10 beste coderingssoftware voor Windows 10 van 2021

beste coderingssoftware: er zijn veel redenen om bestanden en mappen op uw pc te coderen. Als u uw supergeheime en persoonlijke bestanden wilt verbergen voor ongeautoriseerde toegang. De meeste van uw gegevens worden openlijk opgeslagen op de lokale schijfstations van uw computer. Dit kan privacyproblemen voor u veroorzaken.

Dit is de reden waarom u software voor bestandscodering nodig hebt om uw gegevens op een veilige plaats in uw schijven te verbergen, zodat alleen u er toegang toe hebt. We hebben verschillende coderingssoftware gebruikt en hebben een lijst samengesteld met de beste coderingssoftware voor Windows 10 die momenteel op de markt verkrijgbaar is.

Beste coderingssoftware voor Windows

 

1. AxCrypt

Het is goede versleutelingssoftware die elk bestand op uw computer kan versleutelen. Het is een toonaangevende open source bestandscoderingssoftware die beschikbaar is voor Windows. Het zal integreren met de Windows-gebruikersinterface en codering en decodering vergemakkelijken.

Lees ook: –  Beste game-opnamesoftware

2. DiskCryptor

DiskCryotior is een andere open source bestandscoderingssoftware voor Windows 10 die uw schijfpartities kan coderen, met andere woorden, uw lokale schijfstations. Het biedt ook codering van systeempartities. De open source-code voor dit project doet me echter twijfelen aan de langetermijnvoordelen van codering.

Lees ook: –  Gratis animatiesoftware voor Windows en MAC (2D/3D)

3.VeraCrypt

VeraCrypt kan bestanden coderen met verbeterde beveiligingsalgoritmen die veel moeilijker op te lossen zijn zonder de decoderingssleutel. Deze functie maakt het immuun voor brute force-aanvallen en andere kwaadaardige aanvallen om toegang te krijgen tot versleutelde gegevens.

Lees ook: –  Beste gratis wachtwoordmanagers

4.Dekart privé schijf

 

DeKart heeft een eigen firewall die uitstekende bescherming biedt tegen malware, virussen, spyware en Trojaanse paarden. Met deze functie kunt u uw bestanden versleutelen zonder u zorgen te maken over virussen en andere digitale bedreigingen.

Download kaart

5. 7-Zip

 

7-zip is een bekende tool voor het comprimeren van grote bestanden. Veel mensen weten echter niet van deze extra functie van 7-zip dat het ook bestanden kan versleutelen. Het enige dat u hoeft te doen, is een wachtwoord instellen in de compressiewizard. Het is zeer eenvoudige software voor bestandscodering voor Windows 10, die ook bestandscompressie biedt die ruimte op uw harde schijf bespaart.

6.Gpg4win

 

Gpg4win is software voor bestandscodering voor Windows 10 die bedoeld is voor het overbrengen van gecodeerde e-mails en bestanden. Het kan de bestanden versleutelen en zet ook een digitale handtekening om ervoor te zorgen dat het bestand niet wordt gewijzigd wanneer het de doelgebruiker bereikt. Het ondersteunt OpenPGP- en S / MIME-frameworks om veilige codering te bieden.

7. Windows 10-apparaatversleuteling

 

Ik was niet op de hoogte van deze ingebouwde coderingssoftware van Windows 10 door Windows zelf totdat een vriend van mij me erover vertelde. Om het te gebruiken, moet u inloggen op uw Windows-account. Na aanmelding wordt een herstelsleutel geüpload naar Microsoft-servers. U kunt uw bestanden vervolgens versleutelen door naar  Systeem> Info> Apparaatcodering te gaan.

8.BitLocker

 

BitLocker is uitgebreide coderingssoftware voor Windows 10 met geavanceerde functies. Het is zo ontworpen dat het al uw gegevens kan beschermen door volledige volumes op uw pc te versleutelen. Het is standaard ingesteld op het AES-coderingsalgoritme dat kan worden gewijzigd in XTS met een 128-bits of 256-bits sleutel, afhankelijk van uw voorkeur.

9. Symantec Drive Encryptie

 

Het is een transparante bestandscoderingsservice voor Windows-pc. Het kan uw gegevens beschermen tegen ongeoorloofde toegang. Het biedt lokaal zelfherstel, eenmaal tokens met nog een paar opties voor bestandsherstel.

10. Rohos-minidrive

 

Het creëert een verborgen en versleutelde partitie op uw USB-station. Dus als je liegt om gevoelige informatie en bestanden op je USB-drive te bewaren, zal deze tool je helpen ze te beveiligen door ze te versleutelen.

Conclusie

 

We zijn aan het einde van deze lijst gekomen. We raden u ten zeerste aan om een ​​van deze software voor bestandscodering voor Windows 10 te gebruiken, omdat deze zeer bekend staat en door velen wordt gebruikt. Fijne dag.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *