparaat met afneembare voet

Het  tweede type  elektrisch koffiezetapparaat kenmerkt zich door de aanwezigheid van een  voet  , voorzien van een  verwarmingsplaat  en een  elektrische kabel  , die losgekoppeld kan worden   van de rest van de componenten. Deze modellen hebben meestal een grotere boiler, waardoor je in één keer grote hoeveelheden koffie zet. Ook de materialen zijn vaak verschillend: elektrische koffiezetapparaten met verwijderbare bodems zijn vaak gemaakt van  aluminium  , een materiaal dat steviger is dan plastic, beter warmtegeleidend en beter bestand tegen bederf. De  footprint  van deze modellen is zeker  groter
. Houd er ook rekening mee dat een groter elektrisch koffiezetapparaat een hoger verbruik  van  elektriciteit  . Maar deze kwesties zijn niet relevant voor consumenten die een product nodig hebben dat tegelijkertijd grote hoeveelheden koffie kan zetten; daarom zijn elektrische koffiezetapparaten met verwijderbare bodem bijzonder  geschikt  voor de  behoeften  van   grote en middelgrote gezinnen , waar dagelijks een overvloedige consumptie van koffie.

Hoeveel kopjes koffie kunt u zetten met een elektrisch koffiezetapparaat?

Na een kort overzicht van de verschillende soorten elektrische koffiezetapparaten, is het noodzakelijk om een ​​ander belangrijk structureel element te overwegen:  capaciteit  .
Dit aspect is erg belangrijk, aangezien het  nauw verband houdt  met de  specifieke behoeften  van elke gebruiker. Het beoordelen van de capaciteit van een elektrisch koffiezetapparaat is daarom een ​​van de fundamentele stappen om het product te vinden dat het beste bij u past.
Laten we eens kijken naar een korte lijst met de meest voorkomende maten elektrische koffiezetapparaten.

 • Twee kopjes  : het 2-kops elektrisch koffiezetapparaat is het meest compact en is met name geschikt voor de behoeften van alleenstaanden of stellen met een relatief laag koffieverbruik. Het voordeel van deze producten is hun compactheid. Vaak behoren 2-kops koffiezetapparaten tot het type elektrische moke met geïntegreerde basis.
 • Drie kopjes  : het 3-kops elektrisch koffiezetapparaat is ook geschikt voor de behoeften van ongeveer 2 personen. Momenteel zijn 3-kops elektrische mokes niet erg populair op de markt.
 • Vier kopjes  : De meest gekochte elektrische mokka is 4 kopjes: enerzijds stellen deze koffiemachines je in staat om aan de behoeften van een groter aantal mensen te voldoen, anderzijds hebben ze meestal verloopstukken op voorwaarde dat slechts 2 of 3 kopjes espresso mogelijk zijn .
 • Zes kopjes  : de 6-kops elektrische mokes zijn perfect voor mensen met een variabel koffieverbruik; deze koffiemachines zijn vrijwel altijd voorzien van verloopstukken en kunnen daardoor aan verschillende wensen voldoen.
 • 10 kopjes  : de grootste elektrische koffiezetapparaten bieden de mogelijkheid om tot 10 kopjes espresso per keer te zetten. Deze grote modellen zijn echter niet erg populair in de markt.

De capaciteit van het product is strikt gekoppeld aan de   globale afmetingen van het elektrische koffiezetapparaat: hoe  groter  de  amplitude  van de  ketel, hoe groter  de   globale afmetingen .
De meest compacte koffiezetapparaten   , dus met minder capaciteit, zijn meestal die met  een geïntegreerde elektrische voet  . Aan de andere kant hebben we al gezien dat deze producten specifiek zijn ontworpen om gemakkelijk te vervoeren en te gebruiken door één of twee personen.
De meest omvangrijke en daarom breedste elektrische koffiezetapparaten behoren daarentegen tot het type producten met een verwijderbare bodem.

Wat zijn de functies van elektrische koffiezetapparaten?

We hebben er al op gewezen dat, hoewel de werking van deze apparaten sterk lijkt op die van de traditionele mokka, het in elektrische koffiezetapparaten mogelijk is om speciale functies te vinden  die  erg handig zijn voor de consument. Deze geïntegreerde programma’s zorgen enerzijds voor een  betere interface  tussen de  gebruiker  en het  koffiezetapparaat  , anderzijds voor een  betere controle  over het koffiebereidingsproces. Laten we eens kijken naar een korte lijst met de meest voorkomende functies in elektrische koffiezetapparaten.

 • Timer-functie  : dit is de meest voorkomende functie onder elektrische Mokes, en misschien wel de meest bruikbare. Dankzij dit is het mogelijk om de uitgifte van de drank ruim van tevoren te plannen. Vul gewoon de boiler met water en het filter met gemalen koffie, pas de gewenste bereidingstijd aan en laat de stekker in het stopcontact zitten. Deze functie is erg handig op bepaalde momenten van de dag, zoals wanneer je wakker wordt of na de lunch. Bij het plannen van de bezorging is het verkrijgen van koffie op het gewenste tijdstip eenvoudig en zonder stress.
 • Functie  warmhouden  : deze functie geeft ook meer controle over de koffie die wordt geserveerd. In feite is het mogelijk om de koffie te bereiden, deze in het koffiezetapparaat te laten staan ​​en later op te nemen alsof hij net is gezet. Bij de meeste modellen met deze functie varieert de onderhoudstijd van de warme drank tussen 20 en 40 minuten. Dit is zeker een relatief korte periode, maar de warmhoudfunctie en de timerfunctie bieden volledige controle over de koffieafgifte.
 • Aromafunctie  : deze functie, die voornamelijk aanwezig is in modellen die tot een middelhoge prijsklasse behoren, stelt u in staat om van tijd tot tijd de gewenste aroma-intensiteit te kiezen uit drie verschillende niveaus. Voor koffieliefhebbers is deze functie echt interessant, omdat u hiermee de drank maximaal kunt personaliseren, om een ​​meer of minder intens aroma te kiezen, afhankelijk van het tijdstip van de dag en het soort koffie.
 • Automatische uitschakeling  : deze functie is ook erg handig, omdat u hiermee de verspilling van elektrische energie kunt beperken, tijd kunt besparen en de eventuele vergeetachtigheid van de aangesloten machine kunt verhelpen. Automatische uitschakeling vereist dat, nadat enige tijd is verstreken sinds de koffie-afgifte, de machine automatisch uitschakelt en overschakelt naar de energiebesparende modus.
 • Gerstkoffie zetten  : meer dan een echte functie, het is meer een specifiek programma voor het maken van andere oplosbare dranken. De modellen waarmee u andere dranken kunt bereiden (voornamelijk gerstekoffie, een zeer populaire drank in Italië) zijn meestal duurder en hebben mogelijk een extra filter. De aankoop ervan is vooral geschikt voor diegenen die een product nodig hebben dat kan voldoen aan de verschillende soorten behoeften die verband houden met de leeftijdsgroep van gebruikers of hun specifieke smaak.
 • Anti-onzuiverheidsfilter  : dit element, meer dan een functie, is een extra accessoire dat de kwaliteit van de afgegeven drank verstoort. Het is een filter dat rechtstreeks in de waterkoker wordt geplaatst en waarmee kalksteenresten en andere onzuiverheden worden opgevangen. Dit onderdeel is erg handig voor degenen die niet gewend zijn kraanwater te drinken en niet gedwongen willen worden om koffie te zetten met mineraalwater. We benadrukken echter dat het een ongebruikelijk accessoire is in elektrische mokes die tot een middelhoge prijsklasse behoren en meestal aanwezig is in de meest specifieke modellen.

De  functies  van de elektrische koffiezetapparaten die we zojuist hebben genoemd, zijn gemakkelijk te  selecteren  dankzij de aanwezigheid van een  display  , meestal gepositioneerd aan de onderkant van het koffiezetapparaat, gekenmerkt door  knoppen die  betrekking hebben op de verschillende configuraties. Het display en de knoppen zijn in feite nog een ander structureel element dat het mogelijk maakt om elektrische koffiezetapparaten te onderscheiden van traditionele koffiezetapparaten. Afhankelijk van het model en de prijsklasse waartoe het koffiezetapparaat behoort, kan het  display meer of minder breed zijn  en in sommige gevallen ook verlicht. Daarom moet ook met dit aspect rekening worden gehouden voordat de keuze van het meest geschikte elektrische koffiezetapparaat wordt gemaakt.

Hoeveel verbruikt een elektrisch koffiezetapparaat?

Het  laatste element dat u  moet overwegen voordat u het model elektrische koffiezetapparaat kiest dat bij u past, is het  vermogen  van het apparaat en het  verbruik  .
Elektrische koffiezetapparaten behoren tot de categorie kleine apparaten en dit betekent dat het energieverbruik zeker beperkt zal zijn in vergelijking met bijvoorbeeld een automatisch koffiezetapparaat.
Een  middelgroot model met een  capaciteit van 4/6 kopjes verbruikt  per gebruik ongeveer  400 watt . Deze zeer lage waarde betekent dat het mogelijk is om het elektrische koffiezetapparaat dagelijks te gebruiken, zonder dat de kosten van de rekening sterk stijgen.
Er moet echter rekening mee worden gehouden dat de  macht het apparaat is nauw  verbonden  met  twee elementen  : enerzijds, de  grootte  van het  product  , anderzijds, de  snelheid  van  verspreiding  van de drank.
Een groter elektrisch koffiezetapparaat heeft zeker meer vermogen dan een compact model, terwijl een kleiner koffiezetapparaat minder energie verbruikt.
Op hetzelfde moment, een koffiemachine met  een grotere energie-verbruik  zal  verminderen  de  koffie levertijd : snellere levering betekent automatisch minder energieverbruik.
Om het consumptieaspect te beoordelen, is het daarom goed om een ​​aantal factoren in overweging te nemen, namelijk hoeveel u geïnteresseerd bent in snelle levering en hoeveel u geïnteresseerd bent in het kopen van een groter product.
We herinneren ons echter dat de  verschillen  in  verbruik  tussen de twee  typen niet erg duidelijk zijn  : een klein elektrisch koffiezetapparaat met een geïntegreerd voetstuk verbruikt gemiddeld 200 watt.
Daarom raden we aan om  de  technische  en  structurele kenmerken  van het elektrische koffiezetapparaat te  evalueren in plaats van het vermogen ervan.

Hoe maak ik het elektrische koffiezetapparaat schoon?

Het  onderhoud  van de elektrische mokka is  essentieel  om het product in optimale hygiënische omstandigheden te houden en het bederfproces te vertragen. Het grootste probleem dat zich voordoet bij het reinigen van het elektrisch koffiezetapparaat houdt verband met het feit dat de  boiler niet in water kan worden ondergedompeld  of op traditionele wijze kan worden gewassen: hoe kunnen dan kalkresten uit het elektrisch koffiezetapparaat worden verwijderd?
Het  antwoord  is heel  simpel  : zet gewoon  twee kopjes koffie zonder een  paar druppels  azijn  in het  water te doenof citroensap. Een paar druppels zijn voldoende om kalkresten te verwijderen: als u deze methode niet wilt gebruiken uit angst dat de geur en smaak van azijn zich in de mokka zal nestelen, kunt u   de  binnenkant  van de  ketel schrobben  met een  niet-schurende spons  of tanden poetsen. Naast het schoonmaken van de boiler, zodat het koffiezetapparaat goed werkt, moet  je ervoor zorgen  dat het  ventiel  , de  dispenser  koffie en de  gaatjes  van het  filter niet verstopt raken.
: om deze elementen te controleren raden we het gebruik van een speld aan, ook perfect om de gaatjes te ontstoppen.

Welke merken produceren elektrische koffiezetapparaten?

Er zijn  verschillende merken  die elektrische mokes produceren: de  meest bekende hiervan  zijn zeker  De’Longhi  en  Bialetti  , twee toonaangevende bedrijven op de markt voor koffiemachines.
Bialetti, de historische fabrikant van de traditionele mokka, produceert verschillende elektrische mokken, zowel draagbaar als met afneembare voet. Ook het aantal kopjes varieert, van 2 tot 6 kopjes.
Ook de elektrische koffiemachines van  De’Longhi  zijn  erg in trek  bij de consument; Momenteel zijn er 6 verschillende modellen op de markt   die tot  de Alicia-serie behoren  .
Sommige producten, zoalsDe’Longhi Alicia Plus EMKP 42.B  , zijn uitgerust met verschillende functies, terwijl andere eenvoudiger zijn.
Een  voordeel  van de elektrische machines van Alicia De’Longhi is dat u  het  filter  aan  uw behoeften kunt  aanpassen  : in feite zijn er altijd verloopstukken aanwezig, zelfs bij producten met een grotere capaciteit. Naast deze twee merken is het ook nodig om de Italiaanse merken  Beper  ,  Ariete  en  G3 Ferrari te noemen  , die in dit marktsegment met een kleinere variëteit aan modellen aanwezig zijn.

 

 

Vragen en antwoorden over het elektrisch koffiezetapparaat

Hallo, is er een elektrisch koffiezetapparaat met een verwarmingsfunctie voor koffie? Wat is er met een functie waarmee u koffie die uren geleden is gemaakt, opnieuw kunt opwarmen?
Bedankt

De verwarmingsfunctie is niet erg gebruikelijk, de meeste modellen hebben de functie om warm te houden waardoor de temperatuur ongeveer 30 minuten na bereiding behouden blijft. U kunt echter een model kiezen met een timerfunctie waarmee u de levering van tevoren kunt plannen: in dit verband raden we u aan onze recensie van de  De’Longhi Alicia Plus EMKP 42.B te raadplegen.

Zijn er elektrische mokka-pannen met tanks en stalen filters? Koffie is zuur en corrodeert aluminium dat afval afgeeft.
Bedankt!

Helaas hebben we nog niet de gelegenheid gehad om een ​​model met stalen onderdelen te reviseren.

Kan ik handbagage inchecken bij Ryanair? Je moet over een week vertrekken, bedankt!

kan probleemloos in de handbagage worden vervoerd.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *