beste condoom recensie

De doorslaggevende factoren bij het kiezen van een condoom

De  geslachtsdelen zijn  , net als vingerafdrukken, de  onderscheidende kenmerken  : ze zullen er in de wereld niet twee gelijk vinden. Dus als het om  condooms gaat  , is het een vergissing om aan te nemen dat ze allemaal hetzelfde zijn en dat het ene net zo goed is als het andere. Voor condooms, net als voor jurken, zijn er verschillende maten!

Waarom is de juiste maat belangrijk?

Waarom het gebruik van een condoom een  veiligheidsmaatregel is  : het beschermt jou en de mensen met wie je slaapt tegen (veel) seksueel overdraagbare aandoeningen en, waar van toepassing, beschermt het je ook tegen het risico op ongewenste zwangerschap. Condoomgebruik wordt vooral aanbevolen in  relaties vrijetijds seks  of in ieder geval aan het begin van een date, maar zelfs als je kiest voor andere vormen van relatie dan de meer traditionele monogamie, is het altijd aan te raden om een ​​condoom te gebruiken om jezelf en anderen te beschermen.
Wat hebben de maatregelen hiermee te maken? Ja, u moet weten dat condooms  effectiever en veiliger zijn  als:

 • Bedekt de gehele lengte van de penis
 • Ga niet weg
 • Niet te strak

In feite loopt een zeer kort condoom   het risico tijdens de seks los te raken, zelfs zonder dat iemand het merkt, waardoor het gebruik ervan volledig teniet wordt gedaan. Hetzelfde geldt als het condoom   aan de basis te breed is: het zal onvermijdelijk de neiging hebben om naar de punt te krullen, waardoor het grote risico loopt los te raken.
Een zeer strak condoom   daarentegen is niet alleen moeilijker aan te trekken en erg oncomfortabel voor degenen die het dragen, maar zelfs pijnlijk: het zal ook sneller  breken  door de grotere spanning waaraan het wordt blootgesteld. Een gebroken condoom is een volkomen nutteloos condoom!
Om zorgeloze seks te hebben, is het essentieel om het juiste condoom te gebruiken.

Maatregelen

De belangrijke maatregelen om te overwegen zijn daarom de  nominale lengte  en  breedte  van een condoom, en dus de lengte en omtrek aan de basis van de penis om “aan te trekken”.
De eerste stap bij het vinden van het juiste condoom is derhalve  de penis te meten  natuurlijk wanneer recht Wapen zelf met tape.  Maatregel  of  koord  te bereiken  volledige erectie  en meten: lengte van het uiteinde van de basis en de omtrek aan de basis, wanneer het zou het condoom openen.

Lengte

Bij het meten van de  lengte  is het belangrijk om  niet vals te spelen  : maak je daarom geen zorgen over het duwen totdat het het schaambeen raakt, je moet het meten vanaf de ‘natuurlijke’ basis, want daar is de ‘bruikbare’ lengte om een ​​te gebruiken condoom begint vanaf.
Wat betreft de lengte hoeven er geen berekeningen meer te worden gemaakt: de fabrikanten geven de lengte van het condoom volledig uitgerold aan, dus het is heel gemakkelijk om te zien of het goed is voor je penis of niet. U zult in de meeste gevallen merken dat de afgewikkelde lengte de uwe overschrijdt, maar oké, een klein beetje overtollig (enkele centimeters) om alle ejaculatie op te vangen is zeker niet slecht.

Breedte

In de  breedte moet  je daarentegen twee kleine stukjes maken. De  nominale breedte  van een condoom is in feite ongeveer de omtrek van de basis gedeeld door twee. Stel je voor dat je een condoom neemt en het plat op tafel legt: de nominale breedte is de grootte van de opening in de basis in gecomprimeerde vorm.
Hier moet de nominale breedte van het condoom iets kleiner zijn dan de “gecomprimeerde” breedte van de penis. Meet de omtrek die je hebt genomen en verdeel deze in twee: je hebt een figuur van ongeveer 5 cm, iets meer of iets minder, idealiter zou het condoom  tussen 10 en 30% minder moeten zijn breedte om comfortabel te passen zonder te veel weg te glijden en strak te trekken dan de penis. Tenminste als het om condooms van latex of polyisopreen gaat: condooms van polyurethaan en polyethyleen zijn minder elastisch, zoals we later zullen zien.
Met dat in gedachten is het mogelijk om de nominale breedte van het ideale condoom te berekenen op basis van de omtrek van de basis van de penis. Laten we een voorbeeld nemen:

 • Omtrek voet: 11,6 cm
 • Platte breedte (omtrek gedeeld door twee): 5,8 cm
 • Afname van ongeveer 15%: 5,8 x 0,85 = 4,93 cm

Voor ons penisvoorbeeld hebben we een condoom nodig van ongeveer 4,9 cm breed. We hebben nu alle informatie om condooms van de juiste maat voor hem te kopen.

Marketing valkuilen

De meeste condooms op de markt hebben een nominale breedte van 54 mm en een lengte tussen 180 en 200 mm. Dit zijn maatregelen die we als standaard kunnen beschouwen en die voor de meeste condoomzoekers geschikt zullen zijn, maar mensen die buiten dit gemiddelde vallen, hebben moeite met het vinden van de juiste condooms, ook omdat de manier waarop veel fabrikanten adverteren voor hun producten soms misleidend is.
Zo zijn de zogenaamde XL-condooms vaak niet het geringste beetje oversized, en als je je maten gaat bekijken, heb je toch een 54 mm condoom. Aan de andere kant van de schaal, voor degenen die strakkere condooms nodig hebben, zijn er sinds enkele jaren condooms voor de allerkleinsten op de markt, met een nominale breedte van minder dan 50 mm. Vertrouw dus niet alleen op de naam van een condoom, maar controleer altijd je maten!

Materialen

Zoals bekend is de overgrote meerderheid van condooms gemaakt van  latex  . Dit rubbermateriaal van  natuurlijke oorsprong  (maar kan ook in het laboratorium gesynthetiseerd worden) heeft onvergelijkbare eigenschappen:

 • Het is extreem  elastisch
 • Het heeft een   ongelooflijke weerstand tegen  scheuren en lekke banden  (vooral belangrijk als het om condooms gaat!)
 • Biedt een hoge mate van  controle over microporiën op het  oppervlak, waardoor totale ondoordringbaarheid wordt gegarandeerd
 • Het behoudt alle genoemde eigenschappen, zelfs in de dunste dikte

Omdat het van natuurlijke oorsprong is, kan latex  allergische reacties veroorzaken  bij een klein percentage van de bevolking, die daarom geen latex condooms zal kunnen gebruiken.

Symptomen van latexallergie

Allergie of overgevoeligheid voor latex komt voornamelijk tot uiting in  huidsymptomen  :  jeuk  ,  roodheid  ,  blaren  en  erytheem  in het gebied van contact met latex zouden het vermoeden van een allergische reactie op dit materiaal moeten doen ontstaan. In gevallen van echte allergie voor deze  ademhalingssymptomen  kunnen ze gepaard gaan (rhinitis, astma, dyspneu) en, alleen in zeldzame gevallen,   ernstiger anafylactische reacties die onmiddellijke medische aandacht vereisen.
Het is belangrijk om te weten dat niet alleen de persoon die het condoom gebruikt kan waarnemen dat hij / zij gevoelig is voor de latex van condooms, maar ook de ‘ontvangende’ persoon: de slijmvliezen van de vagina en anus zijn zeer permeabel voor latexproteïnen ( allergenen), dus reacties van inwendige jeuk, zwelling van de vaginale of anale wanden, zelfs de reeds genoemde anafylactische shock zijn mogelijk.
Natuurlijk kan alleen een  allergietest  duidelijk maken of dit precies het probleem is, maar als deze symptomen optreden, kun je een empirische test doen: koop een pakje polyisopreen of polyurethaan condooms en kijk of de symptomen terugkomen.

Andere materialen

Gelukkig zijn er verschillende  alternatieven  voor latexcondooms, dus als u gevoelig of allergisch bent voor dit materiaal, mag dit zeker niet klinken als een zin om deze eenvoudige en effectieve anticonceptie- en profylaxe-methode op te geven.

 • Polyisopreen condooms  : polyisopreen is een  synthetisch rubber  , dus het mist de natuurlijke eiwitten die latexallergie kunnen veroorzaken. Vanuit het oogpunt van preventie en anticonceptie zijn ze net zo veilig als latex condooms, maar vergeleken met deze zijn ze zelfs  nog elastischer  .
 • Condooms van polyurethaan of polyethyleen  : in plaats van rubber zijn deze condooms gemaakt van zeer dun plastic. Ze zijn minder elastisch dan latex condooms en hebben de neiging niet zo goed te passen, dus ze zijn iets moeilijker aan te trekken en hebben een iets groter risico op uitglijden tijdens seks.

Smeermiddelen

Alle condooms, ongeacht het materiaal waaruit ze bestaan, zijn verpakt met een goede dosis  glijmiddel  . Het is bijna altijd een glijmiddel op  siliconenbasis  , met een zeer neutrale geur. Het kan echter voorkomen dat je extra glijmiddel nodig hebt, bijvoorbeeld voor anale penetratie, waarbij je niet kunt rekenen op de hulp van enige natuurlijke glijmiddel.Als je een extra glijmiddel nodig hebt, is de grote keuze die je moet nemen tussen glijmiddelen de  siliconen op basis van  en op olie  gebaseerd  water: beide typen zijn compatibel met alle materialen waaruit het condoom bestaat en veranderen op geen enkele manier.
Als we echter een keuze moeten maken, onthouden we dat:

 • Op voorraad  gebaseerde smeermiddelen  smeren aanzienlijk  langer  dan siliconen
 • Het  smeren van  de  op basis van water  zijn ook compatibel met  alle speeltjes  , zelfs die bekleed met silicium (zoals veel  vibrators  )
 • Op basis van siliconen glijmiddelen   , aan de andere kant, kan onherstelbaar ruïneren uw sex toys gemaakt van hetzelfde materiaal

Het belangrijkste is echter om  nooit glijmiddelen op oliebasis  (vaseline, massageolie, enz.) Te gebruiken in combinatie met condooms, in het bijzonder latex: in feite kunnen oliën de structuur van de latex zelf veranderen en ervoor zorgen dat deze breekt. gemakkelijk.

Stimulatie

Jezelf leren kennen en je partner of partner leren kennen, betekent ook weten welk condoom het beste werkt voor het stel. Er zijn twee aspecten van een condoom die kunnen helpen om sensaties te versterken of, indien nodig, te verzachten: de  textuur  van het oppervlak van het condoom en het gebruik van specifieke  “vertragende” smeermiddelen of stimulerende middelen  .

Textuur

Het buitenoppervlak van een condoom kan worden getextureerd met   bepaalde reliëfs en uitsteeksels , waardoor het genot van de ontvanger op een bepaalde manier wordt gestimuleerd: in dit geval zijn condooms specifiek ontworpen voor  vaginale penetratie  , minder geschikt voor anale seks.

Stimulerende smering

De  stimulerende condooms zijn  ook voornamelijk bedoeld voor vaginale penetratie: in feite hebben ze een glijmiddel aan de buitenkant met een milde  vaatverwijdende component  . Het doel is om de vaginale en perivaginale bloedstroom te vergroten, een list die het effect heeft dat de sensaties voor de ontvangende partner worden versterkt.

“Hete” smering

Condooms met  verwarmingssmering zijn  ook bedoeld om de stimulatie van de ontvangende partner te vergroten. In dit geval wekt het externe glijmiddel in contact met het vaginale of anale slijmvlies een zeer intens warmtegevoel op, met een effect dat sterk lijkt op dat van vaatverwijdende glijmiddelen.

Vertragende smering

Ten slotte, om de duur  van de seksuele handeling en dus het plezier te  verlengen , zijn er condooms die intern zijn uitgerust met een  remmend glijmiddel  , dat de sensaties van de partner die het condoom gebruikt overstemt en hem ongevoelig maakt. Dit is duidelijk geen totale desensibilisatie, die de gebruiker van het condoom alle plezier volledig zou beroven: het is een lichte remming die bedoeld is om de tijd die nodig is om een ​​orgasme te bereiken, te verlengen.

In vorm

Naast wat we hierboven zeiden over het belang van de juiste maat op het condoom, is er nog een ander element dat veel kan bijdragen om het comfort te vergroten, waardoor de aanwezigheid van het condoom zo licht en onmerkbaar mogelijk wordt. We praten over een  condoom fit op  dezelfde manier dat we spreken over een t-shirt of een broek: het is de “  cut  ” van het condoom, kortom, hoe het past. Er zijn in principe drie “aanpassingen” die kunnen worden gevonden:

 • Recht  : klassiek recht gesneden, met dezelfde breedte van de basis tot de afgeronde punt
 • Verruimd  : in dit geval neemt de breedte toe naar de punt toe, om de eikel beter op te nemen
 • Vorm  : dit type condoom is breder aan de punt van de voet, waardoor het comfortabeler in gebruik is en ook gemakkelijker af te rollen is

 

Het belang van de tank

Er zijn bijna geen condooms zonder reservoir, en dat is maar goed ook. De aanwezigheid van het  reservoir aan de punt  van het condoom is in feite essentieel om alle ejaculatie op te vangen en te voorkomen dat het langs het lichaam van de penis “omhoog gaat” totdat het de basis bereikt. Met de ontspanning die direct na het orgasme optreedt, wordt in feite de spanning aan de basis van het condoom losgemaakt en wordt bij een condoom zonder reservoir het morsen van het sperma mogelijk.

Kleuren en smaken

Seks hebben moet allereerst opwindend, bevredigend en leuk zijn, en condoomgebruik wordt door velen beschouwd als een gebaar dat de magie van het moment ‘doorbreekt’. Je kunt er echter altijd voor kiezen om erom te lachen, of in ieder geval presenteren een element plezier:  condooms in alle kleuren  zijn verkrijgbaar op de markt, inclusief fluorescerende middelen die oplichten in het donker, evenals gearomatiseerde en geparfumeerde condooms die voornamelijk zijn ontworpen voor orale seks.

Veel voorkomende vragen

Welke condoommerken zijn betrouwbaar?

De vraag is dwingend: gezondheid en gezinsplanning staan ​​op het spel, dus er valt weinig lichtvaardig te beschouwen. We vermelden de merken die volgens ons het meest betrouwbaar zijn voor de kwaliteit van de materialen (inclusief het smeermiddel), de geur en de kwaliteit van de informatie die aan de koper wordt verstrekt.
Bovenal herinneren   we ons Durex , waarschijnlijk het gemakkelijkste merk om te vinden (in apotheken, supermarkten, online en bij automaten), veilig in alle opzichten, met condooms voor werkelijk  alle smaken  , maar met een zeer beperkt aanbod qua maten.
Goedkoper en erg populair bij degenen die online kopen, is  Pasante, gewaardeerd om de echt grote verpakking en dus om de uitstekende prijs / kwaliteit verhouding. Maar zelfs in dit geval is er weinig variatie in de beschikbare maten.
Hex condooms van  Lelo  , een bekend merk in het maken van luxe seksspeeltjes, zijn beslist duurder, maar ook erg innovatief qua bruikbaarheid en weerstand. Het kan online worden gekocht om te proberen.

Buiten de gemiddelde maten

Sommige merken zijn gespecialiseerd in de productie van condooms  voor alle maten  , waardoor ze echt voor iedereen geschikt zijn.
LifeStyles  biedt verschillende combinaties van lengte en breedte:  van 180 tot 203 mm  lang en  van 49 tot 56 mm  breed. U kunt ze online of bij sommige apotheken kopen.
TheyFit  is misschien wel het absoluut beste merk op het gebied van condoomaanpassing , met  66 combinatiesverschillend in breedte en lengte. Met de praktische calculator op de website van de fabrikant kunt u uw maten (lengte en omtrek) invoeren en de suggestie krijgen van het juiste condoom om te kopen. Klein nadeel: condooms kun je alleen bestellen op de website van de fabrikant, allemaal in het Engels. Het pakket moet ook uit het VK aankomen. Maar het is het waard!
Ten slotte is een ander merk voor kenners  My.Size  : ook in dit geval is het mogelijk om de grootte te vinden tussen de  7  beschikbare door het .pdf-bestand voor de meting te downloaden en af ​​te drukken, of door de juiste applicatie op uw smartphone te installeren. In dit geval wordt echter alleen rekening gehouden met de omtrek.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *